Christian Engström, Pirat

13 mars 2013

”En miljon mejl till EU blockerade”

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 15:32

P3 Nyheter rapporterar om EU-parlamentets tilltag att blockera mejl från medborgare som ville protestera mot EU-förslaget att förbjuda alla former av pornografi på internt, och citerar mig:

– Alltså, det är ju fullständigt absurt! Ett parlament som betraktar sina medborgares åsikter som spam – de personer som tycker det borde omedelbart avsäga sig sitt uppdrag, säger Christian Engström.

Läs mer eller lyssna hos P3 Nyheter

Som jag bloggade om igår har jag har skrivit till parlamentets talman och protesterat och bett om en förklaring.

Annonser

2 kommentarer

  1. Det går bra att skylla på ”deras säkerhetssystemet” när mail blir blockerade. Även om det är sant, vilket jag ställer mig tveksam till, så borde ett ”säkerhetssystem” (snarare anti-irritationssystem) för en sådan organisation vara anpassat för stora flöden mail med liknande rubriker, helt enkelt eftersom det är en fullständigt normal situation om EU lägger fram ett förslag som många har åsikter om.

    Kommentar av Ano Nym — 13 mars 2013 @ 20:39

  2. Att skylla på brister i säkerhetssystemet är rent nonsens. Det är mycket möjligt att ett spamfilter kan fånga sådant, men när man väl insett att spamfiltret fångar legitima meddelanden så borde filtret ha uppdaterats, och man får också förutsätta att filtrerade meddelanden arkiverats. De borde följdaktligen ha sänts vidare i efterhand när det visat sig vara fel på filtret.

    Svenska myndigheter arbetar efter ett noggrant regelverk rörande problemet med spam och grundlagens bestämmelser om allmänna handlingar m.m. Regelverket har funnits i åtta år nu snart. Det vore ytterligt förvånande om inte IT-tjänten i Europaoparlamentet brottats med dylika frågor.

    I grunden går det ut på att myndigheter får inrätta spamfilter, men då måste någon tjänsteman ha på sitt ansvar att gå igenom det filtrerade materialet för att hitta sådant som felaktigt stoppats av filtret. Jag tycker inte man kan kräva mindre av Europaparlamentet.

    Kommentar av Johan Tjäder — 14 mars 2013 @ 0:22


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: