Christian Engström, Pirat

5 juni 2013

Dagens EU urholkar demokratin

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 14:21
Läs debattartikeln hos LT

Läs debattartikeln hos LT

”Europaparlamentet har nyligen avsatt två miljoner euro (c:a 17 miljoner kronor) till att övervaka EU-kritiker på internet. Syftet är att hålla koll på dem som är motståndare till EU:s utveckling mot mer överstatlighet, inför valet till Europaparlamentet 2014. Enligt uppgift ska speciell uppmärksamhet ägnas åt de länder med växande EU-skepticism. Sverige är ett sådant land.Detta stämmer inte överens med vår bild av hur myndigheter i en öppen demokrati skall fungera. Kartläggning av kritiska röster hör inte hemma i ett fritt samhälle. Piratpartiet tar kraftfullt avstånd mot sådana tilltag.”

Det här skriver jag och Erik Lönroth, ordförande för Piratpartiet i Stockholms län, i en debattartikel hos LT.

Läs ”Dagens EU urholkar demokratin

Annonser

1 kommentar

 1. ”Vi piratpartister vill ta vårt ansvar i EU. Därför kommer vi att släpa fram maktfullkomlighet i ljuset och kräva transparens, demokrati och öppenhet. Skulle det inte lyckas, då utesluter vi inte att svenska folket måste få folkomrösta om EU-medlemskapet.”

  Tror ni att det faktiskt skulle gå att få igenom en folkomröstning om det, och dessutom få resultatet att följas? Det tror inte jag.

  Jag tror dessutom att folk i allmänhet är för korkade för att bry sig om sina rättigheter och EUs transparens, demokrati och öppenhet. Det behöver man knappast göra mer än att studera opinionsundersökningarna för att inse.

  Men det är ändå många som är kritiska till EU. Det beror nog mest på att andra har berättat för dem vad EU hittar på för idioti. Det är i och för sig en god anledning i sig, med tanke på vad EU gör – slänger fisk, tänker förbjuda aceton och andra vardagskemikalier, tänkte förbjuda porr, har riktlinjer för krokighet på gurkor och bananer, ja säg vad de inte vill pilla i. Men att det skulle bero på era frågor, nej, det är folket för dumt för.

  Jag hoppas att de ”troll” som beskrivs i länken genomskådas och får samma behandling som troll brukar få på internet: ”STFU and GTFO!”

  Kommentar av Ano Nym — 5 juni 2013 @ 16:53


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: