Christian Engström, Pirat

20 februari 2013

Regeringen får anstränga sig lite mer med EU-budgeten

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 16:02

Pressmeddelande från Piratpartiet:

Piratpartiet om EU-budgeten: Regeringen får anstränga sig lite mer innan vi ger besked

Regeringen driver just nu en kampanj för att få Europaparlamentets svenska ledamöter att rösta igenom den kompromiss om långtidsbudgeten som togs fram på EU:s toppmöte härom veckan.

Piratpartiets ledamöter har inget emot att vara sparsamma med skattebetalarnas pengar. Däremot har de starka invändningar mot innehållet i den framlagda budgetkompromissen.

– Vi vill att man tar sig tid att förhandla ett varv till, säger Amelia Andersdotter som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

Piratpartiets invändningar är att den nya EU-budgeten satsar för mycket på jordbruksstöd och regionalstöd. Istället borde man lägga resurserna på framåtblickande projekt som till exempel forskning, IT-infrastruktur och studentprogrammet Erasmus.

– Vi vill inte att EU skall göra slut på mer pengar, men vi skulle vilja att pengarna används smartare, säger Christian Engström som också är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

Piratpartiet menar att det vore fel att lägga sig platt inför den föreslagna EU-budgetens tokiga prioriteringar, bara för att regeringen mullrar hotfullt.

– Det finns tid att ta detta ett varv till och vi förväntar oss att regeringen gör ett nytt försök innan jag kan rösta på det ena eller andra sättet, säger Amelia Andersdotter.

– Jag håller helt med om att man skall ge mindre pengar och makt till de icke-valda byråkraterna i Bryssel. Frågan vi ställer oss är om regeringen har motsvarande förståelse för våra synpunkter, säger Christian Engström.

Piratpartiets ledamöter i Europaparlamentet kommer att ge besked om hur de tänker rösta om budgeten i god tid. Men än så länge är det oklart exakt hur beslutsgången blir och vilka alternativ som då ligger på bordet. Därmed finns det också tid för regeringen att göra ett sista försök att förhandla fram en framtidsinriktad budget.

…………

Läs även: Europaportalen

Annonser

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: