Christian Engström, Pirat

8 februari 2013

EU-parlamentets talman vill ha hemlig omröstning om budgeten

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 15:10

Europaportalen rapporterar i samband med toppmötet i Bryssel om EU-budgeten:

Av rädsla för politiskt tryck på EU-parlamentarikerna vill talman Martin Schulz att EU-parlamentets omröstning om unionens långtidsbudget ska hållas hemlig.

– Det finns ett tryck på vissa EU-parlamentariker att rösta [för budgetförslaget] och därför finns det fog för att hålla en hemlig omröstning, sade Martin Schulz på en presskonferens.

Det här tror jag är bland det jävligaste jag har hört. Att hålla omröstningen hemlig så att det blir lättare för EU att fortsätta svälla byråkratin, utan att någon kan ta reda på vem som röstade för det?

Nån jävla måtta får det väl vara även inom EU?

Läs mer hos Europaportalen

Annonser

2 kommentarer

  1. mer ilska Christian och fortsätt kämpa för ett öppnare, mer demokratiskt EU!

    Kommentar av manen — 8 februari 2013 @ 17:14

  2. Jag vet faktiskt inte om det får vara någon ‘måtta’ inom EU? Verkar som om de får göra precis vad som helst. Lite grann som Sveriges riksdag där de sätter sina egna ekonomiska villkor. Eller är det inte så det fungerar?

    En riktigt praktisk grej med hemliga omröstningar är ju annars att ingen kan bevisa hur många som verkligen röstat på ett valalternativ, så de kan ju hävda att de vann även om de egentligen blev nedröstade. ‘Opartiska’ rösträknare finns säkert till salu. Eller kanske en elektronisk rösträknare? De går ju alltid att programmera så att de ger önskat resultat med lagom marginal. Alla omröstningar borde nog vara hemliga i framtiden.

    Gå ur EU? Nej, spring!

    Kommentar av Gillsing — 11 februari 2013 @ 2:47


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: