Christian Engström, Pirat

14 oktober 2011

Italiensk EU-parlamentariker vill registrera allt på internet

Filed under: informationspolitik,Smile29 — Christian Engström @ 13:39

EU-parlamentarikern Tiziano Motti vill att allt du gör på nätet loggas och sparas – för barnens skull.

Europaportalen skriver:

EU-parlamentarikern Tiziano Motti vill att allt du gör på nätet loggas och sparas – för barnens skull. En slags svart låda ska installeras i alla världens datorer, smartphones och läsplattor.

Tanken är också att systemet ska kopplas till ett ”snabbt varningssystem” för kriminella aktiviteter. Där är detaljerna oklara, men går i princip ut på att närsomhelst material med sexuellt utnyttjade barn upptäcks ska ett alarm gå till myndigheterna som ska kunna se vem som laddat upp det.
[…]
Christian Engström (PP) som sitter i den gröna gruppen har sin åsikt klar.

– Om det var Kina, Nordkorea eller Saudiarabien som hade föreslagit det här, vad hade vi sagt då? Det är skrämmande i ett demokratiskt Europa att man ens hör en politiker föreslår något sådant. Det är så absurt att jag verkligen hoppas att vi aldrig behöver diskutera det på allvar i parlamentet, säger Christian Engström.

Läs mer hos Europaportalen

9 kommentarer

 1. Fullständigt galet! Tror han (eller tror han inte) att detta skulle funka? Tror han att det inte kommer att gå att gå runt detta för alla som gör något dumt, precis som det stolliga dns-filtret? Tror han att en sådan ansamling av integritetskränkande data på en och samma plats kommer att kunna hållas hemlig?

  Kommentar av kallistiman — 14 oktober 2011 @ 14:54

 2. Fyfan va vidrigt. Han är ju fullständigt totalitär. Ett såntdär system kan missbrukas i SÅ MÅNGA vidriga ändamål. Om det KAN missbrukas så kommer det missbrukas. All makt korrumperar människor som nån klok person skrev på nåt internetforum nånstans… Tja, så länge personerna är ”friska” åtminstone. Vad innebär det att vara ”frisk” egentligen?? Att vara skapligt manipulerbar och lättlurad?

  Så många sjuka lagar vi haft i historien ( och har fortfarande på vissa områden )… det är fascism att eftersträva alltför hård kontroll av lagen!

  Kommentar av ForskarGurra — 14 oktober 2011 @ 18:18

 3. Ja Kallistiman, det tror han nog faktiskt. Eftersom han själv inte har en susning om hur han skulle kunna kringgå en sådan spionfunktion om den fanns i hans dator, så tror han förstås att ingen annan skulle kunna det heller. (Jo, det är uppenbart att han inte vet hur man kringgår spionfunktioner. Om han visste något om hur datorer fungerar så skulle han inte komma med sådana idiotiska förslag.)

  Antagligen lider han också av vanföreställningen att saker automatiskt blir så som lagstiftarna beslutar. Om de skriver i lagen att bara polisen ska kunna se loggarna så tror han nog att bara polisen kan se loggarna sedan. Den sortens vanföreställningar verkar vara vanliga bland personer med makt.

  Kommentar av Björn Persson — 14 oktober 2011 @ 20:11

 4. Solklart exempel på att EU, USA m.fl. mer och mer är på väg åt vad som skrivs här:
  http://mises.org/daily/5752/The-Fascist-Threat
  http://www.mises.se/2011/10/12/det-fascistiska-hotet/

  Kommentar av Uno Hansson — 14 oktober 2011 @ 23:00

 5. Personer med sådana typ av starka åsikter, och som lägger fram sådana tokiga förslag, brukar också vara de som oftast har något att dölja, som ex-vis att Tiziano Motti själv är pedofil.

  Det finns en anledning till ordspråket ””I de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna…”

  Kommentar av Dennis Nilsson — 15 oktober 2011 @ 16:48

 6. Vår egen regering gör något liknande vilket de skrev i sin It i människans tjänt – en digital agenda för sverige, fast då ”outsourcat” till FRA. De har uppdrgit åt FRA att lämna förslag på ett detekterings och varningssystem.. Som om IT-attacker kunde jämföras med raketer som fysiskt kommer flygande. Jag är helt säker på att detta görs på uppdrag av främmande makt och att de politiker som inte ”dansar” kommer att få det mindre bekvämt på ett eller annat vis. Den här italienaren är väl bara nästan föör bra som marionett.

  Kommentar av steelneck — 15 oktober 2011 @ 18:28

 7. […] though the Franco-German axis is annoying even some of the bigger Member States now (not that the internet regulation plans in Italy are anything to crow about). There is the same mix of sceptics and federalists, with a […]

  Pingback av bloggingportal.eu Blog & Support » Blog Archive » Week in Bloggingportal: Euro Default Mode — 16 oktober 2011 @ 17:21

 8. Otroligt…

  Nu har vi alltså kommit till stadiet där verkande politiker föreslår ekvivalenten till att montera mikrofoner i folks vardagsrum som standard.

  Ett par saker som herr Motti verkar ha missat:

  – Första framgångsrika hack av det ”tidiga varningssystemet” a la Sony’s PS3:a kommer att ge hackern obegränsad tillgång till allt ifrån lösenord till BankID på samtliga persondatorer försedda med en sådan monstrositet.

  – Samtliga myndigheter anslutna till ett sådant varningssystem kommer att dansa glatt till en uppsjö av falska positiv genererade av gud vet vad. Pun Intended.

  – Samtliga en privatpersons högst personliga ärenden – kommunikation, personliga bilder, trafikinformation, bankärenden, ja mer eller mindre hela privatpersonens liv – kommer att lagras för myndigheternas räkning. Ingen skillnad mellan detta och permanen buggning med enda förbehållning att ”det avlyssnade materialet inte kommer att brukas om man inte blivit misstänkt för något”.

  Jag tycker Christian är på tok för snäll…det där förslaget kom från en mycket sjuk hjärna. Alternativt en otroligt konsekvensblind sådan.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 18 oktober 2011 @ 16:46

 9. BONJOUR je suis Française et ne comprends pas votre langue; j’ai lu que vous étiez opposé à la surveillance des délinquants sexuels par l’intermédiaire d’un système informatique. Ces malades ne peuvent être traités même les castrations chimiques ou chirurgicales ne peuvent diminuer le désir de faire souffrir l’autre pendant les rapports sexuels et d’en tirer plaisir. les victimes de ces prédateurs mettent des dizaines d’années à pouvoir se reconstruire, des années ponctuées de tentatives ou de réussites de suicides, d’hospitalisations, de psychothérapies, des années à souffrir tous les jours dans leurs rapports sociaux. j’ai été complètement détruite par des viols lorsque j’avais 12 ans et je vous demande de bien vouloir signer ma pétition et de porter ce sujet devant le parlement Européen.
  Merci pour ceux et celles qui ne l’ont pas fait de lire, signer, faire connaître ma pétition
  POUR QUE LE VIOL DEVIENNE IMPRESCRIPTIBLE. MERCI BEAUCOUP AUX SIGNATAIRES. http://www.petitionpublique.fr​/?pi=P2011N13628

  Kommentar av bergandi — 29 oktober 2011 @ 12:11


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: