Christian Engström, Pirat

23 oktober 2010

Olika besked om vad ACTA innebär

Filed under: ACTA,informationspolitik — Christian Engström @ 11:12

Jens Holm (V) ställde frågor till justitieministern om ACTA

ACTA-avtalet debatterades i EU-parlamentet i onsdags, och i den svenska riksdagen i torsdags. I EU-parlamentet sa den ansvariga kommissionären Karel De Gucht att avtalet inte kräver några förändringar av europeiska lagar. I den svenska riksdagen sa justitieminister Beatrice Ask att avtalet kräver en del förändringar av svenska lagar.

Vad är det som gäller?

Debatten i riksdagen hölls med anledning av en interpellation som vänsterpartisten Jens Holm hade ställt. Han skriver:

Jag ville veta om Acta-avtalet kommer att leda till krav på nya svenska lagar (se min fråga). EU-kommissionen har ju tidigare försäkrat att så inte var fallet. Nu berättade justitieminister Beatrice Ask (M) att Acta visst kommer att leda till att vi måste ändra i svensk lag. Det var intressant.

Jens Holm tog också upp ett antal av problemen med ACTA, men fick inga ordentliga svar av justitieministern.

Läs mer hos Jens Holm (V), Europaportalen, DN, SvD och Henrik Alexandersson.

Se hela debatten i den svenska riksdagen.

…………

Tags: , , ,

5 kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Piratpartiet Live! and lillebrorsan, TwelvE. TwelvE said: Christian Engström: Olika besked om vad ACTA innebär: Jens Holm (V) ställde frågor till justitieministern om ACTA … http://bit.ly/d8CIpY […]

  Pingback av Tweets that mention Olika besked om vad ACTA innebär « Christian Engström, Pirate MEP -- Topsy.com — 23 oktober 2010 @ 11:40

 2. Varför, oh, varför kan vi inte göra det olagligt för politiker att ljuga?
  Men oavsett om det vore olagligt eller ej skulle vara mycket intressant om media (eller bloggossfären) gjorde en sammanfattning inför varje val med samtliga lögner och svikna vallöften som gjorts av samtliga partier under den gångna mandatperioden, gärna med statistik över tidigare liknande saker.

  Kommentar av Grå — 23 oktober 2010 @ 12:02

 3. Det är mer än tröttsamt att man inte kan vara ärliga och säga som det är att det är först senare när vi fått en praxis efter prövning i domstol som vi vet hur dessa snåriga texter ska tolkas. Det vet dessa slipade politiker mer än väl.

  Kommentar av farmorgun — 25 oktober 2010 @ 6:14

 4. […] stridsvilja drunknar. Jag väljer mina strider. ACTA har jag till exempel knappt nämnt på bloggen, trots att jag följt med i turerna… vissa […]

  Pingback av Shock and awe // Skivad lime — 27 oktober 2010 @ 20:24

 5. När pissenisse läser sånt här så får pissenisse ont i magen. Hur mycket ska politker få ljuga för oss utan att över huvudtaget ställas till ansvar?

  Kommentar av pissenisse — 27 januari 2012 @ 15:43


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: