Christian Engström, Pirat

2 oktober 2011

”EU:s nedgång och fall”

Filed under: demokrati i eu — Christian Engström @ 20:04

Henrik Alexandersson, som arbetar som politisk assistent åt mig och Piratpartiet i Bryssel, skriver under rubriken ”EUs nedgång och fall”.

Läs, och titta gärna på filmklippen från förra veckan i EU-parlamentet som han länkar till.

EU är idag en icke-demokratisk superstat, och det enda svar som de flesta politiker och tjänstemän i Bryssel har på vad man borde göra är ”mer av samma, mycket mer”. Det tror inte jag är rätt svar.

…………

Andra om ämnet: Viktualiebrodern, Cornucopia

Annonser

2 kommentarer

  1. Vad är rätt svar enligt dig ? Kanske en bloggpost om det när den frågan har mognat ?

    Kommentar av Anders S Lindbäck — 2 oktober 2011 @ 21:10

  2. Många säger ”mer av Europa”, vissa säger ”mer nationaliserande”, det är ingen som säger ”mer av samma”. ”Samma” är den mellanstatliga modellen där rättstatsprinciper är satta ur spel, inget ansvar kan utkrävas och ingen transparens finns. ”Mer av Europa” skulle innebära att mellanstatlig förhandling bakom stängda dörrar tillsammans med lobbyisterna ersätts med ett parlamentariskt beslutsfattande med personer som är valda för att hantera gemensamma frågor, och också utkrävs på ansvar baserat på detta. De som hävdar mer mellanstatlighet talar inte om mer av samma mellanstatlighet utan nya institutioner utanför EU som helt saknar de, visserligen bristfälliga, skyldigheter som EU-institutionerna har gentemot medborgarna och deras förtroendevalda.

    Men jag håller med Anders, ge gärna din bild av vad rätt svar är. 🙂

    Kommentar av Dagmawi Elehu (@DElehu) — 4 oktober 2011 @ 9:42


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: