Christian Engström, Pirat

1 juni 2015

Förbeställ Hax’ EU-bok ”Demokratifabriken” för 500:- i crowdfunding

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 11:34
Crowdfunda boken

Var med och crowdfunda boken ”Demokratifabriken” med 500:- och få ett signerat ex när den kommer ut

Henrik Alexandersson — Hax — var min politiska assistent i Bryssel under de fem år jag var EU-parlamentariker för Piratpartiet. Då fick vi bägge chansen att se en del av EU-maskineriet från insidan. Det var en omtumlande upplevelse.

Väldigt få vanliga medborgare, som inte har jobbat i Bryssel, har en aning om hur det egentligen går till därnere. Och väldigt många skulle bli ganska chockerade om de visste.

Hax håller på att skriva en bok om sina upplevelser och intryck: ”Demokratifabriken”. Jag tror det kommer bli en viktig bok. Det finns alldeles för få ögonvittnesskildringar inifrån EU-bubblan, och ännu färre på svenska. ”Demokratifabriken” fyller ett behov.

Just nu håller Hax på och samlar in pengar till boken via crowdfunding. Första målet är redan uppnått, så det kommer bli en bok. Nästa mål för crowdfundingen är att den ska kunna ges ut även som ljudbok. Kommer det in ytterligare pengar utöver det kommer Hax att i så fall använda dem till att åka runt och prata om boken när den har släppts. Förhoppningsvis kan det leda till att vi får en diskussion om vad EU har utvecklats till, och om vi verkligen vill fortsätta i de hjulspåren. En sådan diskussion skulle vi behöva.

Om du sätter in 500:- på crowdfundingkontot får du dels tillgång till boken i elektronisk form innan den släpps officiellt, dels ett signerat fysiskt exemplar av boken på papper. Men framför allt lämnar du ett bidrag till något som förhoppningsvis kan blåsa lite liv i den svenska EU-debatten.

Har EU blivit det som entusiasterna hoppades på när Sverige gick med för tjugo år sedan? Eller har det tvärtom utvecklats till något som är värre än vad skeptikerna varnade för?

Vad du än hade för bild av EU innan kan jag lova att du kommer att bli väldigt förvånad när du läser ”Demokratifabriken”. Du kommer få en unik inblick i hur det går till i praktiken när det stiftas lagar som styr en halv miljard människor, och världens största ekonomi. Jag tvekar inte att redan nu utnämna ögonvittnesskildringen ”Demokratifabriken” till årets i särklass intressantaste politiska bok.

Så vare sig du själv räknar dig EU-entusiast, EU-skeptiker eller något däremellan:

Sätt in en femhundring för att stödja det här bokprojektet.

Du kommer bli förvånad.

4 kommentarer

 1. Det var en väldig massa personlig information den sidan vill ha för att man ska kunna sponsra projektet.
  Födelsedatum
  Vilket land man bor i
  Vilket land man är medborgare i.

  Kommentar av Anonym — 1 juni 2015 @ 17:20

 2. @Anonym: Precis vad jag tänkte. Kort? Pengar per post och möjligen Bitcoin är det som vore rimligt för ett sådant projekt i dagens läge.

  Men boken tror jag skulle vara väldigt nödvändig. Hoppas verkligen att Hax inte råkar ut för något ”datorhaveri”, något ”slarv på banken” eller någon ”olycka”.

  Jag skulle stödja projektet med pengar. Men inte genom det där systemet.

  Kommentar av antimon555 — 1 juni 2015 @ 18:15

 3. Här finns lite alternativa betalkanaler: http://1010gateway.com/haxfiles/supportdf.htm

  Kommentar av Henrik Alexandersson — 3 juni 2015 @ 7:35

 4. Jag förhåller mig mycket skeptisk till denna skrift med tanke på HAX historik – våldsamma överdrifter och skev verklighetsbild när det gäller synen på piratfrågor. Inget talar för att det skulle vara annorlunda i denna fråga. Men jag kan ha fel.

  Kommentar av nejtillpirater — 3 juni 2015 @ 20:10


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: