Christian Engström, Pirat

12 juni 2012

Christofer Fjellner (M) vill godkänna ACTA

Filed under: ACTA,informationspolitik — Christian Engström @ 16:01

Svenska EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) vill att parlamentet säger ja till ACTA

Den 20 eller 21 juni ska EU-parlamentets utskott för internationell handel INTA rösta om ACTA-avtalet. Utskottets rapportör, David Martin i den Socialdemokratiska gruppen, har föreslagit att parlamentet ska säga nej till ACTA.

Skuggrapportör för den stora konservativa gruppen EPP är den svenska EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Han håller inte med, och har lagt ett ändringsförslag som säger att parlamentet ska godkänna ACTA.

Men märkligt nog vill han inte riktigt erkänna det när han blir intervjuad i media.

– Jag tycker att det vore oansvarigt att rösta ja innan EU-domstolen bedömt om avtalet är i enlighet med EU-rätten, säger Fjellner till Dagens Nyheter.

Men trots att han säger så, har han alltså lagt ett ändringsförslag som föreslår att EU-parlamentet ska rösta ja till ACTA omedelbart, utan att vänta på EU-domstolen.

Fjellners ändringsförslag finns att läsa här.

…………

Read more: FFII.org

8 kommentarer

 1. Fjellner är inte bakom flötet. Men det låter som han fallit för den obevekliga frestelsen, när man är på dessa höjder inom ”makten och härligheten”.

  Att låta sig duperas till att få ett ”välavlönat toppjobb”, efter parlamentariker-karriären, som tack för besväret. Sådana EU- parlamentariker skall vi inte ha. Jag är SUPER-besviken på Fjellner. Därmed kan han glömma att få en staty rest över sig om 100 år. 🙂

  Kommentar av Dennis Nilsson — 12 juni 2012 @ 20:23

 2. Fjellner är helt enkelt på ”the dark side” numer. Det är bara att inse.

  Kommentar av Johan Tjäder — 12 juni 2012 @ 21:19

 3. Jag har tidigare haft en (typ) bra konversation med Fjellner om ACTA. Han har fått ett till mail nu, får se vart det landar.

  Kommentar av Carl — 13 juni 2012 @ 10:42

 4. Jag förstår inte riktigt det där dokumentet. Har Fjellner och Quisthoudt-Rowohl lagt ett förändringsförslag som villkorslöst rekommenderar en ratifiering av ACTA och sedan lagt in villkoret att det inte ska ratifieras förrän alla medlemsstater och ECJ har sagt att det är kompatibelt med nuvarande lagstiftning i _motiveringen_ till ändringsförslaget (som jag antar aldrig kommer med i den slutliga rapporten om ändringsförslaget röstas igenom) ?

  Eller hör motiveringen till nästa ändringsförslag?

  Kommentar av ANNM — 13 juni 2012 @ 11:55

 5. @ANNM,

  Det är förvirrande, men det är förstås meningen. Så här är det:

  Fjellner (och Quisthoudt-Rowohl) lagt ett förändringsförslag som villkorslöst rekommenderar en ratifiering av ACTA, punkt.

  Det där som står under ”Justification” är bara en kommentar som Fjellner har skrivit. Det kommer överhuvudtaget inte med i rapporten om blir ändringsförslaget antaget, utan där blir det bara en villkorslös rekommendation att ratificera.

  Kommentar av Christian Engström — 13 juni 2012 @ 13:57

 6. Han förnekar med andra ord i media det han offentligt har tagit sig för i parlamentet. Ärligt talat, säger man att man skall göra en sak när man faktiskt gör tvärtemot så kallas det definitionsmässigt för ”lögn och förbannad dikt”.

  Och det vore, ärligt talat, på tiden att vi fick en lagstiftning om politiker som bekräftat ljuger rakt upp i ansiktet på sina väljare.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 13 juni 2012 @ 15:26

 7. ”Behind the ostensible government sits enthroned an invisible government owing no allegiance and acknowledging no responsibility to the people. To destroy this invisible government, to befoul the unholy alliance between corrupt business and corrupt politics is the first task of the statesmanship of the day.”

  Theodore Roosevelt, 1906

  Kommentar av Kung CG — 15 juni 2012 @ 8:23

 8. Planen är att ansvariga utskott i EU-parlamentet ska rösta i juni, så att hela parlamentet ska kunna fälla sitt avgörande i juli.

  Kommentar av mercadeo en linea — 25 juni 2012 @ 22:47


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: