Christian Engström, Pirat

29 december 2012

Kopimismen ökar enligt Språkrådet

Filed under: kopimism — Christian Engström @ 12:10
Copy and Share

Copy and Share

Aftonbladet uppmärksammar Språkrådets lista med nya ord som dykt upp 2012. Jag lägger speciellt märke till

kopimismökad användning: politisk och religiös ideologi med informationsfrihet i centrum

Jag får erkänna att jag inte hade en aning om att användningen av ordet hade ökat, men det är förstås mycket glädjande. Mätt i antal troende har vi ju fortfarande en bit kvar tills vi kan mäta oss med de stora världsreligionerna, så det är bra om det finns tecken på att vi ökar.

Jag hoppas att vi med tiden kommer få se ett livskraftigt Missionerande Kopimistsamfund med både vigselrätt och ett erkännande av LCHF-kost som religiös specialmat på flyget. Att de målen kanske känns avlägsna idag gör inte så mycket. Både Paulus och Muhammed kan intyga att även den längsta resa består av ett steg i taget.

Jag önskar alla Kopimister ett

Gott Nytt Missionsår 2013!

Annonser

6 kommentarer

 1. Hur i hela friden har LCHF något med kopimism att göra?

  Hur som helst glädjande att vi ökar!

  Kommentar av ja — 29 december 2012 @ 12:50

 2. @ ja,

  Ingen aning, men varför inte?

  De flesta stora religioner tycks ju vara knutna till någon specialmat, och LCHF tycks vara ledig. Det finns väl strängt taget ingen som vet varför Moses inte tyckte om bacon, men det gick ju bra ändå. 🙂

  Kommentar av Christian Engström — 29 december 2012 @ 12:55

 3. Haha, förvisso. I min mening är dock inte kopimismen en religion baserad på godtyckliga antaganden och beslut. Har svårt att tänka mig någon speciell kost som skulle vara mer eller mindre lämpad för en kopimist. Möjligtvis tapas, eller annan ‘plockmat’ som verkar utformad just för att delas.

  Kanske borde vi ur ett perspektiv för biologisk mångfald ta ställning mot förtäring av utrotningshotade djur, eller vore det att vanära naturens lagar?

  En annan kulinarisk aspekt som borde ligga kopimister varmt om hjärtat är recept. Av självklara anledningar, men kanske svårt att utföra speciella handlingar för att ära receptens helighet…

  Hur som helst är detta ett intressant ämne som jag inte funderat väldigt mycket på (från ett kopimistiskt perspektiv i alla fall). Tack för inspirationen.

  Kommentar av ja — 29 december 2012 @ 13:47

 4. Tja. Om man skall diskutera kopimism och mant så borde väl någon självreplikerande vara det självklara valet. Jäst eller Quorn varianter.

  Kommentar av Jerker Montelius — 29 december 2012 @ 19:00

 5. All mat är ju självreplikerande, utom den som är syntetiskt framställd. Kopimister kanske ska undvika syntetiska färg- och smakämnen? Syntetiskt framställda kopior av naturligt förekommande ämnen går förstås bra.

  Framför allt äter kopimister naturligtvis fil – och delar med sig av den.

  Kommentar av Björn Persson — 29 december 2012 @ 21:40

 6. Som kopimist äter jag bara mat som är kopieringsbar.

  Kommentar av Kopimist — 2 januari 2013 @ 12:02


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: