Christian Engström, Pirat

5 januari 2014

En tidning om Piratpartiet inför valåret 2014

Filed under: valplattform — Christian Engström @ 11:42
Ladda ner tidningen om Piratpartiet

Ladda ner tidningen om Piratpartiet

Emma på bloggen Opassande kommer idag ut med en tidning om Piratpartiet: Omtänksamhet istället för misstänksamhet.

Tidningen berättar vad partiet står för och presenterar några av personerna som är aktiva inom partiet. Så gott som alla texterna har tidigare varit publicerade på nätet, men nu finns de sammanställda och snyggt grafiskt paketerade.

Själv bidrar jag med texten Fildelning är fantastiskt, där jag berättar hur och varför Piratpartiet vill göra om upphovsrätten, och vad vi gjort i EU-parlamentet för att kämpa för en vettigare upphovsrätt.

Vi stoppade ACTA-avtalet, vi har hållit three strikes borta, och vi har fått en politisk grupp (den Gröna) att ansluta sig till vårt program för fri fildelning.

Men det finns ännu mer att göra nästa mandatperiod i EU-parlamentet. Vi vet att det kommer komma ett stort förslag om förändringar i upphovsrätten, men vi vet inte vad som kommer föreslås.

Risken är förstås stor att förslaget kommer gå i riktning mot hårdare fildelarjakt och strängare straff, precis som alla andra förändringar i upphovsrätten de senaste 20 åren. Då är det viktigt att Piratpartiet finns på plats i EU-parlamentet även nästa mandatperiod.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet 2014 i maj, och i riksdagsvalet i september. Tidningen som Emma har gjort är ett aktivistinitiativ som hon har tagit — utan att fråga någon. Det är så Piratpartiet fungerar när det fungerar som allra bäst.

Emma skriver:

Ännu så länge finns den bara i den här digitala formen, men med lite flyt så kanske det blir som så att denna kan komma att tryckas upp och distribueras över landet. Under tiden kan ni läsa igenom den digitala versionen, eller skriva ut den om ni vill. Eftersom den eventuellt ska tryckas är det värdefullt att få lite feedback på tidningen. Sen tar jag väldigt gärna emot beröm också… 😉

Jag tar gärna tillfället i akt och berömmer Emma. Det är en fantastiskt bra tidning, både snygg och innehållsrik. Arrr! 😉

Ladda ner tidningen om Piratpartiet som enkelsidig pdf (A4) eller som dubbelsidig (A3), eller läs hos Issuu

…………

Andra om ämnet: Anton Nordenfur (PP),

4 kommentarer

 1. hihihihi – aarrrr på dig också, och tack för att du ville bidra med text! 🙂

  Kommentar av emma marie andersson — 5 januari 2014 @ 12:10

 2. […] av dom som bidrar med text är Christian Engström som sitter i EU-parlamentet för Piratpartiets […]

  Pingback av Free and thinking » Omtänksamhet istället för misstänksamhet - IDG.se - Störst på it-nyheter — 5 januari 2014 @ 15:06

 3. Gratulerar till en riktigt bra skrift med tonvikten på det väsentliga i politiken. Ser bra ut om budskapet når fram.

  Glädjer mig speciellt att de direkta osanningarna om medicinpatenten mm nu är borta (för alltid får man hoppas.) Kostnaderna ökar inte – de minskar år från år)

  Kommentar av Rutros — 8 januari 2014 @ 11:23

 4. Tack för en bra skriven text, och tack för ett fantastiskt jobb som MEP och en grym blogg! Du gör mig stolt över att vara pirat=)
  Tycker dock att det är lite tråkigt att man inte framhäver Piratpartiets nya narkotikapolitik då denna, enligt mig, är central i Piratpartiets människosyn och ett av de större ställningstaganden partiet gjort för den personliga integriteten. Det inte bara konsoliderar och förtydligar ideologin bakom Piratpartiets politik i den digitala världen, utan visar också att vi är beredda att föra över dessa principer irl. Tror att vi har mycket att vinna på att trycka på detta då det också skiljer oss från de flesta övriga partier i Sverige.

  Kommentar av andrée — 15 januari 2014 @ 10:46


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: