Christian Engström, Pirat

6 februari 2013

”För borgerliga väljare finns endast ett EU-kritiskt alternativ”

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 14:12
Läs debattartikeln på Newsmill

Läs debattartikeln på Newsmill

Ung Pirats ordförande Gustav Nipe skriver i en debattartikel:

Vi unga pirater vill att EU ska fortsätta att vara ett samarbete mellan länderna, utan överstatlighet. Unionens kärna ska förbli att underlätta rörlighet mellan unionens länder. Ett fördjupat samarbete är endast tänkbart om vi minskar byråkraternas inflytande och ger mer makt till det folkvalda parlamentet.

Folkpartiet har gjort sin ståndpunkt tydlig, att de andra allianspartierna nu velar skadar deras trovärdighet. För borgerliga väljare finns idag endast ett EU-kritiskt alternativ. Det alternativet är Piratpartiet.

Läs debattartikeln För borgliga väljare finns endast ett EU-kritiskt alternativ

Annonser

6 kommentarer

 1. gick det icke att få in den på DN Debatt el. SvDs Brännpunkt?

  Kommentar av manen — 6 februari 2013 @ 14:50

 2. Jag vet inte om Gustav har försökt, men rent allmänt är det i princip omöjligt att få in någonting där.

  Kommentar av Christian Engström — 6 februari 2013 @ 15:56

 3. Mycket bra artikel. Kul att se.

  Kommentar av Jerker Montelius — 6 februari 2013 @ 20:10

 4. Överstatligheten är här för att stanna och den kommer bara att utökas, så jag ser inte hur er politik ens skall kunna bli konstruktiv och framgångsrik med den insikten i bagaget. TPTB anser att överstatligheten är helt nödvändig för att alla handelszoner i världen skall harmoniseras (de rika ska få det sämre och de som är fattigare än de nu rika skall höjas i välstånd så att alla blir jämlika, allt för att underlätta övergången till den nya globala världsordningen. Centralare centralmakt än så lär vi inte kunna uppnå, eller hur?.

  Kommentar av BB — 7 februari 2013 @ 9:33

 5. Håller med om att viktigaste i EU är fri rörlighet. Då kommer de länder med bra lagar automatiskt belönas genom att fler vill bo där och länder med dåliga lagar kommer folk dra därifrån.

  Kommentar av gurra — 7 februari 2013 @ 23:27

 6. Fri rörlighet för vem och/eller vad? För vilkas ”drönare”? För IKEAs fria etableringsrätt och markexploateringsintresse eller kommuninnevånarnas subsidiaritetsintressen? ”Fri rörlighet” eller ”valfrihet” är floskler bl.a därför att vi bara kan välja det som är möjligt. Sanningen är ju att vi inte för ett ögonblick kan undgå tvånget att välja. ”… Adla du till frihet detta tvång.”, som Stagnelius klokskap löd.

  ”Land ska med lag byggas”… pyttsan! Maktutövning följer inte ur lagen utan tvärtom. Folk lämnade svenska Tornedalen tills IKEA kom till Happarandatrakten med sin lagbundna ”köp, slit och släng” skit. IKEA beklagar sig inför sv. EU-parlamentariker över konkurrensbegränsande markexploateringslagstiftningar i tyska delstatskommuner.

  Det behövs överstatlig institutionalisering för att förhindra överstatligt herra-välde: fråga feministerna. Var god skölj.

  Kommentar av Nils Ivar Tenmann — 11 februari 2013 @ 7:45


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: