Christian Engström, Pirat

11 maj 2015

Intervju: Ska Sverige ändra sin drogpolitik? – Ja, absolut

Filed under: droger — Christian Engström @ 8:13

Sajten Cannabisnyheter.se publicerar en intervju med mig om cannabis och drogpolitik:

Hur ser du på legaliseringsvågen som pågår runt om världen?

”Kriget mot narkotikan” har inte fungerat och har skapat väldigt mycket död och lidande. Det är väldigt positivt att det tycks vara en omsvängning på gång, speciellt i USA. Med tanke på hur följsamma de flesta svenska politiker är mot USA hoppas jag att det med tiden kan leda till en omsvängning även i Sverige.

Läs resten av intervjun med mig på Cannabisnyheter.se

Annonser

2 kommentarer

 1. Jag tycker att hembränning ”för husbehov” som det hette förr i tiden, borde legaliseras. Lagen har spelat ut sin roll i och med att folk importerar från Tyskland eller köper smuggelsprit därifrån istället.

  Särskilt bra vore det eftersom det finns bilar som går på etanol. Etanol som ofta fraktas från länder långt bort, där regnskog ibland huggs ner för det, och ändå är lika dyr att köra på som bensinen. Då kunde den som har en liten bit mark odla säd, bränna sprit på den, och både hälla i tanken och i glaset till sillen. Och naturligtvis använda den i samma ordning, inte tvärtom! Man borde också kunna göra det lagligt att sälja den efter att den blandats med 15 % bensin till E85, så att den inte går att dricka.

  Kommentar av antimon555 — 1 juni 2015 @ 20:11

 2. Hej Christian. Hittade denna häromdagen.

  http://www.dn.se/kultur-noje/spraket/klant-klumpig-som-en-kloss/

  Betydelsen av det svenska slangordet klant som negativt för någon som klantat till det uppkom först på 60-talet. Såvitt jag vet är svenska narkotikalagstiftningen från 1968. Råkar vara exakt samma som Nederländernas ”kund” eller ”klient”. Svenskarna ska automatiskt få djupt rotad negativ feedback från vanliga ord från länder med friare lagstiftning. Då minskar förhoppningsvis risken att de drar.

  Kommentar av Språkligt förspel till narkotikalagen — 5 juni 2015 @ 11:58


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: