Christian Engström, Pirat

22 april 2014

Utfrågad av Expressen inför EU-valet

Filed under: val — Christian Engström @ 9:04
Läs intervjun hos Expressen

Läs intervjun hos Expressen

Idag publicerar Expressen en intervju med mig inför EU-valet, i egenskap av Piratpartiets toppkandidat.

Första frågan:

Vid tiden för det senaste EU-valet 2009 var FRA-frågan och Pirate Bay-målet högaktuella. I dag är situationen en annan. I en Novusmätning i februari landade ni på 1,3 procent.

– Det ska man jämföra med februari 2009 när vi låg på 0,3 procent. Nu har vi inte synts i media under mandatperioden eftersom det inte rapporteras så mycket från parlamentet. Nu har vi Edward Snowden och datalagringsdirektivet som EU:s högsta domstol har förklarat är olagligt.

Läs intervjun hos Expressen

Annonser

5 kommentarer

 1. ”- Deal och deal. Det är mer en ensidig deklaration från min sida. När jag kom 2009 sa jag: ‘i piratfrågor röstar vi som vi vill och i annat följer vi gruppen”. Skälet till det här är i första hand att få arbetsro.”

  Det där låter inte riktigt som vad du ville ha fram, snarare antyder det något helt annat än Piratpartiets strategi i verkligheten, vad sa du egentligen? (Troligen rätt osmart av Expressen att vinkla just detta, eftersom de flesta som röstade på Piratpartiet var glasklara med just vilken strategi som skulle användas.)

  Kommentar av pwq — 22 april 2014 @ 11:15

 2. Det är ju kul att medias EU-valsbevakning äntligen kommer igång. Det är inte en dag för tidigt. Det kanske är dags att damma av de där refuserade debattartiklarna igen. Det kan ju vara så att det är lite lättare att ta sig in just nu.

  Kommentar av Johan Tjäder — 22 april 2014 @ 19:02

 3. @pwq,

  Jorå, det är ungefär vad jag sa, och jag tycker det är en såpass korrekt beskrivning som man kan begära på ett par meningar. Det här är strategin som vi har tillämpat konsekvent sedan 2009 i EU-parlamentet (och som vi sa innan valet 2009 att vi skulle tillämpa).

  Jag försöker få gröningarna att följa oss i piratfrågor (och lyckas nästan jämt), och följer i gengäld gröningarna i allt annat. Det gör att relationen mellan oss och gröningarna funkar jättebra, och att vi får arbetsro att koncentrera oss på att bevara det fria och öppna internet, och slipper diskutera koldioxid med dem morgon middag och kväll.

  Kommentar av Christian Engström — 23 april 2014 @ 8:21

 4. Jo, fast själva poängen var att utnyttja denna strategi för att få bättre hävstång i piratfrågor, minns buden ni fick från de olika grupper erbjöd där ni valde bästa bud, där ni fick poster i rätt utskott. När det står ”arbetsro” låter det som det var det enda ni fick, inte att ni kunde få mer tyngd i piratfrågor. Jag förstår vad du menar, men för gemene man som inte följt dig kan det tolkas som ni mest satt isolerade i ett hörn och filade på piratfrågor.

  Kommentar av pwq — 23 april 2014 @ 9:25

 5. Hur som helst, bra att du börjar synas. All reklam är bra reklam.

  Du gjorde ett hyfsat jobb att vända reporterns frågor till rätt vinkel, vet själv hur hårt saker kan vinklas. Synd att du inte lyckades få med något om Investor-state dispute settlement.

  Kommentar av pwq — 23 april 2014 @ 9:34


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: