Christian Engström, Pirat

7 juni 2012

EU stämmer Tyskland för att de inte infört datalagringen

Filed under: datalagringen,informationspolitik — Christian Engström @ 16:03
Tags: , ,

Tyskland har inte infört datalagringsdirektivet, eftersom den tyska konstitutionsdomstolen kom fram till att lagen stred mot den tyska författningen. Därför stämmer nu EU-kommissionen Tyskland och kräver att de ska betala böter. Det är den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström som står bakom stämningen, eftersom datalagringsdirektivet är hennes ansvarsområden.

PC World skriver om fallet, och har med min kommentar:

– Beslutet att stämma Tyskland är fullständigt absurt, säger Christian Engström, Europaparlamentariker för Piratpartiet. De har gjort en preliminär utvärdering av datalagringsdirektivet och kommit fram till att det har massor av brister. Det här visar att kommissionär Cecilia Malmström bara drivs av prestige, och att sunt förnuft inte ingår i hennes vokabulär.

Läs mer hos PC World (på engelska)

Annonser

8 kommentarer

 1. Även om man lägger de demokratiska aspekter åt sidan, hur smart är det egentligen att öka spänningarna i den tyska regeringskoalitionen mitt under brinnande finanskris?

  I förarbetena till Norges quick-freeze-lag uttrycktes förresten enligt advokaten Wessel-Aas att ”den valda lösningen var så långt man menade att det var försvarligt att gå i att införa regler om tvångssäkring av trafikdata, i förhållande till bland annat plikten enligt Europakonventionen artikel 8 att respektera rätten till privat kommunikation”. Politikerna som stödjer datalagringsdirektivet verkar se Europakonventionen litet som något som kan tänjas hur som helst.

  Kommentar av Tor M — 7 juni 2012 @ 17:14

 2. Malmström gör ju bara sitt jobb, Tyskland har inte gjort sitt.

  Kommentar av nejtillpirater — 7 juni 2012 @ 17:29

 3. Det mesta i Eu är ju rena rama lekstugan låt dem stämma skiten ur varandra o skit sen i det , allt handlar ju bara om pengar o euron är ju på o dö så låt dem hållas , i stort sett inget o bry sig om själv skulle jag ta den där stämningen o tända braskaminen med o filma det hela.

  Kommentar av Krister Pettersson — 7 juni 2012 @ 18:54

 4. Malmström leker med elden.

  Tyskarna har åtminstonde lärt något av sin historia. Vilket är det sista man kan säga om Cecilia Malmström. Har man inget lärt av det som tidigare skett, så kommer det att upprepas, när man minst anar det.

  Cecilia Malmström’s handlingar är i klass med Star Wars’s Darth Vadar.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 7 juni 2012 @ 19:07

 5. Skulle faktiskt vara intressant att höra hur NTP definierar vad Tysklands ”jobb” i Europa är.

  Utan att ännu har hört hans definition, drar jag slutsatsen fran hans inlägg att det förmodligen finns ett antal tyska medborgare som har en annan definition än vad NTP har.

  …fast det är ju klart – dom är förmodligen Pirate Bay-användare och även i övrigt snyltare som inte vill betala för sig, och därmed inte berättigade att uttala sig…

  Kommentar av Kung CG — 8 juni 2012 @ 7:52

 6. @ Nejtillpirater

  Malmström gör ju bara sitt jobb, Tyskland har inte gjort sitt.

  Tyskland gör definitivt sitt jobb ifall de stoppar meningslösa inskränkningar av människors fri- och rättigheter som strider mot deras författning.

  Kommentar av Professor — 11 juni 2012 @ 6:53

 7. ”Malmström gör ju bara sitt jobb, Tyskland har inte gjort sitt.

  Kommentar av nejtillpirater — 7 juni 2012 @ 17:29”

  Tyskland har en grundlag som är mycket tydlig med vad som kan och inte kan tillåtas i landet. När den tyska författningsdomstolen fattar beslut om att DLD står i konflikt med den tyska grundlagen så gör tyskarna alltså mycket definitivt sitt jobb.

  Vad du försöker påstå är att tyskarna ”inte gör sina jobb” för att de till punkt och pricka följer sin egen grundlag? Snyggt försök till implicerad skuld där. Som vanligt när du har en agenda att driva.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 11 juni 2012 @ 8:52

 8. @Pelle/Urban/nejtillpirater — 7 juni 2012 @ 17:29

  > ”Malmström gör ju bara sitt jobb, Tyskland har inte gjort sitt.”

  Det var väl bara det som saknades, nu förespråkar du landsförräderi också, att stater ska sälja ut sina medborgares mänskliga rättigheter genom att implementera illegitim lagstiftning som domstolarna redan slängt ut, för att nån förvirrad okunnig individ som inte förstår sitt faktiska uppdrag vill detta.

  Malmströms jobb är ingalunda att av princip pressa länder att implementera illegitim lagstiftning, hennes jobb är att skydda unionen, Europakonventionen och Europas medborgare, och det arbetet sköter hon bevisligen inte i detta fallet, när hon försöker tvinga länder att bryta mot lagen och Europakonventionen.

  Kommentar av Fredrika — 13 juni 2012 @ 22:16


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: