Christian Engström, Pirat

10 maj 2012

Hört i korridorerna i Bryssel

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 22:00

Angela Merkel står vid den grekiska gränsen och blir utfrågad av gränsvakten:

Name?

– Angela Merkel.

Occupation?

– No, no, not yet.

Annonser

12 kommentarer

 1. Haha, va? 😀
  Antingen är det sent på dygnet eller så är avbrottet från dagens alla allvarliga inlägg och poster alldeles för mycket för min stackars hjärna.

  Kommentar av loli-chan — 10 maj 2012 @ 23:13

 2. Heh, den var bra, Christian.
  Occupation kan betyda både att ockupera (militärt), demonstration eller yrke.

  Kommentar av ForskarGurra — 11 maj 2012 @ 5:04

 3. 😀

  Kommentar av Tor M — 11 maj 2012 @ 8:46

 4. Är det förresten inte konstigt att ett land kan spendera stora summor pengar på sitt militära försvar i syfte att garantera sin självständighet och sedan helt underminera självständigheten genom en tokig ekonomisk politik? Jag menar, med en litet mer nykter riskanalys kanske försvarsbudgeten skulle ha gått till helt andra ändamål.

  Kommentar av Tor M — 11 maj 2012 @ 8:52

 5. ForskarGurra,

  Humor är LivsViktigt – som jag ser det – och jag tror och hoppas på att det kommer att bli ”någon jävla ordning” inom EU och i världen i slutet av 2012.

  Kommentar av Josef Boberg — 11 maj 2012 @ 9:35

 6. Thrive – What On Earth Will It Take ? (video 2 tim 12 min). THRIVE = TRIVAS, VÄXA OCH FRODAS, BLOMSTRA. (Tips. Se gärna videon tillsammans med någon – därför att delar av den kan uppfattas som STARKT upprörande !). Mer om det HÄR, HÄR och HÄR. Som ”motvikt” till det tycker jag Simon Sinek på videon: ”How great leaders inspire action” (ca 18 min) är värd att kolla + att boken ”att välja Glädje” av Kay Pollak är värd att läsa. 2012… 💡

  Kommentar av Josef Boberg — 11 maj 2012 @ 9:49

 7. 😀

  Kommentar av Andreas B — 12 maj 2012 @ 15:38

 8. Josef, du får en också:

  😀

  Kommentar av Andreas B — 12 maj 2012 @ 15:40

 9. I detta läge rekommenderar jag titt av den utmärkta grekiska dokumentären ”Catastroika”. Den går att se live på Internet eller så kan man ladda ned den.
  http://www.catastroika.com

  Glöm inte välja engelsk textning eftersom talet med intervjuer är på grekiska, franska, tyska, spanska. Ifall någon har lust och tid att bidra med en svensk textning så hör av dig till producenterna, så lägger de in den.

  Glöm inte, att framtiden inte är utstakad, och behöver blir på ett visst sätt. Framtiden blir vad vi gör den till. 🙂

  Kommentar av Dennis Nilsson — 12 maj 2012 @ 22:51

 10. ”Glöm inte, att framtiden inte är utstakad, och behöver blir på ett visst sätt. Framtiden blir vad vi gör den till.”

  VÄL TALAT

  Kommentar av Josef Boberg — 13 maj 2012 @ 21:36

 11. den var lite kewl! Kanske dock känsligt att dra för en tysk..

  Kommentar av Leggings — 14 maj 2012 @ 8:19

 12. @Tor M

  ”Är det förresten inte konstigt att ett land kan spendera stora summor pengar på sitt militära försvar i syfte att garantera sin självständighet och sedan helt underminera självständigheten genom en tokig ekonomisk politik? Jag menar, med en litet mer nykter riskanalys kanske försvarsbudgeten skulle ha gått till helt andra ändamål.”

  Grekerna har inte haft något val.

  Det är så här det fungerar. Grekland vill ta ett lån. ECB/IMF/M.fl. ställer sig tveksamma och vill tala med chefen. ”Chefen” heter USA, Tyskland och Frankrike.

  Tyskland går med på att grekland skall få lån. Om de köper en trave ubåtar från tyskland.
  Frankrike går med på att grekland skall få lån. Om de köper en flotta korvetter ch en helikopterbrigad.
  USA går med på att grekland skall få lån. Om de köper en bataljon M1 Abrams pansarvagnar.

  Grekland blir därmed tvunget att ta ett mycket större lån än vad de ursprungligen begärt varav det mesta slussas direkt in som subvention till Tysk, Fransk och Amerikansk rustningsindustri.

  Så har det pågått ett bra tag vilket är anledningen att greklands militär är synnerligen välutrustad för ett icke krigförande land.
  Och räddningspaketet som nu skule utställas var betingat på exakt samma sätt. tolv korvetter och en drös helikoptrar skulle beställas av frankrike och ett gäng pansarvagnar av USA.

  Det är alltså inte konstigt alls att grekland har felinvesterat i sitt försvar. Därtill har de varit tvungna. Så även om grekland har varit usla med att hålla i sin ekonomi rent allmänt så har de dragit på sig långt större lån än vad de normalt skulle tagit på grund av vad som diplomatiskt kan skrivas om till ”yttre påverkan”.

  Det mest pinsamma är att detta inte är vare sig nyheter eller hemligt.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 14 maj 2012 @ 11:02


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: