Christian Engström, Pirat

24 april 2010

Rösta på lista #7 en gång till

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 19:29

Rösta en gång till på förslag #7

Nu pågår den slutliga omröstningen på Piratpartiets årsmöte om val av styrelse för Piratpartiet. Förslag #7, där jag ingår som styrelsemedlem, vann den första omgången med stor majoritet (62% mot valberedningens 23%). Men mötespresidiet nöjer sig inte med det, utan har bestämt att det ska vara en omröstning till med bara två alternativ.

Om du vill ha med mig i Piratpartiets styrelse behöver du alltså gå in och rösta en gång till

Förslag #7 av Farmor Gun

Observera alltså att det här är en ny omröstning, och att det inte räcker att du redan röstat en gång.

För bakgrund och mer information, se inlägget om förra omröstningen. Men efter den här omröstningen ska det i alla fall vara klart. 🙂

…………

Andra bloggar om: ,

Annonser

19 kommentarer

 1. Ursäkta, men så som jag uppfattat det var det planerat hela tiden att låta de två förslag med flest röster ställas mot varandra i slutvoteringen. Ingen konspiration där. Förslag 7 leder just nu föresten.

  Kommentar av Grå — 24 april 2010 @ 19:38

 2. Japp. Det var planerat så från första början 🙂

  Kommentar av Jonathan — 24 april 2010 @ 19:49

 3. Vad skönt att detta är överstökat så vi kan koncentrera oss på att prata politik framöver.

  Kommentar av Andreas G — 24 april 2010 @ 20:10

 4. Måtte cirkusen ta slut snart. Eller har kupparna fler äss i rockärmen tro.
  Det måste ju gå och köra över väljarnas vilja på något sätt.
  Kommisarna förnekar sig aldrig.

  Kommentar av Pirat så klart — 24 april 2010 @ 21:04

 5. Du har köpt din plats CE… tro inget annat.

  Kommentar av CE — 24 april 2010 @ 21:58

 6. Klart du ska vara med i styrelsen! Jag röstade för #7.

  Kommentar av Christer — 24 april 2010 @ 23:21

 7. Grattis! Du har just gått emot vad hela piratpartiet handlar om och köpt din plats i styrelsen! Bra jobbat.

  Du var den pirat jag hade mest respekt för innan denna händelse, detta fiasko har gjort att jag och flera vänner inte tänker rösta på piratpartiet i valet.

  Kommentar av anonym — 25 april 2010 @ 0:31

 8. En köpt plats i styrelsen, är bättre än ingen plats.

  I övrigt är Farmorgun’s (#7) och Valberedningens förslag IDENTISKA med skillnaden att CE finns med i #7, samt en mindre ändring på vem som är ledamot och vem som är suppleant. CE har gjort ett toppenjobb nere i Bryssel, men han platsar knappast i styrelsen längre, eller ”per automatik” som vissa andra tror.

  Detta är bara början till slutet för Piratpartiet, och efter årets Riksdagsval, lär väl PP mest bli en ”fotnot” i historieböckerna. För som det är idag, så har inte PP en chans i helvete att komma in i riksdagen. Falkvinge har sett till detta, genom att förvandla PP från ett ”frihets/personlig-intregritets parti” till ett väldigt toppstyrt, och ”kuppsäker” parti.

  En röst på PP i riksdagsvalet 2010, är en röst i sjön. PP kommer inte in i riksdagen, och PP förtjänar inte att vara i riksdagen.

  Kommentar av Anonyma Pirater — 25 april 2010 @ 2:01

 9. @anonym — 25 april 2010 @ 0:31
  ”Du har just gått emot vad hela piratpartiet handlar om och köpt din plats i styrelsen!”

  Vad lallar du om? Vill du att piratpartiet skall förgöra sig själv?? Piratpartiets styrelse är ingen lekstuga för de som vill leka ‘politiskt parti’. Det gör de andra partierna alldeles utmärkt. Det spelet skall inte vi spela.

  Christian är i dagsläget Piratpartiets starkaste kort och defintivt ingen gröngöling, som några av de namn som valberedningen föreslagit. Vill man platsa i en styrelse, så måste man förtjäna den.

  En röst på PP i riksdagsvalet 2010, är en röst för demokratins bevarande i Sverige, och världen.

  Huruvida PP kommer in i riksdagen, eller inte är mindre viktigt. Det viktiga är att PP’s frågor får gehör hos gräsrötterna, och därmed i politiken, det kan göra skillnad.

  Det är att få stopp och/eller backa omvandlingen från demokrati till demokratur.
  http://sv.metapedia.org/wiki/Demokratur

  Kommentar av Dennis Nilsson — 25 april 2010 @ 3:07

 10. @ Dennis Nilsson:

  Christian är i dagsläget Piratpartiets starkaste kort och defintivt ingen gröngöling, som några av de namn som valberedningen föreslagit. Vill man platsa i en styrelse, så måste man förtjäna den.”

  NEWSFLASH: Valberedningen har föreslagit EXAKT samma namn som Förslag #7 (Farmorgun), med den lilla skillnaden att CE inte finns med i valberedningens variant. Och det bör han heller inte vara, då han kommer befinna sig i en position där han kan/kommer att avlöna 1 eller flera i styrelsen.

  = En köpt plats i styrelsen

  Kommentar av Anonyma Pirater — 25 april 2010 @ 3:19

 11. Förlåt, ”köpt plats”? Talar vi svenska båda två? I min värld betyder det att man mer eller mindre har mutat sig in i styrelsen, vilket ju är raka motsatsen till verkligheten. Att han betalade höll ju på att leda till att han _inte_ fick plats i styrelsen, vilket kanske annars hade varit fallet.

  Om nu Farmor Guns förslag vinner kan man i och för sig säga att han ”köpt” sig in i styrelsen, men valutan är då inte reda pengar utan förtroendet hos de röstande medlemmarna.

  Kommentar av Johannes — 25 april 2010 @ 10:18

 12. ”Och det bör han heller inte vara, då han kommer befinna sig i en position där han kan/kommer att avlöna 1 eller flera i styrelsen.”

  Så? Om de låter sig styras på grund av sådant så är det väl de som är olämpliga i styrelsen, inte Christer, eftersom det är de som i så fall skulle vara mutkolvar utan integritet (ungefär som Jim Keyser…). Mutbrott ligger i första hand hos den som accepterar mutan. Nu är de dock med på listan, så vi kan anta att deras integritet inte är betvivlad. I så fall, vad är problemet?

  Det enda problemet jag kan se är Anonyma Pirater som trollar runt, och som antagligen inte är pirater till att börja med.

  Kommentar av Anders Troberg — 25 april 2010 @ 10:34

 13. Mark my words… nu när mr money har fått sin styrelseplats så kommer han åter att villkora pengar till partiet. Men skadan är redan skedd… bra mycket bättre pirater kommer nu att lämna detta sjunkande skepp.
  Tack CE… du förtjänar detta, hoppas du e nöjd.

  Kommentar av CE — 25 april 2010 @ 11:34

 14. Vill bara passa på att uppmärksamma Christian Engströms läsare på en annan viktig votering, om motion B36 (http://vbulletin.piratpartiet.se/showthread.php?t=25914). Motionen vill stryka kravet på att avskaffa patentsystemet ur principprogrammet och ersätta den med en otroligt luddig text. Om motionen går igenom så har en av partiets tre grundpelare avskaffats, och dessutom så har förutsättningarna för partiets riksdagskandidater ändrats drastiskt – de skrev på avtal om att hålla sig till principprogrammet, det är inte OK att sedan rycka undan mattan under fötterna på dem genom att helt skriva om principprogrammet innan valet.

  Just nu ser det ut som att den vansinniga motionen kommer att få avslag, men bara för att vara säker, gå in och rösta avslag ni också!

  Kommentar av Steno — 25 april 2010 @ 11:43

 15. För övrigt så håller jag med Grå, att de två populäraste styrelseförslagen går vidare till en andra röstningsomgång har varit planerat hela tiden och är dessutom det bästa sättet, när man har fler än två alternativ att välja mellan från början, att se till att man inte får en styrelse som är mindre populär än något av de andra alternativen. Om man bara hade tagit det alternativ som fick flest röster i den första röstningen så hade det lätt kunnat bli så att majoriteten av väljarna hade föredragit ett annat alternativ – tänk t.ex. om majoriteten av väljarna tyckte att det var viktigast att Christian fanns med i styrelsen, men eftersom det fanns flera olika alternativ med Christian så delades deras röster upp på olika alternativ och en helt annan styrelse, utan Christian, fick flest röster. Hade det då varit vettigt att utse det styrelsealternativet till vinnare?

  En annan metod hade varit att låta väljarna rangordna de olika alternativen och sedan använda t.ex. Schulzemetoden för att ta fram det populäraste. Det hade också funkat, men jag antar att forumet inte hade stöd för det, eller att presidiet tyckte att det hade blivit för krångligt att administrera. I vilket fall som helst så fungerar tvåomgångsröstningen i princip lika bra. Jämför t.ex. med presidentvalen i Frankrike.

  Kommentar av Steno — 25 april 2010 @ 11:51

 16. @ Anonyma Pirater

  ” CE har gjort ett toppenjobb nere i Bryssel, men han platsar knappast i styrelsen längre, eller ”per automatik” som vissa andra tror.”

  Du får gärna utveckla detta vidare. Hursomhelst så är det nu upp till medlemmarna huruvida Engström får en styrelseplats. Du får rösta som du vill, om du nu är medlem.

  ” Detta är bara början till slutet för Piratpartiet, och efter årets Riksdagsval, lär väl PP mest bli en ”fotnot” i historieböckerna. För som det är idag, så har inte PP en chans i helvete att komma in i riksdagen. Falkvinge har sett till detta, genom att förvandla PP från ett ”frihets/personlig-intregritets parti” till ett väldigt toppstyrt, och ”kuppsäker” parti.”

  Det är anmärkningsvärt hur du försöker fabricera motsatsförhållanden som inte existerar. Ditt argumentationsfel invaliderar för övrigt resten av ditt stycke.

  ” En röst på PP i riksdagsvalet 2010, är en röst i sjön. PP kommer inte in i riksdagen, och PP förtjänar inte att vara i riksdagen.”

  En röst är aldrig en bortkastad röst såvida man inte röstar på något som man inte tror på.

  ” NEWSFLASH: Valberedningen har föreslagit EXAKT samma namn som Förslag #7 (Farmorgun), med den lilla skillnaden att CE inte finns med i valberedningens variant. Och det bör han heller inte vara, då han kommer befinna sig i en position där han kan/kommer att avlöna 1 eller flera i styrelsen.
  = En köpt plats i styrelsen”
  ”Newsflash” på dig själv. Engström köper inte en plats i styrelsen. Det är endast partimedlemmarna som genom sina röster kan säkerställa en i styrelsen åt honom. Sluta att sprida falska anklagelser. Resten av stycket hänvisar jag till vad Anders Troberg skrev.

  Kommentar av kras — 25 april 2010 @ 14:05

 17. @ CE, anonym

  ” Du har köpt din plats CE… tro inget annat.”
  ” Grattis! Du har just gått emot vad hela piratpartiet handlar om och köpt din plats i styrelsen! Bra jobbat.”

  Christian Engström har inte köpt någon plats i styrelsen. Sluta sprida dessa falska anklagelser. Partiets medlemmar har med omröstningarna tydligt visat att de vill ha med Engström i styrelsen.

  ” Du var den pirat jag hade mest respekt för innan denna händelse, detta fiasko har gjort att jag och flera vänner inte tänker rösta på piratpartiet i valet.”

  Du tänker alltså inte rösta på partiet på grund av något påhittat händelseförlopp? Var partiets frågor inte viktigare än så?

  @ CE
  ”Mark my words… nu när mr money har fått sin styrelseplats så kommer han åter att villkora pengar till partiet. Men skadan är redan skedd… bra mycket bättre pirater kommer nu att lämna detta sjunkande skepp. Tack CE… du förtjänar detta, hoppas du e nöjd.”
  Anser du dig ha funnit ett litet hål i skrovet på skutan och tar istället för hammare och spik fram kofoten och börjar bryta upp hålet? Man kan fråga sig vad syftet är med att försöka skapa självuppfyllande profetior här på denna blogg…

  Kommentar av kras — 25 april 2010 @ 14:06

 18. Med all respekt för valberedningens förslag tog jag mig den frihet, som många andra medlemmar också hade; att rucka på den princip som valberedningen ville få gehör för, sedan var det årsmötets sak att välja. Rätt eller fel det får framtiden utvisa. Men, nog undrar jag varför det inte tidigare funnits avtal som reglerat vad som gäller. Det gäller såväl pengalån som uppgörelser med berörda uppdragstagare. Det måste styrelsen råda bot på. Avtal och därtill hörande förhandlingar är långt bättre än de meningsmotsättningar och misstänkliggöranden, som flera av oss har blivit en del av, oavsett om vi önskat det eller inte. Ingångna avtal ska hållas och kan inte ensidigt ändras av endera part – det är en bra utgångspunkt.

  Kommentar av farmorgun — 25 april 2010 @ 22:18

 19. Jag röstade för att du ska få vara kvar i styrelsen, därför att jag tror det är det bästa för PP. Men du får sluta upp med de här dumheterna! Att antyda att presidiet ändrat röstningsförfarandet under mötets gång är bara larvigt. Till och med larvigare än att prata om kuppförsök för att du inte var med i valberedningens förslag. Det sänker förtroendet för dig, och skapar osämja i PP.

  Kommentar av Daniel Flöijer — 26 april 2010 @ 11:23


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: