Christian Engström, Pirat

5 april 2012

Kopimistisk påsk

Filed under: kopimism — Christian Engström @ 13:00
Tags:

control-C control-V --- Kopiera och Sprid!

Påsken är den mest religiösa högtiden inom kristendomen. Det skulle den kunna vara det inom kopimismen också, om vi väljer att kopiera.

Den missionerande kopimismen är en utmärkt religion, men jag tror vi behöver fördjupa teologin lite för att kunna nå fler presumtiva konvertiter. Därför skulle jag gärna vilja se ett offentligt samtal om hur den kopimistiska världsbilden ser ut.

Ju fler infallsvinklar som kommer fram desto bättre, och alla behöver inte tycka likadant. Att en religion betyder en sak för en person och en annan för någon annan är ingenting konstigt. Så är det inom alla etablerade religioner, och så kommer det rimligen vara inom kopimismen. Kopimismen är en inkluderande religion, och vi ser mångfald som en tillgång.

Jag har tänkt fira påsken med att publicera några kopimistiska predikningar här på bloggen, en om dagen. Det här är ett försök att börja beskriva hur jag ser på den kopimistiska tron.

Andra är som sagt välkomna att bidra med andra uppfattningar. Det är för det ändamålet som Hon skapade bloggar och kommentarsfält. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg.

De här påskpredikningarna är en fortsättning på det förslag till kopimistisk skapelseberättelse som jag har publicerat tidigare på svenska och på engelska. Jag inleder med att återpublicera den.

Påskens predikoschema ser ut så här:

0. I begynnelsen (skärtorsdag)
1. Sju historiska milstolpar (långfredag)
2. Det blir aldrig som man tänkt sig, men ofta bra ändå (påskafton)
3. Den tredje Grundläggande Principen (påskdagen)

Jag hoppas på många kommentarer som kan bidra med att skänka djup åt den kopimistiska tron.

Jag vill också passa på att tillönska alla, oberoende av konfessionella preferenser eller avsaknad därav, en riktigt glad påsk.

Kopiera och Sprid!

8 kommentarer

 1. Bullseye. Kopimismen lägger inte tyngdpunkten på Kristi lidande utan tar det hela till nästa nivå. Ägget, hur kunde det bli så?

  Kommentar av hogfrog — 5 april 2012 @ 13:40

 2. Någon gubbe som ondgör sig över kopimismen http://www.newsmill.se/artikel/2012/04/01/teokrat-i-kopimistsamfundets-ledning

  Kommentar av Anonym — 5 april 2012 @ 14:35

 3. […] och då passar “Pirate MEP” Christian Engström på att propagera för kopimismen under påsken. Vad han inte verkar förstå är att kopimismen är direkt skadlig för partiet, eftersom ingen […]

  Pingback av Pirate MEP Christian Engström om kopimismen och påsken « Nej till pirater och Piratpartiet — 5 april 2012 @ 16:38

 4. […] Kopimistisk påsk […]

  Pingback av Det Missionerande Kopimistsamfundet | 3: Den tredje Grundläggande Principen — 9 april 2012 @ 7:58

 5. […] Påsken börjar lida mot sitt slut. Kan tipsa om Christians kopimist påsktexter. […]

  Pingback av påsk « Gustav Nipe, ordf. Ung Pirat — 9 april 2012 @ 8:19

 6. […] Easter I published a few Kopimist sermons in Swedish, four in total. This is my attempt to begin to describe how I see the Kopimist […]

  Pingback av Four Kopimist Sermons « Christian Engström, Pirate MEP — 9 april 2012 @ 13:36

 7. […] Kopimistisk Easter […]

  Pingback av The Church of Kopimism | 3: Den tredje Grundläggande Principen — 23 april 2012 @ 21:29

 8. […] Kopimistisk Easter […]

  Pingback av First Church of Kopimism for the USA | 3: Den tredje Grundläggande Principen — 24 april 2012 @ 9:36


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: