Christian Engström, Pirat

12 februari 2014

Piratpartiets valmanifest presenteras idag

Filed under: valplattform — Christian Engström @ 9:26
Jag och Amelia vill fortsätta representera Piratpartiet i EU-parlamentet, och fortsätta kämpa för friheten på nätet och i samhället

Jag och Amelia vill fortsätta representera Piratpartiet i EU-parlamentet, och fortsätta kämpa för friheten på nätet och i samhället

Idag presenterar vi Piratpartiets valmanifest inför EU-valet i maj 2014.

Vi stakar ut en väg för ett öppnare och mer demokratiskt EU, ett starkare skydd för personuppgifter och en reformerad upphovsrätt. Vi lyfter också fram behovet av en human och rättssäker flyktingpolitik som utgår från individens rättigheter, och ett starkare stöd för hbtq-personer i hela unionen.

Vi har gjort nytta under de snart fem år som vi har suttit i EU-parlamentet. Vi stoppade ACTA-avtalet, vi har fått en politisk grupp att kopiera vårt program för fri fildelning, och vi har slagits för ett bättre skydd för personuppgifter.

Men det finns mycket kvar att göra nästa mandatperiod. Nätneutraliteten, personuppgiftsskyddet och en reform av upphovsrätten är frågor som vi vet kommer beslutas av det EU-parlament som väljs den 25 maj.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet för att vi har något att tillföra i europeisk politik. Under den gångna mandatperioden har vi visat att vi kan leverera. Nu vill vi fortsätta arbetet med att försvara det fria och öppna samhället, både på nätet och utanför.

Mer information:
Piratpartiets EU-valsmanifest
Piratpartiets arbete i EU
Piratpartiets EU-kandidater
Pressmeddelande om valmanifestet

4 kommentarer

 1. Tack för ert fina jobb under senaste mandatperioden, Christian och Amelia. Hoppas att ni blir kvar och kommer att få sällskap av två-tre pirater till från PP Sverige och ett tiotal från PP-partierna i de andra EU-länderna. Eller förmodligen ännu fler!

  Kommentar av cnab — 12 februari 2014 @ 10:52

 2. Jag tycker också att ni förtjänar helhjärtat stöd efter allt det ni åstadkommit i EU.

  Vad valmanifestet beträffar så är jag förvånad över att ni tycks ta försvar av det fria internet som så självklart att det inte ens nämns i valmanifestet.
  Jag tror att den strypning av den fria informationsutbytet som nu pågår via övervakning av medborgarna från staten å den ena sidan kombinerat med mediaindustrinjättarnas instängning av användaren i egna slutna system från den andra sidan.

  Vad hjälper det att man har frihet att välja sökord när svaret man får beror på vem som kan tjäna mest pengar på dig för att ta ett exempel. Vi är en hårsmån från att utbudet styrs av den internetleverantör vi väljer osv

  Jag tror att ett fritt internet är den fråga som har störst stöd av väljarna inklusive mig själv om man tydligt visar vilken gigantisk passiverande hjärntvätt som ligger i färdriktningen. Vem vill ha internet omvandlat till reklamfinasierad TV?

  GLÖM INTE INTERNET

  Kommentar av rutros — 14 februari 2014 @ 13:46

 3. Usch så slarvigt
  ”Jag tror att den strypning av den fria informationsutbytet som nu pågår via övervakning av medborgarna från staten å den ena sidan kombinerat med mediaindustrinjättarnas instängning av användaren i egna slutna system från den andra sidan är det som kommer att påverka oss och våra barns framtid mest”

  Kommentar av rutros — 14 februari 2014 @ 13:52

 4. rutros:

  Enda sättet att skydda sig från att vara i ”leverantörernas” makt är att göra sig oberoende av ”leverantörerna” genom att bygga ett internet som sammankopplade nätverk ist. för den centraliserade strukturen ISP -> kund som växt fram. Detta kan åstakommas i stadsmiljö om grannar kopplar ihop sina nätverk. Det behövs nog inte så jättestor andel av medborgarna som gör det för att få en skaplig täckning.

  Kommentar av gurkmajornäs — 23 februari 2014 @ 14:23


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: