Christian Engström, Pirat

28 april 2016

M vill ha fler husrannsakningar hos bidragstagare, utan att ha räknat

Filed under: basinkomst — Christian Engström @ 12:51
Hembesök

Moderaterna vill göra fler husrannsakningar hos bidragstagare, trots att det kommer höja kostnaderna istället för att sänka dem

Moderaterna vill att socialtjänsten ska göra oanmälda husrannsakningar hemma hos alla som ansöker om att få försörjningsstöd, för att kontrollera att de inte fuskar.

Dumheten i förslaget överträffas bara av elakheten.

Det finns inga pengar att hämta på att försöka plundra de allra fattigaste människornas hem. Visitationsrundorna kommer kosta massor med pengar att genomföra, eftersom de tar massor av tid för socialarbetarna. Nettot kommer bli negativt för kommunernas budgetar.

Administrationskostnaden för försörjningsstöd är redan idag oproportionerligt dyr. Kostnaden för att betala ut 11 miljarder i försörjningsstöd uppgår till ungefär 4 miljarder. Det är helt vettlöst. Och med det här förslaget blir byråkratin ännu dyrare, utan att någon enda människa blir hjälpt.

Det här M-förslaget är helt baserat på känslor, utan att någon har tittat det minsta på siffrorna. Och väldigt osympatiska känslor:

”De som har det sämre än jag kan gott få det ännu sämre. Även om det kostar kommunerna mångmiljonbelopp i ökad administration”.

Annonser

2 kommentarer

  1. M slår nedåt och slickar uppåt som vanligt.

    Kommentar av wennstrombo — 28 april 2016 @ 13:51

  2. Det skulle ge mer pengar med mer kontroll av större företag och rika människor men det törs eller vill de inte.

    Kommentar av Bengt Harald Numelin — 28 april 2016 @ 15:43


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: