Christian Engström, Pirat

4 juni 2010

Consolidated Gallo Report on stricter IP enforcement

Filed under: English,informationspolitik,IP Observatory — Christian Engström @ 16:25

MEP Marielle Gallo (EPP, FR) wants stricter enforcement of copyright on the Internet

Last Tuesday, the European Parliament’s committee for legal affairs JURI voted to adopt a report by French Christian Democrat (EPP) Marielle Gallo, about enforcement of intellectual property rights.

The outcome of the vote in the JURI committee was a victory for the copyright conservatives.

The European digital rights organization EDRI is highly critical of the report:

This week, the Legal Affairs Committee of the European Parliament adopted a far-reaching, contradictory and, at times, fundamentalist non-legislative report on enforcement of intellectual property rights.

The Committee report takes some quite extreme, apocalyptic and sometimes almost comically absurd views of intellectual property infringements, claiming that they ”constitute a danger” for health and safety and even endanger ”our economies and societies”, before making dire warnings about the ”fade-out of innovation in the EU” and demands for criminal sanctions for infringements.

But please have a look at the report for yourself and form your own opinion.

Here you can find the consolidated text that was adopted by the committee, i.e.: the text as it looks with all the amendments that passed edited into it.

All comments are welcome.

…………

Photo by Christian Engström, free for publication CC0.

Andra bloggar om: , , ,

19 kommentarer

 1. Ms Gallo needs to watch this: hxxp://tinyurl.com/39x4b4p
  This kills the bullshit argument of ”threatening the economies”. Non-copyright trades make a LOT more money than copyright driven trades.

  Kommentar av Rappala — 4 juni 2010 @ 16:54

 2. @C.E:

  Kan du inte få en gratis översättare till din blogg när du lägger ut Engelska texter?

  Många Svenska är usla på att läsa engelska.

  Kommentar av Harlekin33 — 4 juni 2010 @ 17:17

 3. Hey Christian,

  What sort of things would it be useful to write to our MEPs about to support you in winning them over?

  Kommentar av Peter Brett — 4 juni 2010 @ 19:40

 4. @Harlekin33

  Det finns en poäng med att skriva på engelska, när det rör information som angår alla européer och som dessutom är unik. Och Engström har inte hur mycket tid som helst.

  Men i sammanfattning handlar det nu om att Parlamentet inom kort kommer att ta ställning till EU-kommissionens skrivelse om att stärka säkerställandet av skydd för immateriella rättigheter på den inre marknaden och att den som är ansvarig för utformningen av svaret, Marielle Gallo, är en hök i dessa frågor. Dessutom fick hon utskottets majoritet med sig på sina formuleringar.

  Dokumentet finns ännu inte i svensk översättningen men bör dyka upp snart på EU-parlamentets sida för detta ärende.

  Kommentar av Johan Tjäder — 4 juni 2010 @ 19:41

 5. @Johan Tjäder:

  Jag fattar också att inte Christian har tid att översätta själv och därför så efterlyste jag att han får en översättare till Svenska.

  Detta som Christian bloggar om är så pass viktigt och ibland svårläst och krångligt att sätta sig in i och speciellt om det står på Engelska så då är det lättare för Svenskar att läsa det på Svenska.

  Kommentar av Harlekin33 — 4 juni 2010 @ 20:31

 6. Hej Christian! Som utomstående betraktare av parlamentets arbete kan jag inte undgå att fundera på varför jag upplever det som, låt oss säga, väldigt ”ryckigt” och utan direkt konsekvens. I de frågor där vi har vårt djupaste engagemang och kunskap så kommer ena dagen ett beslut som man upplever vara i helt rätt riktning för att dagen efter undermineras av ett beslut, visserligen i någon annan fråga kanske, som går i motsatt riktning mot det man tog dagen innan. Jag är tydligen trött för det jag skrev nu blev inte direkt glasklart. Hur som helst så undrar jag vad detta beror på? Är det okunskap hos ledamöterna kring dessa frågor som gör att de plötsligt kan hoppa på ett tåg som Smile29 t.ex trots att de tidigare röstat för förslag som går i en annan riktning eller handlar det mest om rävspel och ”grupp-piskor”? Det kanske finns ytterligare andra förklaringar? Vore intressant att höra din åsikt. Du befinner dig ju så att säga mitt i smeten och hör sådant som inte hörs här hemma. Hoppas du förstår vad jag menar, annars får jag försöka att förtydliga mig.Mvh Micke

  Kommentar av Michael Gajditza — 4 juni 2010 @ 21:36

 7. @harlekin33: alternativt kan du sluta vara en mesig svensk som vill att allting ska anpassas efter minsta gemensamma nämnare och att alla ska vara jämlika på bekostnad av de som kan mer, och helt enkelt förbättra dina engelskakunskaper.

  Fast jag antar att du sitter på din kammare och drömmer om ett jämlikt samhälle precis som i ”Harrison Bergeron”? Där vi som kan engelska ska ha hörlurar som susar och brusar så fort det dyker upp engelska i våran omgivning och handikappar oss till samma jämlika nivå som de som inte kan det?

  Kommentar av Dick Stolpe — 5 juni 2010 @ 0:47

 8. @ Dick Stolpe:

  (Citat)7.@harlekin33: alternativt kan du sluta vara en mesig svensk som vill att allting ska anpassas efter minsta gemensamma nämnare och att alla ska vara jämlika på bekostnad av de som kan mer, och helt enkelt förbättra dina engelskakunskaper.(slutcitat)

  MINA engelskakunkaper är det INGET fel på men jag vill hjälpa andra som inte är så bra på engelska!

  Kommentar av Harlekin33 — 5 juni 2010 @ 7:01

 9. To most striking thing about the report is how it mixes unrelated topics together. For instance the statement health and environment being in danger is probably quite on topic if we are speaking about counterfeit goods. The reason they want to talk about both things is probably to associate file sharing with such bad things since any careless reader will evaluate file sharing with the sentiment they got from the talk of counterfeit goods.

  Kommentar av Fiery Spirited — 5 juni 2010 @ 10:39

 10. När ska valkampanjen för PP sätta igång och när ska PP kräva öppenhet i bilderberggruppen:

  Daniel Estulin var i Eu och informera om dem. Talar PP om Bilderberg så kommer vi nå ut till fler väljare, så är det bara, det är lättförståeligt, kontroversiellt och det är en fråga som handlar om öppenhet.

  Bombshell: Estulin unmasks Bilderberg Group in EU Parliament

  Kommentar av Daniel Estulin pro — 6 juni 2010 @ 22:25

 11. Kommentar av Daniel Estulin pro — 6 juni 2010 @ 22:56

 12. Kommentar av Daniel Estulin pro — 6 juni 2010 @ 23:06

 13. Om du inte lyssnar på Daniel Estulin Christian kan du lika gärna packa väskan och lämna EU. Daniel Estulin ger dig helhetsbilden om vad som händer. Läs hans böcker. en äkta journalist.

  Kommentar av Daniel Estulin pro — 6 juni 2010 @ 23:08

 14. Kommentar av Daniel Estulin pro — 6 juni 2010 @ 23:11

 15. […] Upphovsrätten: Detta är ett ständigt pågående arbete. Christian Engström sitter med i parlamentets arbetsgrupp om copyright. Han har fortlöpande kontakter med kommissionen i dessa frågor. Och han hugger på allt som dyker upp på området, nu senast Gallo-rapporten. […]

  Pingback av Anna Troberg » Pirater i parlamentet är poetry in motion — 7 juni 2010 @ 14:31

 16. […] ”Gallo report” advocating stricter intellectual property enforcement was adopted last week by the legal affairs committee JURI in the European […]

  Pingback av Gallo report — Draft alternative resolution « Christian Engström, Pirate MEP — 7 juni 2010 @ 14:43

 17. […] Upphovsrätten: Detta är ett ständigt pågående arbete. Christian Engström sitter med i parlamentets arbetsgrupp om copyright. Han har fortlöpande kontakter med kommissionen i dessa frågor. Och han hugger på allt som dyker upp på området, nu senast Gallo-rapporten. […]

  Pingback av Anna Troberg » Nyhetsbrev 2010-06-08 — 8 juni 2010 @ 10:47

 18. […] med kommissionen i dessa frågor. Och han hugger på allt som dyker upp på området, nu senast Gallo-rapporten . Internets frihet: Just nu pågår kampen mot EU-kommissionär Malmströms interetcensur. Och […]

  Pingback av PiratPartiet « Hogrelius's Blog — 8 juni 2010 @ 11:37

 19. […] Upphovsrätten: Detta är ett ständigt pågående arbete både på nationell och på internationell nivå. Christian Engström sitter med i parlamentets arbetsgrupp om copyright. Han har fortlöpande kontakter med kommissionen i dessa frågor och han arbetar med att påverka allt som dyker upp på området, nu senast Gallo-rapporten. […]

  Pingback av En pirat har gjort skillnad. sourze.se | Stefan Flod — 9 juni 2010 @ 15:17


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: