Christian Engström, Pirat

8 juni 2013

EU luras om priserna för roaming

Filed under: Roaming — Christian Engström @ 10:31
Läs min debattartikel hos Aftonbladet

Läs min debattartikel hos Aftonbladet

”EU-kommissionen vill göra EU mer populärt. Så varje år, inför semestern, går man ut med nyheten att skall det bli billigt med roaming (att använda mobilen i utlandet).

Årets roaming-utspel från EU är att roamingen helt skall avskaffas. Det är i varje fall vad EU-kommissionären Neelie Kroes påstod nyligen. Men återigen är detta fel.

Förra året, när det var skarpt läge och faktiskt möjligt att sänka roamingpriserna till en anständig nivå – då gjorde såväl EU-kommissionen som Europaparlamentets stora partigrupper allt för att låta bli att tag i frågan på allvar.

Det märkliga är att media okritiskt sväljer detta propagandanummer.”

skriver jag i en debattartikel hos Aftonbladet

…………

Tidigare inlägg om roamingpriserna

Annonser

3 kommentarer

 1. Vi kan inte förvänta oss att media i själ och hjärta vill gå folkets gemensamhetsintressen till mötes. Media har helt andra agendor därför att vi lever i en demokratur – inte fel eller rätt men så har vi valt att ha det, det är bara att ta det som en gåva.
  Demokratur är ett begrepp där de moderna västerländska demokratierna kritiseras för bristande maktfördelning där det efterfrågas lagar och mer skydd mot majoritetens förtryck. Uttrycket har också på senare tid använts alltmer i sammanhang där minoritetens tyranni härskar.

  Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident eller dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta).

  Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

  Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.

  ” I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”

  Kommentar av Bo Wennström — 8 juni 2013 @ 10:46

 2. @Bo W.
  Demokrati kräver engagemang och deltagande, bortom valet, i våra dagliga handlingar. Demokrati fungerar inte av sig själv. Demokrati slutar att fungera när vi inte längre bryr oss.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 8 juni 2013 @ 10:55

 3. Jag bryr mig – annars skulle jag inte uttrycka mig här. Folk är intresserade av politik men inte av partipolitik det är en väldig skillnad och en påminnelse att partisystemet som ett sofistikerat system att ha full kontroll nu har passerat hundraårsgränsen och därmed i stort behov av reformation. Etablissemanget kör så länge det bara går och historien upprepar sig.

  Kommentar av Bo Wennström — 8 juni 2013 @ 11:00


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: