Christian Engström, Pirat

20 maj 2010

Håll ordning på din bitch!

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 14:53

Annons

Jag snubblade över den här annonsen på webben tidigare idag. Jag har strukit över företagsnamnet, eftersom jag inte vill bjussa dem på reklam, men annonsen är alltså helt autentisk.

Är det bara jag som blir illa berörd av texten?

Läs också Dexions bloggpost Att vara trygg i sin vardag.

…………

Andra bloggar om: , , ,

14 kommentarer

 1. Hmmm inte ens för att hålla koll på Ask eller Cencilia skulle jag vilja använda det där verktyget. Dessutom är annonsen som du redan sagt mycket stötande.

  Mvh
  Fredrik Larsson

  Kommentar av Fredrik Larsson — 20 maj 2010 @ 15:03

 2. Man skulle lika gärna kunna använda sig av Google Latitude. Jag skulle gissa på att detta är en liknande tjänst som använder operatörernas lokaliseringsdata.

  Hursomhelst är det ett tecken på vart samhället är på väg när ett företag kan ha detta som affärsidé och annonsera på det här viset utan att folk blir upprörda.

  Kommentar av Johan — 20 maj 2010 @ 15:08

 3. Johan: Men folk verkar ju faktiskt bli upprörda. Det är ju ett bra tecken åtminstone.

  Kommentar av gastlind — 20 maj 2010 @ 15:34

 4. folk och folk, pirater blir upprörda. Alla andra har rent mjöl i påsen och bryr sig inte om att de blir övervakade.

  Kommentar av Christian Hurtig — 20 maj 2010 @ 15:47

 5. Är det inte lättare att bara ringa och fråga?

  Kommentar av Yamiko — 20 maj 2010 @ 15:54

 6. Jag har testat tjänsten i fråga när den lanserades… faktum är att hela företaget jag satt på var med på beta-testning. Det fungerade si och så då den använder sig enbart av triangulering via master. Däremot gjorde vi ofta koll på var chefen befann sig när han jobbade hemifrån.

  Det var också skrämmande lätt att installera på en mobil som lämnats obevakad. Allt som krävdes var ett bekräftelse SMS som man sedan kunde radera. Efter det blippade det upp på skärmen oavsett vad personen tyckte. För att stänga av tjänsten var man tvungen att logga in via en webbläsare, så inte som Google Latitude där man själv väljer när man vill broadcasta.

  Tjänsten ovan fungerade bara i Sverige dessutom (en kompis befann sig enligt dem på öresundsbron i tre veckor), så blev hyfsat värdelös när Google lanserade sin latitude – och tjänsten började kosta pengar.

  Det var väldigt skrämmande i slutändan och väldigt svårt att avregistrera. Ingen BÖR kunna ha sådan kontroll över vart alla befinner sig. Det kan lätt utnyttjas fel och tolkas fel (om någon lånar min mobil t ex). Sånt bör ju inte ens hålla i en rättegång. ”Nej konstapeln, jag kunde omöjligt varit på den platsen. Se på min mobildata – den säger att jag var hemma”
  ”Nej, älskling du ser väl att jag var på jobbet hela natten”

  Kommentar av PirateniSmåland — 20 maj 2010 @ 15:57

 7. Påminner mig om ett skämt som cirkulerade för några år sedan. Man kunde spåra vilken mobil man ville påstod de, och om man skrev in ett mobilnummer så visade de hur de zoomade in på världskartan och till sist fick man se en pixlig animation av två personer som hade sex.

  Det riktigt kusliga var att den faktiskt, trots att den förmodligen var amerikansk, i början zoomade in på Sverige. Men mycket närmare än så kom de inte.

  Kommentar av WysiWyg — 20 maj 2010 @ 16:03

 8. Oh, kom på en annan sak; man kan inplantera chip i sina småbarn så man kan spåra dem sedan. Skulle tro att man kommer kunna spåra dem tills någon läkare påpekar för dem efter myndig ålder att de har något i rumpan.

  DET om något är kusligt. Tanken att föräldrar ska ha fullständig kontroll över sina tonåringar. *ryser*

  Kommentar av WysiWyg — 20 maj 2010 @ 16:04

 9. […] — så är det så att “pornografi” är farligt. Sexiga sms från frugan (för hon sköter sig väl?) är helt enkelt ett hot mot rikets säkerhet i Australien. Därför är det helt i sin […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Spännande nyhetsdag idag — 20 maj 2010 @ 16:30

 10. […] Christian Engström oroas av tjänster som gör att man kan spåra andra genom att ange de deras mobilnummer och se var de befinner sig vad gäller position, eller åtminstone vad gäller ungefärlig position, eller åtminstone var deras mobil befinner sig… […]

  Pingback av Håll ordning på din Bitch! « Nej till pirater och Piratpartiet — 20 maj 2010 @ 18:08

 11. @ #6 PiratenISmåland

  Det du tog upp sist om ursäkter inför rättegång osv kommer inte alls att hålla.
  Det är bara en mobiltelefon och man kan bara visa var just mobilen befann sig, inte ägaren.
  Polisen kan redan spåra mobiler och tar hänsyn till att ägaren inte alltid är vid mobilen.
  Dock kan det bli värre för privatperson om någon tar deras telefon och placerar den någonstans den inte ska vara…

  Kommentar av Rakiv — 22 maj 2010 @ 12:47

 12. @ Christian Hurtig

  Jaså? Då har du kanske inte läst om Tysklands utvärdering av datalagringsdirektivet?

  Kommentar av kras — 22 maj 2010 @ 16:21

 13. Hej,

  Som en av grundarna till Lociloci tänkte jag berätta lite om bakgrunden. Jag använder tjänsten för att underlätta min vardagslogistik – att se som min fru är på jobbet eller hemma, om barnen är hos kompisar, var kollegor är osv.

  Tjänsten är frivillig och förutsätter alla parters samtycke. Den används av 10.000 tals familjer runt om i norden. Vi har nära dialoger med föräldrar till handikappade barn som är oroliga för att dom ska försvinna iväg. Vi arbetar med myndigheterna i närsituationer. Osv.

  Detta är inte första gången någon reagerar på annonsen – jag kan inte förstå varför? Om man är *orolig* för vad ens fru gör så är det kanske mer ett tecken på ett problem mellan två personer i en relation – det är inte det problemet vi försöker läsa genom Lociloci.

  Kommentar av Fredric Gunnarson — 23 maj 2010 @ 11:34

 14. Du kan inte förstå varför en reklamtext som ger intrycket av att marknadsföra ett rent spionverktyg kan få folk att reagera på annonsen? Om du vill belysa de punkter som du tar upp ovan så görs det lämpligast med en helt annan reklamtext.

  Kommentar av kras — 23 maj 2010 @ 11:44


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: