Christian Engström, Pirat

21 mars 2012

S-politiker: ”Integritet är ingen restprodukt”

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 13:46

Åsa Westlund (S) efterlyser en mer grundläggande debatt om upphovsrätt och integritet

Åsa Westlund, som är EU-parlamentariker för Socialdemokraterna, har skrivit en intressant krönika med titeln ”Integritet är ingen restprodukt”:

Vi skulle behöva en mer grundläggande diskussion om upphovsrätten. Trots allt skiljer den sig från sakrättslig äganderätt.

Ett nytt parti – Piratpartiet – såg för några år sen dagens ljus i och med de är frågorna. I Europaparlamentsvalet 2009 fick de fler röster än såväl Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Det borde ha fått andra partier, inklusive mitt eget, att ta dessa frågor på större allvar.

Just idag kommer tyvärr Westlunds partikamrater i den svenska riksdagen att rösta ja till datalagringsdirektivet, så Socialdemokraterna har uppenbarligen en bra bit att vandra innan de har en trovärdig hållning i informationspolitiska frågor. Men det är ändå glädjande att en framstående socialdemokrat tar upp ämnet i syfte att få igång en diskussion inom partiet. Även en tusenmilaresa börjar med ett steg.

Läs Åsa Westlunds krönika

Annonser

1 kommentar

 1. Vi vet ju hur det kommer att gå – ett av tre håll:

  1) Åsa Westlund får ett samtal av sin partiledare angående hur man rättar sig i ledet, kryddat med ett mer eller minre direkt uttalat inlägg om hennes fortsatta chanser till karriär. Och kommer i framtiden i längsta möjliga mån undvika svara på sådana frågor. Det har vi sett förr.

  2) Åsa får samma samtal och rättar sig inte i ledet.Efter hennes nuvarande mandat försvinner hon från partiets lista och blir landsfiskal för övre Kiruna. Eller någon annan plats där hennes obekväma åsikter inte behöver besvära allmogen övermåttan.

  3) Åsa byter parti eller hoppar av politiken helt, luttrad av erfarenheten.

  Skall vi se historiskt på saken så är S mycket obenägna att ändra på sig och sin grundmurade inställning. Nu mer än någonsin förr. Den stelbentheten är jag rädd kommer hålla i sig även om partiet reduceras till styrelsen och ett dussin medlemmar till.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 22 mars 2012 @ 14:53


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: