Christian Engström, Pirat

20 januari 2010

”Piraterna” släpps som pocket idag

Filed under: informationspolitik — Christian Engström @ 13:45

.

Boken ”Piraterna” av Anders Rydell och Sam Sundberg släpps som pocket idag. Förutom att pocketupplagan är betydligt billigare (41 pix + frakt) innehåller den dessutom ett nytt kapitel som handlar om Piratpartiet och EU-valet. Eftersom jag figurerar i det kapitlet vill jag gärna göra lite reklam för boken. 😉

Beskrivning av boken hos Adlibris:

PIRATERNA en av 2009 års mest omtalade fackböcker, finns nu i uppdaterad och reviderad pocket med två helt nyskrivna kapitel om Piratpartiets framgång i EU-valet och om händelserna kring The Pirate Bay-rättegången.

Historien om The Pirate Bay, Piratbyrån, Piratpartiet och slaget om upphovsrätten är dramatisk. Kriget mellan fildelarna å ena sidan och industrin och upphovsrättsförsvararna å den andra kommer att pågå lång tid framöver, bli både aggressivare och beröra allt fler människor.

Vad kommer att hända med kulturlivet när den nya generationen vant sig vid att information och underhållning är gratis?

I Piraterna får läsarna följa piratrörelsens framväxt från fildelningens början på nittiotalet till det att Gottfrid Svartholm Warg startar The Pirate Bay på en server i Mexiko, via katt- och råttaleken mellan jurister och fildelare, razzian och till sist rättegången mot The Pirate Bay.

Boken är baserad på intervjuer med pirater, åklagare, antipiratbyråns folk och internationella experter.

Författaren Anders Rydell om de nya kapitlen:

I första upplagan satte vi punkt där rättegången mot The Pirate Bay startade. Eftersom det har hänt så otroligt mycket sedan dess kände vi att det var nödvändigt att skriva till ett par nya kapitel. Det har aldrig skrivit så mycket om piratrörelsen i Sverige och internationellt som under våren 2009. CNN toppade sina nyheter om EU-valet med Piratpartiets framgång i juni. En viktig förändring som beskrivs i de nya kapitlen är piratrörelsens förskjutning, från att tala om fildelning till att mer och mer tala om integritet. Man kan säga att The Pirate Bays haveri och Piratpartiets på många sätt osannolika seger i EU-valet under sommaren var den tydliga brytpunkten.

Även för den som tycker det känns lite retro med en bok på papper rekommenderar jag köp. 😉

Boken finns även i Piratshoppen.

…………

Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer

 1. Typiskt. Jag beställde den inbundna igår. Nu missar jag det nya kapitlet. Aja, får köpa pocketboken med. 🙂

  Har du några fler böcker som är bra för den som vill ”läsa på” lite? Håller på att jaga Makt som hobby av Tönis Tönisson men det har inneburit lite problem. :/

  Kommentar av Lars — 20 januari 2010 @ 15:14

 2. Jag gillar retro-grejer, och kul med ett nytt kapitel. Kommer säkert köpa den. ^^

  Kommentar av Yamiko — 20 januari 2010 @ 15:14

 3. gött!

  Det går inte att scanna Makt som hobby och lägga upp den som .PDF?

  Kommentar av Manen — 20 januari 2010 @ 15:31

 4. Ja, skanna gärna Makt som hobby – den verkar ju omöjlig att få tag på. Författarens namn är ju inte direkt vanligt (väldigt sökbart) så han kanske kan kontaktas direkt (eniro?) och så kanske man t.o.m. kan få samtycke! Han lär väl knappast sitta på manuskriptet som textfil eftersom den är så gammal tyvärr..

  Kommentar av Henrik — 20 januari 2010 @ 16:05

 5. […] Boken Piraterna släpps som pocket idag. För 41 kr får du en jättebra bakgrund och inblick i hur den svenska piratrörelsen utvecklats från cola-pimplande hackers till EU-parlamentariker, inklusive en tillbakablick och avslöjanden om filmundustrin i början av 1900-talet. Författarna Anders Rydell och Sam Sundberg har gjort ett fantastiskt research-jobb. (via EU-parlamentarikern Christian Engström) […]

  Pingback av axplock 2010-01-20 | axbom — 20 januari 2010 @ 22:01

 6. Kan någon översätta boken till engelska? Jag tänker på piratpartier och folk i andra länder som kan dra nytta av det här.

  Kommentar av Rick — 21 januari 2010 @ 5:37

 7. Tönis Tönisson e-mail: tonis@comhem.se

  Kommentar av khimmy — 21 januari 2010 @ 9:29

 8. […] Boken Piraterna släpps som pocket idag. För 41 kr får du en jättebra bakgrund och inblick i hur den svenska piratrörelsen utvecklats från cola-pimplande hackers till EU-parlamentariker, inklusive en tillbakablick och avslöjanden om filmundustrin i början av 1900-talet. Författarna Anders Rydell och Sam Sundberg har gjort ett fantastiskt research-jobb. (via EU-parlamentarikern Christian Engström) […]

  Pingback av axplock 2010-01-20 | axbom — 9 mars 2010 @ 1:56

 9. ‘Makt som hobby – konsten att bli förklädd gud’ rides again! Den har nu återutgetts på Dejavu förlag. Boken går att beställa i bokhandeln eller köpa på nätet (adlibris). Bra, va?

  Kommentar av Tönis Tönisson — 26 mars 2010 @ 12:30

 10. Deference to author , some great entropy. ”It’s always too early to quit.” by Norman Vincent Peale.

  Kommentar av Letty Scafe — 21 februari 2012 @ 2:24


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: