Christian Engström, Pirat

10 november 2013

Jag vill se Anna Troberg som trea på Piratpartiets EU-lista

Filed under: val — Christian Engström @ 11:13
Anna Troberg kandiderar till tredje platsen på Piratpartiets EU-lista. Omröstningen pågår nu.

Anna Troberg kandiderar till tredje platsen på Piratpartiets EU-lista. Omröstningen pågår nu.

Nu har den tredje delomröstningen för att fastställa Piratpartiets lista till EU-valet i maj 2014 börjat. Nu finns det två listor kvar. På båda listorna står jag som första namn, och Amelia Andersdotter som andra.

Listorna skiljer sig åt från den tredje platsen, där vår partiledare Anna Troberg står mot Mattias Bjärnemalm.

Listan med Anna Troberg på tredje plats är valberedningens förslag. Den har jag röstat på.

Vi siktar på tre mandat i EU-valet, och Anna kommer passa perfekt som EU-parlamentariker. Eftersom hon har sin bakgrund och passion inom kulturens område kommer hon kunna förklara Piratpartiets budskap ur ytterligare en vinkel när hon kommer ner till Bryssel.

Jag utgår från att hon kommer sitta i kulturutskottet CULT i parlamentet, och där kommer hon göra stor nytta. Hela kulturbranschen är under omvälvning på grund av internet och den nya teknologin, och det finns många kulturpolitiker i andra partier som är skrämda av farten på utvecklingen och därför försöker sätta klackarna i marken och stoppa det nya.

Anna som EU-parlamentariker och kollega till de politikerna kommer kunna prata med dem  och lugna dem med ett positivt budskap. Javisst gör det ont när världen förändras. Det är svårt att vara oviss, rädd och delad, svårt att känna djupet dra och kalla, ändå sitta kvar och bara darra. Men det finns hopp, och det kommer Anna kunna förklara i EU-parlamentet.

Internet och allt det har fört med sig är inte kulturens undergång, tvärtom. Det vi bevittnar nu är snarare hur en ny kulturell värld föds, med långt större mångfald och nya möjligheter. Anna kommer kunna förklara det för politikerkollegorna och få dem att glömma att de skrämdes av det nya, glömma att de ängslades för färden, och istället se möjligheterna.

Anna kommer bli en mycket värdefull och effektiv EU-parlamentariker för Piratpartiet.

Det är därför jag valde att rösta på Anna Troberg och valberedningens lista C01-Y01

Annonser

1 kommentar

  1. Ja det är inget snack om att Anna är bättre än MAB på den platsen.

    Kommentar av Jerker Montelius — 10 november 2013 @ 13:41


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: