Christian Engström, Pirat

22 september 2010

MP kräver hårdare tag mot fildelare

Filed under: informationspolitik,IP Observatory — Christian Engström @ 14:39

Miljöpartiets EU-parlamentariker Isabella Lövin röstade ja till Gallo-rapporten och hårdare tag mot fildelare

Pressmeddelande från Piratpartiet:

Miljöpartiet sviker fildelningslöfte

Tre dagar. Så lång tid tog det för Miljöpartiet att svika sitt vallöfte om att arbeta för en fullständig legalisering av fildelning. Rösterna har inte ens räknats färdigt.

EU-parlamentet röstade idag igenom den kontroversiella Gallo-rapporten, som kräver hårdare tag mot bland annat fildelning av film, musik och spel på Internet. Miljöpartiets Isabella Lövin röstade för rapporten.

– Det är bedrövligt. Miljöpartiet har framställt sig som fildelarnas vänner under hela valrörelsen, med lika stor framtidstro som Piratpartiet, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Sedan går miljöpartister och röstar igenom en av de mest framtidsfientliga rapporterna som nånsin legat på bordet.

Piratpartiet är mycket missnöjt med Miljöpartiets svek, både mot väljarna och mot framtiden.

Tidigare pressmeddelande från Piratpartiet:

EU-parlamentet går vilse om fildelning

Europaparlamentet-parlamentet antog i dag en rapport som kräver hårdare tag mot fildelning, den så kallade Gallo-rapporten.

Rapporten konstaterar visserligen att det inte finns tillräckligt med fakta om fildelningens effekter och att mer fakta krävs. Men samtidigt vill den inte heller invänta sådana fakta, utan kräver att EU-Kommissionen redan nu tar i med hårdhandskarna mot fildelarna.

En annan märklighet är att rapporten vägrar att skilja på varuförfalskning och fildelning. Det gör att den landar i orimliga slutsatser som att fildelning skulle vara skadlig för folkhälsan.

– Det här är Europaparlamentet när det är som sämst. Istället för att först ta reda på fakta och därefter rekommendera lagstiftning, gör man precis tvärtom. Det här är en illa genomtänkt rapport som till stor del är ett rent beställningsjobb från de stora film- och skivbolagen, säger Piratpartiets EU-parlamentsledamot Christian Engström.

Gallo-rapporten rekommenderar bland annat att internetleverantörerna ska skicka ut varningsbrev till misstänkta fildelare.  Nätaktivister och organisationer som Journalister Utan Gränser har länge varnat för följderna om den går igenom.

– Det här är ytterligare ett steg mot att tvinga internetleverantörerna att agera övervakare på nätet. Vi riskerar att förlora nätets frihet, öppenhet och kreativa dynamik, säger Christian Engström.

Gallo-rapporten antogs med röstsiffrorna 328 mot 245 och 81 nedlagda röster.

– Detta  var naturligtvis inte vad vi hoppats på. Men man kan ändå konstatera  att nästan hälften Europaparlamentets ledamöter var av en annan åsikt  eller osäkra. Nu har vi fyra år på oss att vinna en majoritet för en ny,  reformerad upphovsrätt som inte jagar privata fildelare, säger Christian Engström.

Relaterad bakgrundsinformation:

Undersökningar, från bland annat den norska handelshögskolan, visar att  fildelningen inte har drabbat artisterna, bara skivbolagen och deras förlegade affärsmodell. Artisterna har istället ökat sina inkomster.

Läs mera här: Artists make more money in file-sharing age than before it

…………

Andra som skriver om voteringen: Henrik Alexandersson, Hultin, Lena Ek (C), Europaportalen, TT, Isabella Lövin (MP)

Tags: , , ,

79 kommentarer

 1. Det är väl bara att vänta på tidpunkten då även de mest inbitna bakåtsträvarna bland politikerna måste inse att dessa ”hårdare tag” mot fildelning inte kommer att ge önskad effekt.

  Kommentar av tidsfråga — 22 september 2010 @ 14:52

 2. Problemet är att de kan ha effekt om de är tillräckligt stora. Om tillräckligt med övervakning sker _kommer_ fildelning att upphöra.

  Kommentar av Anton Nordenfur — 22 september 2010 @ 15:35

 3. […] Miljöpartiets EU-parlamentariker Isabella Lövin var en av de som röstade ja till detta förslag. Tji fick man från detta parti! var flattr_url = […]

  Pingback av Fildelare i EU:s skottglugg + Miljöpartiets svek | MMN-o — 22 september 2010 @ 15:42

 4. Samma Isabella Lövin utmärkte sig tidigare i år genom att inte skriva under WD12 om ACTA, trots att hon är såväl svensk som Verts, så hon är nog inte riktigt på samma våglängd som the internetz. (Jag försökte fråga henne om det då, men fick bara automatiserat du-får-svar-snart-svar.)

  Kommentar av Per Starbäck — 22 september 2010 @ 15:42

 5. Hårdare tag mot fildelare
  +
  IPRED och därmed total kontroll på vart folk surfar och vem man ringer borde ju snart effektivt stänga ‘The Pirate Bay’ för gott…

  Jag undrar om de som röstade på Miljöpartiet i EU-valet verkligen tänkte sig att ‘The Pirate Bay’ skulle stängas.

  Kommentar av Hans J — 22 september 2010 @ 15:46

 6. Som både miljöpartist och piratpartist så kan jag inte säga annat än att jag är besviken. Att så uppenbart gå emot partiets egna åsikter är bedrövligt, minst sagt. Om alla miljöpartister har vett kvar i skallen så blir hon inte omvald till EU.

  Kommentar av Tajdusark — 22 september 2010 @ 15:47

 7. Röstade på mp för miljön och deras sk fildelningspolitik. Inga ord för besvikelsen.

  Kommentar av K — 22 september 2010 @ 16:37

 8. Hörde jag ett jubel från Brokep? *epic fail*

  Kommentar av Thomas Tvivlaren — 22 september 2010 @ 17:10

 9. Jahaja, där fick man bittert ångra rösten på MP i EU-valet. >_>

  Kommentar av johan — 22 september 2010 @ 17:23

 10. Bra att man tar krafttag mot piratkopieringen på nätet och annat nätbus. Piratpartiet fick bara c:a 0.63% av rösterna i riksdagsvalet och man kommer med stor sannolikhet att åka ut ur EU-parlamentet nästa gång. Jag tycker att man borde dra lärdom av detta, man är helt enkelt fel ute och kommer aldrig få tillräckligt stöd för sin fildelarpolitik.

  Varför fördömer inte PP att man hackar SD:s hemsida och publicerar personuppgifter på personer som visat intresse för dem på en sida som hostas av PRQ och som är registrerad på Gottfrid Svartholm Varg? Massiv integritetskränkning som nu är polisanmält. Nej just det, PP bryr sig bara om integritet när det hindrar upptäckt av illegal fildelning. Rick Falkvinge publicerade ju också personuppgifter på personer som övervakats av FRA och PP jublar över wikileaks massiva integritetskränkning när de publicerar massor av dokument med personuppgifter. Kan detta förhållningssätt möjligen ha en koppling till 0.63% i valet? Nej, säger förstås de inbitna piraterna. Ja, säger förstås 99.37% av befolkningen.

  Kommentar av nejtillpirater — 22 september 2010 @ 17:40

 11. @nejtillpsykiater: Trolleri trollera! Intensiteten på ditt trollande är mäkta imponerande och jag misstänker att Minata fått komplex härvidlag.

  Att någon begått dataintrång på nätet är väl inget som direkt berör PP? Däremot är det självklart inget partiet stödjer eller tycker är bra…trots att det är SD (vilket väl var din egentliga poäng?). Detta har även uttryckts av flertalet piratbloggare vilket du säkerligen noterat men selektivt ignorerat.

  Hoppas du får bra betalt för ditt underhållande slit.

  Kommentar av Thomas Tvivlaren — 22 september 2010 @ 17:59

 12. @Thomas Tvivlaren

  Och vad anser du om publicerandet? OK givet att någon annan gjort intrånget?

  Du bör kolla upp vad trollande egentligen är, att jag har en annan åsikt än dig gör mig inte till troll. Att ständigt ropa troll till meningsmotståndare är dock också en form av trollande.

  Kommentar av nejtillpirater — 22 september 2010 @ 18:30

 13. Bra gjort MP, PP är muppar!!! De fattar inte ens vad som skiljer mellan EU valet och Rikstagsvalet

  Kommentar av Örjan — 22 september 2010 @ 18:56

 14. […] även Christian, Hax, Gajditza, Beelze, Mini och Farmor […]

  Pingback av Miljöpartiet borde skämmas idag: röstade för hårdare övervakning och fildelarjakt | Rick Falkvinge (PP) — 22 september 2010 @ 19:27

 15. Christian Engström som ju sitter i Gröna Gruppen borde veta bättre än att blanda ihop en enskild ledamot med ett parti. Påståendet om att miljöpartiet bytt åsikt stämmer inte. Det är Isabella Lövin som har röstat för Gallorapporten, inte miljöpartiet.

  Miljöpartiets Carl Schlyter röstade precis som majoriteten i Gröna Gruppen emot Gallorapporten och har ett pressmeddelande på mp:s hemsida.

  http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=229952

  Miljöpartiet driver naturligtvis den den politik vi gått till val på och det är att fildelningen ska avkriminaliseras.

  Kommentar av Max Andersson (mp) — 22 september 2010 @ 19:54

 16. @Max Andersson
  Men ni driver ju inte alls den politiken så länge som ni har politiker som röstar i motsatt riktning, inser du inte det?! Jag skulle tro att en hel del röstade på just MP för era åsikter i frågan och vad har de fått för den rösten idag, jo inget annat än ett stort svek. Visst, sveket är i huvudsak Isabellas, men hon sitter ju ändå med mandat ifrån MP eller hur.

  Kommentar av Henrik Holst — 22 september 2010 @ 21:04

 17. @nejtillpirater
  Du är ett troll därför att du vet om att Piratpartiet är emot publicering av personuppgifter så som skett mot SD precis, men låtsas ändå som att vi vore för det. Bara för att Christian eller Rick inte fördömt det än så innebär det inte att vi är för det, vilket du ju vet om också. Skulle vi sitta och fördömma varje integritetsintrång så skulle vi inte få tid att syssla med annat. Hade du inte varit ett troll så hade du istället frågat om den publiceringen var något som PP fördömde eller ej, men istället vältrar du på som ett tåg och leker att PP är för publiceringen. Bla därav trollstämpel.

  När det gäller Wikileaks så får du gärna återkomma till de ”massiva mångderna” med personuppgifter, eller tror du att enstaka personnamn är något som spelar roll i ett land med 170 miljoner invånare? Tror du inte att det redan var känt att dessa personer samarbetade med USA och dess allierade? Tror du vidare att Wikileaks läckte dessa personnamn med vilje eller av misstag?

  Men vi kanske ska hitta ett sådant dokument först, inte för att jag tvivlar på dess existens, men många har skrivit om dessa otroliga mängder personuppgifter utan att ett enda dokument någonsin har presenterats.

  Kommentar av Henrik Holst — 22 september 2010 @ 21:15

 18. @Max Andersson:
  Som redan påpekat så representerar hon faktiskt ett parti – en röst på MP är en röst på Lövin, och en röst på Lövin är en röst på MP, hur man än vänder på det. Självklart betyder inte detta att hela partiet står för hennes åsikter, men det ger inte heller mer tilltro till partiet – hur kan man lita på någon i partiet efter saker som denna?

  @Örjan:
  Oavsett hur du ser på det och oavsett om du gillar PPs politik går det inte att undvika att MP har gått till val med en åsikt, och därefter byter den strax efteråt. MP sade inför EU-valet att de skulle gå emot dessa lagar, och nu gör de (eller iaf Lövin) raka motsatsen och stödjer dem.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 21:31

 19. ”Tror du inte att det redan var känt att dessa personer samarbetade med USA och dess allierade? ”
  Antagligen så var det inte känt, att samarbeta med USA är knappast något Afghaner går omkring och skriker ut!

  Tycker också att det är oseriöst av PP att inte gå ut och fördöma läckandet av SD uppgifterna, speciellt eftersom läckandet sannolikt möjliggjorts av någon/några PP-närstående. Visar ju på en sanslös dubbelmoral och losermentalitet av PP.

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 21:42

 20. @Harbishinger
  ”speciellt eftersom läckandet sannolikt möjliggjorts av någon/några PP-närstående”

  Hur fan fick du fram det där? Jag upprepar, hur fan fick du fram det där? Vad skulle vi ha att vinna på detta mer än någon annan? Vi har inte ens en politik i deras hjärtefrågor, och oavsett vad vi personligt tycker om dem har inte partiet det minsta att göra med dem över huvud taget.

  Nej, det där var lågt. Jag har ingen aning om vem som läckte SD-informationen, men jag försöker inte heller ta reda på det. Det är upp till Polisen och att sprida rykten baserat på ingenting är bara larvigt och idiotiskt.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 21:45

 21. Anton en partimedlem är inte hela partiet. Jag tycker att det är strongt att rösta mot sitt parti alltför ofta så röstar politiker mot sin egen och sina väljares övertygelse och så ska det inte vara i en äkta demokrati, där inte alla röstare på ett parti, tycker exakt likadant i alla frågor!

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 21:45

 22. Anton det är inte baserat på ingenting.

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 21:46

 23. Harbishinger: Att en ledamot röstar emot sitt parti i en mindre viktig fråga, där partiets politik inte är helt bestämd, det är en sak, men att rösta emot sitt parti på en fråga som partiet så hårt gått fram på… nej.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 21:47

 24. Harbishinger: Då tycker jag du ska ta och ta fram lite bevis och skicka till Polisen eller SD, inte bara stå och smutskasta partier ur tomma intet.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 21:48

 25. Anton du verkar inte förstå hur riktig demokrati ska fungera! Nämligen att ingen ska vara tvingad att rösta efter partipiskan. Låter som om du föredrar totalitärt styre framför demokrati.

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 21:52

 26. Harbishinger har nog glömt att ta sina lugnande.Du kanske skulle prova på att skriva en bok om de mest omöjliga konspiartionsteorierna. 🙂

  Kommentar av Frida — 22 september 2010 @ 21:53

 27. Harbishinger: Ingen ska vara tvingad. Men som en som tidigare varit miljöpartist på grund av deras åsikter i frågan måste jag säga att jag är besviken, och att detta till stor del förstörde chanserna att jag skulle återvända till partiet.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 21:53

 28. Rejält oärligt av Christian att påstå att MP vill ha hårdare tag mot fildelare baserat på en MP-politikers röst!

  Kommentar av Cleminge — 22 september 2010 @ 21:54

 29. Frida det är inga konspirationsteorier antagligen därför som Falkvinge och Engström inte gått ut och fördömt. Det om något borde tillhöra deras plikt.

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 21:56

 30. Harbishinger: Du är dock den enda jag sett som påstått att PP skulle ligga bakom läckningen. Maila Rick eller Christian och fråga, eller ännu bättre twittra, och se vad du får för svar.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 21:59

 31. Anton läs en gång till vad jag skrev…

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 22:23

 32. Harbishinger: Kan fortfarande inte hitta någonting. Du säger att någon i PP möjliggjort läckan, därefter säger du att det måste vara sant eftersom det inte är dementerat, därefter säger du att du har argument till varför du tror någon i PP ligger bakom (”det är inte baserat på ingenting”), men uppenbarligen vill du inte föra fram exakta argument / bevis, ett ganska uppenbart tecken på att du inte har några. När jag sedan ber dig fråga någon i partistyrelsen så de kan dementera, svarar du att jag ska läsa vad du skrivit en gång till.

  Var gick jag fel?

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 22:29

 33. Observera att jag självfallet inte förnekar att en piratpartist gjorde läckan, men jag vet ingenting som tyder på att det skulle vara det framför en moderat eller socialdemokrat eller vänsterpartist eller sverigedemokrat. Jag tycker bara det är onödigt att spekulera när vi inte vet någonting om det – att sprida rykten är bara idiotiskt. Oavsett vem det var har jag svårt att tro att det är en högt uppe i något parti alls, det är snarare en lägre ned som var förbannad och inte riktigt tänkte på vad hen gjorde. Och oavsett vem det var så var det naturligtvis fel, och alla borde hålla sig borta från sidan som helt klart är emot åsiktsfrihet.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 22:31

 34. Anton du måste lära dig att förstå det du läser
  ”speciellt eftersom läckandet sannolikt möjliggjorts av någon/några PP-närstående” Läs och begrunda och oavsett vem som läckt så är det underligt att inte Rick eller Christian tagit avstånd…

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 22:36

 35. Psst… Reinfeldt har inte heller tagit avstånd. Det var säkert han då.

  Psst… Wetterstrand har inte heller tagit avstånd. Det var nog hon då.

  Psst… Sahlin har inte heller tagit avstånd. Det var nog hon då.

  See what I’m getting at?

  Återigen, om du nu verkligen vill att de säger att de inte vet något om det, fråga dem. Anta inte att de ska slösa läsares tid på att berätta allt de inte gjort. Jag skriver inte på min blogg att jag inte stod bakom Förintelsen, det betyder inte att jag gjorde det. Jag bara tycker det är fullständigt irrelevant när ingenting pekar på det och ingen allvarligt anklagat mig för det.

  Sluta trolla nu och låt seriösa människor ha seriösa samtal.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 23:00

 36. Anton du missar poängen detta sägs vara en av PPs viktigast huvudfrågor och mycket talar som sagt för att någon eller några närstående PP är inblandade.

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 23:06

 37. […] & inspiratörer: Falkvinge, Engström, Alexandersson, SMK, Mini, FMS, Farmor Gun, Rehbinder, PP-press, PP-press, Aftonbladet, […]

  Pingback av Det är skönt att få bekräftat att man gjort rätt :I hell-mans värld — 22 september 2010 @ 23:09

 38. Harbishinger: Fram till att du säger _varför_ du anar att det är en piratpartist tänker jag ignorera dig, för det är helt enkelt ingen sund diskussion. Hejdå.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 23:13

 39. Anton, Gottfrid Svartholm (TPB) verkar ju vara den som registrerat domännamnet så en koppling finns ju helt klart även om han bara agerat bulvan så vet han säkert ….. ….. …… ……..

  Kommentar av Harbishinger — 22 september 2010 @ 23:29

 40. Harbishinger: Så du hade ett argument du bara inte ville säga. Du borde dock vara medveten om att TPB inte är ihopkört med PP på något sätt, annat än att de vid flera tillfällen uttryckt att de stödjer våra frågor och PP uttryckt att vi stödjer deras rätt att inte fällas i domstol när de är oskyldiga. Om det nu är TPB som har gjort detta har det ju med dem att göra och inte PP.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 22 september 2010 @ 23:43

 41. ”Du borde dock vara medveten om att TPB inte är ihopkört med PP på något sätt”
  Skämtar du? PP har ju gått ut med att PP hostar TPB, så kopplingen är ju rätt solid PP-TPB-PRQ.

  Kommentar av Harbishinger — 23 september 2010 @ 0:27

 42. Valmyndigheten har redovisat valresultatet HÄR.

  Sverige och Världen vaknar ur Hypnos ! ? ! (video ca 3,5 min)

  Kommentar av Josef Boberg — 23 september 2010 @ 9:00

 43. @Harbishinger
  Anakata står som registrant på samtliga domäner som registreras via PRQ, det är en ren teknalitet som PRQ gjort för att man ska kunna köpa domåner anonymt ifrån dem. Han sålde PRQ till Zenon Panoussis 2009 så han har inget med PRQ att göra längre, så vitt vi vet så finns han inte ens i sverige längre och att då drifta ett hostingföretag kan vara lite svårt.

  Och i sin roll som provider åt TPB så är PP alltså konkurrent till PRQ vilket går den koppling du försöker göra än mindre sannolik. Vidare är väl Anakata uttalad vänsterpartist alt politiskt ointresserad, ingen av killarna bakom TPB är Piratpartister iaf.

  Kommentar av Henrik Holst — 23 september 2010 @ 9:34

 44. Max Andersson skrev:

  Miljöpartiet driver naturligtvis den den politik vi gått till val på och det är att fildelningen ska avkriminaliseras.

  Nej, det gör ni inte alls här nere i EU-parlamentet. Halva miljöpartiets delegation röstade för Gallo-rapporten, och mot allt som ni lovade i EU-valet.

  Isabella Lövin får förstås ha vilka åsikter hon vill privat, men hon är invald som representant för Miljöpartiet. Klarar hon inte av att representera partiet och dem som röstade på det tycker jag hon bör avgå.

  Sitter hon kvar och fortsätter svika dem som röstade på MP är det definitivt Miljöpartiets problem, och inte hennes privata.

  Miljöpartiets pressmeddelande http://www.mp.se/templates/mct_177.aspx?number=229952 ser jag som gravt ohederligt.

  Rent formellt innehåller det ingen direkt lögn, men det är så försåtligt skrivet att det ger intrycket att Miljöpartiets representanter i EU-parlamentet röstade mot Gallo-rapporten. Den sortens falskt dubbelspråk hade jag hoppats att Miljöpartiet höll sig för goda för. Men tydligen inte.

  Kommentar av Christian Engström — 23 september 2010 @ 9:38

 45. […] Passa gärna på att skriv lokala debattartiklar och insändare om det hela ur Piratpartiets perspektiv. Och varför inte nämna att Miljöpartiet redan, innan rösterna ens är färdigräknade, lyckats bryta sina löften angående fri fildelning? […]

  Pingback av Nu utvärderar vi och jobbar vidare | Anna Troberg — 23 september 2010 @ 11:03

 46. ”Anakata står som registrant på samtliga domäner som registreras via PRQ, det är en ren teknalitet som PRQ gjort för att man ska kunna köpa domåner anonymt ifrån dem. Han sålde PRQ till Zenon Panoussis 2009 så han har inget med PRQ att göra längre”

  Detta låter ju väldigt motsägelsefullt minst sagt och man kan fråga sig hur det kommer sig att av tusentals domänregistratorer så väljs just PRQ?

  Kommentar av Harbishinger — 23 september 2010 @ 11:26

 47. — Som journalist sedan 25 år och författare så röstade jag idag för Gallorapporten … , säger Isabella Lövin, ledamot av EU-parlamentet för Miljöpartiet.

  Kan det bli tydligare?
  Hon förklarar ju att det är av privata skäl och egenintresse. Inte i egenskap som företrädare för dom som valt in henne, inte som representant för sitt parti, sitt land eller gruppen.

  Tänk om alla ledamöter vore så ärliga.

  Kommentar av Bengt Svensson — 23 september 2010 @ 12:39

 48. Många av de som röstat på MP är ju faktiskt upphovsmän, så helt klart representade hon dom också.

  Kommentar av Harbishinger — 23 september 2010 @ 12:44

 49. @Bengt Svensson: Att stå upp för sin egen åsikt i frågor där partiet inte lovat någonting bestämt är en sak, men nu röstades hon på 2009 med löftet att hon _inte_ skulle rösta igenom saker som Gallo. Och hon bröt det löftet. Att hon gjorde det av egenintresse och inte för partiet gör väl bara saken värre?

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 23 september 2010 @ 13:17

 50. @Harbishinger: ””Anakata står som registrant på samtliga domäner som registreras via PRQ, det är en ren teknalitet som PRQ gjort för att man ska kunna köpa domåner anonymt ifrån dem. Han sålde PRQ till Zenon Panoussis 2009 så han har inget med PRQ att göra längre”

  Detta låter ju väldigt motsägelsefullt minst sagt och man kan fråga sig hur det kommer sig att av tusentals domänregistratorer så väljs just PRQ?”

  PRQ kanske erbjöd bäst pris på domänregistreringen (eller hela paket med serverutrymme och bandbredd), PRQ kanske var den enda registrat som personerna kände till som erbjöd anonym registrering, personerna kanske har tidigare erfarenheter av PRQ och tyckte de var bra? Känns som att det finns flera alternativ till varför PRQ valdes som domänregistrator…

  Och dina indicier för att det skulle vara PP sympatisörer som fixade läckan är svagare än mina indicier som pekar på att det var ett internt SD-jobb.

  Kommentar av Otyg — 23 september 2010 @ 14:29

 51. Otyg, det finns ingenting jag vet som tyder på någotdera, och då är det bäst att låta det vara, sluta sprida rykten utan bäring och låta Polisen göra sitt jobb. (déjà vú någon?)

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 23 september 2010 @ 14:44

 52. ”PRQ kanske var den enda registrat som personerna kände till som erbjöd anonym registrering”
  Hur sannolikt är det på en skala till 100? 2 ?

  Kommentar av Harbishinger — 23 september 2010 @ 14:59

 53. PRQ är dock mycket kända för att erbjuda det. Om jag skulle satsa på en leverantör som skulle hålla kvar min sida till varje pris – om jag var väl medveten till att både SD och Polisen skulle vara emot den – skulle jag helt klart överväga dem.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 23 september 2010 @ 15:01

 54. […] även Christian Engström, Minimaliteter, Anna Troberg, Satmaran, Beelzebjörn (som även ger denna länk till intervju i […]

  Pingback av Guldstjärna till Ek – skamvrå för Löwin | Oscar Fredriksson (C) — 23 september 2010 @ 15:07

 55. >Hur sannolikt är det på en skala till 100? 2 ?

  Hur många känner du till då? (och nu vill jag inte veta hur många du lyckas hitta via Google, utan hur många som du faktiskt känner till) Jag känner enbart till PRQ vad gäller 100% anonyma domänregistreringar iaf. Så det hade varit mitt förstaval om jag hade haft det behovet.

  Kommentar av Henrik Holst — 23 september 2010 @ 20:20

 56. Känner väl till ett tiotal, sen så vet ändå de flesta att Google är ens vän när man vill hitta info.

  Kommentar av Harbishinger — 23 september 2010 @ 21:34

 57. Men sluta hitta på trams om Gottfrid. DNS-registreringen gjordes hos Binero, under *falskt namn*, vilket gav Binero skäl att stänga ner sidan. Alltså, varken Gottfrid eller PRQ var inblandade i domänregistreringen, utan det var uppenbarligen ett försök att smutskasta Gottfrid.

  Kommentar av Mikael Nilsson — 24 september 2010 @ 9:26

 58. Precis ”falskt namn” hur trovärdigt är det?

  Kommentar av Harbishinger — 24 september 2010 @ 9:29

 59. Bengt: Hon är inte där på något annat mandat än miljöpartiets. Hon får tycka vad hon vill privat eller professionellt, men röstar hon tvärt emot vad hon indirekt lovat sina väljare via sin partitillhörighet så är det sjukt oprofessionellt. Hon borde få sparken från sitt förtroendeuppdrag på stört och gå tillbaks till det bombarderade sjunkande skeppet som är upphovsrätten.

  Kommentar av gastlind — 24 september 2010 @ 9:51

 60. […] This post was mentioned on Twitter by Leo Erlandsson, Leo Erlandsson, Gun Svensson, Piratbloggar, lillebrorsan and others. lillebrorsan said: Engström: MP kräver hårdare tag mot fildelare http://bit.ly/afNBcK […]

  Pingback av Tweets that mention MP kräver hårdare tag mot fildelare « Christian Engström, Pirate MEP -- Topsy.com — 24 september 2010 @ 10:57

 61. Tyvärr tycks det som om Isabella frilansar ordentligt i den här frågan. Det är verkligen inte bra alls, eftersom det är en av MP:s profilfrågor i EP. Rimligen borde valberedningen beakta detta inför nästkommande lista.

  Kommentar av Rikard Allvin — 24 september 2010 @ 11:52

 62. ”Hon borde få sparken från sitt förtroendeuppdrag på stört och gå tillbaks till det bombarderade sjunkande skeppet som är upphovsrätten.”

  Trodde nästan att du skulle skriva : gå tillbaks till det bombarderade sjunkande skeppet som är Piratpartiet.

  Kommentar av Harbishinger — 24 september 2010 @ 13:24

 63. Jag vet inte hur du gör, Harbishinger, men när skepp sjunker brukar jag hoppa av dem. Piratpartister har ökat i antal, inte minskat. You do the math.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 24 september 2010 @ 13:35

 64. @Harbishinger: Även om det inte är mycket att glädjas åt så gick faktiskt PP framåt en liten, liten aning jämfört med riksdagsvalet 2006. Vi hade alla önskat oss att åtminstone komma över 1% men så blev det inte. Dock är det inte tal om ett sjunkande skepp som du vill insinuera. Plånboken och annat fick i sedvanlig ordning företräde i detta val.

  Kommentar av Thomas Tvivlaren — 24 september 2010 @ 13:56

 65. Anton inom ett år kommer det bara finnas spillror kvar av det en gång så kaxiga piratskeppet.
  Thomas, PP’s flopp i detta val är monumental på de festa sätt. Jag vet många som nu ångrar sin röst på er bittert, speciellt de alliansväljare som kastade bort sina röster på era ledares uppmaning för att de påstod att alliansen satt säkert..

  Kommentar av Harbishinger — 24 september 2010 @ 14:08

 66. @Harbishinger: Man kan också se det positivt. Trots en del negativt, ex. missförståndet om barnporr, mitt i brinnande valrörelse och en nästan total öken i etablerad press i ämnen som brukar engagera piratröstande så har vi ändå lyckats bli det största partiet utanför Riksdagen.

  Om en väljare på fullaste allvar röstar på ett parti man inte prioriterar och med siandet som grund tycker jag att det är spegel och inte kikare som ska nyttjas vid skuldbeläggandet.

  Hur som haver, du kanske får rätt. PP kanske är slut. Har dock inte stött på en enda pirat efter valet som antytt något annat än att framtiden ligger helt i linje med våra idéer. Framtiden får utvisa det.

  Kommentar av Thomas Tvivlaren — 24 september 2010 @ 14:35

 67. Jag tycker Isabella Lövin har rätt att rösta som hon vill – om Miljöpartiet gör klart för väljarna /före/ valet att de tänker rösta emot partilinjen.

  Tänk om andra partier skulle göra likadant. Tänk om Mona Sahlin skulle säga, ”Jo, visserligen röstade våra riksdagsledamöter för sämre villkor för de sjukskrivna, men vår partilinje är att förbättra villkor.” Eller om Fredrik Reinfeldt skulle säga, ”Jo, våra riksdagsledamöter röstade emot bättre villkor för arbetsgivarna, men vår partilinje är att rösta för.”

  För väljaren är det ganska ointressant om Isabella Löwin gjorde rätt eller fel att rösta efter eget huvud. Slutsatsen blir ändå att det inte går att rösta på Miljöpartiet om man sätter integritetsfrågorna högst.

  Kommentar av Islander — 24 september 2010 @ 14:52

 68. ”framtiden ligger helt i linje med våra idéer”

  Wishful thinking och det är ju till största delen inte ens era egna idéer.
  PP saknar ju till stor del substans även i era kärnfrågor som era ledare ofta inte ens behärskar grunderna i. PP är ett nyliberalt parti som mestadels drar till sig vänsterfolk som ännu inte sett igenom er yta.

  Kommentar av Harbishinger — 24 september 2010 @ 15:12

 69. Du är uppenbarligen inte Pirat med tanke på det här klavertrampet:

  ”Wishful thinking och det är ju till största delen inte ens era egna idéer.”

  En idé kan inte ägas. Idéer som sprids leder till nya idéer och ny kunskap. Det finns mycket få idéer i den här världen som inte helt eller delvis är en konsekvens av tidigare idéer. Detsamma gäller kulturen. Kort och gott, så berörde du med detta svammel en stor del av kärnan i PP.

  Borde kanske sluta trollet…

  Kommentar av Thomas Tvivlaren — 24 september 2010 @ 16:19

 70. Thomas du skrev ju faktiskt ”våra idéer” vilket antyder att det är ni som kommit med dom, men de flesta av ”era” framtidsidéer är ju gamla som gatan.

  Kommentar av Harbishinger — 24 september 2010 @ 20:47

 71. @Harbishinger

  Man skall leva som man predikar, annars är man inget annat än pratjöns.

  Kommentar av Dennis Nilsson — 25 september 2010 @ 22:58

 72. Så Dennis du menar att du är en piratjöns då?

  Kommentar av Harbishinger — 26 september 2010 @ 13:28

 73. Från Aftonbladets nätupplaga 2008-06-18: ”Folkpartisten Camilla Lindberg röstade nej i kvällens omröstning om den hårt kritiserade FRA-lagen – och gick därmed emot partilinjen.

  – Jag röstade nej därför att jag inte tror på detta förslaget, säger Camilla Lindberg till Politikerbloggen.”

  Hur lät det bland piraterna den gången? Tja, åtminstone var det ingen som sa: ”Hon får tycka vad hon vill privat eller professionellt, men röstar hon tvärt emot vad hon indirekt lovat sina väljare via sin partitillhörighet så är det sjukt oprofessionellt. Hon borde få sparken från sitt förtroendeuppdrag på stört […]” eller ”Att så uppenbart gå emot partiets egna åsikter är bedrövligt, minst sagt. Om alla miljöpartister har vett kvar i skallen så blir hon inte omvald […]”.
  Vilket ni alltså sagt om Isabella Lövin nu (scrolla upp och kolla). Fattar ni inte hur principlösa ni är? Att pirater ens har mage att prata om ”integritet” är sanslöst. Ni vet inte vad ordet betyder, utan tror att det innebär att ni får sno så mycket ni vill utan att någon kan komma åt er. Patetiskt.
  Som tur är kommer ni att sjunka lika snabbt som ni dök upp, utan att lämna en krusning på ytan. Good riddance.

  Kommentar av Ned — 27 september 2010 @ 19:22

 74. Ned: FP hade dock inte en särskilt fast politik i området, och att hon röstade emot partilinjen betyder helt enkelt att hon inte röstade som övriga i sitt parti, inte att hon röstade emot partiets övergripande politik som i detta fallet. FP kallar sig till och med liberalister, vilket ju kan tolkas hur man vill, men enligt mig skulle inte en liberal låta staten övervaka alla medborgare utan misstanke. Om du vill dra det vidare är detta fall mer allvarligt eftersom det rör egenintressen, medan FRA röstades igenom av ren rädsla och okunskap. Gallo röstades igenom för att allt för många blivit hjärntvättade av lobbyisterna, vilket bland andra MP har erkänt. Om du läser igenom kommentarerna förstår du att ingen påstår att politiker inte får rösta med hjärnan. Men när en politiker går till val på att lova en sak och sedan göra en annan är någonting fel. FP gick aldrig ut och sade att de skulle rösta för FRA innan valet, men MP gick ut och sade att de skulle rösta emot förslag såsom Gallo.

  Att du sedan påstår att vi inte vet vad integritet är bevisar ju bara att du inte har en aning om vad PP är.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 27 september 2010 @ 20:28

 75. Anton du är beviset för att Pirater kan hitta bortförklaringar som passar till allt även er principlöshet, synd bara att era bortförklaringar oftast inte är så övertygande….

  Kommentar av Keps Påsned — 27 september 2010 @ 22:27

 76. En icke övertygande förklaring brukar vara lätt att säga emot, ändå ser jag inga motargument. Kanske börjar du någonstans i bakhuvudet inse att det är en dålig sak att politiker bryter löften.

  Kommentar av Anton Nordenfur (pp) — 27 september 2010 @ 23:38

 77. Om Miljöpartiets EU-parlamentariker Isabella Lövin som röstade ja till Gallo-rapporten och hårdare tag mot fildelare och detta tydligen mot miljöpartiets intentioner.

  Ja detta problem är ju gammalt att sittande representanter röstar efter sin övertygelse ist. för efter partiets intentioner.

  Ett typist exempel var för någ år sedan här i Umeå när man i samband med en adoption avslog adoptionen eftersom det var ett homosexuellt par som önskade adoptera. Lagstiftningen ger ju homosexuella denna rätt men de aktuella partimedlemmarna gick emot och vägrade tillstyrka en adoption eftersom barnet ansågs fara illa.

  Sammaledes i detta fall så är politiken i MP för fildelning medans tydligen Lövin är emot.
  Det handlar om hennes personliga åsikt. Jag kan ha förståelse i vissa fall för personliga åsikter men då handlar det om exestensiella frågor och inte om affärstekniska som denna.

  Jag anser att Lövin flagrant bryter mot MP,s intentioner och andan i MP’s politik och bör skyndsamt resa hem och ställa sin platts till förfogande.

  Kommentar av Gathrod — 28 september 2010 @ 15:44

 78. […] svarat henne och utbrister ”Lövin ljuger om Mps politik” där han hårt påpekar hur Lövins agerande inte riktigt överensstämmer med vad hon skriver i sin debattartikel. Isabella Lövin röstade för Gallo-rapporten i EU och […]

  Pingback av Isabella Lövin-affären | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället — 20 oktober 2011 @ 16:10


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: