Christian Engström, Pirat

8 april 2010

Dragkampen om ACTA fortsätter

Filed under: ACTA,informationspolitik — Christian Engström @ 14:48

EU-förhandlaren Luc Devigne och kanadensiske juridikprofessorn Michael Geist på ACTA-hearingen i EU-parlamentet i tisdags

I tisdags ordnades en hearing i Europaparlamentet om ACTA. Bland talarna fanns dels den kanadensiska ACTA-experten Michael Geist, dels EU-kommissionens förhandlare Luc Devigne.

IP-watch.org har en mycket bra sammanfattning av vad som sas.

Executive summary: Parlamentet kräver alla papper på bordet, och att ACTA-avtalet bara ska handla om varuförfalskningar, inte om nedladdning på internet. Men det struntar kommissionen i, och kör vidare som förut.

Nästa steg är en ny förhandlingsrunda på Nya Zeeland nästa vecka. Då ska EU-förhandlaren fråga USA om de tycker att det är okay att offentliggöra alla dokument om ACTA.

Någon som vill våga sig på en gissning om vad USA kommer att svara?

Läs mer hos hos IP-watch.org

…………

Previous articles on ACTA

Foto av Monika Ermert

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

6 kommentarer

 1. Älskade din kommentar på C.Malmström igår om hur svårt det egentligen är att samarbeta med USA om nedstängning av barnporrsiter. Caught her off guard! 🙂

  Kommentar av Olofb — 8 april 2010 @ 15:08

 2. Jag tyckte också du gjorde en bra insats igår, men försök att styra in diskussionen på vaför det är fel med censurering AV PRINCIP. Dra även gärna jämförelser med andra länder som kommit lite längre på det sluttande planet.

  Annats kommer diksussionen alltid handla om det enskilda fallet = PP anses vara pedofiler. Och det är en diskussion ni aldrig kan vinna…

  Kommentar av Markus "LAKE" Berglund — 8 april 2010 @ 16:49

 3. Geist till EU? +5! 🙂

  Kommentar av Rick — 9 april 2010 @ 4:03

 4. Demokrati när kommissionen kan fullständigt strunta i parlamentets resolutioner och bara gå vidare? Det är inte demokrati. Vet ej var det är men demokrati är det inte.

  Kommentar av Rick — 9 april 2010 @ 4:10

 5. Jag tycker också du gjorde ett bra jobb, men jag tror ett intressant argument är att ta upp att offren är emot censuren. Att fråga censurförespråkarna varför dom tror att det är så kan nog ge dem tunghäfta 🙂

  Kommentar av Daniel Flöijer — 9 april 2010 @ 7:27

 6. USA kommer aldrig någonsin gå med på att i förväg offentligöra innehållet i ACTA-avtalet.
  Då knoppar de hellre av den part som kräver det och driver sedan vidare förhandlingarna via bakvägen i det riktigt tysta istället.

  Kommentar av Ingen — 10 april 2010 @ 0:37


RSS feed for comments on this post.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: