Christian Engström, Pirat

21 oktober 2011

Netopia hyllar Isabella Lövin (MP)

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 18:26

Läs mer hos Netopia

Lobbyorganisationen Netopia lovordar den miljöpartistiska EU-parlamentarikern Isabella Lövin för hennes agerande i fildelnings- och upphovsrättsfrågan. Efter att ha uttryckt sitt missnöje med Miljöpartiets officiella partilinje i frågan skriver Netopia:

Men igår kom oväntat hopp från EU-parlamentarikern Isabella Lövin (mp) som i en Brännpunkt-artikel gav sin syn att fungerande åtgärder mot intrång på nätet är en förutsättning för oberoende kulturskapare och därmed demokratin. […] detta är det mest hoppfulla från den gröna rörelsen i digitala frågor på mycket länge. Låt oss hoppas att även partiledningen lyssnar.

Läs mer hos Netopia.

Själv hoppas jag
att Miljöpartiet tänker besvara frågan som Piratpartiets partiledare Anna Troberg ställer till dem: Fridolin och Romson: Tillgodoser Lövin MP:s väljares intressen på bästa sätt?

…………

7 kommentarer

 1. Ja, miljöpartiet behöver verkligen göra en markering här.

  Jag tycker att det är helt okej att avvika från partilinje och valplattform. Men då ska man öppet ha sökt väljarnas förtroende för en sådan politik först. Såvitt jag kan förstå har så inte skett i det här fallet (men om någon kan peka på exempel på öppenhet från Lövins sida före valet, så gör gärna det).

  Kommentar av Tor M — 21 oktober 2011 @ 19:23

 2. Informationspolitik var tydligen inget för Lövin/MP i det här fallet då, och prioriterades alltså bort.

  Kommentar av Asterix — 21 oktober 2011 @ 20:02

 3. Hur mycket tog Lövini betalt av Netopia? Sverige är numera ett öppet korrumperat land och de som försöker påstå något annat gör sig bara löjliga. Skulle Sverige på detta plan vara bättre än världens övriga länder? Vilken hybris våra politiker, tjänstemän och media uppvisar. Självgoda pellejönsar!

  Kommentar av Glödande förbannad! — 22 oktober 2011 @ 14:19

 4. @Glödande förbannad
  Äsch – nu är du överdrivet konspiratorisk. Lövin har en bakgrund som journalist och författare. Det är inte svårt att förstå att det här är hennes egen uppfattning. Det anmärkningsvärda är att hon till synes inte verkar ha gett väljarna en ärlig chans att ta ställning till hennes linje.

  Kommentar av Tor M — 23 oktober 2011 @ 7:59

 5. Eftersom Per på Netopia inte verkar gilla min kommentar (inväntar granskning fortfarande medan andra senare kommentarer har blivit publicerade så skriver jag den även här:

  ”Hmm, Per tycker det är ett hot mot demokratin om inte upphovsrätten upprätthålls bättre på nätet. Antar att de senaste 15-20 åren varit riktigt katastrofala då för demokratin eftersom detta inte alls har skett enligt Per.

  Frågan är om Per inte ser ett demokrati-problem med att en politiker som är vald på en politik sedan röster tvärt emot detta i EU-parlamentet? Tydligen inte eftersom han hyllar Lövin… ”

  Kommentar av John Johanson — 23 oktober 2011 @ 19:02

 6. Tor M: Något exempel på att Lövin varit öppen med sina planer innan valet har jag inte sett, däremot exempel på raka motsatsen (hittad av Anders Lindbäck, http://kunskapssamhallet.se/2011/10/isabella-lovin-affaren/ ):

  Från en Aftonbladet-chatt juni 2009:
  Emil säger: vad tycker ni i fildelnings frågan?

  Isabella Lövin säger: Vi anser att man ska skydda integriteten på nätet. Fildelning för personligt bruk ska vara legalt, men upphovsrätten måste fortsatt gälla naturligtvis. Upphovspersonerna ska få betalt för sitt arbete, exvis genom ”STIM”-pengar el liknande.

  Kommentar av Anonym — 23 oktober 2011 @ 20:11

 7. […] våldet. Skrämseltaktiken, användandet av myndigheter för att utöva påtryckning, direkt politisk påverkan och ren och skär korruption. Det här har vi framfört massor av […]

  Pingback av Piratpartiet Södertälje » Blog Archive » Upphovsrättsmaffian — 18 november 2011 @ 0:32


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: