Christian Engström, Pirat

4 maj 2011

Stoppa EU:s digitala järnridå!

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 11:15

Läs mer hos Dagens Arena

Jag skriver idag på Dagens Arena:

EU:s ministerråd diskuterar att bygga en digital järnridå runt Europa. Tanken är att man skall svartlista icke-europeiska webbplatser som har ”olagligt innehåll”. Internetleverantörerna kommer då att förbjudas att vidareförmedla innehåll från dessa sidor till sina kunder i EU.

Censur är alltid censur, oavsett syftet. Antingen har man censur eller också har man det inte. Vilket är Sveriges och EU:s budskap när vi kritiserar länder som Kina och Iran. Men nu ser det alltså ut som om EU:s ministerråd gör helt om, vad gäller den saken.

Läs resten av debattartikeln hos Dagens Arena

…………

Tags: , , ,

Annonser

4 kommentarer

 1. […] Christian Engström (Pp), har skrivit om detta i Arena idag. Censur är alltid censur, oavsett syftet. Antingen har man censur eller också har man det inte. Vilket är Sveriges och EU:s budskap när vi kritiserar länder som Kina och Iran. […]

  Pingback av Nej till EU:s ”digitala järnridå” | Liberaldemokraterna — 4 maj 2011 @ 11:49

 2. EUs hycklande fortsätter som vanligt…

  Kommentar av Inte förvånad — 4 maj 2011 @ 13:33

 3. Så…förbud mot kätteri eftersom Irland har lag mot gudsbespottande, förbud mot HBT eftersom Litauen har lag mot den saken, förbud mot sexualundervisning, sexrådgivning och allmänt ”snusk” tack vare Portugal, förbud mot regeringskritiska bloggare tack vare Italiensk lagstiftning…

  …och med samma verkansgrad som den kinesiska varianten av samma lagstiftning redan uppvisat. Ju mer jag ser om EU desto mer rädd blir jag för den sanslösa inkompetens som tillåts fatta besluten och lägga förslag. Har man itne lärt sig någonting av historien alls?

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 4 maj 2011 @ 14:20

 4. Hoppas Piratpartiet kan stoppa alla tokiga förslag om begränsningar av friheten på Internet som detta. Jag röstade på er till Europaparlamentet.

  Kommentar av Mats Westholm — 29 maj 2011 @ 12:12


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: