Christian Engström, Pirat

18 september 2011

Dundersuccé för Piratenpartei i Berlin: 8,5%!

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 17:38

Piratenpartei fick 8,5% i valet i Berlin och tar plats i delstatsparlamentet

Vallokalerna har just stängt i delstatsvalet i Berlin, och vallokalsundersökningarna har presenterats.

Piratenpartei fick 8,5% och har tagit plats i delstatsparlamentet!

enligt Reuters.

Ett enormt stort jättegrattis till vårt tyska systerparti!

Valsegern i Berlin kommer att underlätta mitt arbete i EU-parlamentet. Den visar att Piratpartiet inte var någon dagslända, och är en påminnelse om att alla piratfrågorna fortfarande ligger olösta på bordet.

Läs mer i svenska Piratpartiets pressmeddelande.

…………

Andra om ämnet: SR Ekot, TT, Anna Troberg, Magnihasa, Hax, Maloki, Torrentfreak

Tags: , , ,

Annonser

38 kommentarer

 1. […] om att piratrörelsen var dör. Sug på den här ni. Piratrörelsen är inte död. Tvärt om. Vi lever och har hälsan och har inga som helst planer på att packa […]

  Pingback av Braksuccé för Piratpartiet i Tyskland | Anna Troberg — 18 september 2011 @ 17:59

 2. Hipp Horay ye scurvy Pirates. Arrr.

  Kommentar av Jerker Montelius — 18 september 2011 @ 18:01

 3. Det är sorgligt. Det är bara att hoppas att det går som för PP, 50 000 medlemmar 2010 och nu snart under 8000. Jag tror och hoppas att piratrörelsen inte är här för att stanna utan att det snarare är en väckarklocka som till slut gör att de allra flesta ändå till slut anser att man ska göra rätt för sig och att det är viktigt att respektera alla människors rättigheter, även upphovsmännen. Upphovsmännens rättigheter att kunna ta betalt för sitt arbete väger mycket tyngre än generation gratis lyxkonsumtion av media.

  Kommentar av nejtillpirater — 18 september 2011 @ 18:12

 4. Grattis Tyskland. Ett steg närmare en välbehövlig upphovsrättsreform.

  Kommentar av Professor — 18 september 2011 @ 18:16

 5. @ nejtillpirater

  Det är sorgligt.

  Visst är det sorgligt att det skall behövas in med nya partier för städa upp i upphovsrättsträsket. Det kunde ju ha skett i ett bra mycket raskare tempo ifall nuvarande partier faktiskt tog sitt ansvar i dessa frågor.

  Det är bara att hoppas att det går som för PP, 50 000 medlemmar 2010 och nu snart under 8000.

  Det gick väl rätt hyfsat för PP som fick in en representant till Europaparlamentet vilket har gett ringar på vattnet för hela piratrörelsen i Europa?

  Jag tror och hoppas att piratrörelsen inte är här för att stanna utan att det snarare är en väckarklocka som till slut gör att de allra flesta ändå till slut anser att man ska göra rätt för sig och att det är viktigt att respektera alla människors rättigheter, även upphovsmännen.

  Självklart kommer piratrörelsen inte att vara för evigt. När upphovsrätten har moderniserats så försvinner själva syftet med rörelsen. Då är ju målet uppnått. Den kan dock fortsätta i andra former, men då förändras även syftet.

  Piratrörelsen agerar givetvis som en väckarklocka. Allt fler börjar inse det absurda med att staten skänker ut monopol som kraftigt inskränker människors fri- och rättigheter, utan några som helst krav på bevisunderlag som stödjer monopolisternas allt mer desperata rop efter vargen. Allt fler börjar även inse att man nog bör respektera alla människors fri- och rättigheter och börja kräva att upphovsmännen gör rätt för sig, precis som upphovsmän får göra i andra branscher.

  Upphovsmännens rättigheter att kunna ta betalt för sitt arbete väger mycket tyngre än generation gratis lyxkonsumtion av media.

  Skippa halmgubbarna är du snäll. Upphovsmännens rättigheter att ta betalt för sitt arbete är inte i farozonen.

  Kommentar av Professor — 18 september 2011 @ 18:45

 6. Riktigt trevligt – det behövs en stark motvikt mot en fanatisk immaterialrätts-aristokrati! De har ett helt oproportionerligt inflytande över politik och lagstiftning till nackdel för alla andra i samhället. De traditionella partierna har inte gjort sitt jobb att representera alla medborgare – i så fall hade upphovsrätten varit betydligt mer begränsad än i dag.

  Det behövs fortsatta framgångar över hela världen, men Berlin är en bra början. Och du Chrisitian gör redan ett fantastiskt arbete för frihet och överflöd för alla 🙂

  Kommentar av jeffer — 18 september 2011 @ 18:48

 7. @jeffer

  ”Och du Chrisitian gör redan ett fantastiskt arbete för frihet och överflöd för alla”

  Inte för alla. Upphovsmännen utsätts för tvångshandlingar av piratmaffian som kopierar deras verk mot deras vilja och utan att betala ärligt för sig. Det är knappast någon frihet.

  Kommentar av nejtillpirater — 18 september 2011 @ 20:53

 8. Underbart resultat! Grattis till piraterna i Berlin 🙂 Förhoppningsvis kan de tyska piraterna nå Bryssel 2014. Det skulle betyda minst 5 till pirater i EU-parlamentet.

  nejtilllpirater: jäsp. Samma gamla klyschor som visar att du inte förstått något av debatten. Kom tillbaka när du har något nytt eller åtminstone visat att du förstått PP:s argument.

  Kommentar av Christoffer — 18 september 2011 @ 21:21

 9. Nejtillpiraters rätt att yttra dumma argument andra hittat på utan att bli registrerad och få kännas vid repressalier väger tyngre än andras rätt att slippa läsa simplistiskt dravel.

  Därför får vi hoppas att Piratpartiet inte blir en dagslända.

  Kommentar av viktualiebroder — 18 september 2011 @ 21:21

 10. Hur tänker Piratpartiet Tyskland / Berlin ratta läget? Är det samma ”vi ansluter oss till den som betalar bäst”-upplägg som i EU-parlamentet? Potentialen för strul och misstag är betydligt större i ”vanliga” parlament än EU-parlamentet. Skulle rekommendera att PP Tysklands vänner ger dem några lektioner i ”praktisk parlamentarisk politik” och ”vad man inte ska göra för att framstå som seriös”.

  @Nejtillpirater: Du och verkligheten kommer inte så bra överens, va?

  Kommentar av Erik Gertkvist — 18 september 2011 @ 21:25

 11. @ nejtillpirater

  @jeffer

  ”Och du Chrisitian gör redan ett fantastiskt arbete för frihet och överflöd för alla”

  Inte för alla.

  Värnar man de mänskliga fri- och rättigheterna så gör man det faktiskt för allas skull, eftersom alla åtnjuter dessa rättigheter.

  Upphovsmännen utsätts för tvångshandlingar av piratmaffian som kopierar deras verk mot deras vilja och utan att betala ärligt för sig.

  1. Det finns ingen piratmaffia som lider av tvångshandlingar och därmed kopierar någon upphovsmans verk mot deras vilja, och detta dessutom utan att ”betala ärligt”(?) för sig.

  2. Kan man betala oärligt för sig?

  3. Bara det faktum att upphovsmännen har något att säga till om när det gäller människors frihet att kopiera information med den utrustning som de själva äger visar hur friheten kraftigt har inskränkts av föråldrade upphovsrättslagar.

  Det är knappast någon frihet.

  Nej, det är en obegripligt verklighetsfrånvänd konstruktion från din sida. Om du nu hade någon poäng att framföra så bör du lämpligast förenkla och vidareutveckla den.

  Angående frihet. Vad anser du om att staten beviljar och skänker ut monopol, som kraftigt begränsar människors fri- och rättigheter, utan att kräva några som helst bevisunderlag på att dessa monopol faktiskt behövs eller är gynnsamt för samhället? Eller kommer du att ignorera denna fråga likt övriga obekväma frågor som ställs till dig i diverse blogginlägg på Engströms blogg?

  Kommentar av Professor — 18 september 2011 @ 22:42

 12. @Pelle/Urban/nejtillpirater — 18 september 2011 @ 18:12

  > ”Det är sorgligt.”

  Att människor har en annan politisk åsikt än dig, och att dom gör precis som man ska göra, dvs driver en normal och självklar demokratisk process, är sorgligt enligt dig. Ok, noterat.

  > ”Det är bara att hoppas att det går som för PP..”

  Jag med, vid nästa EU-val så kommer PP ställa upp i vartenda EU-land, och där såg vi hur det gick senast. Med 6-15% av rösterna i samtliga EU-länder så kommer parlamentet sen befolkas av 50-100 pirater.

  > ”..som till slut gör att de allra flesta ändå till slut anser att man ska göra rätt för sig..”

  Som du fått förklarat för dig förut, så delar inga andra din syn på vad det innebär att göra rätt för sig. Sen 150år tillbaka så innebär faktiskt att göra rätt för sig, att kostnadsfritt, i icke-förvärvssyfte, och i kommersiell skala, tillgängliggöra och tillgodogöra sig upphovsrättsskyddade verk, utan hänsyn till upphovsmannens åsikt om saken, och utan att denna privilegieras med någon upphovsrättslig ersättning från sådant tillgängliggörande och tillgängliggörande. Det är den rådande normen i samhället, vilket ett flertal oberoende undersökningar bekräftar, och du, i egenskap av en förvirrad minoritet, står helt ensam utanför den normen.

  > ”och att det är viktigt att respektera alla människors rättigheter, även upphovsmännen.”

  Det är ännu viktigare att hela tiden revidera vilka rättigheter upphovsmannen privilegieras med i sitt lyxmonopol, så att dessa inskränkningar i allmänhetens friheter och äganderätter återspeglar allmänhetens rättsmedvetande, och inte sträcker sig bortom vad faktiskt underlag visar nödvändigt. Som du vet så ska ju upphovsrättsmonopolets inskränkning i allmänhetens äganderätter och friheter per definition vara så svagt, kort och litet som möjligt.

  > ”Upphovsmännens rättigheter att kunna ta betalt för sitt arbete..

  Sådana rättigheter har upphovsmannen aldrig haft, och kommer heller aldrig få. Vad upphovsmannen har kunnat ta betalt för, är försäljningen eller licensiering av sitt upphovsrättsmonopol, och även dom produkter och tjänster den säljer, som är uppbyggda kring nyttjandet av dess verk. Säljer man inget, har man givetvis ingen rätt att ta betalt för något. Det är så den fria marknaden fungerar.

  Men eftersom du förnekar upphovsrätten så är det givetvis lätt hänt för dig att missa såna faktum.

  > ”..väger mycket tyngre än generation gratis lyxkonsumtion av media.”

  Givetvis väger ett lyxmonopol över produktion och distribution av lyxprodukter, ett monopol som begår intrång i allmänhetens äganderätter och friheter, väldigt lätt, oavsett med vad man jämför. I synnerhet jämfört med gratis lyxkonsumtion av media, vilket varit en självklarhet i samhället sen 150år tillbaka.

  @nejtillpirater — 18 september 2011 @ 20:53

  > ”Upphovsmännen utsätts för tvångshandlingar av piratmaffian som kopierar deras verk mot deras vilja..

  Att människor tillverkar kopior med sina egna ägodelar betyder givetvis inte att någon har utsatts för tvångshandlingar bara för att de har en missriktad vilja i frågan. Du vänder på samhället i det ohederliga retoriska påståendet. Tvånget består i att upphovsrättsmonopolet inskränker människors äganderätter och friheter. Att inte längre acceptera den inskränkningen i ens äganderätt, är inte att utsätta en innehavare av ett lyxmonopol för en tvångshandling.

  Men eftersom du förnekar hur samhället fungerar, så är det lätt hänt för dig att missa såna faktum.

  > ”..och utan att betala ärligt för sig.”

  När man tillverkar egna kopior med sina egna ägodelar, så är priset gratis. Det priset är inte upp till diskussion, det kan nämligen inte vara något annat än gratis. Man kan inte betala något för gratis. Din personliga och subjektiva förvirrade åsikt om ärlighet förändrar inte det odiskutabla faktumet.

  > ”Det är knappast någon frihet.”

  Att få sin äganderätt och frihet inskränkt av ett lyxmonopol, det är givetvis ingen frihet. Men det är likväl vad du principiellt förespråkar, så du är solklart emot alla människors friheter och äganderätter, utöver att du tycker den demokratiska processen är sorglig. Din politiska övertygelse bygger alltså på en blandning av kommunism, fascism och diktatur.

  I övrigt, alla väntar fortfarande på dina svar på ett antal påpekanden i en tidigare post, där du, på ett genuint faschistiskt och inhumant sätt, likställde ett fullt lagligt samarbete med en fullt laglig sökmotor, som något värre än maffiaverksamhet, dvs människosmuggling, utpressning, mord, tortyr, kidnappning, väpnat rån och grov droghandel. I motsats till tidigare då du bara jämförde ett hävdande av sin egna äganderätt före ett lyxmonopols intrång i människors äganderätter, som jämlikt med en faktisk våldtäkt.

  Det börjar bli dags för dig att utveckla dina iögonfallande jämförelser. Sen väntar Mårten fortfarande på svar på sin fråga om vad som är omoraliskt med kopiering, enligt din personliga subjektiva moral.

  Här har du länkarna till dom posterna dom du glömt av dom. Jag tror det är bra att påminna dig om dessa framöver vart du än postar, så alla kan se hur till synes fascistiskt och inhumant du faktiskt resonerar.

  https://christianengstrom.wordpress.com/2011/09/10/excellent-half-the-job-done/

  https://christianengstrom.wordpress.com/2011/06/16/cultural-flat-rate-a-non-solution-to-a-non-problem/

  Kommentar av Fredrika — 19 september 2011 @ 1:59

 13. Grattis Piratenpartei! Piraterna lever i allra högsta grad. Borde ge belackarna som försöker marginalisera Piratpartiet på olika sätt något att fundera på.

  Kommentar av Anonym — 19 september 2011 @ 8:26

 14. […] See also TorrentFreak, Anna Troberg (text, English video), Christian Engström, Viktualiebrodern, Flickus Flackus Flum, Hax, Maloki, Magnihasa.TweetToday, the Pirate Party in […]

  Pingback av Pirate Party of Berlin WINS, Enters Parliament - Falkvinge on Infopolicy — 19 september 2011 @ 9:55

 15. Tv-kanalen ARDs ursprungliga siffror var ca 8.5-8.6 % men de fick justeras upp allteftersom kvällen gick och rösterna räknades.
  Faktiskt slutade det på närmre 9.0 % när 90% av rösterna räknats. =)

  Kommentar av ForskarGurra — 19 september 2011 @ 9:56

 16. @Anonym #13

  ”Piraterna lever i allra högsta grad. Borde ge belackarna som försöker marginalisera Piratpartiet på olika sätt något att fundera på.”

  Nu är det väl inte någon som försöker marginalisera PP utan det gör ju partiet alldeles själv. Att ha gått från 50 000 medlemmar till snart 8000 är ju inget man kan skylla någon annan för. Jag hoppas och tror att Piratenpartei kommer att gå motsvarande kräftgång när det blir uppenbart för allmänheten vad politiken går ut på.

  Kommentar av nejtillpirater — 19 september 2011 @ 19:19

 17. nejtillpirater skrev:

  ”Nu är det väl inte någon som försöker marginalisera PP”

  Dagens hittills mest humoristiska inlägg, tror jag minsann.

  Kommentar av Bengt — 19 september 2011 @ 19:31

 18. Riktigt kul! Det finns hopp om att vända utvecklingen mot allt mer övervakning

  Kommentar av JohJoh — 19 september 2011 @ 21:17

 19. @nejtillpirater #16

  Jodå, visst försöker anti-piraterna marginalisera piraterna. Det är en ganska vanlig taktik då meningsmotståndaren inte har några sakargument att komma med, vilket ofta är fallet för anti-piraterna. En del, inklusive du själv, har ju länge menat att piraterna är på väg att tyna bort vilket helgens tyska val motbevisar. Jag förstår att piraternas framgångar sticker i ögat på dig även denna gång.

  Angående medlemssiffrorna är det inte så konstigt att de dalat då en medlem automatiskt tappar sitt medlemsskap efter ett år om han/hon inte aktivt förnyar det själv. Så fungerar det inte i många av riksdagspartierna där du är medlem tills du själv aktivt säger upp medlemsskapet. Således säger inte dessa dalande medlemssiffror så mycket utan ett sammanhang och jämförelse med andra partier. Det här känner du till nejtillpirater då du har fått det påtalat för dig flera gånger! Jag förstår dock att det är frestande för dig att peka på dessa siffror i försök att marginalisera piraterna.

  Kommentar av Anonym — 19 september 2011 @ 23:32

 20. @Anonym #20

  ”Angående medlemssiffrorna är det inte så konstigt att de dalat då en medlem automatiskt tappar sitt medlemsskap efter ett år om han/hon inte aktivt förnyar det själv.” Så fungerar det inte i många av riksdagspartierna där du är medlem tills du själv aktivt säger upp medlemsskapet.

  Skillnaden mot riksdagspartierna är att där får man betala en medlemsavgift, betalar man inte den så åker man ur partiet. Är man en engagerad medlem så förnyar man, oavsett om det kostar pengar eller om det t.o.m. är helt gratis och bara kräver ett mail som för PP. Du kan inte inbilla mig att man skulle få ett högre medlemstapp i PP för att det är enklare och gratis att förnya jämfört med riksdagspartierna.

  ”Således säger inte dessa dalande medlemssiffror så mycket utan ett sammanhang och jämförelse med andra partier.”

  Märkligt. När man hade stigande siffror så betydde de ju jättemycket. Då ville man inte ens lyssna till att siffrorna var för höga i förhållande till opinionsundersökningar, alltså att siffrorna var extra höga just därför att det var så enkelt och gratis att vara med jämfört med riksdagspartiera. Om du jämför vilket medlemstal PP hade vid senaste riksdagsvalet och hur många röster man fick, och gör samma sak för riksdagspartierna, så kommer du att finna att PP har mycket högre kvot mellan antal röster och medlemstal. Men när man har dalande siffror vill man inte se sådana samband, då betydler helt plötsligt medlemstalet inget alls. Man har inte ens orkat uppdatera graferna med staplar, man vill väl inte inse att man nu ligger sist både på PP och UP.

  ”Det här känner du till nejtillpirater då du har fått det påtalat för dig flera gånger! Jag förstår dock att det är frestande för dig att peka på dessa siffror i försök att marginalisera piraterna.”

  Jag känner till att medlemssiffrorna rasar. Men de rasar på eget grepp, pga Falkvinges katastrofala uttalande om barnporren och pga hela partiets politik. Jag behöver inte göra några som helst försök att marginalisera PP, medlemssiffrorna och frånvaron av politik och uttalanden i media visar att PP marginaliserat sig själv.

  Kommentar av nejtillpirater — 20 september 2011 @ 6:07

 21. #21

  ”Om du jämför vilket medlemstal PP hade vid senaste riksdagsvalet och hur många röster man fick, och gör samma sak för riksdagspartierna, så kommer du att finna att PP har mycket högre kvot mellan antal röster och medlemstal.”

  Blev fel, skulle vara lägre kvot:

  Om du jämför vilket medlemstal PP hade vid senaste riksdagsvalet och hur många röster man fick, och gör samma sak för riksdagspartierna, så kommer du att finna att PP har mycket lägre kvot mellan antal röster och medlemstal.

  Alltså att PP:s medlemstal måste delas ner med en skapligt stor kvot för att kunna jämföras med övriga partiers medlemstal, om man vill dra slutsatser om hur många röster det skulle kunna bli i ett riksdagsval.

  Kommentar av nejtillpirater — 20 september 2011 @ 6:10

 22. nejtillpirater skrev:

  ”Jag behöver inte göra några som helst försök att marginalisera PP”

  Det roliga är att det är precis det nejtillpirater ägnar sig åt precis hela tiden.

  Kommentar av Bengt — 20 september 2011 @ 7:21

 23. @nejtillpirater #21 & 22

  ”Skillnaden mot riksdagspartierna är att där får man betala en medlemsavgift, betalar man inte den så åker man ur partiet.”

  Fel, du ligger kvar som inaktiv medlem, trots att du inte betalar avgiften, men räknas ändå med i medlemsiffrorna.

  ”Jag känner till att medlemssiffrorna rasar. Men de rasar på eget grepp, pga Falkvinges katastrofala uttalande om barnporren och pga hela partiets politik. Jag behöver inte göra några som helst försök att marginalisera PP, medlemssiffrorna och frånvaron av politik och uttalanden i media visar att PP marginaliserat sig själv.”

  Nej, de rasar mest pga av att folk valt att inte aktivt förnya sitt medlemsskap. Alla partier har ett stort antal icke aktiva medlemmar med en mindre del som är aktiva. Du har upprepade gånger på olika sätt försökt marginalisera och smutskasta piratpartiet i det här forumet bland annat genom att försöka klumpa ihop piratpartiet med just barnporr. Du är mycket väl medveten om det. Ja, Falkvinge har gjort en del klantiga uttalanden och det får han stå för men han har även senare gått ut med en rättelse vad han menade. Det är mänskligt att fela…alla gör klantiga uttalanden ibland. Att som du och många anti-pirater upprepat fara med osanningar och försök att tillskriva folk åsikter de inte har är sådant som urholkar förtroendet på sikt. Piratpartiet har inte marginaliserat sig själv även om du naturligtvis får tro det. Om så vore fallet så skulle inte partiet utgöra ett hot mot sina meningsmotståndarna och således skulle vi inte höra så mycket smutskastning och marginalisering av partiet från anti-pirat håll.

  Kommentar av Anonym — 20 september 2011 @ 8:42

 24. @ nejtillpirater

  Jag känner till att medlemssiffrorna rasar. Men de rasar på eget grepp, pga Falkvinges katastrofala uttalande om barnporren och pga hela partiets politik.(…)

  Påstår du att du har tillgång några bevis för att folk aktivt väljer att gå ur partiet av de anledningar som du önskar? Eller rör det sig i vanlig stil återigen om dina högst subjektiva önskedrömmar?

  Nu är det väl inte någon som försöker marginalisera PP utan det gör ju partiet alldeles själv.(…)

  Jag behöver inte göra några som helst försök att marginalisera PP,(…)

  Det intressanta i sammanhanget är att du så desperat försöker att marginalisera PP så du känner dig manad att ta till alla knep som du kan komma i dina resonemang. Direkta lögner, logiska kullerbyttor, personangrepp (Ad-Hominem), ”Guilt by association”, förtal, cirkelargumentation, märkliga påståenden om att stödjandet av en laglig sökmotor skulle vara värre än maffiaverksamhet*, förringande av våldtäktsbegreppet genom att likställa nedladdning av musik med faktisk våldtäkt, och listan kan göras dubbelt så lång.

  * människosmuggling, utpressning, mord, tortyr, kidnappning, väpnat rån och grov droghandel

  (…) frånvaron av politik och uttalanden i media visar att PP marginaliserat sig själv.(…)

  Det finns varken någon frånvaro av politik eller uttalanden i media från PPs sida. I själva verket så är piratpolitik en het potatis för internationell media.

  Kommentar av Professor — 20 september 2011 @ 11:52

 25. @professor

  ”Det intressanta i sammanhanget är att du så desperat försöker att marginalisera PP så du känner dig manad att ta till alla knep som du kan komma i dina resonemang. Direkta lögner, logiska kullerbyttor, personangrepp (Ad-Hominem), ”Guilt by association”, förtal, cirkelargumentation, märkliga påståenden om att stödjandet av en laglig sökmotor skulle vara värre än maffiaverksamhet*, förringande av våldtäktsbegreppet genom att likställa nedladdning av musik med faktisk våldtäkt, och listan kan göras dubbelt så lång.”

  Din lista finns din fantasivärld och överensstämmer inte med sanningen. Jag ljuger inte, jag sysslar inte med personangrepp osv, jag har heller aldrig likställt nedladdning med våldtäkt och det vet du, jag har bara kallat det våldtäkt av upphovsmännen i bildligt tal och varit mycket tydlig med detta. Att du sen väljer att vantolka och aldrig lyssna är mer kritik du bör rikta mot dig själv än att försöka kritisera en nidbild av mig.

  Kommentar av nejtillpirater — 20 september 2011 @ 15:34

 26. @Anonym #24

  ”Nej, de rasar mest pga av att folk valt att inte aktivt förnya sitt medlemsskap.”

  PP har ju funnits i ganska många år så om man skulle få ett ras pga detta så skulle det i så fall redan ha jämnats ut över tiden, eller hur? Men nu är det ju så att raset varit just de senaste åren bara och inte under hela perioden, trots att systemet med förlängning av medlemsskapet efter ett år väl har funnits hela tiden. Därmed faller din förklaringsmodell och det som återstår är ett verkligt ras. Just nu är det 8243 medlemmar och det minskar…

  Kommentar av nejtillpirater — 20 september 2011 @ 15:37

 27. @ nejtillpirater

  Din lista finns din fantasivärld och överensstämmer inte med sanningen.

  Nej. Listan existerar i det verkliga livet, såvida du inte anser dig vara en del av min fantasi…

  Utöver det så är det en lista med punkter som de som följt kommentarerna från dig här under en längre tid kan bekräfta.

  Jag ljuger inte,

  Jaså?

  ”Klart att man kan äga information.” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/21/forlangd-upphovsratt-inom-eu-kan-komma-att-rivas-upp/#comment-18666

  ”Jag tycker att det är du som sprider lögner om TPB när du påstår att den endast är en sökmotor.” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/21/forlangd-upphovsratt-inom-eu-kan-komma-att-rivas-upp/#comment-18666

  ”Rick Falkvinge (och flera andra pirater) gick ju så långt att han rent av tillämpade exakt ditt resonemang angående barnporr, bara information som ska vara fullt laglig att inneha. Och vi vet ju alla hur bra det gick för honom och partiet pga detta.” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/21/forlangd-upphovsratt-inom-eu-kan-komma-att-rivas-upp/#comment-18666

  ”Och jag har ALDRIG ljugit i ett forum” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/21/forlangd-upphovsratt-inom-eu-kan-komma-att-rivas-upp/#comment-18705

  ”Jag har aldrig ljugit i något forum” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/14/nej-till-eus-bank-fra/#comment-18592

  Förnekar du fortfarande att du spridit lögner här på denna blogg, även efter dessa lögner avslöjats? Dessa är bara några få exempel tagna ur de senaste bloggposterna. Gräver man lite längre bak så kommer man att hitta fler och allvarligare lögner.

  jag sysslar inte med personangrepp osv,

  Jaså?

  ”@professor/Fredrika/Amelia, Bengt m.fl.” -https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/21/forlangd-upphovsratt-inom-eu-kan-komma-att-rivas-upp/#comment-18697

  ”@Fredrika/Amelia/Anonym/Professor” -https://christianengstrom.wordpress.com/2011/07/06/direktorer-vid-spanska-stim-gripna-for-miljonforskingring/#comment-18522

  ”@Fredrika/Amelia/Anonym” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/06/23/eu-kompromiss-om-natblockering-nadd/#comment-18410

  Återigen, bara ett axplock ur de senaste bloggposterna. Eftersom ditt påstående inom citatet ovan nu är direkt motbevisat så blir det ytterligare en solklar lögn från din sida, vilket även bekräftar dina direkta lögner om att du aldrig ljugit i några forum.

  jag har heller aldrig likställt nedladdning med våldtäkt och det vet du

  ”(…)I’ve said that artist are being raped by pirates when they download their music for free instead of paying.(…)” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/09/10/excellent-half-the-job-done/#comment-19228

  ”The problem is not about creation of culture, the problem is that creators are being raped by the pirates.” – https://christianengstrom.wordpress.com/2011/06/16/cultural-flat-rate-a-non-solution-to-a-non-problem/#comment-18318

  Ytterligare fler lögner från din sida med andra ord…

  jag har bara kallat det våldtäkt av upphovsmännen i bildligt tal och varit mycket tydlig med detta

  Genom att använda dig av uttrycket bildligt talat, självklart kan man inte använda det bokstavligt eftersom det rör sig om två vitt skilda fenomen, så jämför du faktiskt upphovsrättsbrott med faktisk våldtäkt av människor. Det finns inget sätt att förneka detta simpla faktum. Du kan om du så önskar försöka att degradera betydelsen av detta, men du kan absolut inte förneka det faktum att detta sker. Genom att göra så skulle du enbart genera dig själv med sådana ologiska konstruktioner.

  Att du sen väljer att vantolka och aldrig lyssna är mer kritik du bör rikta mot dig själv än att försöka kritisera en nidbild av mig.

  Om du inte vill att folk ska belysa dina argumentationsfel och oärliga inslag i debatten så behöver du bara hålla dig borta från sådana tilltag. Lättare än så kan det inte bli. Att istället blåljuga om att detta sker, oberoende av hur många gånger du blir motbevisad, och ironiskt nog anklaga andra personer för att medvetet vantolka och skapa halmgubbar så utökar du endast bevisen mot dig.

  Kommentar av Professor — 20 september 2011 @ 19:49

 28. @nejtillpirater #27

  ”PP har ju funnits i ganska många år så om man skulle få ett ras pga detta så skulle det i så fall redan ha jämnats ut över tiden, eller hur?”

  PP har funnits sedan 2006 men största tillströmmningen av medlemmar kom i samband med första TPB rättegången och EU valet 2009. Du känner mycket väl till det nejtillpirater! Största raset av medlemmar kom ca ett år efter dessa händelser då folk valde att inte förnya sitt medlemsskap som annars automatiskt går ut efter ett år. Även detta är du mycket väl medveten om nejtillpirater! Du försöker medvetet undanhålla fakta du känner till och rycker statisitik ur dess sammanhang för att desperat få stöd för ditt eget personliga tyckande. Jag förstår att Piratpartiets framgångar i Berlin irriterar dig enormt mycket nejtillpirater. Du har ju under lång tid nu menat att Piratpartiet är på väg att tyna bort.

  Kommentar av Anonym — 21 september 2011 @ 8:00

 29. @nejtillpirater

  Får jag lov att fråga varför du envisas med att förneka dina egna tidigare tabbar när det vid det här läget tydligen sitter tre personer som mer än gärna citerar dina exakta ordalag och i vilket kommentarsfält du kläckt ur dig vansinnet?

  Vore det inte i det läget mycket klokare att bara medge att du uttalat dig som en idiot?

  Tidigare har jag ställt frågan om du faktiskt lider av ett handikapp som gör dig oförmögen att minnas dina egna utsagor. Den frågan måste i och med dina just kläckta förnekanden nästan upprepas. För annars finns det ingen logisk förklaring och då blåljuger du var och varannan gång när man ställer dig mot väggen med det du tidigare sagt i en fråga.

  Här är ett gott råd: Inse konsekvensen av det du häver ur dig på förhand så slipper du stå med skammen när du sedan desperat blir tvungen att åtgärda att du hävt ur dig rent nonsens.

  Som exempelvis din jämförelse av en politisk rörelse med organiserad brottslighet eller fildelning med våldtäkt. Och nej, nu när jag har läst ditt uttalande igen – inte bara gör du jämförelsen rakt av, du försvarar den sedan som rimlig.

  Jag börjar så smått misstänka att du egentligen är en mer skrupelfri PP-sympatisör ivrig att utmåla pro-copyrightbrigaden som ett gäng fanatiska virrpannor genom att framställa dig själv som en fradgatuggande fanatiker utan konsekvensinsikt..

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 22 september 2011 @ 15:15

 30. @Christian E.

  En jätteseger. Berlin är lika stort som halva Sverige men med ojämförligt större politisk makt – och möjlighet att implementera lokallagar.

  Vad mer är, som tyska PP själv säger – med 15 ledamöter i delstatsparlamentet har de gett resten av tyska PP otroligt mycket större chanser att komma in i delstatsval. Skall vi slå vad om hur många pirater Tyskland skickar till EU-parlamentet nästa EU-val?

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 22 september 2011 @ 15:19

 31. LOL urban/nejtillpirater pwnd by professorn.

  Kommentar av YesToPP — 22 september 2011 @ 15:29

 32. @Scary Devil Monastery

  Jag läser dina inlägg i den här och andra bloggar med stort nöje. Aptiten ökar som bekannt medan man äter, så jag undrar: Har du någon egen blogg man kan följa?

  Kommentar av Kung CG — 23 september 2011 @ 12:24

 33. @Kung CG

  Heh. Nej, man tackar för det visade intresset men jag nöjer mig med att gästblogga. Strikt sett skarvar jag ihop mina kommentarer under kafferaster på jobbet och att hålla i en egen blogg hinner jag inte direkt med i dagsläget. Ordet ”fritid” är ett högst relativt begrepp i min verklighet. 🙂

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 23 september 2011 @ 16:24

 34. @Professor

  Jag förstår inte ärligt talat hur du tänker och hur du definierar begreppet lögn. Du citerar saker som jag inte förstår visar på att jag skulle ha ljugit här. Du måste förtydliga vad du menar, det är helt obegripligt.

  Och angående personangrepp så blir jag utsatt ständigt för detta av ett antal personer här. Då pratar vi verkliga personangrepp med anklagelser om att jag skulle vara sinnessjuk och liknande.

  Angående Fredrik/Amelia/Anonym osv. så är det ju hon som ideligen kör med liknande om mig och det är flera som gör. Jag har erkänt att jag för länge sedan använt signaturen Urban men sedan länge använder enbart Nejtillpirater. Hon däremot tjatar om olika signaturer vilket är helt irrelevant och endast syftar till att förstöra debatten. Märkligt att du inte har några som helst synpunkter på andra personers agerande, de som inte är ”antipirater”.

  F.ö. anser jag att du och andras ständiga tillmälen om lögner och annat är helt utanför ämnet och syftar bara till att söndra debatten. Försök debattera seriöst istället för att ständigt hålla på med sådant trams. Jag förstår inte varför Christian inte tar er i örat men han kanske är rätt om de få sympatisörer som finns kvar, även om han säkert skäms lite för hur ni håller på.

  Kommentar av nejtillpirater — 23 september 2011 @ 19:04

 35. @nejtillpirater — 23 september 2011 @ 19:04

  > ”Angående Fredrik/Amelia/Anonym osv. så är det ju hon som ideligen kör med liknande om mig och det är flera som gör. Jag har erkänt att jag för länge sedan använt signaturen Urban men sedan länge använder enbart Nejtillpirater. Hon däremot tjatar om olika signaturer vilket är helt irrelevant och endast syftar till att förstöra debatten.”

  Jag har förklarat det för dig flera tidigare, på två olika språk dessutom, om hur det hela hänger ihop, bl a i dessa kommentarer:

  https://christianengstrom.wordpress.com/2011/06/16/cultural-flat-rate-a-non-solution-to-a-non-problem/#comment-18341

  https://christianengstrom.wordpress.com/2011/06/23/eu-kompromiss-om-natblockering-nadd/#comment-18412

  Men eftersom du tydligen fortfarande inte förstår, så ska jag förklara det för dig en gång till, så kanske du fattar det denna gången.

  Att försöka koppla ihop en verkligen identitet med min signatur, som du gör när du buntar ihop mig med Amelia, är alltid ett personangrepp.

  Det spelar ingen roll varför du gör det, vad du misstänker, eller tror dig veta. Det är ett personangrepp oavsett. Det personangreppet ägnar du dig åt regelbundet.

  Det jag gör däremot, att koppla ihop dina öppet erkända multipla signaturer, numera en gång per kommentarstråd, är som vi klargjorde när du citerade texter från Wikipedia, om vad som utgör ett personangrepp, inte ett personangrepp. Det handlar inte om dig som person.

  Det är i allra högsta grad relevant för diskussionen, eftersom du upprepar samma fallna argument under dessa olika signaturer, år in och år ut. Det är en upplysning till andra, så att ingen som redan bemött dina fallna argument, när du postade dom under signaturerna Pelle eller Urban, ska luras att göra det igen, bara för att du nu postar om samma fallna argument under en ny signatur.

  Faktumet att du påstår dig endast använda en signatur nu, är inte heller det allra minsta relevant, som jag har klargjort för dig förut, eftersom jag inte kan kontrollera eller bekräfta när du senast använde Pelle eller Urban. Eftersom jag inte kan kontrollera det eller bekräfta det, så finns det inte heller någon insinuation om att du gjort det nyligen. Det är enbart en faktamässig upplysning om att du faktiskt har gjort det, som är helt korrekt, och relevant.

  Att du irriterar dig på den upplysningen, eller faktumet att jag upprepar den en gång per kommentarstråd, och du helst vill slippa den, eller inbillar dig att du har rätt att hämnas, genom att begå personangrepp, förändrar inte faktumet att det inte är ett personangrepp från min sida.

  Fattar du denna gången? Tänker du sluta begå upprepade personangrepp på mig nu, eller tänker du fortsätta, eftersom du kanske inte förstår vad du håller på med, och vad som faktiskt utgör ett personangrepp, och vad som faktiskt inte utgör det?

  Följande citat från dig bara några poster högre upp i denna tråden är skrattretande och omväxlande tragiskt:

  > ”jag sysslar inte med personangrepp”

  Du gör det hela tiden i var och vartannat inlägg, har gjort så under över två års tid, och du har fått det förklarat för dig i detalj varför det är personangrepp, förklaringar som du inte låtsas om eller bemöter, och sen har du mage att på fullaste allvar påstå att du inte gör det!?

  Tyvärr är Scary’s fråga ovan i allra högsta grad relevant, för det framgår allt tydligare att du inte verkar förstå vad det är du själv skriver eller gör, bara ögonblicket efter att du skrev eller gjorde det, en iögonfallande egenhet hos dig som flera andra har kommenterat tidigare.

  Det är en vid första anblick helt surrealistisk förmåga att förneka det som alla andra ser hur tydligt som helst, som närmast påminner om ospecificerad dissociativ störning.

  > ”F.ö. anser jag att du och andras ständiga tillmälen om lögner och annat är helt utanför ämnet och syftar bara till att söndra debatten.”

  Väldigt lustigt påstående, eftersom det kommer från den enda kommentarspostaren på den här bloggen, som kontinuerligt inte låtsas om dom faktiska argument som andra skriver till den, utan struntar i att bemöta det, som exempelvis kommentar #12 från mig till dig i den här kommentarstråden.

  Du vet, det är faktiskt du som kommer med mängder av osakliga påståenden efter ett annat, påståenden som sen bemöts i detalj, analyseras, och visas vara solklart felaktiga som dom skrevs, genom hänvisning till rådande rättssystem, gällande lagstiftning, dess förarbeten, statliga utredningar, logiskt resonemang, faktiska underlag, ordböcker, den konceptuella upphovsrätten samhället använder sig av, eller grundläggande fundamenta om hur samhället och lagstiftning fungerar och påverkar.

  Dina argument är då fallna.

  Sen tystnar du och lämnar tråden helt, alternativt påstår du dig inte längre ha tid eller lust att förklara dig, eller bemöta dom faktiska påståenden som har skrivits till dig, varvid debatten stannar upp, p.g.a. dig. Att följa en argumentativ tråd till dess ände, har du faktiskt aldrig gjort. Inte en enda gång.

  Sen upprepar du samma påståenden och fallna argument i nästa bloggpost, till synes i tron att alla har glömt av att allt du påstår redan bemötts i tråden innan, och visats vara fel. Om du vill kan jag länka dig över 100 olika kommentarstrådar, där du upprepat det exakta mönstret.

  Den enda som söndrar debatten är du, genom att dels aldrig följa debatten till dess ände, dels genom att använda dig av mängder med argumentationsfel och cirkelresonemang, dels genom att använda dig av misslyckade liknelser som faller på varenda underliggande premiss, dels genom att hela tiden gå off-topic och börja angripa debattmotståndares faktiska påståenden om din debattekniks uppenbara brister, och sist genom att spela martyr och gny om att du blir illa behandlad, för att dölja det solklara faktumet att allt du nyss påstod faktiskt var fel som det var skrivet, och att det som nyss påstods om din bristande debatteknik faktiskt var helt korrekt som det var skrivet.

  Ok, du gör väl som du vill.

  Du missade för övrigt Scary’s fråga ovan, och Mårten väntar fortfarande på svar från dig om varför det enligt ditt subjektiva personliga tyckande är omoraliskt att kopiera. Ditt extremt iögonfallande påstående om att ett lagligt samarbete med en laglig sökmotor, är värre än maffia-likande grov organiserad brottslighet som mord, utpressning, människosmuggling, grov knarkhandel, tortyr, misshandel och dylikt, är det också många som väntar på ett utvecklande av.

  Kommentar av Fredrika — 23 september 2011 @ 20:47

 36. @ nejtillpirater

  @Professor

  Jag förstår inte ärligt talat hur du tänker och hur du definierar begreppet lögn.

  Är det här ett sätt att försöka slingra dig ur det faktum att dina lögner nyss avslöjats? Jag ska däremot svara på din fråga. På exakt samma sätt som i ordböckerna. En osanning eller ett oriktigt påstående, samt handlingen att medvetet framföra osanna påståenden.

  Du citerar saker som jag inte förstår visar på att jag skulle ha ljugit här. Du måste förtydliga vad du menar, det är helt obegripligt.

  Jag har faktiskt länkat till de bloggposter där citaten är hämtade från. Där kan du finna svaren till de flesta exemplen. När det gäller de exemplen där du påstår att du aldrig ljugit i något forum så tror jag ingen närmare förklaring behövs, eftersom de bekräftas av varenda en av dina avslöjade lögner.

  Och angående personangrepp så blir jag utsatt ständigt för detta av ett antal personer här. Då pratar vi verkliga personangrepp med anklagelser om att jag skulle vara sinnessjuk och liknande.

  Din personliga åsikt om att du ständigt skulle bli utsatt för personangrepp är fullständigt irrelevant för det faktum att ditt påstående att du själv inte skulle syssla med personangrepp precis avslöjats för den lögn som den är.

  Angående Fredrik/Amelia/Anonym osv. så är det ju hon som ideligen kör med liknande om mig och det är flera som gör. Jag har erkänt att jag för länge sedan använt signaturen Urban men sedan länge använder enbart Nejtillpirater. Hon däremot tjatar om olika signaturer vilket är helt irrelevant och endast syftar till att förstöra debatten. Märkligt att du inte har några som helst synpunkter på andra personers agerande, de som inte är ”antipirater”.

  Nej, det är inte alls märkligt eftersom Fredrika faktiskt inte begår något personangrepp genom att bemöta dig med dina faktiska signaturer. Detta har förklarats för dig åtskilliga gånger redan. Vidare kommer inte tjatet från Fredrika, som enbart bemöter dig med korrekta signaturer, utan från din sida som ständigt motsätter dig detta, trots att inget direkt fel begås. Det är därmed högst ironiskt att du anklagar henne för att vilja förstöra debatten.

  F.ö. anser jag att du och andras ständiga tillmälen om lögner och annat är helt utanför ämnet och syftar bara till att söndra debatten. Försök debattera seriöst istället för att ständigt hålla på med sådant trams.

  Hur kan det vara utanför debatten att upplysa alla om dina direkta lögner menar du? Hur kan avslöjandet av lögner söndra debatten? Hur kan det enligt dig endast existera en svart-vit värld där man antingen avslöjar lögner eller debatterar seriöst?

  Jag förstår inte varför Christian inte tar er i örat men han kanske är rätt om de få sympatisörer som finns kvar, även om han säkert skäms lite för hur ni håller på.

  Med tanke på din gedigna lista av argumentationsfel och oärliga inslag i diskussioner så bör du nog inte kasta sten i glashus…

  Kommentar av Professor — 23 september 2011 @ 23:19

 37. […] länkar Det har gått riktigt bra för det tyska Piratpartiet och det har det naturligtvis skrivits en hel del om. Rick fanns på plats och fångade glädjeruset. Jag skickade det svenska […]

  Pingback av Nyhetsbrev 2011-09-27 | Anna Troberg — 27 september 2011 @ 19:15


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: