Christian Engström, Pirat

16 juli 2010

Valfilm: Ett parti för gratis musik?

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 11:43

Se Piratpartiets valfilm (2:48 lång)

Varför dra igång ett parti som Piratpartiet över huvud taget? Är det gratis musik som är grejen eller är det rent av lite större och viktigare saker som står på spel?

Missa inte Christian Engström, Gun Svensson, Rick Falkvinge, Anna Troberg, Stefan Flod och Carl Johan Rehbinder som är med i en film och snackar lite om vad Piratpartiet handlar om och varför det är så viktigt att lyfta de här frågorna.

Se Piratpartiets valfilm.

…………

Tags: , , ,

29 kommentarer

 1. Tummen upp 🙂

  Kommentar av janrume — 16 juli 2010 @ 15:54

 2. […] Piratpartiet har gjort en valfilm! En röst på Piratpartiet garanterar att motståndet mot repressiva lagar fortsätter och det i den lagstiftande församlingen. Piratpartiet har levererat i europaparlamentet och tänker göra så i riksdagen. Vi ger inte upp. Piratpartiet ställer upp i riksdagsvalet och flera kommuner och landsting. Jag står på listan för regionvalet Västra Götaland […]

  Pingback av Piratnotiser « Henry Rouhivuori (PP) — 16 juli 2010 @ 18:30

 3. Väldigt bra film. Spot on! Precis den anledningen till att jag röstar pirat. Det borde lyftas fram oftare, och på fler ställen!

  Kommentar av Tommy — 16 juli 2010 @ 19:05

 4. […] Engström säger: Fildelningen, det är bara något fantastiskt som redan […]

  Pingback av Kalkonartad reklamfilm om Piratpartiet « Nej till pirater och Piratpartiet — 17 juli 2010 @ 14:23

 5. Fan vad bra äntligen ett parti för oss som laddar ned film och musik gratis! Yippie jag springer till vallokalen!

  Kommentar av Struben — 23 juli 2010 @ 11:46

 6. Haha sämsta och taffligaste reklamfilmen jag sett, märks att det inte finns några proffskreatörer inom PP.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 23 juli 2010 @ 11:48

 7. Synd detta hade ju kunnat bli bra, men blev uselt. Varför anlitade ni inte ett proffs? Gick alla PPs pengar till Ricks lön?

  Kommentar av Directore — 23 juli 2010 @ 16:28

 8. Klart det inte bara handlar om gratis musik för Piratpartiet! Ni Piratpartister laddar ju även olovligt ned spel program film tidningar böcker och porr i allsköns form utan att betala för er!

  Kommentar av Bonnie — 23 juli 2010 @ 16:31

 9. @ Frithiof, Artiel, Vol Au Vent, Struben, Nixon Kennedy, Josedd, Directore, Bonnie och Smelly (som alla har samma ip-nummer):

  Kommentera gärna, och kommentera gärna under signatur. Men använd samma signatur på dina olika inlägg.

  Jag ser vilket ip-nummer du skriver från, så jag vet att du bara är en person. Men det är precis lika uppenbart för alla andra läsare att det är samma person bakom pennan hos de olika signaturerna.

  Att hitta på låtsaskompisar för att få stöd i kommentarsdiskussioner är en värdelös teknik.

  Kommentar av Christian Engström — 24 juli 2010 @ 8:49

 10. Christian din superhycklare försöker du spåra kritiska kommentatorers IP nummer? Hur går det ihop med PPs policy? Dessutom den dator som vissa av inläggen har skrivits från används av flera personer vilket gör att du är totalt bortgjord. Du och Rick snackar om yttrandefrihet och anonymitet men när det inte passar er så går det bort. Hahaha ni är patetiska. Piratpatetikerna…

  Kommentar av Nixon Kennedy — 24 juli 2010 @ 13:23

 11. Christian tycker du själv verkligen att filmen blev bra?

  Kommentar av Directore — 24 juli 2010 @ 13:36

 12. @Nixon Kennedy

  PP’s policy är och har aldrig varit att man släpper in okända i sitt eget hem. Samma gäller för ens egen hemsida. Yttrandefrihet är något som gäller så länge man är i det offentliga. Pinkar man i hörnet i någons lägenhet får man stå ut med att man obes gå.

  Fast det kanske inte gäller där du växte upp? 🙂

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 24 juli 2010 @ 18:49

 13. Scary nu gör du återigen bort dig när du ger dig på jämförelser som du inte behärskar. Eller menar du på allvar att detta inte är en offentlig blogg? Eller att Christian bara vill ha gosiga kommentarer här? Så mycket för yttrandefrihet alltså.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 24 juli 2010 @ 19:22

 14. Och det ursäktar att du pinkar i hörnen på vilket sätt? Även om det så vore stadshuset finns en markant och tydlig skillnad mellan hur man gör bruk av sin yttrandefrihet och när den blir störande beteende. Den saken har PP aldrig tagit ställning mot, lika litet som vi opponerar oss mot att det finns beväpnad vakt i riksdagshuset och vid kungliga slottet.

  Fenomenet kallas ”nyansering” och jag rekommenderar litet läsning på wikipedia eller dylika lättsmälta uppslagsverk. 🙂

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 24 juli 2010 @ 21:09

 15. @Directore

  De flesta forum sparar automatiskt ip-adress hos den som lägger en kommentar. Det har vare sig PP eller någon annan än just du någonsin ens brytt sig om att ta upp som problem.

  Men vet man inte hur saker och ting fungerar och inte bryr sig om att läsa på så antar jag att det mesta kommer som obehagliga överraskningar.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 24 juli 2010 @ 21:11

 16. SM om det är någon som pinkat här så är det väl du med tanke dina alltför många ältande ofta helt sanslösa PP-fanboyinlägg, men newsflash! Bara för pinkandet så är detta inte ditt revir, inte bara fanboyröster utan även PP-kritiska röster måste få höras, vet att PP är ett hycklande parti men detta att du leker Bulldog är bara löjligt för du framstår mer som en tax med blåsproblem.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 24 juli 2010 @ 21:34

 17. @Nixon Kennedy

  ” Eller menar du på allvar att detta inte är en offentlig blogg? Eller att Christian bara vill ha gosiga kommentarer här? Så mycket för yttrandefrihet alltså.”

  ”[…]utan även PP-kritiska röster måste få höras[…]”

  Offentlig är bloggen iofs iom att den är tillgänglig för alla med internettillgång och nödvändiga applikationer för att läsa http-protokoll, men den är inte för den sakens skull allmän utan fortfarande privat.

  SDM har redan gjort en liknelse med någons hem och pinkande, men det haltar ju lite eftersom du inte ens på ett allmänt och offentligt torg får pinka i hörnen. Kodordet här är alltså varesig ”offentligt” eller ”allmänt” utan ”privat”.

  Pinkandet kan vi sedan lämna därhän och ta vad det handlar om, nämligen ”yttrandefrihet”. Vilket du själv också propsar på.

  Jag kan alltså ha min dörr öppen och tillåta vem som helst att komma in för ett samtal, men bara för att jag tillåter det så ”måste” jag inte acceptera att vad som helst sägs–det är alltså mitt val att be vem som helst som säger något som jag inte vill höra i mitt hem att avlägsna sig och sen må vederbörande gapa om sin yttrandefihet bäst denne vill.

  Som SDM redan påpekat–yttrandefriheten gäller bara i det offentliga, dvs mellan stat och individ–inte individer emellan. Vilket det alltså handlar om här.

  Jag har alltså rätten att ”censurera” dig i mitt hem på samma vis som Christian (om han så önskar) har rätt att radera alla dina kommentarer här eller tom Aftonbladet kan neka dig publicering av både artiklar, insändare och artikelkommentarer likväl som att radera de sistnämnda i efterhand, och det utan att du kan åberopa din yttrandefrihet det minsta.

  Kommentar av nef — 24 juli 2010 @ 23:42

 18. @”Nixon Kennedy” (et al.)

  Det står var och en fritt att starta en egen blogg, precis som ”nejtillpirater” (et al.) gjort. Där sätter han exakt vilka regler han vill om vem som får skriva eller ej, och detta utan att ens Martin Luther King Jr. skulle ges gehör om han gapade om yttrandefrihet. På den här bloggen precis som på alla andra forum har du rätt att göra dig hörd precis så länge som moderatorn för bloggen finner att han eller hon står ut med dig.

  M.a.o. Både Falkvinge och Engström (alt. Bildt, Sahlin, Reinfeldt, Wykman, Guteland eller Blondinbella) har inte bara all rätt i världen att på egna premisser avhysa ovälkomna och högljudda gäster – de förväntas även göra det om det visar sig att skrikande troll börjar ta upp för mycket plats i kommentarerna med sina osakligheter.

  Jag betvivlar starkt det finns några platser vare sig på internet eller i verkliga världen – inte ens ”Speaker’s Corner” där man godtar som ”kritik” att kommentatorn inleder med glåpord och gliringar samt sedan fortsätter med lögn och förbannad dikt, självmotsägelser och falsarier.
  Du har ingen koll på hur saker fungerar, vägrar läsa på och ta till dig, och tror då att det räcker med en halvkväden nidvisa för att kontra fakta? Fortsätt gärna försöka. Eller är det nästa nick’s tur nu?

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 25 juli 2010 @ 13:50

 19. Scary Devil och nef sättet ni skriver här på antyder att detta är ER blogg är ni möjligtvis Christian? Sen verkar ni inte förstå att om man skriker högt om yttrandefrihet och ett öppet internet så bör man föregå med gott exempel och även tillåta kritiska kommentarer bland alla hallelulea-inlägg från trogna pirater. När Falkvinge på sin blogg raderade ”oskyldiga” kommentarer som påvisade att han ljög och (mot bättre vetande) överdrev i många av sina utspel så visade han att han är mer intresserad av att komma till makten med alla medel än att debattera sakligt och ärligt.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 25 juli 2010 @ 18:59

 20. @”Nixon Kennedy”

  Piratpartiet är väldigt mycket för yttrandefrihet. Yttrandefrihet betyder som nef påtalade mycket riktigt att det gäller mellan individ och det offentliga. Är du eller jag inne på en blogg så är det precis samma regler som gäller som om du eller jag hade upplåtit vårt vardagsrum till en diskussionsklubb. Blir man för skrikig eller stör debatten så får man räkna med att bli utkastad.

  Det är en väsentlig skillnad mellan yttrandefrihet, framförd i annan persons vardagsrum, eller på offentlig plats. Ingen har rätten att förvägra dig bruket av vägnätet, telenätet eller allmänna gator. Beter du dig som en tölp på T-banan blir du däremot avhyst. Beter du dig som en tölp på en klubb blir du fortsatt portad.
  Gör man som du gjorde hos Falkvinge och spammar sönder hela kommentarstrådar utan någon som helst form av bidrag så blir man blockerad. Det finns ingen plats på nätet där andra regler gäller. Men nyanseringen kanske blir för mycket för dig att ta till dig?

  Därefter kan den utkastade personen upplåta sitt eget vardagsrum till diskussionsklubb. Blir du utsparkad från en blogg så starta en egen där dina regler gäller.

  Eller vänta nu, det gjorde du visst också.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 26 juli 2010 @ 12:10

 21. ”Gör man som du gjorde hos Falkvinge och spammar sönder hela kommentarstrådar utan någon som helst form av bidrag så blir man blockerad.”

  Vem bestämmer vad som är ett givande inlägg? Du?
  Nej man blir blockerad om man framställer Falkvinge i rätt dager= lögnare och notorisk överdrivare . Falkvinge blockerar ju godtyckligt och tar bort relevanta frågeställningar som inte passar honom. Vilket visar att Falkvinges och PPs prat om yttrandefrihet på nätet bara är nonsens.

  Att jämföra en blogg med ett vardagsrum är ännu en av dina dåliga analogier.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 26 juli 2010 @ 12:18

 22. Eller för att summera: Yttrandefrihet är att man medges rätten att sprida eller dela med sig information offentligt. Den upphör – summariskt – om du försöker sprida den rätten medelst en megafon i någons vardagsrum. Däremot om någon har en intresseförening och du står och delar ut dina argument medelst papper som folk kan välja att ta till sig eller ej – så är det ur de flesta synvinklar helt ok.

  Det är den här nyanseringen vissa verkar ha problem med att ta till sig. Kastar något ut dig ur en blogg för att du förstör den för de övriga närvarande så är detta helt ok – du kan starta en egen blogg och får på den avenyn sprida vilken information du vill.

  Fråntager vi dig rätten att offentliggöra den informationen så att alla intressenter kan ta till sig den om de är intresserade…DET är när yttrandefriheten tar ett nackskott.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 26 juli 2010 @ 12:55

 23. ”Fråntager vi dig rätten att offentliggöra den informationen så att alla intressenter kan ta till sig den om de är intresserade…DET är när yttrandefriheten tar ett nackskott.”
  Fast det där vet du ju är struntprat hyllar man yttrandefrihet så ska man inte censura och blockera relevanta inlägg bara för att de visar upp blogginnehavaren och hans överdrifter i en dålig dager. Man ska heller inte spåra IP nummer när man säger sig vara för anonymitet på nätet.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 26 juli 2010 @ 13:16

 24. En ”blogg” är närmast att jämföra med en lokal som enskild person tillhandahåller för de privatpersoner som är intresserade. Jämförelsen med ett vardagsrum är helt korrekt, men det hade inte spelat någon roll om det hade varit ”hyrlokal i hamnen” heller. Jag vet inte vad din uppfattning av en ”blogg” är – men du kanske borde lära dig hur fenomenet fungerar innan du kastar ur dig vad du anser borde gälla på en sådan.

  Och vare sig Falkvinge, jag, eller för den delen vilken person som helst skulle undvika blockera en person som i tio inlägg på raken säger ”…m man framställer Falkvinge i rätt dager= lögnare och notorisk överdrivare…”. Den typen av inlägg uppvisar ingen form av kritik man kan ta till sig och är därför både värdelös, vettlös, och irrelevant. Den informerar bara om att en person tycker illa om en annan. Vilket klart och tydligt framgår av det första inlägg och övriga kommentarer av exakt samma stil, kaliber, och ekvivalens i innehåll blir ”spam”.

  Den blockeringen var därför vare sig godtycklig eller oberättigad.

  Peka gärna ut ett enda av de inlägg som skrevs innan blockeringen där det förekom vare sig fakta eller relevans så kan jag gå med på att han lidit av ett visst personligt bias visavi din person. Själv uppfattade jag det som att han blockerade ett hejvilt spammande troll, vilket fick samtliga kvarvarande att dra en lättnadens suck. 🙂

  Nu byggde då ”nejtillpirater” som väldigt väl bekant en egen blogg och gjorde därigenom fullt bruk av sin egen yttrandefrihet, vilket vi piratpartister hjärtligt applåderar. Där får han använda sitt eget personliga regelverk precis som alla andra stolta bloggägare, och är fullt fri att bidra till diskussionen med dem som tittar in för att lyssna. Så vad är problemet?

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 26 juli 2010 @ 13:20

 25. @”Nixon Kennedy”

  ”Man ska heller inte spåra IP nummer när man säger sig vara för anonymitet på nätet.”

  Om du, jag, eller Christian väljer att läsa den ip-adress som anges för en kommentar så är det inte upp till oss att säkerställa att du omgärdar din egen person med sekretess. Lika litet som vi skall tvingas blunda om du springer naken över torget med ditt personnummer intatuerat på rumpan. Den saken är helt ditt eget val.

  Leder den ip-adressen till en anonymiseringsagent eller visar sig leda till ”www.fickdufikon.nu” så är det inte upp till oss att säga att du inte får lov att dölja dig. Lika litet som vi i det lösa exemplet ovan skulle kunna protestera mot att du använder kläder för att dölja eventuella tatueringar.

  Leder tio olika ”kommentatorer” till samma slutadress inom loppet av en halvtimme så är det inte vårt fel att du inte haft vett nog att re-routa mellan varven.

  Om ditt resonemang är att det är omöjligt för gemene man att kunna anonymisera sig helt över internet på enkelt sätt gentemot obehagliga teknokrater så är mitt svar bara ”Vi håller med, och lyckligtvis finns det folk som jobbar med den saken”. Att moderera forum och bloggar kommer bli svårare om varje troll kan skifta ip snabbt, men i jämförelse med samhällsnyttan av att folks förmåga att förbli anonyma i ren kommunikation får vi ta den smällen.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 26 juli 2010 @ 13:33

 26. Scary jag börjar undra om du är Rick eftersom du verkar så desperat att försvara hans övergrepp, på yttrandefriheten. Men fakta är att han raderade relevanta inlägg som påtalade att han bevisligen hade fel i många av sina utspel. Istället för att rätta sina felaktigheter eller ens svara på seriösa frågor som jag och andra ställde så raderade han inlägg och blockerade kritiska kommentatorer.
  Att du inte anser att felaktigheter och direkta lögner bör rättas även av bloggare är tydligt, iaf om du och bloggaren har samma ”religion”.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 26 juli 2010 @ 14:35

 27. Det lär även för den höge Rick Falkvinge vara problematiskt att vara på två ställen samtidigt, vilket du enkelt skulle kunnat konstatera. Jag skriver under detta nick och inget annat. Men att jag håller med Rick (eller nef, för den delen) om hur yttrandefrihet ser ut har ingenting att göra med vad jag tycker om dem eller inte. Jag skulle försvarat sanningen även om det hade varit Kim Jong Il, GWB eller Bin Laden som av misstag råkat kläcka ur sig en sådan.

  Och sanningen om vad yttrandefrihet innebär är definitionsmässigt inte vad du verkar tro. På en privat driven blogg kan du kasta ut 90-95% av befolkningen, stänga den, rensa ut tills man endast får logga in med bankid och personadress…och du har fortfarande inte tummat ett uns på yttrandefriheten.
  Det gör du när du försöker hindra andra från att tala eller när du försöker hindra andra från att sätta upp ett liknande forum, exempelvis.

  Falkvinge kan rensa bort dig hur mycket han vill ur sin blogg och det enda det säger om yttrandefriheten är att du har misskött dig i hans privata lekpark. Du blir lika snabbt utsparkad ur en pub, butik, biograf, eller T-bana om de som äger eller bedriver sin verksamhet på platsen anser att ditt beteende bryter mot gängse regler.

  Tro det eller ej, men den skrevs inte för att du eller jag skulle ha ”rätten” att yttra sig obegränsat i någon annans forum. Det rör sig uteslutande om rätten för individ A att yttra sig obehindrat i det offentliga.
  Däremot måste jag ge Falkvinge helt rätt när han kastade ut dig – åh, förlåt – de fem-sex individer som enligt ”er” trängs runt en och samma dator hela tiden – eftersom ”ni” valde att spamma sönder kommentarsfälten med nonsens. Ett flertal av oss var som bekant inne och läste löpande de kommentarer ”ni” avgav. Plockades någonting bort av Rick så måste han vakat som en hök och sedan skrivit om för att rätta till alla de kommentarer som skrevs i direkt mothugg. Och detta innan RSS-feeden ens reagerade. Av det jag såg samtidigt som det skrevs fanns från ”Urbans” sida inte ett enda faktamässigt inlägg – en hel del oförstånd, förvirring, och inkompetens om ämnet han behandlade dök dock upp.
  Sannerligen måste Rick vara en stålman om han reagerar snabbare på hätska inlägg än vad hans egen server klarar att feeda ut på dem som ”prenumererar” och cachar.

  Faktum är att Rick inte ens började moderera sin blogg förrän han tyckte måttet var rågad och införde blockad. Den krassa verkligheten är att vare sig Rick eller Christian ägnar sig att begå någonting som helst mot yttrandefrihet om de väljer att kasta ut dig ur sina privata forum – lika litet som jag begår övergrepp mot yttrandefriheten om jag väljer att kasta ut någon ur mitt hus och hem.

  Anående sedan lögn och felaktigheter kan bloggaren rätta till dem eller inte – men när Rick kastade ut ”er” så var det ju just det han gjorde, så vad pratar du om? Du har ju ägnat dig åt enbart dikt och vanföreställning varenda gång du nämnt ett IT-relaterat fenomen eller yttrandefriheten i samtliga poster i den här tråden. Här är återigen ett hett tips – läs på om dina ack så populära slagträn innan du får fler flisor i fingrarna av dem. XD

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 26 juli 2010 @ 16:41

 28. ”Du har ju ägnat dig åt enbart dikt och vanföreställning varenda gång du nämnt ett IT-relaterat fenomen eller yttrandefriheten i samtliga poster i den här tråden.”

  Inte alls men .Du verkar leva i en alternativ verklighet kanske samma som Ricks? Där era vanföreställningar är norm eller så kanske ni bara tycker att det vanemässigt är kul att ljuga?

  ”Den krassa verkligheten är att vare sig Rick eller Christian ägnar sig att begå någonting som helst mot yttrandefrihet om de väljer att kasta ut dig ur sina privata forum”

  Jo och det vet du.

  ”Falkvinge kan rensa bort dig hur mycket han vill ur sin blogg och det enda det säger om yttrandefriheten är att du har misskött dig i hans privata lekpark. Du blir lika snabbt utsparkad ur en pub, butik, biograf, eller T-bana om de som äger eller bedriver sin verksamhet på platsen anser att ditt beteende bryter mot gängse regler.”

  Nej man blir generellt sett inte utsparkad någonstans ifrån för att man påtalat direkta felaktigheter. Sen verkar du fortfarande nonchalera yttrandefrihetasaspekten vilket faktiskt förefaller märkligt. Men många pirater verkar ha ett märkligt dubbelmoralistiskt resonemang.

  Kommentar av Nixon Kennedy — 26 juli 2010 @ 16:54

 29. Faktum är att dyker en person upp och börjar skräna vilt i gladaste ”Nej minsann, du suger”-stil så vet jag väldigt få som inte förr eller senare kastar ut personen i fråga. Är man då tillräckligt högljudd så ombeds man gå. Det oavsett om man är på besök i riksdagshuset, hemma hos privatperson, i butik eller var som helst annan stans.

  Och vad gäller yttrandefrihetsaspekten så är det ingen alls som förhindrar dig sätta upp ett helt eget forum och rikta dig till så många som du bara vill. Det är det och inget annat som är yttrandefrihet – din förmåga att tala offentligt. INTE din förmåga att tala på en privat driven blogg.

  Det finns ingen alls dubbelmoral i att använda sig av begreppet yttrandefrihet precis som det definieras i vilket lexikon som helst, eller förklaras i FN’s stadgar och EU’s direktiv. Din personliga tolkning tar inte jag eller någon annan PP’are ansvar för.

  Yttrandefriheten täcker in kommunikation mellan individ och det allmänna med beroende på staten. Inget annat. Blir Falkvinge statsminister och beordrar dig hålla käft har han sågat yttrandefriheten. Som privat individ, eller för all del även om han som riksdagsman, minister eller statsledare skulle kasta ut folk ifrån sin personliga blogg så har han fortfarande inte ens berört yttrandefriheten. Det finns ingen tolkning någonstans som ens godkänner att man använder yttrandefrihet som tillämpning mellan två eller flera individer.

  Det kan du för övrigt observera i godan ro på vilket forum som helst drivet av vilken riksdagsman som helst. Du har 349 stycken att välja på varav kanske ett hundratal bedriver egna bloggar. Jag garanterar att tillräckligt mycket trollande eller ”kritik” av en viss natur kommer få dig blockerad och utkastad från samtliga. Varav man kan dra en av två slutsatser – att enligt din tolkning av yttrandefriheten den i Sverige i praktiken redan är död då majoriteten av styrande ej anammat den.

  Eller så går vi enligt Svea Rikes Grundlag alt. FN och EU’s tolkningar och inser att yttrandefriheten inte har och aldrig har haft någonting med om man får eller inte får uttala sig i någon annans personliga forum.

  Efter det måste sägas att Både Rick och Christian haft änglars tålamod med det vilda trollande som skett på bådas kommentarsfält av ”Urban et al.”.

  Kommentar av Scary Devil Monastery — 26 juli 2010 @ 23:45


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: