Christian Engström, Pirat

1 april 2014

SVT Agenda utesluter Piratpartiet ur debatt inför EU-valet

Filed under: val — Christian Engström @ 15:44

Den 25 maj är det val till EU-parlamentet. Tre veckor innan, den 4 maj, ordnar SVT Agenda en partiledardebatt. De skriver på sin hemsida:

Fyra veckor före EU-valet kommer en av det politiska årets viktigaste händelser, nämligen partiledardebatten i Agenda.

Men Piratpartiet får inte vara med i Agendas debatt inför EU-valet.

Istället har SVT Agenda bjudit in ledarna för riksdagspartierna. Sverigedemokraterna får vara med, trots att de inte sitter i EU-parlamentet. Men Piratpartiet får inte vara med, trots att vi är representerade i EU-parlamentet med två mandat, och därmed är större än både C, KD och V.

Jag missunnar inte Sverigedemokraterna att de får vara med. Men jag har väldigt svårt att förstå varför inte vi får vara det.

Kan någon förklara varför?

Läs mer hos SVT Agenda

…………

Uppdatering: En liten stund efter att jag postade det här inlägget ändrade SVT Agenda på sin hemsida, så meningen om EU-valet som jag citerade ovan är nu borttagen.

De har också lagt till några stycken där de försvarar beslutet att stänga oss ute, dock utan att nämna Piratpartiet vid namn.

32 kommentarer

 1. Så mycket för opartisk public service…
  Varför är jag inte förvånad?

  Kommentar av JohJoh — 1 april 2014 @ 15:55

 2. Mja, alltså de hänvisar ju till en särskild debatt med partiernas EU-kandidater senare. Och det är ju ingen hemlighet att mediernas bevakning av EU är sparsam. Men det kan ju förstås ifrågasättas om SVT ger alla representerade partier rimligt med skärmtid.

  Kommentar av Johan Tjäder — 1 april 2014 @ 16:11

 3. > Men jag har väldigt svårt att förstå varför inte vi får vara det.

  Det har inte jag.

  Kommentar av Din Personlige FRA-operatör — 1 april 2014 @ 16:47

 4. ”De hänvisar ju till en särskild debatt med partiernas EU-kandidater senare” Finns ingen sådan hänvisning.

  Kommentar av Christian Munthe — 1 april 2014 @ 16:56

 5. Jag träffade för ett tag sedan kommunikationschefen för ett av riksdagspartierna. Han och hans sju kollegor hade just träffat SVT för att få veta hur SVT tänkte lägga upp bevakningen av såväl EU- som riksdagsvalet. Kortfattat tuggade kom-chefen fradga och slet sitt hår. SVTs grundkoncept var nämligen att vända sig till de som inte bryr sig om politik, och anpassa allt efter denna målgrupp. Personer som vet hur riksdagen fungerar, vilka partier som sitter i regeringen, kan stava till ideologi eller faktiskt är aktiva i ett parti förväntades acceptera en nivå som passade femåringar.

  Så det är helt logiskt att utestänga PP, låta folk som aldrig varit i EU-parlamentet debattera vad EU-parlamentet gör, ska göra och kan göra samt blanda in sportmetaforer (ett tecken på att debattledaren helt saknar kunskap). Gissningsvis kommer vi se valdeltagandet sjunka ytterligare.

  En sak PP skulle kunna göra är att titta på programmet, ställa samma frågor till PP:s representant, kommentera vad de övriga partiledarna säger och slänga ut detta på nätet. Antingen som PP1 (intervju) och PP2 (kommentarer från folk som faktiskt jobbar inom EU) eller som en gemensam fil.

  Kommentar av Erik Gertkvist — 1 april 2014 @ 17:08

 6. Nu har jag skickat iväg ett mail. SVT:s sida nämner tydligt att en av anledningarna till debatten är att det är två valdagar i år. Då bör väl rimligtvis partiledarna för alla partier som är i något av de två parlament det gäller vara representerade…

  Kommentar av Balder Lingegård — 1 april 2014 @ 17:17

 7. Jag hoppas verkligen att detta var SVT:s aprilskämt, man börjar ju undra hur de tänker.. Jag menar om man har en debatt avsedd för eu valet så ska man ju bjuda in de partier som sitter i eu parlamentet? PP är ju det femte största partiet i eu parlamentet från Sverige!

  Kommentar av Philip — 1 april 2014 @ 18:47

 8. Förjävligt. Visserligen ser jag hur dom resonerar eftersom dom skriver ”Söndag 4 maj är det dags för debatt i Agenda med ledarna för alla _åtta riksdagspartier_”. Men resonemanget är felaktigt. Givetvis bör alla partier som är representerade i EU vara med. Sen kan man eventuellt ta in SD för att de är ett riksdagsparti, men det är mindre relevant.

  Kommentar av Daniel Otterholm — 1 april 2014 @ 18:56

 9. […] förestående EU-valet, men artikeln har formulerats om, (skärmdump på ursprungsartikeln) då de glömde att bjuda in Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet som innehar två mandat i EU. Två fler […]

  Pingback av Objektiviteten och demokratin — 1 april 2014 @ 19:08

 10. Det är väl inte så konstigt eftersom PP lämnar walk over i de frågor som majoriteten av väljarna prioriterar, typ jobb, vård, skola, omsorg, försvar. Hur intressant skulle det vara att höra någon från PP säga ”vi har ingen åsikt i frågan utan kommer att rösta enligt den grupp vi kommer att tillhöra”? Det skulle vara slöseri med tittarnas tid helt enkelt.

  Frågor om att kunna ladda ner upphovsrättsskyddade filer och låta någon annan betala för det ligger så långt ner på väljarnas priortietslista att den helt enkelt inte platsar i en partiledardebatt.

  Inte ens integritetsfrågan ligger högt jämfört med de andra och dessutom är det så att majoriteten av svenskarna inte känner någon oro idag för övervakningen på internet och med tanke på dataintrången av Gottfrid Svartholm Warg och hans kumpan (som nu är misstänkt för ytterligare intrång och utreds av SÄPO) så tror jag nog att de flesta ser att en viss övervakning måste vara ett nödvändigt ont i informationssamhället.

  Så, faktum kvarstår, PPs viktigaste frågor ryms inte helt enkelt.

  Sen kan väl jag tycka att det skulle vara av intresse att debattera detta ändå i ett annat forum/tv-program, liksom vissa oroväckande tendenser runt ökad drogliberalisering. Kanske något för Agenda?

  Kommentar av nejtillpirater — 1 april 2014 @ 19:29

 11. +1 till Erik Gertkvist.

  Kommentar av Jan Andersen — 1 april 2014 @ 20:05

 12. […] SVT den 4 maj, bara tre veckor före EU-valet. Många har reagerat. Anna bloggar och videobloggar. Christian, Lars-Erick och många fler bloggar också. Det skrivs brev till SVT och det samlas in […]

  Pingback av Sverige är inte världens navel | Sagor från livbåten — 1 april 2014 @ 20:19

 13. http://pejl.svt.se/val2014/vad-tycker-partierna/
  Piratpartiet är inte med här heller, inte något om integritetsfrågor heller, trots att just de frågorna vann 2 mandat förra EU-valet.

  Kommentar av Nej — 1 april 2014 @ 21:00

 14. Anmäl till Granskningsnämnden. Skicka ett pressmeddelande samtidgt. Använd det bortredigerade citatet. Anfall är bästa försvar.

  Kommentar av anonym — 1 april 2014 @ 22:30

 15. Off-topic: Till nejtillpirater. Hoppas för din skull att de framtida lagarna om att förbjuda anonymitet på nätet inte blir verklighet, för om det blir så. Så hoppas jag även att de som är styrande i maktposition inte ser dina åsikter som ett hot mot makten. För du som är så för att man skall inte kunna gömma sig bakom anonymitet är extremt anonym och gör dina påhopp hela tiden.
  Har läst en del inlägg och kommentarer av dig där du tycker att det är tragiskt att man får lov och vara anonym i kommentarsfält och så är du själv väldigt anonym på just det sättet.

  Kanske dags och leva som man vill att andra skall leva.

  Och när det gäller övervakningen så är det nog ingen som säger att det inte skall få förekomma överhuvudtaget. Utan det handlar om på vilka sätt som det skall få förekomma och genomföras. För om det är OK för dig att staten eller de av staten utsedda till att övervaka och vem vet kanske även kartlägga personer som dom bedömer inte lever upp till det som dom anser vara rätt efter lag tolkning. Då undrar jag varför du gömmer dig bakom en pseudonym och inte ditt riktiga namn. Men du behöver inte svara för jag vet att jag förmodligen kommer få ett svar om att jag bara är ute efter att få ladda ner och någon annan skall betala, för det är den slutsats du har skapat för att då slipper du titta på det som är de stora frågorna för PP”

  Kommentar av Lars-Åke Schrewelius — 2 april 2014 @ 0:06

 16. @Lars-Åke Schrewelius #14

  Det du skriver stämmer inte, jag tycker visst att man ska kunna vara anonym på internet, dock då i första hand mot andra personer/parter. Polisen ska alltid ha en möjlighet att begära ut loggar eller motsvarande för att kunna spåra brottsliga förehavanden och kunna se vilket konto som låg bakom. Som exempelvis i fallet allvarliga dataintrång och Gottfrid Svartholm Warg.

  Det är riktigt att jag inte vill skylta med mitt namn men det är för att skydda min familj. Jag har blivit utsatt för massor av hot av pirater, inklusive dödshot, och detta enbart för det jag skriver och som i princip bara betyder att jag anser att nuvarande lagar är rimliga och ska följas bättre. Det senaste hotet var av signaturen Fredrika som skriver här ibland och på TorrentFreak, hon antydde att mitt hem kunde börja brinna om det inte var så att jag slutade skriva på TorrentFreak. Detta är olaga hot och när jag påpekade detta så kom det nya hot om att ”outa” mig, dvs att publicera min identitet, vilket då sannolikt skulle kunna leda till verkliga attacker mot mig och min familj.

  Det finns tyvärr våldstendenser inom piratrörelsen. Rick Falkvinge och Anders Troberg gick ju ut med att det personliga priset för att ha piratfientliga åsikter skulle vara hårt, att man skulle punktmarkera politiker utanför deras hem och inför deras familj. Anders Troberg gick ännu längre och pratade om personlig jihad och att priset för att exempelvis delta i husrannsakan mot TPB eller som tjänsteman ingå utredningen mot TPB skulle innebära att man får sitt liv förstört.

  Så givet detta har jag valt att vara anonym, ja, men jag förutsätter att allt jag skriver kan spåras till mig via min ISP i samband med en ev. polisutredning. Jag anser att man bör leva sitt liv på ett sätt att man tål att polisen ser vad man gör vid behov, dvs att man har för avsikt att följa lagen eller fullt medvetet vara beredd att ta konsekvenserna om man väljer att inte göra det av någon anledning. Likaså är det naturligt att om man gör något (jag har också brutit mot lagen ibland, exempelvis fortkörning), så erkänner man och tar sitt straff om man blir påkommen, istället för att hävda att det var någon annan osv.

  Kommentar av nejtillpirater — 2 april 2014 @ 5:52

 17. Man kan maila agenda@svt.se

  Jag mailade nyss och avslutade med dessa två frågor till redaktionen:

  1. Om ni ändå väljer att marknadsföra debatten som sammanhörande med
  EU-valet, hur tänker ni då förklara att Piratpartiets ledare inte är med?

  2. Om ni väljer att inte låtsas om EU-valet, hur tycker ni då att ni tar
  ansvar för att få folk att delta i våra demokratiska processer?

  Kommentar av J — 2 april 2014 @ 9:42

 18. SVT skapade själva en regel, att endast riksdagspartierna ska inbjudas till partiledardebatter. Nu får SVT leva med det upplägget. Om man nu skulle frångå denna regel, så skulle det bli för genomskinligt, att syftet med regeln var att försvåra för sverigedemokraterna att komma in i riksdagen,

  SVT skulle undergräva sin trovärdighet, om man slopade sin egen regel, när den inte längre fyller den avsedda funktionen att utestänga specifikt sverigedemokraterna,

  Kommentar av Arvid — 2 april 2014 @ 10:01

 19. NTP, PP har en hel del att säga till om frågorna i VSO, titta gärna på http://www.piratpartiet.se/politik/ppfemminuter/. Där går det att läsa bland annat:

  Under de senaste åren har vi funderat över vad våra grundläggande tankar betyder för andra politikområden. Då har vi sett att Piratpartiets värderingar ger svar på många frågor som de gamla partierna bråkat om. Till exempel tycker vi:

  Vi vill ha en skola där eleverna lär sig att själva leta och värdera information, och själva får bygga denna till kunskap. Där man lär sig tänka själv istället för att rabbla.
  Föreläsningar och genomgångar spelas in så att alla kan komma åt dem över nätet. Inspelningar och elektroniskt rättbara övningar frigör lärares tid för direkta möten med eleverna.
  En sjukvård byggd på vetenskap, med bättre system för att snabbt ta till sig och börja utnyttja nya upptäckter och rön.
  Sjukvård även till papperslösa. Förbud för polisen att leta efter dem som ska utvisas i och vid vårdinrättningar.
  Videokameror ska inte få ersätta personal på äldreboenden.
  De olika sociala trygghetssystemen ska reformeras till ett rättssäkrare och mer enhetligt system där människor inte kastas omkring utan tas omhand.
  För att vi ska få fler jobb på sikt behövs en ordentlig infrastruktur (både bredband och järnvägar!), ordentliga satsningar på forskning och utbildning, en skola där elever tränas att tänka själva och våga försöka, och ökad frihet för idéer att strömma fritt, kombineras och testas.
  Akut arbetslöshet bekämpas med ordentliga utbildningssatsningar.
  Satsa på biblioteken, så det alltid finns ett ställe dit bokälskare kan komma och botanisera bland många olika fysiska böcker.
  Befria bibliotekens e-böcker från förlagens konstgjorda lånespärrar.

  Kommentar av Per "wertigon" Ekström — 2 april 2014 @ 12:36

 20. @nejtillpirater

  ”Det senaste hotet var av signaturen Fredrika som skriver här ibland och på TorrentFreak, hon antydde att mitt hem kunde börja brinna om det inte var så att jag slutade skriva på TorrentFreak. Detta är olaga hot och när jag påpekade detta så kom det nya hot om att ”outa” mig, dvs att publicera min identitet, vilket då sannolikt skulle kunna leda till verkliga attacker mot mig och min familj.”

  Var så god att citera detta ”olaga hot”, då.

  Eller är det som vanligt att du ljuger om vad du själv kontra vad andra har sagt bara för att det är det enda sättet du kan kamma hem en poäng i ditt lilla enmanskorståg mot piratpartiet?

  Jag tror alla som har häckat här ett tag känner dig tillräckligt väl för att inse att om ”Fredrika” någonsin hade gjort ett sådant uttalande eller ett som ens gick att tolka som ett hot så skulle det vara polisen som tittade in här och inte du.
  Att så ej skett betyder bara att du är väl medveten om att den enda polissak som skulle föreligga här är den som skulle resas gentemot dig och dina oförtäckta försök att förtala kreti och pleti.

  Det finns inom piratrörelsen inga våldstendenser mer förekommande än hos övrigt vanligt folk – snarare mindre. Där ligger du snarare i framkanten med dina ivriga och ofta förekommande försök att prata bort grundläggande civilrätt till förmån för lynchmobb.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 2 april 2014 @ 12:42

 21. @Scary #21

  ”Var så god att citera detta ”olaga hot”, då.”

  OK.

  ”You do realize that you can’t breath in space, and that it’s impossible to steal content, and that you personally can’t hide regardless of what IP-address, signature or mail addresses you use, to trespass here?”
  ”Vad behöver man göra för att saker och ting ska gå in i hjärnan på svårt sjuka brottslingar, som NoToABillionPeople? Hans hemadress är ju ingen hemlighet, så nån kanske borde göra ett hembesök?”
  ”Lilla gullesnutten. Snart knackar det kanske på dörren. Fast det sägs också att saker bara självantänder ibland.”

  Tolkningen är fri men jag kan inte se annat än att det är hot kopplat till att om jag fortsätter att uttrycka min åsikter i demokratisk anda på TorrentFreak så påstår hon sig veta var jag bor, det kanske knackar på dörren och rent av börjar brinna.

  http://nejtillpirater.wordpress.com/2013/12/28/piraternas-sanna-natur-censur-forstora-liv-for-meningsmotstandare-och-hota-dem/

  ”Eller är det som vanligt att du ljuger om vad du själv kontra vad andra har sagt bara för att det är det enda sättet du kan kamma hem en poäng i ditt lilla enmanskorståg mot piratpartiet?”

  Jag ljuger inte, det räcker med att föra fram fakta som i detta solklara fall där jag givetvis sparat alla bevis för att ha torrt på fötterna. Bara det att jag lyckades få direktkontakt med Ernesto på TF och (motvilligt) i flera omgångar fick honom att ta bort det värsta från Fredrikas inlägg tyder ju på att det var ett synnerligen allvarligt fall med tanke på tonen där och att i synnheter pirater skriver mycket hemska saker om antipirater där. Jag lyckas t.o.m. få Ernesto att lägga in ordningsregler i forumet, även om de är svaga och inte efterföljs (Ernesto skyllde på tidsbrist kopplat till modelleringen men enligt mina erfarenheter modereras det rätt flitigt – om det är antipirater som skriver – medan pirater får skriva hur fult som helst. Jag har anmält många grova personangrepp där som har lämnats utan åtgärd.)

  ”Jag tror alla som har häckat här ett tag känner dig tillräckligt väl för att inse att om ”Fredrika” någonsin hade gjort ett sådant uttalande eller ett som ens gick att tolka som ett hot så skulle det vara polisen som tittade in här och inte du.”

  Jaså, ja du kan ju läsa om det själv via citaten och länken ovan.

  ”Att så ej skett betyder bara att du är väl medveten om att den enda polissak som skulle föreligga här är den som skulle resas gentemot dig och dina oförtäckta försök att förtala kreti och pleti.”

  Jag har sparat bevis och sagt precis som det är och inget annat. Jag tycker att detta är illa nog, utan några överdrifter.

  ”Det finns inom piratrörelsen inga våldstendenser mer förekommande än hos övrigt vanligt folk – snarare mindre. Där ligger du snarare i framkanten med dina ivriga och ofta förekommande försök att prata bort grundläggande civilrätt till förmån för lynchmobb.”

  Jaså, när skulle jag ha gjort detta? Tvärtom, jag vill inte ha några lynchmobbar med maskerade personer som tar lagen i egna händer eller använder de utomparlamentariska metoder som Anders Troberg och Rick Falkvinge förespråkar. Jag tycker att sådant är vedervärdigt.

  Kommentar av nejtillpirater — 2 april 2014 @ 14:19

 22. ””Jag tror alla som har häckat här ett tag känner dig tillräckligt väl för att inse att om ”Fredrika” någonsin hade gjort ett sådant uttalande eller ett som ens gick att tolka som ett hot så skulle det vara polisen som tittade in här och inte du.”

  Du menar inlägget som ett drygt dussin Torrentfreak-besökare bestämde sig för INTE var vår vanliga Fredrika som under de senaste ÅREN gjort sig mycket väl känd för att ha en syrlig, torr, och definitivt ej hotfull ton? Just det inlägget påminde mest om det som förs av den enmansarmé som ibland har dykt upp här under ditt ip för att backa upp dina senaste vilda teser när du känt dig trängd av fakta.

  ”Jag har anmält många grova personangrepp där som har lämnats utan åtgärd.”

  Du menar att folk har kallat dig för inkompetent, en infam lögnare, och grovt okunnig, som regel direkt efter att du försökt bevisa för tre garvade systemadministratörer att IT inte fungerar som de trott? Eller när du försökt skriva om i historieböckerna, lagboken, eller vanligt förekommande ord?

  Det räknas inte som ett personangrepp att påkalla fakta när man upptäckt att en person farit med lögn. Oavsett hur mycket du vill ha det så.
  Det verkar vara samma felslut som du tar till när du använder ordet ”kriminell” för att beskriva något du helt enkelt personligen råkar ogilla.

  ”Jag ljuger inte”

  Du har motsagt dig själv vid ett tjogtal gånger både här och på Torrentfreak. Samt hos Falkvinge, vid den tiden du fortfarande kunde bli insläppt där. Det har etablerats tämligen väl under de senaste årens gång att du är en mytoman av ohemula mått. Att du dessutom vågar påstå annorlunda just här, där du har blivit beslagen med lögn oftast av ett halvdussin olika personer samt moderatorn själv säger åtskilligt.

  ”Jag har sparat bevis och sagt precis som det är och inget annat. Jag tycker att detta är illa nog, utan några överdrifter.”

  Vad du ”tycker” är rent ut sagt irrelevant. Om du har bevis på förtal och hot så gack till polis med dig. Anledningen att ingen moderator ger dig mycket till gehör har snarare att göra med att du beter dig som en sinnesförvirrad galning och sedan tar illa vid dig när folk ger dig all den respekt du oödmjukt förtjänat.
  Och detta torde du själv veta rätt väl eftersom du, om ett enda av dina martyrpåstående hade någon form av sanningshalt, lätt skulle kunna släpa dig till polis och resa ett ärende.

  Att du inte gör det torde vara för att du inte vill riskera behöva kalla även ordningsmakten för piratsympatisörer när de skrattar ut dig.

  ”Jaså, när skulle jag ha gjort detta?”

  VARENDA GÅNG DU ENVISATS MED ATT BEVISBÖRDAN BORDE AVSKAFFAS.
  Det har du varit hårt inne på varenda gång civilrätt och copyrightprivilegiet kommit på tal. Skall vi ta upp några av dina mer vilda påståenden angående IPRED?

  ”Jag tycker att sådant är vedervärdigt.”

  Med tanke på den totala inhumanitet du uppvisat åtskilliga gånger i dina resonemang under årens lopp här misstänker jag kraftigt att så länge lynchmobben inte riskerar drabba dig personligen bryr du dig inte ett skvatt. I det stämmer du tämligen väl överens med dina bröder inom copyrightkulten. Den som argumenterar mot rätten till ett privatliv så ivrigt som du har gjort så pass länge och med så pass skrämmande argument har inte mycket att fast moralisk mark att stå på.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 2 april 2014 @ 16:34

 23. @Christian Engström

  Du har modererat bort ett inlägg av mig vid något tillfälle p.g.a. det du kallade för personangrepp. Scary skriver i #23

  ”Du menar att folk har kallat dig för inkompetent, en infam lögnare, och grovt okunnig, som regel direkt efter att du försökt bevisa för tre garvade systemadministratörer att IT inte fungerar som de trott? Eller när du försökt skriva om i historieböckerna, lagboken, eller vanligt förekommande ord?

  Det räknas inte som ett personangrepp att påkalla fakta när man upptäckt att en person farit med lögn. Oavsett hur mycket du vill ha det så.”

  Det här som Scary skriver kan jag inte uppfatta annat än som ett grovt personangrepp så jag förutsätter att du agerar.

  Kommentar av nejtillpirater — 2 april 2014 @ 17:15

 24. @Christian Engström, komplettering på #24

  Scary kommer in i debatten och helt osakligt i olika formuleringar kallar mig för olika saker inklusive lögnare. Det finns inte belägg för det han skriver. Jag går in i debatten i sakfrågan. Jag borde kanske inte ha svarat på hans inlägg kopplat till Fredrika, det borde antagligen ha modererats bort som off topic. Men gjort är gjort.

  Återigen, jag ljuger inte. Jag kan ha haft fel i enstaka fakta eller uttryckt mig slarvigt (jag skriver ganska ofta så ibland kan det bli fel). Men jag har ingen som helst anledning att ljuga, allt jag för fram är sådant jag ser och tolkar, fakta eller mina personliga åsikter. Jag tycker inte att man skriva aggressiva kommentarer där man kallar folk ogrundat för lögnare vare sig här eller på annat ställe.

  Kommentar av nejtillpirater — 2 april 2014 @ 17:23

 25. Varför matar ni trollet nejtillpirater? Han är väl tämligen välkänd vid det här laget för att endast vara ute efter att vrida debatten från vad den handlar om till något helt annat. Han har kommit med så många lögner under så lång tid att det ju är meningslöst att lita på en enda sak han skriver längre.

  On topic: Illa att utesluta Piratpartiet ur debatterna. Undrar vad grundanledningen egentligen är? Eftersom de faktiskt gjorde sig omaket att gå in och skriva om hela beskrivningen för att slippa kritiken så måste det ju sitta någon där nånstans vars mål specifikt är att PP inte ska få vara med, sedan försöka hitta anledningar till det i efterhand.

  Kommentar av Mikael — 2 april 2014 @ 17:45

 26. Vad är det för vits att vara med i ett propaganda-TV-program i statens TV, SVT?
  Utgången är förutbestämd. Husse har talat om vad som skall avhandlas och inte avhandlas.

  Det är bättre att Piratpartiet istället satsar på att bygga en solid grund bland oss miljontals gräsrötter, än en svajig grund, baserad på vad de politisk tillsatta ”journalisterna” på SVT blir tillsagda att tycka och tänka.

  Skall Piratpartiet bli en folkrörelse att räkna med så skall man inte fjäska för stats-TV och motsvarande MSM-medier. Tids nog blir det de som så smånigom knackar på dörren. Tills dess gäller att bygga en gedigen bas att stå på. Det gäller att vara trägen och ha tålamod.

  Det här valet är inte det sista i världshistorien!

  Kommentar av Galileo Galilei — 2 april 2014 @ 19:51

 27. @Galileo Galilei:
  Man skulle ju kunna ha en demonstration mot (hemlig) Agenda och korruption… T.ex. 4 Maj kl 19 utanför radiohuset.

  Kommentar av anonym — 2 april 2014 @ 21:41

 28. @Nejtillpirater

  ”Jag tycker inte att man skriva aggressiva kommentarer där man kallar folk ogrundat för lögnare vare sig här eller på annat ställe.”

  Ogrundat? Vi har i detta forum allena ett tjogtal klara och tydliga exempel där du bevisat far med lögn – i och med att du till och med motsäger, ord för ord, vad du tidigare skrivit.

  Och detta har vi påtalat ofta.

  Sak samma som den gången när du trollade fram din enmansarmé av ett halvdussin olika nicknames till uppbackning och blev ”modererad” när Christian Engström själv påpekade att samtliga inlägg till ditt försvar kom från ett och samma ip-nummer.

  Så återigen: tyvärr har du ingen moralisk grund att stå på när man kallar dig för en lögnare i ett forum där det i fyra-fem års tid mycket konsekvent visats att du ljuger, och detta med stor envishet.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 3 april 2014 @ 9:26

 29. […] har varit en del diskussion om SVT:s märkliga agerande att ordna en partiledardebatt inför Europaparlamentsvalet men att låta […]

  Pingback av Blir det ingen EU-debatt? | Peter Lindén — 3 april 2014 @ 14:09

 30. […] man är tillräckligt väl insatt för att inse att det parti som SVT gör sitt bästa för att sidsteppa verkligen demokratilevererar på  […]

  Pingback av Free and thinking » SVT och den punkterade EU-debatten - IDG.se - Störst på it-nyheter — 6 april 2014 @ 11:19

 31. […] närmsta vi kommer här i Sverige är Piratpartiet – ett parti som inte ens tillåts vara med i SVT:s EU-debatt, trots att partiet redan har en plats i […]

  Pingback av Måste det till en Nigel Farage för att sparka liv i EU-debatten? | Fröjdhpunktse — 8 april 2014 @ 10:19


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: