Christian Engström, Pirat

21 januari 2012

Länk till Kopimistisk skapelseberättelse

Filed under: kopimism — Christian Engström @ 10:24

I en krönika på DN kultur skriver Fredrik Strage om den kopimistiska skapelseberättelsen.

Tyvärr går det inte att kommentera på DN utan att samtidigt ge DN rätten att ta över ens Facebook-konto (ja, på riktigt kommer det upp en ruta som frågar om det är okay), så jag postar mitt svar här på bloggen istället och hoppas det blir en pingback.

Här är en länk till en kopimistisk skapelseberättelse (även på engelska).

Och, nej, det handlar inte om en farbror med skägg som hade laddat ner jorden från en torrentsajt, som Fredrik Sage föreslår,

2 kommentarer

 1. Du hörde inte Sparnarna P1 i går:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=516&artikel=4921184

  Jonas Hallbergs krönika om att ”Kopiorna blir bara bättre och bättre” var en ren hyllning till Kopimismen (fast det sa han såklart aldrig…)

  🙂

  Kommentar av Markus "LAKE" Berglund — 21 januari 2012 @ 10:38

 2. Jag gissar att ni redan är på bollen, men EUs justitiekommisionär Viviane Reding föreslår en ”Right to be forgotten”. Det låter ju bra det hon säger, om att man har rätt att kräva att ens personuppgifter tas bort, men reportern Jens Möller på Sveriges Radio säger (i Ekot kl 15 idag) att man även har rätt att kräva tillbaka ”alla de uppgifter” man lämnat, tex sina bilder. Vi vill väl inte att folk ska kunna kräva radering av bilder som de släppt helt fria eller släppt under någon Creative commons licens? Det skulle ju kunna få otrevliga konsekvenser för tex Wikimedia Commons. (Länk till reportage: http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=broadcast&id=3731044&codingformat=.m4a&metafile=asx)

  Jag hoppas att det bara är Möller som formulerar sig klumpigt.

  Kommentar av Kloker — 25 januari 2012 @ 20:35


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: