Christian Engström, Pirat

22 oktober 2009

Ett hån mot parlamentet

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 14:21

Idag var det trialogmöte om telekompaketet. Parlamentets tre förhandlare mötte representanter för ministerrådet för att diskutera en text för att ersätta tillägg 138.

Ministerrådet presenterade följande förslag. Tillägg i bold jämfört med den text parlamentet kom fram till i tisdags, strykningar i parlamentstexten överstrukna.

3a. Measures taken by Member States regarding end-users’ access to or use of services and applications through electronic communications networks shall respect the fundamental rights and freedoms of natural persons, as guaranteed by the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms and general principles of Community law.

Any of the above measures liable to restrict those fundamental rights or freedoms may therefore only be taken in exceptional circumstances and imposed if they are appropriate, proportionate and necessary within a democratic society, and shall be subject to adequate procedural safeguards in conformity with the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms and with general principles of Community law, including effective judicial protection and due process. In particular, any These measures may only be adopted as a result of a prior, shall respect the requirements of a fair and impartial procedure ensuring inter alia that the principle of presumption of innocence and including the right to be heard of the person or persons concerned be fully respected. Furthermore, and the right to an effective and timely judicial review shall be guaranteed.

This shall not affect the competence of a Member State, in conformity with its own constitutional order and with fundamental rights, inter alia, to establish a requirement of a judicial decision authorising the measures to be taken and to adopt urgent measures in order to assure national security, defence, public security and the prevention, investigation, detection and prosecution of criminal offences.

Jämför gärna den här texten med de texter som rådet och kommissionen tidigare har presenterat.

För den som inte känner för att gräva ner sig i textjämförelser kan jag ge en executive summary:

Rådet har strukit alla formuleringar som parlamentet ville ha in för att garantera att ingen ska kunna stängas av från internet utan föregående rättegång, och gått tillbaka till något som i sak är identiskt med det som rådet och kommissionen tidigare föreslagit.

En ännu mer executive summary:

Rådet visar fullständigt förakt för parlamentet genom att helt bortse från allt det säger. De tänker köra över parlamentet och en gång för alla visa att det är de som bestämmer, och därmed basta.

Det här förfarandet kallas för ”medbeslutande”, för den som undrar. Det framhålls ofta som ett exempel på hur demokratiskt EU är.

Bilaga: Pappret från rådet som pdf.

…………

Andra om ministerrådets bud: DN, Hax

Andra bloggar om: , , ,

70 kommentarer

  1. Rådet måste vara säkra på att parlamentet inte vågar skjuta hela telekompaketet i sank… annars skulle de väl inte vara så enormt envisa att de riskerar att blockera hela paketet. Eller är det bara så att de vill visa vem det är som bestämmer och sätta parlamentet på plats?

    Kommentar av Johan — 22 oktober 2009 @ 14:31

  2. Hånar ministerrådet de personer jag som medborgare har valt, så tycker jag att vi kan börja med att byta ut den svenska regeringen så snart som möjligt. Sedan kan Freidrich FRA börja tänka efter vem som är chefen…

    Kommentar av HR — 22 oktober 2009 @ 14:35

  3. Hahaha, jag som trodde de skulle gå med på den förra (eftersom den ändå var så svag att den var meningslös).

    Men inte då! Den är inte god, korven som mals fram av den otäcka korvmaskinen….

    Kommentar av Mikael Nilsson — 22 oktober 2009 @ 14:47

  4. När man ser det inscannade papperet så blir man fullständigt mörkrädd. Det är bara text på ett papper. Ingen spårbarhet. Ingen uppgift om vem som beslutat om texten. Står Rådet bakom det här? Står Torstensson bakom det här?

    Fullständig deniability åt alla håll.

    Usch!

    Kommentar av Johan Tjäder — 22 oktober 2009 @ 14:48

  5. Jag lade nyss en kommentar i en annan tråd, kortar ned och säger i princip samma sak här.

    Om ett EU-direktiv säger att medlemsstater inte får förbjuda någon att skicka och ta emot brev utan föregående domstolsprövning, har man då inte sagt att det är helt i sin ordning att döma folk till det straffet bara det föregås av domstolsprövning?

    Kommentar av steelneck — 22 oktober 2009 @ 14:53

  6. Suck, tror bestämt att min förra tolkning passar bättre in på denna formulering. Förutom det sista i sista stycket (och är inte det detaljreglering indirekt. Medlemsländerna kan göra lite som dom vill så länge det rör allt från nationell säkerhet till brottsprevention, fast bara om dom gör det på ”rätt” sätt, med hårdhandskarna. [blir ju lite svårt att komma undan med direktiv om ökat polis- och försvarssammarbete, eller.])

    Kommentar av ST — 22 oktober 2009 @ 15:01

  7. Det här är otroligt. Det verkar som om de inte vill ha igenom telekompaketet utan hårdnackat envisas med ändringar som de vet att ni inte kommer att godta. Ligger det några andra förslag i kölvattnet som de kan försöka glida igenom när all fokus ligger på detta?

    Kommentar av Magnus — 22 oktober 2009 @ 15:01

  8. Alltså

    1. Man begränsar texten till att gälla tillgänglighet och användande av tjänster, men påverkar inte staternas möjlighet till massavlysning eller andra rättighetsinskränkande åtgärder
    2. Avstängning kan ske för vilken småsak som helst.
    3. Strykning: ”in particular” är en försvagning av regeln. Möjligen betydelselös i sak.
    4. ingen förhandsprövning (förstås).
    5. inget antagande om oskuld (förstås).
    5. Strykning ”fully respected” är en försvagning av texten. Möjligen betydelselös i sak.
    6. Strykning ”shall be guaranteed” är en försvagning av texten. Möjligen betydelselös i sak.
    7. Tillägg ”inter alia”. Undrar vad de syftar på när de vill ha med ”bland annat”. Dess funktion är inte uppenbar.
    8. Tillägg ”urgent measures”, åtgärder som inte kan vänta i syfte att säkerställa nationell säkerhet, försvar, allmän säkerhet och FÖRHINDRANDE, utredande, upptäckande och lagförande av brottsliga gärningar.

    Man ska alltså kunna HINDRA folk att begå brottsliga gärningar av vilket slag som helst genom att stänga av dem från nätet utan föregående prövning så fort som det nånsin går. Det står nu rätt ut i klartext.

    Det där är inte Ruta noll, det är väl tyvärr mycket värre.

    Kommentar av Johan Tjäder — 22 oktober 2009 @ 15:02

  9. Helt absurt… den texten skyddar inte en enda medborgare mot något.

    Kommentar av Henrik Sultan — 22 oktober 2009 @ 15:05

  10. Känns ju som paketet skulle bli bättre utan den där lydelsen än med. Och finns ju inte en tillstymmelse till HADOPI-säkerhet som vi försökte leta igår. Är närmre att tvinga alla länder att anamma HADOPI än att stoppa fransmännen från att göra det.
    Dags att föra ordentligt med oväsen snart (inte bara på bloggar).

    Kommentar av stroll — 22 oktober 2009 @ 15:40

  11. Tack Christian och HAX för att ni fört in EU-politiken in i mitt sovrum!

    Sedan tror jag, som jag sagt innan, att kommissionen/rådet är bakbundna av vad de lovat i ACTA förhadlingarna (där det enl. ryktet förhandlats om just avstängning vid piratkopiering). Så att de skulle gå med på något som skulle förhindra sådan avstängning var inte att vänta.

    Kommentar av Werner — 22 oktober 2009 @ 15:50

  12. Alltså, jag blir bara så himla trött av inläggen du skriver. Misstolka mig rätt, jag tycker det är grymt bra hur ni rapporterar nerifrån Bryssel, men man blir ju mörkrädd för mindre…

    Det vore intressant med en allmän beskrivning av hur förhandlingar och sånt går till därnere, för av de glimtar som du och Hax beskriver så verkar det helt galet.

    Tack för ett bra jobb!

    Kommentar av Daniel — 22 oktober 2009 @ 15:58

  13. Siste delen – ‘this shall not effect the competence.. to adopt urgent measures’ tolkar jag som att man kan strunta i allt som kommer innan om man tycker det är ‘urgent’. Som egentligen gör allt innan värdelös.

    Kommentar av Edward E — 22 oktober 2009 @ 16:08

  14. Christian skulle behöva en separat, engelsk blogg, så att sådant här kan komma ut till Europas aktivister. Vi behöver tryck, riktigt tryck, när sånt här händer. Någon frivillig att översätta?

    Kommentar av Rick Falkvinge (PP) — 22 oktober 2009 @ 16:18

  15. Vad är poängen med att sitta och skicka slumpmässigt omformulerade texter fram och tillbaka när det är helt uppenbart att problemet ligger i att ena parten absolut inte vill ha med betydelsen ”must be preceded by a juridical process”, och den andra parten kräver den? Sätt förhandlarna på att enbart diskutera just den sakfrågan: kan rådet acceptera en text med denna betydelse? Och om ni har mandat för det, ge ultimatumet att de antingen säger ”ja” eller så faller telekompaketet.

    Detta tycker jag är ett ok spår för delegationen som helhet. Men för Piratpartiet självt tycker jag också att så länge det finns en enda rad någonstans i telekompaketet som kan uppfattas som ett legitimerade av att stänga av folk ifrån Internet under andra förhållanden än normalt juridiskt frihetsberövande, så ska PP av princip rösta nej. En vis man skrev på den här bloggen några inlägg tillbaka: ”Det spelar ingen roll hur mycket godsaker telekompaketet eventuellt kan innehålla när det gäller konsumentfrågor. Måste vi betala med våra grundläggande fri- och rättigheter är det inte värt det.” Och detta innefattar all text i telekompaketet, inte bara 138:an.

    Kommentar av Tino — 22 oktober 2009 @ 16:49

  16. Jag blir ursinnig när jag läser detta. Parlamentets förslag är urdåligt, men ministerrådets förslag är ren ondska. Vad gör alla journalister? Är journalisterna förhindrade att rapportera pga. hemliga lagar som bara förmedlats muntligt till dem? Vad är det som håller på att hända? Detta borde vara toppnyhet i vart enda tidning i en vecka, med extrainsatta nyhetsprogram och debatter. Vill ministerrådet avskaffa rättvisan i EU? Står svenska ministrar bakom detta? Arrrghhh…..

    Kommentar av Jens — 22 oktober 2009 @ 16:59

  17. Ja, det här måste skrivas på engelska fr.o.m nu! Detta handlar om hela Europas framtid så det är inte mer än rätt att alla kan ta del av hur det går till när deras rättigheter tas ifrån dem.

    Kommentar av Anders — 22 oktober 2009 @ 17:08

  18. Ricks förslag är bra. Jag undrar om inte fler av piraternas bloggar skulle vara bra att översätta till engelska. Där vi visar vad piraterna åstakommer. Även inom Sveriges gränser har många engelska som gemensamt språk.

    Kommentar av Anne Kekki Forshaga — 22 oktober 2009 @ 17:12

  19. Låter som den ”demokrati” man fick lära sig i skolan. Ja, inte den på samhällskunskapen, utan den som aktiv i elevrådet, samarbetsnämnden och allt vad det hette.

    Men det fungerar. Det blir en läxa som håller alla vettiga människor långt borta från allt vad politik heter. Ibland för resten av livet.

    Fast den här gången hugger de i sten. We shall raise hell.

    Kommentar av RikMatts — 22 oktober 2009 @ 17:21

  20. @ Jens

    Alla journalister är upptagna med att skriva om Idol. Tyvärr är det juh så att större delen av befolkningen också är upptagna med att läsa om Idol och media rapporterar förstås om det som säljer.

    Kommentar av Klas — 22 oktober 2009 @ 17:22

  21. Kommentar av Anonym — 22 oktober 2009 @ 17:34

  22. Jag tyckte att politik verkade spännande nu när jag varit med och röstat in Christian.
    Vet ni vad? Nu skiter jag i politiken. Jag har bättre och roligare saker att hålla på med
    och tänker inte ödsla tid med att läsa meningslösa kommentarer av Hax och andra.
    Politik är, som jag tidigare tyckte, skit och tradigt. Det spelar ingen roll vad du tycker.
    Jag tror inte jag röstar i riksdagen. Vad är det för mening med det?

    Kommentar av Martin — 22 oktober 2009 @ 17:38

  23. Fäll telekompaketet.

    Europakonventionen är ett föredöme för bland andra länder i Afrika.

    Från västvärlden försöker vi uppmuntra länder som Zimbabwe att både respektera sin egen lag samt internationella konventioner, för att detta är så fundamentalt viktigt för demokratiskt och rättssäkert statsbyggande.

    Låt oss inte underminera allt sådant ytterst viktigt internationellt fredsarbete arbete genom att sätta ett prejudikat som visar att våra konventioner bara är tomma ord.

    Så: Fäll telekompaketet, utan att tveka. Framtida generationer kommer att vara detta beslut tacksamma.

    Kommentar av Jakob — 22 oktober 2009 @ 17:50

  24. vidrigt är en underdrift vad gäller hur Ministerrådet skiter på det här!

    Kommentar av Manen — 22 oktober 2009 @ 18:25

  25. Vad krävs för att åter få gammelmedias uppmärksamhet? SD lyckas jävligt bra med det iaf. Kanske dags att höja rösten en aning, inte till skriknivå, men höja rösten så pass att vi får den uppmärksamhet vi behöver.

    Kommentar av Leif — 22 oktober 2009 @ 18:35

  26. Texten ”the principle of presumption of innocence” med en fet överstrykning säger egentligen allt som behöver sägas om rådets inställning. Läskigt.

    Kommentar av Lars — 22 oktober 2009 @ 18:56

  27. Så här får det inte gå till i en demokrati. Skall man leka leken demokrati så skall man åtminstonde spela efter de regler man själv ställt upp.

    Jag rekommenderar att ni gör som Jakob skrev: ”Fäll telekompaketet, utan att tveka. Framtida generationer kommer att vara detta beslut tacksamma.”

    I annat fall kommer vi alla att få betala ett dyrare pris senare. Jag vill inte se en modernare version av andra världskriget upprepas. För det är ytterst det detta handlar om.

    Kommentar av Dennis Nilsson — 22 oktober 2009 @ 19:18

  28. Håller helt med Jakob. Om ministerrådet vill spela på detta sättet så ska de fan få stå där med hundhuvudet när hela telekompaketet faller. Det är dags att fälla hela förslaget rakt av. Sedan får någon lägga ett helt nytt förslag utan ”lawful content” igen.

    Kommentar av Henrik Holst — 22 oktober 2009 @ 19:19

  29. En intressant fråga, om Lissabonfördraget varit i kraft, vad hade hänt då? Hade parlamentet kunna tvinga igenom sin vilja? Eller skulle ett fällande av hela Telekompaketet kunna tolkas som ett direkt bevis för att Lissabonfördraget kommer att skapa mer kriser/EU inte är värdigt mer befogenheter? Kanske kan man effektivt vinkla det så här till media: ”Hanteringen av Telekompaket bevisar att Klaus gör rätt i inte godkänna Lissabonfördraget”.

    Kommentar av Gadde — 22 oktober 2009 @ 20:03

  30. Erfarenhet: kanske hade du behövt en EU-advokat som medhjälpare istället?

    Kommentar av Werner — 22 oktober 2009 @ 20:07

  31. @Gadde: Nej, ett paket som telekompaketet hade fortfarande varit föremål för samma typ av behandling, vilket i lissabonfördraget är den ordinarie lagstiftningsprocessen.

    Den skillnad lissabonfördraget möjligen hade gjort är att rådet hade haft en permanent president möjligen kunde ha varit en integritetsvänlig motkraft till de större ländernas ledningar. Fast det är ju väldigt mycket ”om” i det.

    Kommentar av Johan Tjäder — 22 oktober 2009 @ 21:08

  32. Ok, då kanske en vinkel är att fler saker riskerar att hamna i dessa ostyriga processer?

    Jag tror nämligen att ”försvårar genomförande av Lissabonfördraget” är vad som skrämmer ministerrådet mest.

    Kommentar av Gadde — 22 oktober 2009 @ 21:29

  33. Personligen tycker jag att det var bra att de inte godkände tisdagstexten, det var för mycket slamkrypare i den – nu finns det fortfarande tid för er att backa tillbaks, skapa ett riktigt förslag och avkräva dem en trovärdig motivering varför det inte passar?

    Denna senaste textens sista del är ju ganska lustig då den tillsammans med mittendelen alltså innebär i klartext att de rakt ut säger att vid bland annat brottsbekämpning behöver man inte ta hänsyn till rättsäkerhet medmera.

    Skulle vara trevligt om gammelmedierna kunde ringa upp dem och be dem förklara sig,
    men de har valt att tiga och tona ned när de väl rapporterar.
    De väljer att se på när viktiga allmäna principer monteras ned, antagligen för att de inte tagit av sig fildelningsdebattglasögonen ännu. (Ja, förläggarna inte bara styr, utan de ÄR gammelmedia) När slutade media granska makten och började arbeta åt den istället?

    Och tack för att ni sitter där och gör ert bästa, och framförallt sättet ni redovisar hur min röst förvaltas – mer valuta har jag aldrig fått för en röstsedel! Bit ihop och fortsätt…

    Kommentar av Leffe — 22 oktober 2009 @ 21:40

  34. @Leffe

    ”mer valuta har jag aldrig fått för en röstsedel!”

    Det här är första gången jag nånsin har fått någonting tillbaka på en röstsedel och då har jag ändå haft rösträtt i över 20 år.
    Tack Christian, Hax och Erik!

    Jag noterar att för varje omgång så går rådet och parlamentet längre ifrån varandra. I en förhandling som går så illa så finns det bara en seriös möjlighet och det är att stranda.
    Det är synd om telekompaketet faller för det innehåller många viktiga saker men som rådet hanterar frågan så ser jag två möjligheter. Antingen så accepterar de folkvalda att agera dörrmatta, vilket sätter ett mycket farligt prejudikat, eller så fäller de telekompaketet.

    Kommentar av Stefan — 22 oktober 2009 @ 22:21

  35. […] verkar tillägg 138 vara helt dött i telekompaketet.   Dö i frid alla mänskliga rättigheter och välkommen till en värld där profit går före […]

    Pingback av Anders S Lindbäck om kunskapssamhället · Hej då 138:an — 22 oktober 2009 @ 22:40

  36. Ja, jag ska börja skriva en del poster som är av internationellt intresse på engelska.

    Jag har en kategori som heter English att lägga dem i. Stämmer det som jag antar att det räcker för att folk ska kunna rss-prenumera på enbart poster på engelska?

    Kommentar av Christian Engström — 22 oktober 2009 @ 22:52

  37. Ja, om man klickar på kategorilänkarna i menyn till höger så har de sidorna kategorispecifika flöden.

    Kommentar av Lars — 22 oktober 2009 @ 22:57

  38. Även på dina svenska poster christian så bör du länka till dina engelska artiklar i början av varje svensk post, antagligen även köra dubbel topic, svenska/engelska.. typ..

    Kommentar av Billy G — 22 oktober 2009 @ 23:10

  39. https://christianengstrom.wordpress.com/category/english/feed/ – det engelska RSS-flödet.

    Kommentar av Mikael Nilsson — 22 oktober 2009 @ 23:20

  40. Jag längtar efter den dag då man kommaer kunna stänga av vem som helst från Internet utan bevis. Som entrepenör i .com-branschen känns det smidigt att kunna skjuta ned besvärliga konkurrenter genom att helt enkelt anklaga dem för piratkopiering ett par gånger. Får bara komma ihåg att ställa våra egna servrar i ett land med vettigare lagar, sedan är det inga problem…

    Kommentar av Längtar — 22 oktober 2009 @ 23:34

  41. Christian Engström, ”Ja, jag ska börja skriva en del poster som är av internationellt intresse på engelska.”

    Vore det inte enklare att skriva allt på engelska först, med tanke på parlamentets officiella språk s.a.s. Och låta översättningen till svenska komma i andra hand.

    Kommentar av ST — 23 oktober 2009 @ 0:21

  42. Ni som folkvalda har ett ansvar att sätta ner foten och visa för ministrarna att vi EU-medborgare faktiskt inte delar deras syn!

    Gång på gång får vi som medborgare stå och se på hur odemokratiskt EU i praktiken fungerar.

    Kommentar av Robert Gravsjö — 23 oktober 2009 @ 0:23

  43. Det börjar lukta revolutionstider tycker jag… Till vapen om skiten går igenom utan 138:an

    Kommentar av Anonym — 23 oktober 2009 @ 7:44

  44. Christian, jag vill revidera vad jag tidigare skrev.

    Istället för ”Fäll telekompaketet” skulle det givetvis stå ”Låt rådet fälla telekompaketet”.

    Det är nämligen rådet som står inför ett ultimatum:

    Bekräfta den redan ratificerade Europakonventionen, eller vägra att erkänna den ratificerade Europakonventionen och ta konsekvenserna att makten därmed går förlorad.

    Det är det ultimatum folket har gett sina representanter mandat att förhandla med.

    Medborgarna har inte delat ut några mandat att kohandla med våra medborgerliga rättigheter.

    Givetvis ska ett fällande av telekompaketet ses för vad det är: Ett försök till ett steg i nedmontering av rättssamhället.

    Kommentar av Jakob — 23 oktober 2009 @ 11:05

  45. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour - P2P Talk? — 23 oktober 2009 @ 11:42

  46. Gå ut offentligt och förklara att du kommer att fälla telekom-paketet eftersom det inte går att hålla borta idiot-delarna. Det goda väger inte upp det onda.

    Säg sedan att du aldrig varit med om maken till usel och respektlös hantering av viktiga ärenden. EU har regler för hur slaktboskap ska behandlas, men uppenbarligen inte hur EU-ärenden ska behandlas.

    Avsluta med påpekandet att det finns många icke-franska internetleverantörer som kan erbjuda avstängda fransmän Internet-uppkoppling. Europas styrka har ju varit dess splittring, så om Bahnhof tar fram en speciallösning är det bara samma gamla goda modell som Luther mfl använde.

    Kommentar av Gertkvist — 23 oktober 2009 @ 12:05

  47. Jag undrar jag, de har tidigare tjatat om att man måste få stänga av användare som inte betalar Interneträkningen. Kan man inte lägga till ett undantag för att man får stänga av Internet för den som inte betalar räkningarna om man inte skickat ut betalningspåminnelser minst två gånger med två veckors mellanrum?

    Kommentar av David — 23 oktober 2009 @ 12:20

  48. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour | We R Pirates — 23 oktober 2009 @ 12:40

  49. Stackars, Stackars Stackars Christian. Rådet ”Lyssnar” inte på honom, utan försöker köra över honom.

    VAD HADE DU VÄNTAT DIG? Att de skulle lägga sig platt för din vishet? Det är så här det går till i europeisk storpolitik, det är det här du ville ha – hantera det. Klarar du inte metoderna – avgå!

    SLUTA GNÄLL OCH VINN!

    Kommentar av Peter — 23 oktober 2009 @ 14:23

  50. @Peter
    Tycker du det är bättre med politiker som håller käften och stiftar lagar i det tysta helt avskärmade från verkligheten? Christian gör ett strålande jobb som håller resten av oss underrättade om vad som händer och hur det fungerar.

    Kanske att vi kan öppna ögonen något på den ignoranta massan? Då kan man inte säga att man skall bita ihop och sluta klaga på klassiskt svenskt manér.

    Kommentar av Johan — 23 oktober 2009 @ 14:29

  51. Bra Christian – ös på.
    Som en av få sista utposter för frihet och SANN demokrati lyckas du förbli trovärdig.
    Vik inte ner dig bara, då krossar du mitt hjärta. =D

    Kommentar av Markku i Vara — 23 oktober 2009 @ 15:07

  52. David, blanda inte ihop att stänga av en internetuppkoppling med att stänga av tillgång till internet. Det första är en (fysisk) åtgärd, det andra är en rättighets(ins)kränkning.

    Kommentar av Gadde — 23 oktober 2009 @ 16:26

  53. Christian, kom ihåg att du är framröstad och förhandlat dig till mandat (via de gröna) att företräda 1/27-del av unionens invånare i den här frågan, och till skillnad från övriga, ett kristallklart mandat från väljarna i just denna fråga. Du har all anledning att begära en vidsträckt respekt för din uppfattning i frågan. Du talar från en styrkeposition, hur många andra MEP:ar kan deklarera att de till 100% har sina väljare bakom sin linje?

    Kommentar av Gadde — 23 oktober 2009 @ 16:49

  54. Horribelt. De börjar med att begränsa stavningen till en liten del beslut, istället för att påminna om att det som står i stycket faktiskt ska gälla ALLA politiska beslut (enligt alla konventioner om de mänskliga rättigheterna). Sedan fortsätter de genom att tillintetgöra hela paragrafen och reducera det till något som man ska ”ta i beaktande”.

    Snyggt att du presenterar ändringarna på det här sättet, Christian. Det blev mycket pedagogiskt och lättillgängligt.

    Kommentar av Emil Vikström — 23 oktober 2009 @ 20:20

  55. @Gadde:

    Europa har 495 miljoner invånare. En 27-del av detta är över 18 miljoner invånare.

    Christian representerar mer än arton miljoner medborgare i Europa och någon? har mage att påstå att han ägnar sig åt procedurfrågor när han försvarar oss alla 495 miljoner mot intrång i våra privatliv!

    Christian,
    Jag tror inte att du känner att det står 18 miljoner medborgare bakom dig. Men vi finns där!

    Kommentar av Anonym — 23 oktober 2009 @ 20:33

  56. @Peter

    Concern Troll, be gone. Idiot.

    Kommentar av Pastor Bentonit — 23 oktober 2009 @ 20:49

  57. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour @ blog.idtorrent.org — 23 oktober 2009 @ 23:00

  58. Peter, ”Det är så här det går till i europeisk storpolitik,”

    lol, är du centerpartist? Komplett avsaknad av grundläggande ideologi, typ.

    Kommentar av ST — 23 oktober 2009 @ 23:28

  59. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour | InstantIdiocy — 24 oktober 2009 @ 1:08

  60. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour – FUCK THE RIAA — 24 oktober 2009 @ 4:40

  61. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour | Thriller Blog — 24 oktober 2009 @ 7:13

  62. […] Shared Ett hån mot parlamentet. […]

    Pingback av Christians dagbok – 2009-10-24 | En sur karamell — 24 oktober 2009 @ 22:02

  63. […] Ett hån mot parlamentet […]

    Pingback av jardenberg kommenterar – 2009-10-25 — jardenberg unedited — 25 oktober 2009 @ 5:31

  64. […] Az EU Telekom csomagja kapcsán árulás történt, a háromtagú parlamenti tárgyaló delegáció semmibevéve mandátumát, beleegyezett a 138-as cikkely átírásába. Erről a cikkelyről azt kell tudni, hogy a parlament kétszer is 88%-os szavazati aránnyal emellett foglalt állást. Az új fogalmazás szerint azonban lehetségessé vállnak a francia “fokozatos válasz” és hasonló “emberiség-ellenes” intézkedések. A kalózok parlamenti képviselője Christian Engstromnél meg lehet nézni az átírt bekezdést. […]

    Pingback av A szabad internet elleni háború folytatódik « /dev/blog — 26 oktober 2009 @ 17:42

  65. […] […]

    Pingback av Anonym — 27 oktober 2009 @ 10:17

  66. […] Link all’articolo originale. […]

    Pingback av L’Europarlamentare Engström Il Consiglio mostra disprezzo per il Parlamento Europeo « YBlog — 27 oktober 2009 @ 11:03

  67. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour | CyberLaw Blog — 27 oktober 2009 @ 12:37

  68. […] försökte också, alldeles själv, att införa summariska digitala avrättningar. En anklagelse från upphovsrättslobbyn skulle vara nog för att stänga av en människas […]

    Pingback av Kina, yttrandefriheten och Sveriges hyckleri (syrrans granne – rapig, kaxig och mongo) — 26 december 2009 @ 11:12

  69. […] Engstrom, the Pirate Party’s MEP, commented on the amendment in his blog. He included the differences in text that have been made since Tuesday (bold denotes added text, […]

    Pingback av 3-Strikes For Pirates Makes European Comeback Tour | TorrentFreak — 7 februari 2011 @ 19:51


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.