Christian Engström, Pirat

4 november 2013

Rösta nu om vem som ska toppa Piratpartiets EU-lista

Filed under: val — Christian Engström @ 0:02
Jag stod först på EU-listan i valsegern 2009, och vill gärna göra det igen i valet 2014

Jag stod först på EU-listan i valsegern 2009, och vill gärna göra det igen i valet 2014

Nu börjar voteringarna på Piratpartiets medlemsmöte som pågår nu på nätet. Det är många sakfrågor och personval som ska avgöras, men jag ser av naturliga skäl en som speciellt viktig: fastställandet av Piratpartiets lista i EU-valet nästa vår.

Nu avgörs det EU-listan ska toppas av mig eller Amelia Andersdotter (eller Mattias Bjärnemalm, som också toppar ett av förslagen).

Den första omröstningen pågår nu, från måndag 4 november kl 00.01 till onsdag 6 november kl 20.00. Den består av fyra delomröstningar som man ska rösta i samtliga.

Gör så här om du vill rösta på mig som första namn på EU-listan:
Gå till voteringen om EU-listan (Motion C01)

 1. Markera den första listan där mitt namn toppar (Yrkande C01-Y04), och klicka ”Rösta
 2. Markera den andra listan (i andra avdelningen) där mitt namn toppar (Yrkande C01-Y03), och klicka ”Rösta”
 3. Markera den tredje listan där mitt namn toppar (Yrkande C01-Y06), och klicka ”Rösta”
 4. Markera den fjärde listan där mitt namn toppar (Yrkande C01-Y01, valberedningens förslag), och klicka ”Rösta”

Sedan är det klart med omröstningen om EU-listan för den här röstningsomgången. Det börjar alltså en ny omgång torsdagen den 7 mellan de fyra listor som vann i första omgången, men det återkommer jag till då.

Mer allmän information finns i kallelsen till höstmötet. Alla som varit medlemmar i Piratpartiet i minst två månader innan omröstningens start har rösträtt. I slutet av kallelsen finns information om hur du gör för att logga in på höstmötet (och hur du gör om du glömt ditt lösenord eller behöver koppla forumkontot till ditt medlemsskap).

Gå till voteringen om EU-listan och rösta

10 kommentarer

 1. Jisses, vad krångligt. Nå, nu är det gjort i alla fall. Tack för guidningen!

  Kommentar av Carl Johan Rehbinder — 4 november 2013 @ 14:46

 2. Reblogga detta på Urbansundstrom’s Weblog.

  Kommentar av urbansundstrom — 4 november 2013 @ 21:47

 3. Känns lite sådär att Falkvinge verkar co-kampanja mest för att få pengar från Christian. Kan han inte dra in lite pengar själv genom att sälja T-shirts eller signerade foton för att försörja sig?

  Kommentar av SczyberSleuth — 5 november 2013 @ 14:59

 4. Jag tycker både du, Christian Engström samt Amelia Andersdotter gör ett toppenjobb i Europaparlamentet å Piratpartiet Sveriges vägnar. Jag hoppas både du och Amelia kommer in igen!

  Jag har dock beslutat, efter bland annat Rick Falkvinges utspel – att välj listorna där Amelia toppar.

  Kommentar av Erik — 5 november 2013 @ 15:13

 5. Jag är medlem endast för att få insyn och för att kunna motverka piratpartiets politik för kriminella och fuskare. Jag har röstat på Amelia.

  Kommentar av G Ratis — 5 november 2013 @ 18:03

 6. @G Ratis
  Ifall du menar allvar med att motverka ”politik för kriminella och fuskare” så borde du gå med i någon av regeringspartierna. Där kan du göra faktisk nytta.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 7 november 2013 @ 0:06

 7. @SczyberSleuth

  Ifall du tänker lite längre bort än den närmaste framtiden, så betyder bl.a Falkvinge’s ”missionerande” på olika universitet och andra tillställningar oerhört mycket långsiktigt, för att påverka den allmänna opinionen i PP’s hjärtefrågor, demokratins grundväsen, att man skall kunna tycka och tänka vad man önskar, utan repressalier.

  De unga människor, bl.a studenter som deltager i bl.a Falkvinge’s föreläsningar/debatter tar intryck, förr eller senare. Sedan kommer den dagen, någon/några generationer framöver, kring 25-50 år framåt i tiden, där en del av dessa är betydelsefulla makthavare och/eller opinionsbildare. 🙂

  Såklart är Falkvinge inte mer än människa, utan gör som vi alla människor, misstag. Där spelar vi gräsrötter en roll, som man gör när man bryr sig om sina vänner, som druckit över sin förmåga. Då får vi ta oss i kragen och säga att nu får du ”stoppa”, innan omdömet blir för berusat och korrumperat av makten och härligheten.

  Heja Piratpartiet!

  Kommentar av Dennis Nilsson — 7 november 2013 @ 0:20

 8. Dennis problemet är att Rick ofta gör mer skada än nytta för Piratpartiets sak när han åker runt och blabbar. Killen har ju ingen direkt koll på det han pratar om utan vill bara vara lite lagom kontroversiell. Ta det här med svärmekonomin som Rick tror är något nytt trots att den existerat sedan den första affärsmannens dagar. Eller crowdfundeing har han inte hört talas om Kooperativ? Hans bristande kunskaper om upphovsrätt och vad den betyder för upphovsmän är också skrattretande låg. Slutligen så är det fruktansvärt ironiskt att Rick inte verka kunna försörja sig själv trots sina påstådda worldbeating idéer utan måste få pengar av Christian. Pengar som kommer från skattebetalare!
  Nej låt honom försörja sig själv det borde ju någon som säger sig ha tjänat bra med pengar på Bitcoin och dessutom påstår sig vara Ultrakapitalist åtminstone klara av.

  Kommentar av SczyberSleuth — 7 november 2013 @ 10:17

 9. […] you haven’t voted in Swedish Pirate Party meetings before, Christian’s blog has more elaborate […]

  Pingback av Vote Christian For The Pirate Party EU Ballot - Here's Why - Falkvinge on Infopolicy — 27 november 2013 @ 13:10

 10. […] du inte har röstat i Piratpartiets medlemsmöten tidigare så har Christians blogg mer utförliga […]

  Pingback av Rösta på Christan på Piratpartiets EU-lista - Här är varför - Falkvinge om Infopolitik — 27 november 2013 @ 13:11


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: