Christian Engström, Pirat

12 maj 2012

Delstatsval i Nordrhein-Westfalen

Filed under: val — Christian Engström @ 19:21
Tags:

Följ valet på tyska Piratpartiets videoström

Nordrhein-Westfalen är Tysklands största delstat med 18 miljoner invånare, alltså dubbelt så mycket som Sverige. Imorgon söndag är det delstatsval där, och vårt systerparti Piratenpartei förväntas ta sig in i delstatsparlamentet. Det blir i så fall den fjärde segern i rad för det tyska Piratpartiet i delstatsval.

Jag kommer vara där tillsammans med Rick Falkvinge och Ung Pirats ordförande Gustav Nipe, för att fira segern tillsammans med de tyska piraterna.

Vallokalerna i NRW stänger klockan 18.00 på söndagen, och första valprognosen väntas runt 18.10.

Piratenpartei direktsänder en videoström på http://piratorama.de/stream/

Klicka in där och lyssna på jublet när första prognosen kommer. Det brukar vara en upplevelse. 😉

…………

Mer hos: SvD, Gustav Nipe, Rick Falkvinge, Piratpartiet

Annonser

11 kommentarer

 1. Det ÄR en upplevelse. Ännu mer så att uppleva det live. 🙂

  Kommentar av Falkvinge (@Falkvinge) — 12 maj 2012 @ 19:34

 2. Fantastiskt roligt!
  Önskar god lycka till våra tyska vänner.
  Det sköna med tyska Piratenparteis framgångar är även att det lutar mer och mer åt att de tar mandat i kommande landsomfattande val. Och jag antar, att man även kommer in i Europaparlamentet 2014 även om vägen dit ännu är lång.

  Kommentar av Robo — 12 maj 2012 @ 19:45

 3. Det kan vara en bra idé, nu när ni träffar dem, att även ”skola” in det tyska Piratenparteis i det utmärkta arbete du Christian, Amelia m.fl gör i EU.

  Detta, ifall etablissemanget bl.a MSM-media i Sverige får styra och ställa, så kommer du och Amelia, som representanter för PP Sverige, inte få förnyat förtroende för att kunna sitta kvar i Europaparlamentet.

  Då är det bra att det finns andra goda krafter som kan ta äver staffetpinnen.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 12 maj 2012 @ 22:40

 4. […] är ännu ett intressant delstatsval i Tyskland idag. Det handlar om Nordrhein-Westfalen som är Tysklands folkrikaste delstat. Det intressanta är […]

  Pingback av Inför delstatsval i Nordrhein-Westfalen | Fredriks blogg — 13 maj 2012 @ 8:49

 5. Piratoramas ström är riktigt najs. Har sett strömmar från de 3 delstatsvakorna hittills. Har tyvärr ej kunnat närvara på nån live-valvaka, men det blir skön stämning över strömmen också 😛

  Kommentar av ForskarGurra — 13 maj 2012 @ 10:10

 6. Rapport från piratoramas ström…. Preliminära uppgifter anger att piraterna får 18 platser i parlamentet av 187. Vet ej vilken fördelningsalgoritm som används i valen, men en kvalificerad gissning från mig är ju att det borde röra sig runt 9.5-10% då.. =)

  Nämligen helt omöjligt att höra procentsiffran för allt jubel 😀

  Kommentar av ForskarGurra — 13 maj 2012 @ 17:06

 7. Uppdatering, nuvarande siffror 7.6%
  liveström för intresserade: http://www.piraten-streaming.de/db/campopup.php?id=337

  Kommentar av ForskarGurra — 13 maj 2012 @ 17:19

 8. Svenska Piratpartiet har tappat 5% av medlemmarna bara senaste månaden. Varför går det så bra i andra delar av Europa och så dåligt i Sverige?

  Kommentar av nejtillpirater — 13 maj 2012 @ 18:59

 9. Det svenska piratpartiet hade hög seed ratio i början. Nu har folk runtom i europa och världen leach’at Piratpartiets data och är i full färd med att etablera egna seed’s. Det vi ser just nu är hur tyska Piratenparteis seed ratio växer i hög takt.
  Sammanfattningsvis till det viktigaste: Svärmen växer, och ökar medvetandegraden globalt.

  Kommentar av Thor Rentt — 13 maj 2012 @ 20:30

 10. @nejtillp
  Jag skulle säga att en av anledningarna till att Piratpartiet går framåt ute i andra delar av Europa och globalt, är att partiets grund-idéer är just globala. Universella. De är inte begränsade av ett lands gränser och kan appliceras varsom på planeten.

  Kommentar av Thor Rentt — 13 maj 2012 @ 20:50

 11. Tja, med den här takten kommer Bundestag ockuperas av 10% pirater nästa landsval. Och Chritsian får välbehövlig förstärkning i nästa EU-val.

  Att Sverige sackar är förmodligen samma anledning som att UK och USA sackar. Inget av länderna har i färskt mine just vad informationskontroll och massövervakning leder till. Men det har man i tyskland och de flesta förra sovjetsatelliter. Framtiden i Europa går i piratens tecken.

  Om de etablerade partierna tar till sig den läxan och inkorporerar kommunikationsfrihetsfrågor och medborgarrätt så vinner vi. Gör de inte det så vinner vi också när PP växer sig starkare.

  Vi får eventuellt stå ut med att ett framtida europa ser med sträng blick på Sverige och klassar ned oss i sitt demokratiska index.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 14 maj 2012 @ 10:51


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: