Christian Engström, Pirat

19 september 2010

Gå och rösta Pirat idag!

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 5:17

Gå och rösta idag!

Idag är valdagen till riksdagen. Sedan dröjer det fyra år innan politikerna behöver lyssna på dig igen.

Men just idag kan du lägga din röst för integritet, kunskap och kultur.

Gå och rösta på Piratpartiet idag!

Henrik Alexandersson har sammanfattat varför DU ska rösta Pirat idag, och jag citerar det en gång till:

Huvudmatchen är avgjord. Men valet handlar om mer. Om hur mycket svensk politik de närmast fyra åren skall handla om människors rätt till privatliv. Om att återupprätta de medborgerliga fri- och rättigheterna. Om rättsstaten och rättssäkerheten. Om yttrandefrihet, informationssamhällets möjligheter och internets frihet.

Du som tänkt rösta borgerligt:
Slappna av. De vinner. Så varför inte göra en markering i sista stund, istället? För att återupprätta borgerliga kärnvärden som integritet och rättssäkerhet? Att bli borgerlighetens lilla dåliga samvete..? En pirat kämpar ju faktiskt mer för en del viktiga borgerliga kärnvärden än borgarna själva.

Du som tänkt rösta rödgrönt:
Sorry, men jag tror det är kört för en rödgrön regering. Varför inte lägga din röst på ett parti som kan bli en tumme i ögat, en finne i baken och ett ilsket kliande myggbett – på goda grunder – för borgarna istället? Var glada att det inte drabbar er. Rösta Pirat och tänk på hur Reinfeldt kommer att svära inombords.

Du som tänkt rösta på Sverigedemokraterna:
Ja, jag vet att du är frustrerad. Men gör nu inget dumt. Om man till exempel får tro (sd):s kulturpolitiska program, så kan man inte lita på dem när gäller viktiga saker som yttrandefrihet. Vill du jävlas med både borgare och rödgröna – rösta då istället på ett parti som sparkar till dem där det gör riktigt, riktigt ont. Det vill säga mot deras pampfasoner, korporativa tendenser och stumma demokratiska klangbotten. Rösta Pirat!

Du som röstade på Piratpartiet i EU-valet, men som nog inte orkar rösta i år:
Upp och hoppa! Även om Piratpartiet inte skulle komma in i riksdagen, så kan just din röst vara avgörande. Får (pp) en procent av rösterna, då får vi gratis valsedlar nästa gång – så att våra aktivister kan ägna sig åt att kampanja istället för åt vaktmästeritjänster. Får (pp) 2,5 procent, då får vi partistöd – och en lite bättre chans att ta upp striden med gammelpartierna. Och det kan, bokstavligen talat, vara din röst det hänger på. Så – gå och rösta på Piratpartiet!

Vi fick 225.000 röster i EU-valet för ett år sedan. Får vi det idag igen, kommer vi in i riksdagen. Det är allt som behövs.

Rösta på Piratpartiet idag.

…………

Tags: , , ,

23 kommentarer

 1. Märkligt att CE så tydligt går ut med att valet är avgjort, inte ens statistikerna är säkra utan lämnar öppet för snabba svängningar. Men om nu CE tror benhårt på opinionssiffrorna så tror han väl även benhårt på att PP får 0.7%, den siffra som redovisades i svt:s debatt i torsdags. Inte någon större vits att rösta på PP med det utgångsläget.

  Kommentar av nejtillpirater — 19 september 2010 @ 6:05

 2. Mycket bra, ska gå å rösta Pirat i alla val, äta frukost på plats, och agera valvärd i Trollhättan idag.

  Kommentar av SBJ — 19 september 2010 @ 6:42

 3. @nejtillpirater: Om du faktiskt läser inlägg och inte trollar ser du att CE aldrig påstod det, det var ett citat. Och en opinionsmätning där de ringer till fasta telefoner och ber att få tala med den äldsta i hushållet faller inte direkt ihop med att vår främsta väljargrupp är ~18-25.

  Kommentar av Anton Nordenfur — 19 september 2010 @ 7:41

 4. Nejtillpirater har ett, och endast ett, syfte och det är att i så ofta som möjligt motarbeta och smutskasta precis allt som har med Piratpartiet och dess representanter att göra.

  För nejtillpirater spelar det ingen som helst roll huruvida något är sant eller ej. Nejtillpirater har vid åtskilliga tillfällen kunnat konstateras fara med osanning och någon bättring därvidlag är osannolik.

  Nejtillpiraters fortsatta trollande är således någonting helt förväntat.

  Kommentar av nejtillnejtillpirater — 19 september 2010 @ 9:46

 5. Ni får min röst
  Tack för allt bra ni gjort i EU!

  Kommentar av David — 19 september 2010 @ 9:53

 6. PP får min röst med för att ni driver de viktigaste frågorna

  Kommentar av Patrik — 19 september 2010 @ 11:08

 7. Nu har jag lagt min röst på PP.

  Tack för att du gör ett bra jobb i EU, Christian!

  @nejtillnejtillpirater: försök gärna hitta en kommentar av nejtillpirater (eller något annat troll) som:
  – är saklig
  – saknar smutsiga retoriska grepp
  – har substans

  Lycka till!

  Kommentar av Christer — 19 september 2010 @ 11:25

 8. Ett enda argument för att rösta PP: Även med ett mandat (ens kommunalt) kan vi åstadkomma mirakel. Och får vi in en fot blir nästa gång så mycket lättare. Ett otroligt tydligt exempel är självfallet allas vår Christian i EU.

  Kommentar av Anton Nordenfur — 19 september 2010 @ 11:28

 9. Christer bara för att Nejtillpirater har en annan inställning än alla PP fanboys så behöver ju inte det betyda att han har fel eller är ett troll, smutsig retorik använder de flesta debattörer och politiker. Rick Falkvinge och många PP anhängare tillhör faktiskt de värsta inom detta om du tänker lite balanserat.
  Jag kommer i alla fall inte rösta PP på grund av att jag inte vill stödja ett uppenbart nyliberalt parti.

  Kommentar av Vante Volante — 19 september 2010 @ 12:49

 10. Nu har jag ägnat dagen åt att lägga ut valsedlar och ge min röst till partiet. Lycka till på oss allihopa!

  Kommentar av Mattias — 19 september 2010 @ 16:07

 11. Jag har röstat. Kul förresten att motvalsens ljushuvud nummer 1 har hittat hit även till denna blogg. Jag har saknat henne. Välkommen, gumman.

  Kommentar av Nejtillantipirater — 19 september 2010 @ 16:41

 12. Jag tycker faktiskt att ni är dåliga förlorare, ni verkar redan ha givit upp i detta val och jag förstår att ni vill ta ut nederlaget på andra. Anna Troberg skriver exemepelvis om valfusk. Ev. valfusk drabbar säkert alla lika i genomsnitt och det lär inte vara det som fäller PP utan snarare en politik som inte kan accepteras annat än för ett mycket litet antal svenskar.

  Kommentar av nejtillpirater — 19 september 2010 @ 17:00

 13. Jag måste bara påpeka att Annas klagan över oegentligheter i samband med valet inte är specifikt riktat mot de som saboterar för PP. Jag tror till och med Falkvinge nämnde F! i det sammanhanget.

  <<valet ska gå rätt till. För alla.

  Kommentar av Mumfi — 19 september 2010 @ 18:42

 14. Tja… – ChristianBlockPolitik ÄR BlockeringsPolitik i vilket fall som.

  Enär PP än så länge ENBART har satsat på att ha en vågmästarroll mellan den blågröna och den rödgröna röran – så spelar det nog ingen stor roll om PP är i RISKdagen eller ej, tror jag… 💡

  Personligen hoppas jag på att PP har ”mognat” så mycket till valet 2014 – att PP då är det drivande partiet för en valsamverkan mellan mååånga av de nuvarande icke riksdagspartierna = bl a PP kommer då garanterat efter valet 2014 att vara ett RISKdagsparti – menar Josef

  Kommentar av Josef Boberg — 19 september 2010 @ 18:46

 15. Loose Ricks sinks Dicks…

  Kommentar av Dex — 19 september 2010 @ 19:15

 16. Är du i STHLM, Christian?

  Jag själv tänkte rösta på ‘Nej Till Pirater’ partiet eftersom den ohyran fortfarande tillåts posta och attackera folk här. Två poster slösades av individer som tyckte man skulle ge svar till NTP när han egentligen är bara en tokig idiot.

  Kommentar av Ja Till Pirater — 19 september 2010 @ 20:00

 17. @nejtillpirater:
  Aaahh, så om valfusk drabbar alla lika, då är det OK?. Säger väl det mesta om dig.

  Kommentar av Rille — 19 september 2010 @ 20:04

 18. Ja till pirater, hur känns det att vara en riktigt dålig loser?

  Kommentar av Fungu — 19 september 2010 @ 20:27

 19. […] Något detaljerat resultat har ännu inte presenterats men Övriga verkar hamna på 1.4% och enligt vallokalundersökningen som svt genomfört (som f.ö. stämmer väldigt bra med slutresultatet) så har Fi o.8%. Det återstår alltså mindre än 0.6% för Piratpartiet, att dela med Kalle Anka-partiet, Fantomen m.fl.. Innan valet så bedömde jag ett resultat på 0.5-1%, baserat på opinionsundersökningarna de senaste månaderna. Jag fick i stort sett rätt, men troligen ligger Piratpartiet t.o.m. under 0.5%. Ett katastrofval alltså och många är nu besvikna. […]

  Pingback av Katastrofval för Piratpartiet, dags att skriva nekrolog « Nej till pirater och Piratpartiet — 19 september 2010 @ 22:52

 20. Ojdå. Bidde det en Epic Fail, kanske? 😀

  Kommentar av Ned — 19 september 2010 @ 23:16

 21. My advice to you : Start drinking heavily…

  Kommentar av Svennis — 19 september 2010 @ 23:28

 22. Piratpartiet: så går det när partiet går ut med rätten till barnporr som valfråga.

  Kommentar av minata — 20 september 2010 @ 8:18

 23. @ minata

  ”Piratpartiet: så går det när partiet går ut med rätten till barnporr som valfråga.”

  Hur vore det att hålla sig till sanningen, eller åtminstone försöka? För att göra den här tolkningen krävs det att man medvetet frångår all sorts objektivitet och dessutom innehar en stark vilja att smutskasta ett parti utan minsta tecken på eftertanke.

  Kommentar av kilroy — 22 september 2010 @ 13:42


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: