Christian Engström, Pirat

2 februari 2012

Demonstrera mot ACTA nu på lördag 4 feb

Filed under: ACTA,informationspolitik — Christian Engström @ 11:26
Tags: , ,

Nu på lördag den 4 februari ordnas det demonstrationer mot ACTA på flera platser i landet.

I Stockholm hålls demonstrationen på Sergels Torg 12.00. Den slutliga talarlistan är inte helt spikad ännu, men bland talarna ingår

Det är i EU-parlamentet som huvudstriden för att stoppa ACTA kommer att stå, och såvitt jag vet är det här första gången den här mandatperioden som EU-parlamentariker för tre olika partier medverkar på en gemensam manifestation i Sverige.

Mer information om de olika demonstrationerna finns på Facebook:

 • Stockholm: Sergels Torg kl 12. [Facebook]
 • Göteborg: Götaplatsen kl 12. [Facebook]
 • Malmö: Stortorget, vid Karl X Gustavs stay kl 12. [Facebook]
 • Helsingborg : Magnus Stenbocks-statyn kl 13. [Facebook]
 • Umeå : Apberget kl 12. [Facebook]
 • Kalmar: Giraffens Köpcentrum kl 12. [Facebook]
 • Sundsvall: Torget kl 12. [Facebook]
 • Karlstad: Stora Torget kl 12. [Facebook]
 • Borlänge: Jussi Björlings torg kl 12. [Facebook]

Sprid ordet, ta varma kläder på dig, och kom på lördag och deltag i kampen för ett fritt och öppet internet.

24 kommentarer

 1. Varför är ingen från högerblocket med? Vill de anta acta?

  Kommentar av floodis — 2 februari 2012 @ 11:51

 2. Skulle det vara helt omöjligt att en av EU-parlamentarikerna skulle kunna komma till tex: Göteborg?

  Kommentar av Anonym — 2 februari 2012 @ 11:54

 3. […] tusentals människor på Sergels Torg, klockan 12. Kolla om det finns några demonstrationer planerade i närheten av dig. Då protesterar vi mot Acta, som bara är en av flera andra olika sätt att försöka äga våra […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Syftningshumor räcker bara så långt — 2 februari 2012 @ 16:43

 4. Bra med en demonstration mot ACTA. Demokratiska processer som transparens ska respekteras och det har man inte gjort under ACTA förhandlingarna. Det är ju lite osvenskt att demonstrera och gå man ur huse för att protestera mot något man är missnöjd med, oavsett vad det gäller, men hoppas att det blir en bra uppslutning på lördag.

  Kommentar av erik — 2 februari 2012 @ 21:43

 5. floodis:

  Det vore väl konstigt om de inte ville det när regeringen har skrivit under avtalet. Vi kan nog räkna med att samtliga borgerliga MEPar kommer att rösta för avtalet, och att de hade gjort det oavsett hur det hade sett ut.

  Om man tittar på rösterna för den här motionen från 2010: http://www.votewatch.eu/cx_vote_details.php?id_act=1189&lang=en
  …som bland annat kräver att kommissionen ska se till att ingen text i ACTA kan tolkas som ett ”three strikes”-krav, att avtalet inte ska påverka medicintillgång i fattiga länder och att förhandlarna ska sluta hemlighålla avtalet i största allmänhet, så var Lena Ek (C) den enda svenska borgerliga ledamot som röstade för den. Alla andra röstade mot (eller avstod (Isabella Lövin, MP©) eller, i några enstaka fall, var frånvarande). Folkpartisterna röstade mot sin egen partigrupp, som var en av de grupper som stod bakom motionen. Den röstades ner med något tiotal röster.

  Kommentar av ANNM — 2 februari 2012 @ 22:15

 6. ACTA skal nedkæmpes! USA har sagt nej til SOPA og det er vores pligt IKKE at begrænse friheden på internettet. Jeg er pt. i Malmö og ser om jeg kan nå frem til Stockholm inden i morgen.

  Kommentar av Jens Lohmannen — 3 februari 2012 @ 11:57

 7. […] gör du bara en sak i år för friheten och demokratin så bör det vara denna. Jag kopierar Christians lista över […]

  Pingback av Protestera mot ACTA // Skivad lime — 3 februari 2012 @ 20:38

 8. Polen pausar ratifieringsprocessen: http://www.zdnet.co.uk/news/intellectual-property/2012/02/03/actas-eu-future-in-doubt-after-polish-pause-40094978/

  Hur seriöst menat det är återstår att se, men Tusk verkar genuint rädd för att tappa väljare. Det är väl en av de få saker som kan få regeringspartier att ändra sig.

  Kommentar av ANNM — 3 februari 2012 @ 23:47

 9. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Today, Sweden Rallies Against ACTA And For Freedom Of Speech. We Can Win This. - Falkvinge on Infopolicy — 4 februari 2012 @ 6:36

 10. Jag gillar inte heller att ACTA men inser att det är nödvändigt, ungefär som att jag inte gillar att gå till tandläkaren men inser att det behövs. Jag skulle dock aldrig gå ut i demonstration mot ACTA tillsammans med de som bär en mycket stor del av ansvaret för att det förts in, nämligen piraterna. Ett demonstrationståg mot ACTA och mot piratkopiering skulle jag gärna gå med i.

  Kommentar av nejtillpirater — 4 februari 2012 @ 8:19

 11. @Urban/NTP

  ”Jag skulle dock aldrig gå ut i demonstration mot ACTA tillsammans med de som bär en mycket stor del av ansvaret för att det förts in, nämligen piraterna”

  Oj, har aldrig sett ett sadant UPPENBART ad hominem argument innan. Till och med LAGRE debattniva an vanligt fran din sida. (Om det ens ar mojligt)

  Kommentar av YesToPP — 4 februari 2012 @ 12:11

 12. @ nejtillpirater

  Jag gillar inte heller att ACTA men inser att det är nödvändigt,

  Påstod du inte i ett annat blogginlägg att ACTA inte kommer att förändra något? Ifall det stämmer så kan man undra på vilket sett du anser att ett odemokratiskt frammyglat avtal som ACTA skulle vara nödvändigt eller ens önskvärt för något europeiskt land att skriva under?

  ungefär som att jag inte gillar att gå till tandläkaren men inser att det behövs.

  Ingalunda. Till tandläkaren går du för din egen skull och är en handling som enbart påverkar ditt eget liv. De fel som tandläkaren sedan kan hitta är tämligen simpla i jämförelse, och så även lösningarna. Återigen så påverkar lösningarna enbart ditt eget liv.

  Jag skulle dock aldrig gå ut i demonstration mot ACTA tillsammans med de som bär en mycket stor del av ansvaret för att det förts in, nämligen piraterna.

  Den enda parten som på något sätt kan hållas ansvarig ifall en dålig lag införs är i själva verket samma personer som från början utformade och införde själva lagen. Det här är en självklarhet som inte går att prata bort.

  Jag skulle dock aldrig gå ut i demonstration mot ACTA tillsammans med de som bär en mycket stor del av ansvaret för att det förts in, nämligen piraterna. Ett demonstrationståg mot ACTA och mot piratkopiering skulle jag gärna gå med i. Ett demonstrationståg mot ACTA och mot piratkopiering skulle jag gärna gå med i.

  För att det för din del är uteslutet att människor med olika synsätt kan enas och protestera mot något som berör dom alla?

  Ifall alla människor delat den tankegången så skulle politikerna lugnt kunna införa vad som helst i samhället, väl medvetna om att olika grupperingar av folk aldrig skulle gå samman och enas mot en gemensam fiende.

  Lyckligtvis finns det inga tecken på att detta destruktiva beteende skulle existera bland folk i någon större skala, och därmed är demokratin inte helt försvarslös.

  Kommentar av Professor — 4 februari 2012 @ 12:55

 13. @Professor

  ”Påstod du inte i ett annat blogginlägg att ACTA inte kommer att förändra något? ”

  För Sverige, bara en marginell förändring i varumärkeslagen enligt experter från justitiedepartementet. För övriga länder är det en välbehövlig ensning av regelverket, vi måste ha samma eller åtminstone väldigt lika lagar i Europa/världen så att kriminella inte kan välja slappare länder som bas för sin verksamhet på internet.

  ”För att det för din del är uteslutet att människor med olika synsätt kan enas och protestera mot något som berör dom alla?”

  Nejdå, det är det inte alls. Men det känns väldigt fel att demonstrera mot något tillsammans med en grupp som har en stor del i att Acta behöver föras in. Säg att man skulle protestera mot införande av mer kameror i butikerna, tillsammans med ”tjuvarnas riksförening”. Det är ungefär så det skulle kännas att demonstrera mot Acta ihop med PP.

  Kommentar av nejtillpirater — 4 februari 2012 @ 13:24

 14. […] Anna Troberg: Världen är rutten, men tillsammans kan vi göra den bättre! Christian Engström: Demonstrera mot ACTA nu på lördag 4 fe Piratpartiet: Piratpartiet deltar i landsomfattande demonstrationer mot […]

  Pingback av Demonstrationer mot ACTA i Borlänge | Pirat-Jonas — 4 februari 2012 @ 21:10

 15. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Europe Rises Up Against ACTA » A Taoistmonk's Life — 5 februari 2012 @ 4:48

 16. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Europe Rises Up Against ACTA | Silver Prices & Silver News — 5 februari 2012 @ 5:00

 17. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Polish Gazette - Europe Rises Up Against ACTA — 5 februari 2012 @ 5:25

 18. […] […]

  Pingback av Europe Rises Up Against ACTA — 5 februari 2012 @ 5:32

 19. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Europe Rises Up Against ACTA | The Big Picture — 5 februari 2012 @ 13:17

 20. @ nejtillpirater

  ”Påstod du inte i ett annat blogginlägg att ACTA inte kommer att förändra något? ”

  För Sverige, bara en marginell förändring i varumärkeslagen enligt experter från justitiedepartementet. För övriga länder är det en välbehövlig ensning av regelverket, vi måste ha samma eller åtminstone väldigt lika lagar i Europa/världen så att kriminella inte kan välja slappare länder som bas för sin verksamhet på internet.

  Om vi nu bortser från möjligheten att det ligger en djävul i detaljerna, så är den släppta avtalstexten ett nonsens-avtal som inte kommer att ändra många lagar bland världens länder. Då de flesta paragrafer är villkorade för att vara kompatibla och inte ändra ett lands befintliga lagar, så kommer de heller inte innebära en harmonisering av alla länders lagar på det sätt som du önskar.

  Frågan blir du vilken del av avtalet som du anser vara nödvändigt, och varför?

  ”För att det för din del är uteslutet att människor med olika synsätt kan enas och protestera mot något som berör dom alla?”

  Nejdå, det är det inte alls. Men det känns väldigt fel att demonstrera mot något tillsammans med en grupp som har en stor del i att Acta behöver föras in. Säg att man skulle protestera mot införande av mer kameror i butikerna, tillsammans med ”tjuvarnas riksförening”. Det är ungefär så det skulle kännas att demonstrera mot Acta ihop med PP.

  Så det är för din egen del inte uteslutet, dock fel, för människor med olika synsätt att enas och protestera mot något som berör dom alla? Du inser väl att innebörden i vad du nu påstår i princip är detsamma, bortsett från den lilla skillnaden som berör sannolikheten för att detta skulle ske?

  Kommentar av Professor — 5 februari 2012 @ 13:39

 21. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Widespread European Protests Are Starting to Turn the Tide Against ACTA | OzHouse Alt News — 5 februari 2012 @ 16:43

 22. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av The Progressive Mind » Europe Rises Up Against ACTA — 6 februari 2012 @ 20:20

 23. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Europe Rises Up Against ACTA - Politicians Protest In Anonymous Masks — 7 februari 2012 @ 4:16

 24. […] Sweden rallies. List of rallies below (via Christian Engström, Member of European […]

  Pingback av Europe Rises Up Against ACTA – Politicians Protest In Anonymous Masks | ~II~ THE WATCHTOWERS ~II~ — 8 februari 2012 @ 21:33


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: