Christian Engström, Pirat

23 mars 2014

I soffan kan ingen höra dig skrika, men i vallokalen är du en superhjälte som kan rädda världen

Filed under: val — Christian Engström @ 19:24
Rösta på Piratpartiet i EU-valet den 25 maj

Rösta på Piratpartiet i EU-valet den 25 maj

Nästa mandatperiod i EU kommer det att fattas viktiga beslut som rör friheten på internet. Upphovsrätten och fildelningslagarna ska göras om. Vi ska lagstifta om nätneutralitet eller inte. Vi ska göra färdigt ett paket med nya personuppgiftslagar. NSA’s avlyssningsskandal kommer fortsätta.

Just nu står det och väger. Det kan gå åt ena eller andra hållet i alla de här frågorna nästa mandatperiod. Därför behövs Piratpartiet i Bryssel, för att se till att de besluten går i rätt riktning.

Men för att komma till Bryssel igen, och få fortsätta det framgångsrika arbete vi har gjort därnere, behöver vi att alla som tycker som vi går och röstar på Piratpartiet i EU-valet i maj.

När det är val spelar det ingen roll hur många som tycker som vi hemma i soffan, om de inte går och röstar på oss i EU-valet.

I valet 2009 gjorde Piratpartiet succé med 225.000 röster, vilket gav oss 7,1% och två mandat. Tack vare de mandaten har vi kunnat leverera konkreta segrar från Bryssel. Vi har stoppat ACTA-avtalet, vi har hållit three-strikes borta, och vi har fått stöd av en hel partigrupp att fildelning måste bli lagligt.

Vi har visat att vi kan leverera segrar och framgångar i EU-parlamentet, och vi vill fortsätta med det arbetet. Men för att kunna göra det behöver vi röster i EU-valet, så att vi blir omvalda.

Därför är det viktigt att så många som möjligt av alla som tycker som vi ser till att rösta i EU-valet. Och pratar med kompisar och förklarar varför EU-valet är viktigt för att Piratpartiet ska kunna fortsätta arbeta i Bryssel för att försvara friheten på nätet.

Det är lätt att känna vanmakt när man sitter hemma i soffan och får höra talas om alla idiotiska förslag som kommer om att inskränka friheten på internet. Men i soffan kan ingen höra dig skrika, hur arg du än blir.

Men i vallokalen förvandlas du till en superhjälte som kan rädda världen. Varje röst som gör att Piratpartiet kommer tillbaka till Bryssel en mandatperiod till, med ännu starkare stöd, gör skillnad.

Nu hänger allt på om vi tillsammans lyckas berätta det för tillräckligt många som tycker likadant innan EU-valet den 25 maj. Då vinner vi.

…………

Andra om ämnet: Anna Troberg (PP), Henrik Brändén (PP), Göran Widham (PP), Henrik Alexandersson,

Annonser

2 kommentarer

 1. Håller med om allt!
  Några frågor, för att kunna argumentera på ett bra sätt:
  1. Hur säkert är det att PP kommer att tillhöra grönas gruppen även nästa mandatperiod? (Förutsatt att partiet blir invalt.) Om sannolikheten är mycket hög så kan man övertala presumtiva MP-röstare att rösta på PP i stället, eftersom de i princip får samma röst i parlamentets omröstningar. Eller är det inte så?
  2. Jag uppfattar PP som kritiska till EU. Men vill partiet att Sverige lämnar unionen? Det senare är egentligen ingen fråga för EU-valet. Och oavsett partiets inställning till själva medlemskapet så är det bra att kunna säga att PP försöker bringa ordning och vill att parlamentet, och EU i stort, sysslar med rätt frågor och inte petar i detaljer som kan skötas bättre på lokal nivå.
  3. Hur ser opinionen ut för PP i andra länder, främst då Tyskland? Finns det stor chans att den gröna gruppen får piratpartister från fler länder?

  Kan någon ge mig stöd i dessa argument och gärna komma med fler så vore det bra!
  Hoppas snart få se PP på torgmöten och liknande i Stockholm.

  Kommentar av Lasse — 23 mars 2014 @ 20:18

 2. 1. Rent formellt vill vi lämna det öppet vilken grupp vi ska tillhöra, så att vi kan lova att vi sätter oss i den grupp som respekterar de mänskliga rättigheterna och ger oss bästa chansen att vinna i de frågor vi driver. Men i praktiken har det fungerat jättebra att sitta i den Gröna gruppen och tillämpa vår strategi att fokusera på piratfrågorna, så jag är säker på att vi kommer fortsätta sitta med där.

  2. Vi vill ge EU ett nytt grundfördrag som först ska godkännas i en folkomröstning i hela EU, sedan av de medlemsländer som vill vara med. Då ger själva processen en garanti för att det nya fördraget måste vara begripligt, demokratiskt och inte flytta mer makt än nödvändigt till Bryssel. I praktiken innebär det här att EU får en sista chans att bli demokratiskt och mer vettigt.

  Misslyckas det här, och EU fortsätter utvecklas mot en mer och mer korporativistisk kontrollstat, så bör vi börja diskutera ett svenskt utträde. Men vi vill ge EU en chans till, så vi är inte där ännu.

  3. Det tyska Piratpartiet tycks ha en del interna problem, men å andra sidan har Tyskland tagit bort småpartispärren, så tyskarna behöver bara 1% för att ta första mandatet. Jag hoppas de kan göra ännu bättre ifrån sig än så, men för egen del fokuserar jag helt på vad vi kan göra i Sverige för att vi ska bli invalda. Sedan får vi se efter valet hur många pirater från hur många länder det blev.

  Kommentar av Christian Engström — 24 mars 2014 @ 11:00


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: