Christian Engström, Pirat

1 oktober 2013

Edward Snowden en av tre kandidater till EU:s frihetspris

Filed under: Edward Snowden — Christian Engström @ 15:14

Pressmeddelande från Piratpartiet:

Visselblåsaren Edward Snowden, som avslöjat USA:s globala massövervakning, är nu ett steg närmare att få Europaparlamentets Sakharov-pris. Priset delas varje år ut till en person eller grupp som tagit strid för frihet och mänskliga rättigheter.

-Nu är Snowden en av de tre kandidater som Europaparlamentet slutligen har att välja mellan. Detta är glädjande då han är en kandidat som skulle vara väl förtjänt av priset. Hans avslöjanden har långtgående konsekvenser vad gäller vanliga människors rätt till privatliv och fri information, säger Christian Engström som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

-För oss svenskar känns detta extra angeläget, eftersom Snowden har visat hur Sverige och FRA är en del i det globala övervakningsnätverk som USA bygger upp, säger Amela Andersdotter, även hon ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

Edward Snowden nominerades av Europaparlametets gröna grupp, där Piratpartiet ingår. I ett pressmeddelande från gruppen sägs bland annat ”Edward Snowden har riskerat sin frihet, för att vi skall kunna försvara vår frihet.”

-Att Edward Snowden nu är en av kandidaterna till EU:s Sakharov-pris är en tydlig signal till Sverige och unionens övriga medlemsstater. Ge denne modige man asyl hos oss, avslutar Christian Engström ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

Länk: Greens-EFA – Edward Snowden makes shortlist for EU freedom of thought prize after Green nominationhttp://www.greens-efa.eu/sakharov-prize-10628.html

Annonser

3 kommentarer

 1. CIVILKURAGE I EU PARLAMENTET TACK FÖR DET – I SVERIGES RIKSDAG UNDRAR JAG OM DET TÄNKTS UT NÅGRA BELÖNINGAR?

  Kommentar av Bo Wennström — 1 oktober 2013 @ 15:21

 2. Snowden få asyl i dagens Sverige? Dra den om Jultomten också:-)

  Bra att han är nominerad till priset. Han förtjänar det. Hoppas bara att det händer lite, nu när det visat sig att kryptering av olika slag är försedd med bakdörrar.

  Om ingenting händer förrän katastrofen är ett faktum, hoppas jag att det är en mindre katastrof med bara något hundratal dödsfall som inträffar först, så att politiker och företag förstår hur farligt det här är och kan undvika stora katastrofer, som t.ex. ett landsomfattande, vecko- eller månadslångt strömavbrott p.g.a. hackade elnätskommunikation mitt i vintern…

  Kommentar av Ano Nym — 1 oktober 2013 @ 19:06

 3. […] välförtjänt är nominerad till Sacharovpriset som är ett medborgarrättsrelaterat […]

  Pingback av Free and thinking » Den intressantaste it-nyheten? - IDG.se - Störst på it-nyheter — 6 oktober 2013 @ 12:46


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: