Christian Engström, Pirat

6 juli 2011

Direktörer vid spanska STIM gripna för miljonförskingring

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 11:56

De ansvariga för det spanska insamlingssällskapet SGAE har gripits misstänkta för att ha förskingrat miljonbelopp av upphovsmännens pengar

Den ansvarige för det spanska insamlingssällskapet SGAE (alltså Spaniens motsvarighet till STIM) greps i fredags av polisen misstänkt för att ha förskingrat mångmiljonbelopp från upphovsmännen de ska representera, och ha stoppat pengarna i egen ficka. Ytterligare åtta personer greps vid tillslaget, även de misstänkta för förskingring och misskötsel.

Precis som insamlingssällskapen i andra länder har SGAE under åren lagt ner stora resurser på lobbyarbete för hårdare copyright-lagar och tuffare tag mot fildelare. Argumentet som de har använt för att övertyga politikerna är att insamlingssällskapen är till för att skydda artisterna.

Läs mer hos:
Ars Technica, Torrentfreak, Myce, Svenska Magasinet, Sydkusten

…………

Andra bloggar om: , , ,

23 kommentarer

 1. Det värsta utöver själva förskingringen måste vara att de skickade ut ”fältagenter” till bröllop för att kontrollera att de hade köpt licens för musiken som spelas. Proportionerna har helt försvunnit i denna bransch. Om möjligheten fanns skulle man säkerligen lyssna på vad folk visslade på bussen och försöka ta betalt för det.

  Kommentar av Jesper — 6 juli 2011 @ 12:44

 2. Oh the sweet irony….

  Kommentar av professor — 6 juli 2011 @ 12:45

 3. http://copyriot.se/2008/08/20/hur-skum-kan-sami-harvan-bli/

  svenskarna är inte sämre

  Kommentar av Petrus — 6 juli 2011 @ 13:06

 4. Förskingring är ju ett brott som ska bestraffas oavsett om det gäller direktörer inom spanska STIM eller Rädda barnen. Luktar Guilt By Association.

  Har Christian hört talas om oskuldspresumtionen? De måste ju anses oskyldiga tills de är fällda i högsta instans? Eller gäller detta bara TPB/pirater?

  Kommentar av Anonym — 7 juli 2011 @ 13:48

 5. @ Anonym Anonym — 7 juli 2011 13:48

  Förskingring är ju ett brott som ska bestraffas oavsett om det gäller direktörer inom spanska STIM eller Rädda barnen.

  Ingen som påstått något annat.

  Luktar Guilt By Association.

  Har du lust att utveckla detta märkliga påstående?

  Då texten både före och efter detta påstående bygger på felaktiga premisser, så finns heller ingen grund kvar för som stöd för ditt påstående. Det förblir helt enkelt ett tomt och märkligt påstående tills dess att du vidareutvecklar ditt resonemang.

  Har Christian hört talas om oskuldspresumtionen? De måste ju anses oskyldiga tills de är fällda i högsta instans? Eller gäller detta bara TPB/pirater?

  Har du fullständigt missat det faktum att Engström inte någonstans i sin text har skrivit att de är skyldiga till något brott? Är du medveten om att samtliga av dina missvisande frågor per automatik avskrivs all slags substans på grund av detta?

  Låt mig illustrera detta snedsteg genom att visa vad Engström faktiskt skrev::

  Den ansvarige för det spanska insamlingssällskapet SGAE (alltså Spaniens motsvarighet till STIM) greps i fredags av polisen misstänkt för att ha förskingrat mångmiljonbelopp från upphovsmännen de ska representera, och ha stoppat pengarna i egen ficka. Ytterligare åtta personer greps vid tillslaget, även de misstänkta för förskingring och misskötsel.

  Misstänkt var nyckelordet i denna historia visade det sig, samt att det enda som återstår av din kommentar som inte är fullständigt felaktigt och irrelevant är ett oerhört tvivelaktigt och fortfarande grundlöst påstående om att det skulle föreligga ett ”Guilt By Association” från Engströms sida.

  Kommentar av professor — 7 juli 2011 @ 16:56

 6. Det värsta är nog ändå att man inte ens blir överraskad av sådana här nyheter längre!

  Kommentar av Nosslak — 10 juli 2011 @ 1:35

 7. Självklart är förskingring inte OK oavsett om det görs inom spanska STIM, Cancerfonden eller Piratpartiet. Vad vill Christian egentligen visa med blogginlägget? Brukar han skriva om förskingring i alla branscher? Nej, det är förstås med syfte att ”visa” hur dåligt det är med STIM och liknande organisationer – de förskingrar ju t.o.m….

  Jag hittade förresten en mycket bra artikel av Jan Guillou. Frågan angående varför det är bättre att brottslingarna bakom Pirate Bay (i maskopi med Piratpartiet) tjänar pengar på piratkopieringen istället för att upphovsmännen kan leva på sitt skapande är högst berättigad.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article11344608.ab

  Jag tycker att det är ett ruttet beteende av PP att vara i maskopi med personerna bakom Pirate Bay som uppenbarligen inte bara bryter mot lagen via sin medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, man ser också till att undanhålla inkomsterna från beskattning. Piratpartiets argument kring integritet klingar falska när alla vet att det handlar om integritet för att ostraffat kunna begå olika typer av brott. Fler och fler inser detta och PP har nu gått från c:a 50 000 medlemmar till under 10 000, nu passerar man strax 9000 medlemmar i sin snabba nedåtgående trend.

  Kommentar av nejtillpirater — 10 juli 2011 @ 7:09

 8. Som vi trodde hela tiden då.. Upphovsrättsbyråkrater är inget annat än fin-maffia. Fast att det är så illa att de rånar både från konsumenten OCH från artisterna.. då är det riktigt illa.

  Thepiratebay må ha tjänat pengar på reklam, men det är ju inte på någons bekostnad…

  Kul att se att piratbukten funkar utmärkt fortfarande. Fildelningen är uppenbarligen inte alls hotad. :0)

  Kommentar av Klurra — 10 juli 2011 @ 9:26

 9. Allt hemlighetsmakeri bakom insamlingssällskapen är bara till för att inte bristerna med fördelningen av pengarna ska bli kända hos allmänheten, så att man kan fortsätta att prångla ut sin propaganda att man har ett system som fungerar och gynnar artisterna. Dagens copyright lagar är utformade för att endast gynna skivbolagen och mellanhänderna. När lagarna en gång introducerades var artisten och samhällsnyttan i fokus men många års lobbyarbete från industrin har förändrat detta.

  Kommentar av Anonym — 10 juli 2011 @ 10:06

 10. @nejtillpirater

  Självklart är förskingring inte OK oavsett om det görs inom spanska STIM, Cancerfonden eller Piratpartiet. Vad vill Christian egentligen visa med blogginlägget?

  Att ledande personer i Spaniens motsvarighet till STIM, en organisation som driver in pengar i artisternas namn, har gripits av polisen misstänkta för förskingring.

  Brukar han skriva om förskingring i alla branscher? Nej, det är förstås med syfte att ”visa” hur dåligt det är med STIM och liknande organisationer – de förskingrar ju t.o.m….

  Brukar teknikfokuserade bloggar skriva om händelser som rör just teknik eller om allt mellan himmel och jord? Har du som vana att hoppa på bloggare som väljer att fokusera på händelser inom sitt intresseområde?

  Jag hittade förresten en mycket bra artikel av Jan Guillou. Frågan angående varför det är bättre att brottslingarna bakom Pirate Bay (i maskopi med Piratpartiet) tjänar pengar på piratkopieringen istället för att upphovsmännen kan leva på sitt skapande är högst berättigad.

  Det är inte nyttigt att fabricera ihop motsatsförhållanden som inte existerar i verkligheten. Utgångsläget i diskussionen blir då helt fel. Sedan att du länkar till en ytterst gammal och oärlig artikel av Guillou fylld av faktaförvrängningar och felaktiga antaganden gör det hela inte bättre.

  Jag tycker att det är ett ruttet beteende av PP att vara i maskopi med personerna bakom Pirate Bay som uppenbarligen inte bara bryter mot lagen via sin medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, man ser också till att undanhålla inkomsterna från beskattning.(…)

  Hur många gånger har det förklarats för dig att PP enbart levererar bandbredd till sökmotorn TPB? Att det varken är olagligt eller märkvärdigt att leverera bandbredd till en sökmotor? Att personerna bakom gamla TPB bör anses som oskyldiga tills dess att rättsprocessen är över? Att nya TPB drivs av andra ägare? Att nya TPB och dess ägare aldrig varit föremål för en rättsprocess?

  (…)Piratpartiets argument kring integritet klingar falska när alla vet att det handlar om integritet för att ostraffat kunna begå olika typer av brott.

  Är det inte en aning ironiskt att du anklagar Piratpartiets argument för att klinga falska när du själv framför oärliga smutskastningsargument baserade på argumentationsfel (Argumentum ad populum)? Hur vore det ifall du istället kunde komma med några belägg för detta udda påstående? Att en kamp för människors integritet och privatliv på något udda sätt vore en kamp för brottslingar?

  (…)Fler och fler inser detta och PP har nu gått från c:a 50 000 medlemmar till under 10 000, nu passerar man strax 9000 medlemmar i sin snabba nedåtgående trend.

  Eftersom ditt förra påstående var uppbyggt på luft så finns det heller inget här att inse.

  Kommentar av professor — 10 juli 2011 @ 13:39

 11. @Pelle/Urban/nejtillpirater — 10 juli 2011 @ 7:09

  > ”Självklart är förskingring inte OK oavsett om det görs inom spanska STIM, Cancerfonden eller Piratpartiet.”

  Självklart är förskingring inom insamlingssällskap som Stim, Sami, och Sgae mycket värre, då dom åtnjuter lagstadgat stöd att kräva in dessa ersättningar och tillgångar, som det sen förskingrats ifrån.

  Det är en lättbegriplig självklarhet.

  > ”Vad vill Christian egentligen visa med blogginlägget?”

  Att det sker mycket intressanta oegentligheter inom privata organisationer som har en starkt kritiserad och helt unik lagstadgad beskattningsrätt av allmänheten och företag.

  Det är en lättbegriplig självklarhet.

  > ”Brukar han skriva om förskingring i alla branscher?”

  Nej, bara dom branscher som har en direkt koppling till Piratpartiets politik rimligtvis.

  Det är en lättbegriplig självklarhet.

  > ”Jag hittade förresten en mycket bra artikel av Jan Guillou.”

  Nej det gjorde du inte, du hittade en uselt dålig artikel av Jan Guillou. Den innehåller faktiskt uteslutande sakfel och fabricerade premisser. Då är det givetvis ingen bra artikel. Den blev enhälligt totalsågad redan när den kom, eftersom den faktiskt utgjorde ett väldigt märkligt bottennapp från Jan, då han aldrig förut postat någon enskild text som innehållit så mycket sakfel och fabricerade premisser.

  > ”Frågan angående varför det är bättre att brottslingarna bakom Pirate Bay..”

  Mig veterligen är varken driftsansvariga för dåtida TPB1, eller nutida TPB2, dömda för några brott, där någon dom vunnit laga kraft? Det finns följaktligen inget faktiskt underlag som gör att man kan kalla dessa individer för brottslingar. Det är tvärtom förtal att göra så.

  > ”..(i maskopi med Piratpartiet)..”

  Ska jag tolka det som att du inte förstår innebörden av begreppet ”maskopi”?

  > ”tjänar pengar på piratkopieringen..”

  Nej, det gör dom ju inte. Det har förklarats för dig många gånger förut. Dom tjänar pengar på annonsintäkter i samband med gratis indexering och hosting av torrent-filer. Det är inte samma sak som piratkopiering, oavsett hur många gånger du upprepar den lögnen.

  > ”..istället för att upphovsmännen kan leva på sitt skapande..”

  Istället för att? Det existerar inte något som helst underlag som stödjer tesen att ett sådant motsatsförhållande föreligger, än mindre antyder att så är fallet. Ett faktum som du lämpligt nog inte låtsas om.

  > ”..är högst berättigad.”

  Eftersom det inte existerar något som helst underlag som stödjer tesen att ett sådant motsatsförhållande föreligger, än mindre antyder att så är fallet, så är frågan verkligen inte berättigad. Frågan är tvärtom direkt ohederlig, då den uteslutande utgår ifrån fabricerade premisser och sakfel.

  Det är en lättbegriplig självklarhet.

  > ”Jag tycker att det är ett ruttet beteende..”

  Att du tycker mycket är ingen nyhet. Men eftersom ditt tyckande och dina slutsatser aldrig någonsin har kunnat uppbringa något stöd i det rättssystem vi har, den lagstiftning vi har, dom ordböckerna vi har, den konceptuella upphovsrätten samhället har, och det faktiska underlag som finns tillgängligt, utan uteslutande baserar sig på önsketänkande och fabricerade premisser, så kan ditt förvirrade tyckande nog anses vara bland det mest ointressanta som existerar i den här debatten.

  > ”..av PP att vara i maskopi med personerna bakom Pirate Bay..”

  Något maskopi existerar som sagt inte. Piratpartiets stöd till den lagliga sökmotorn har skett helt öppet från dag 1.

  > ”..som uppenbarligen inte bara bryter mot lagen via sin medhjälp till brott mot upphovsrättslagen”

  Nu ställer du dig uppenbarligen över oskuldspresumtionen, vårt rådande rättssystem och Europakonventionen igen.

  > ”.., man ser också till att undanhålla inkomsterna från beskattning.”

  Mer förtal från din sida. Hade så varit fallet hade skattemyndigheterna varit på ansvariga för Piratebay1 eller Piratebay2 för länge sen.

  Ska man behöva förklara såna självklarheter för dig?

  > ”Piratpartiets argument kring integritet klingar falska när alla vet att det handlar om integritet för att ostraffat kunna begå olika typer av brott.”

  Klingar Piratpartiets argument kring integritet falskt, för att du har fantiserat ihop massa falska premisser, för att du fabricerar felaktiga anklagelser, för att du ägnar dig åt förtal, och för att du anser dig står över lagen, gällande rättssystem och Europakonventionen?

  Ja beter man sig så grovt ohederligt, så kan man säkerligen staka sig fram till dom mest förvirrade, ologiska och tondöva slutsatserna som går att uppbringa.

  Kommentar av Fredrika — 10 juli 2011 @ 14:19

 12. @Fredrika/Amelia/Anonym/Professor

  ”Men eftersom ditt tyckande och dina slutsatser aldrig någonsin har kunnat uppbringa något stöd i det rättssystem vi har, den lagstiftning vi har, dom ordböckerna vi har, den konceptuella upphovsrätten samhället har, och det faktiska underlag som finns tillgängligt, utan uteslutande baserar sig på önsketänkande och fabricerade premisser, så kan ditt förvirrade tyckande nog anses vara bland det mest ointressanta som existerar i den här debatten.”

  Ja hittills har mitt tyckande och mina slutsatser ett mycket stort stöd i form av fällande domar mot TPB i tingsrätt och hovrätt. Det är ju inte ens säkert att målet tas upp i HD så det kan mycket väl bli så att det är över och det visar sig att det är du och dina piratvänner och kriminella vänner som visar sig vara fel ute.

  Kommentar av nejtillpirater — 10 juli 2011 @ 14:24

 13. @nejtillpirater — 10 juli 2011 @ 14:24

  > ”Ja hittills har mitt tyckande och mina slutsatser ett mycket stort stöd i form av fällande domar mot TPB i tingsrätt och hovrätt.”

  Tack för att du bekräftar att du enligt vårt rådande rättssystem, oskuldspresumtionen och Europakonventionen inte har någonting att luta dig emot. Precis som jag har påstått hela tiden.

  > ”Det är ju inte ens säkert att målet tas upp i HD så det kan mycket väl bli så att det är över..”

  Är över? Som du vet om så har den pågående rättsprocessen mot dåtida driftsansvariga för TPB1 ingenting att göra med driften av TPB2, enligt det rättssystem som gäller i samhället.

  > ”..och det visar sig att det är du och dina piratvänner och kriminella vänner som visar sig vara fel ute.”

  Fel ute? Om det nu skulle visa sig att man var fel ute när man med Piratebay1 erbjöd torrent-filer och förmedlade kontakter mellan användare genom en tracker, så spelar ju det ingen roll enligt det rättssystem vi har i samhället, eftersom man inte längre erbjuder tracker.

  Faktumet att du personligen tycker att resonemanget i domarna även skulle kunna appliceras i en rättsprocess mot ansvariga TPB2, är som du fått förklarat för dig många gånger inte det allra minsta relevant, enligt det rättssystem vi har.

  Om en ny rättsprocess skulle nå vägens ände om 5-10år, som säger att man är fel ute även gällande Piratebay2, när man slopat trackern, så är det bara att lansera Piratebay3, där man då raderar torrent-filer, när man får in klagomål på dessa från upphovsrättsinnehavare, vilket som bekant inte påverkar sajtens funktionalitet det allra minsta.

  Jag noterar även att du släppte alla dina förvirrade trådar från kommentaren innan. Än en gång hade du bevisligen ingenting att komma med, annat än dina personangrepp, dina fabricerade premisser, dina falska anklagelser, din ohederliga argumentation, ditt personliga önsketänkande och din uppenbara vägran att acceptera det rättssystem vi har.

  Jamen dåså. =)

  Kommentar av Fredrika — 10 juli 2011 @ 14:53

 14. @nejtillpirater
  ”Fler och fler inser detta och PP har nu gått från c:a 50 000 medlemmar till under 10 000, nu passerar man strax 9000 medlemmar i sin snabba nedåtgående trend.”

  Och piratkopieringen fortgår ohämmat vilket antyder att runt 15% av Svenska folket oavsett partitillhörighet kan betraktas som ”hederspirater” i den frågan – även om de väljer att inte prioritera det framför fördelningspolitiken. Långt värre att de personerna inte prioriterar sin rätt till privatliv och grundläggande rättsprincip högre.

  Vilket har noll och intet att göra med att du tydligen missar att en NGO med stöd av det statliga våldsmonopolet kräver in en mycket utbredd form av straffskatt till tonen av hundratals miljoner som borde och skulle komma artisterna till del. Verkliga pengar, till skillnad från det inbillade ”värdet” av en nedladdad fil.

  Och inte bara missar du saken. Det framgår med all önskvärd tydlighet att det för din del är mycket mindre viktigt att de som är satta att fördela verkliga pengar till artisterna står på laga grund som misstänkta i en särdeles omfattande förskingringsutredning än vad det är att person A skickar en kopia av en mp3-fil till person B.

  Med tanke på dina tidigare uttalanden om att pirater ”våldtar” artister så kan man bara dra slutsatsen att det är mindre hotfullt för din del om artisterna hotas bli bestulna på de ytterst verkliga pengar som redan är insalmade och borde komma dem tillgodo enligt lag.

  Ärligt talat, skäms du inte ens litet grann över hur dina nuvarande uttalanden ser ut i kontrast mot dina tidigare?

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 11 juli 2011 @ 11:23

 15. @Scary

  ”Det framgår med all önskvärd tydlighet att det för din del är mycket mindre viktigt att de som är satta att fördela verkliga pengar till artisterna står på laga grund som misstänkta i en särdeles omfattande förskingringsutredning än vad det är att person A skickar en kopia av en mp3-fil till person B.”

  Märkligt att detta ”framgår”. För det är inte min åsikt. All form av förskingring är fel och ska upptäckas och bestraffas. Det är bara löjligt med jämförelser som försöker leda till att något är OK för att det finns något värre. Piratkopiering är inte OK för att det finns förskingring. Förskingring är inte OK för att det finns grov stöld. Grov stöld är inte OK för att det finns bankrån, bankrån är inte OK för att det finns mord, mord är inte OK för att det finns folkmord. Piratkopiering är ett lagbrott alldeles oavsett vilka andra brott det finns!

  ”Ärligt talat, skäms du inte ens litet grann över hur dina nuvarande uttalanden ser ut i kontrast mot dina tidigare?”

  Varför ska jag skämmas för åsikter som inte är mina och som du försöker lägga i min mun? Det är väl i så fall Du som borde skämmas.

  Kommentar av nejtillpirater — 11 juli 2011 @ 15:46

 16. NejTillPirater fortsätter att medvetet missförstå och tillskriva sina meningsmotståndare åsikter de inte har. Det är en taktik han har för att dölja att han blir motbevisad i sakdebatten. Han är inte intresserad av en saklig debatt utan hatar bara sina meningsmotståndare. Han försöker också medvetet skapa konflikter genom halmgubbar och personliga påhopp, för att sedan anklaga sina meningsmotståndare för personliga påhopp när de påpekar hans ohedeliga debattstil. Hans ohederliga debattstil syns tydligt för dem som följer debatten i kommentarsfälten.

  Kommentar av Anonym — 11 juli 2011 @ 22:40

 17. @Anonym #16

  Det du skriver passar utmärkt som beskrivning på flera av mina meningsmotståndare här, hur man tolkar det beror till mycket stor del på vilken sida man tillhör.

  Angående att jag skulle hata mina meningsmotståndare så är det helt fel och det har jag uttalat mig om många gånger tidigare. Jag hatar vare sig någon speciell person (typ Falkvinge), piratpartister eller pirater. Däremot ogillar starkt jag det ansvarslösa beteende som pirater har och den poltik som Piratpartiet driver. Nu känner jag dock ingen större oro längre i och med att Piratpartiet snart inte längre finns kvar. Den illegala fildelningen har också minskat kraftigt på senare tid. Jag uttalar mig ibland här mer av gammal vana, behovet finns ju knappast längre. Ett visst intresse kan dock finnas vad gäller att beskåda och kommentera de sista dödsryckningarna.

  Kommentar av Anonym — 12 juli 2011 @ 7:10

 18. Det var jag som skrev #17, råkade visst bli utloggad igen utan att jag såg det.

  Kommentar av nejtillpirater — 12 juli 2011 @ 7:14

 19. @NejTillPirater #17 # 18

  Ooops NejTillPirater!!! Så du blev utloggad av misstag. Jag har sett samma sak hända dina meningsmotståndare och då brukar du hoppa på dem och anklaga dem för att använda olika pseudonymer. Beskrivningen passar för övrigt utmärkt på dig och det vet du om. Som jag sa i förra inlägget, det är lätt att se din ohederliga debattstil om man följer dig i kommentars fälten oavsett vilken ”sida” man tillhör.

  Kommentar av Anonym — 12 juli 2011 @ 8:21

 20. @ nejtillpirater

  —>”(…)Däremot ogillar starkt jag det ansvarslösa beteende som pirater har och den poltik som Piratpartiet driver.(…)”

  Ändå är det inte piraterna som aktivt jobbar för att inskränka människors fri- och rättigheter enbart för att försvara ett monopol vars existens ingen längre tycks klara av att motivera. Ändå är det inte piraterna som är så fantasilösa att man istället för att anpassa sig efter verkligheten känner sig manad att angripa sina egna kunder, samt deras fri- och rättigheter, för att försvara sitt eget gamla förlegade monopol. Ändå är det inte Piraterna som nonchalant driver fram övervakningssamhället?

  Trots detta så är vanliga människor ansvarslösa när de följer ett djupt rotat mänskligt beteende och delar med sig av information mellan varandra, ett beteende som ligger till grund för människans stora bedrifter? Om du tycker att det är ansvarlöst av vanliga människor att dela med sig av information mellan varandra, så måste du väl ändå anse följande vara förfärligt ansvarslöst?

  http://www.michaelgeist.ca/content/view/5563/125/

  The four major record labels that comprise the Canadian Recording Industry Association – EMI Music Canada Inc., Sony Music Entertainment Canada Inc., Universal Music Canada Inc. and Warner Music Canada Co. – have agreed to pay $45 million to settle one of the largest copyright class action lawsuits in Canadian history.(…)

  The claims arise from a longstanding practice of the recording industry in Canada, described in the lawsuit as ”exploit now, pay later if at all.” It involves the use of works that are often included in compilation CDs (ie. the top dance tracks of 2009) or live recordings. The record labels create, press, distribute, and sell the CDs, but do not obtain the necessary copyright licences.

  Instead, the names of the songs on the CDs are placed on a ”pending list”, which signifies that approval and payment is pending. The pending list dates back to the late 1980s, when Canada changed its copyright law by replacing a compulsory licence with the need for specific authorization for each use. It is perhaps better characterized as a copyright infringement admission list, however, since for each use of the work, the record label openly admits that it has not obtained copyright permission and not paid any royalty or fee.(…)

  (…)though it is striking that it took a class action settlement to get the record labels to address their own ongoing copyright infringing practices in paying artists for the use of their works.

  http://www.michaelgeist.ca/content/view/5825/125/

  The largest copyright class action in Canadian history received court approval yesterday, with the four major record labels that comprise the Canadian Recording Industry Association – EMI Music Canada Inc., Sony Music Entertainment Canada Inc., Universal Music Canada Inc. and Warner Music Canada Co. – agreeing to pay over $50 million to settle claims involving hundreds of thousands of copyright infringements. The labels admit no liability, though the $50 million settlement speaks for itself. The industry practices, which involved profiting from thousands of sound recordings without paying royalties, was described in the lawsuit as ”exploit now, pay later if at all.” (…)

  —>”Nu känner jag dock ingen större oro längre i och med att Piratpartiet snart inte längre finns kvar.”

  Betyder den här nyfunna bristen på oro att vi framöver kommer att få se mindre personangrepp från din sida här på denna blogg?

  Den illegala fildelningen har också minskat kraftigt på senare tid.

  Det var något nytt. Har du några belägg för detta?

  Jag uttalar mig ibland här mer av gammal vana, behovet finns ju knappast längre.

  Ändå har du kommenterat 4 av 5 av de senaste inläggen? Är de ständigt återkommande personangreppen och övriga ohederliga inslag även de en gammal vana?

  Kommentar av professor — 12 juli 2011 @ 11:06

 21. @professor

  Ditt ständiga tjat om personangrepp är också en form av personangrepp.

  Kommentar av nejtillpirater — 12 juli 2011 @ 19:04

 22. @ nejtillpirater

  Mitt ständiga tjat? Du menar de kommentar där jag upplyser dig om dina uppenbara personangrepp? Om du koncentrerar dig på sakfrågorna och undviker att komma med nya personangrepp så kommer folk också sluta att belysa dom, eller hur? Intressant dock att se att du undvek alla frågor som ställdes till dig.

  Kommentar av professor — 12 juli 2011 @ 19:54

 23. @ nejtillpirater

  Är det ett personangrepp att upplysa andra om deras personangrepp? Är det ett personangrepp att fråga de personer som ständigt kommer med sådana, i en diskussion som handlar om desamma, ifall de ämnar att trappa ner på användandet av sådana argumentationsfel? Är det ett personangrepp att i en diskussion som handlar om vanorna av de personer, som frekvent använder sig av personangrepp i annars sakliga diskussioner, fråga om dessa personangrepp? Är det inte så att det är en dålig idé att, ifall man vill slippa diskussioner om sin egna vanor, självmant starta en diskussion om just detta?

  Kommentar av professor — 12 juli 2011 @ 20:13


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: