Christian Engström, Pirat

23 november 2011

”ACTA-myglet når nya höjder”

Filed under: ACTA,informationspolitik — Christian Engström @ 11:41

Nu har EU-maskineriet återigen lyckats överträffa sig självt när det gäller mygel runt hanteringen av ACTA-avtalet. Vilket man knappast skulle ha trott var möjligt, med tanke på hur det har skötts hittills.

Vad ska man säga?

Läs mer hos Henrik Alexandersson

och ACTA-bloggen

Annonser

3 kommentarer

 1. Jag är, ärligt talat, inte förvånad. Ett globalt handelsavtal som kommer påverka samtliga personer i världen, kan omöjligen hemlighållas på detta sätt.

  Likväl förbannat är det här tredje gången man försöker. Av den enkla anledningen kanske att parlamentet, efter att det första avtalet tvingades fram i ljuset, fann innehållet så pass frånstötande att det visade sig vara få som ens ville kännas vid det.

  Min tanke är att innehållet är ungefär likadant som förra gången men att man den här gången beslutat sig för att ro det i hamn helst utan att folkvalda representanter tillåts vara med och bestämma.

  Det jag finner förbannat obehagligt här är att ekvivalenten vore om skatteverket beslutade sig för att ändra på landets skattesatser men hemligstämplade sina utredningar inför riksdagen. Att kalla det för ett ”demokratiskt underskott” räcker inte direkt till.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 23 november 2011 @ 13:57

 2. Gör man på det viset med en världomspännande lagstiftning som de i ACTA:s politbyrå tycks önska sig, så har de därmed grävt sin egen grav.

  Förr eller senare trillar de själva i.

  Lagar som inte har förankring i det allmänna rättsmedvetandet hör inte hemma i demokratier, och kommer heller inte följas mer än vad man gjorde i forna diktaturens Sovjet.

  Kommentar av Dennis Nilsson, Sweden — 24 november 2011 @ 3:45

 3. Ja, med tanke på att åtskilliga länder som fick nys om vad den förra tappningen av ACTA innebar deklarerade att de helt enkelt inte ens skulle diskutera att skriva under det undrar man hur de som sitter och filar på det hade tänkt. Inte ens USA’s kongress fann att de kunde gå med på hur avtalet var skrivet.

  ACTA kommer att vara ett globalt täckande handelsavtal, och därmed offentligt när nationerna börjar underteckna det. Man får fråga sig vad de lagt till den här gången som gör att man ser sig tvungen att till och med hemligstämpla den lagliga utredningen om det? Och detta till och med infor parlamentet som faktiskt är några av de som måste ta ställning till det.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 24 november 2011 @ 16:36


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: