Christian Engström, Pirat

1 december 2009

Ät mitt sociogram, FRA!

Filed under: FRA,informationspolitik — Christian Engström @ 11:21

FRA - Fredrik Reinfeldt, Avlyssnaren

Idag startar avlyssningen av hela det svenska folket, när FRA får koppla in kablarna.

Statsminister Fredrik Reinfeldt har därmed utfört uppdraget som hans amerikanska husse beordrade.

Avlyssningen får ske utan någon brottsmisstanke, och informationen som samlas in kommer att delges främmande makt på sätt som regeringen eller regeringskansliet bestämmer i hemlighet.

Särskild tonvikt kommer att läggas på att samla in underlag för så kallade sociogram, alltså kartläggningar av vilka personer som har kontakt med vilka andra. Så har säkerhetstjänstens inrikesspionage arbetat sedan åtminsone Informationsbyrån IB:s dagar.

För att underlätta regeringens arbete med att skydda sig mot medborgare som mig, bidrar jag här med lite lite länkar till bloggare som också är att betrakta som regimfiender i den här frågan:

Anna Troberg, Henrik Alexandersson, UD/RK, Philip Wildenstam, Snild, Jinge, Kentson, Mirfak, Sagor från livbåten, Opassande, Mary, Konspirationer och sanningar, Dagens konflikt, Ravenna, Sossar mot storebror, Liberal och långsint, Techrisk, 99, our 68, Jardenberg, Amanda Brihed, Stand up diggers all, Tianmi, TantraBlog, BetaAlfa, Teknikkonsument, Lake, Sweed05, Webbfeber, Maloki, HumbleBee, Dagens samhälle, Alliansupproret, Scaber Nestor, Peter Andersson, Beelzebjörn, Snorkig, Jens O, HannahSthlm, Kapten TOQig, Ipse Cogita, Maria Ferm, Exiled Pirate, You’re no different to me, Kakbit, Ännu en onödig blogg, Sugbloggen, Bullshie, Bussföraren, Farmor Gun, If I lay here, Händelsehorisont, Magnihasa, I polemik, Berinder, Kverulant, Skivad Lime, Svensson, Maloki (igen), Conjoiner, Deepedition, Sandrability, Enligt min humla, Syrrans granne, Blå borgen, Lars-Erick, Mark Klamberg, Nattis 2.0, Angie Roger, Oscar Fredriksson, Mark Klamberg (igen), Kent Persson, Yttrandefrihet ftw, Törnebohm, HBT-sossen, Per Pettersson, Beelzebjörn (igen), Drottningsylt, Anders S Lindbäck, Kommunisternas blogg, Integritet och frihet, Mathias Sundin, Hornstull & världen, Thorlin, Tommy K Johansson och många fler.

Medan det ännu är tillåtet vill jag dock påminna om att Fredrik Reinfeldt är vald på demokratisk väg, och (ännu så länge) kan väljas bort på samma sätt.

Piratpartiet ställer upp i riksdagsvalet i september 2010.

…………

PS. Jag ser nu att en av bloggarna jag länkat ovan faktiskt är positiv till FRA, och alltså inte bör betraktas som regimkritiker. Men jag låter honom stå kvar ändå, så får han själv förklara det för säkerhetspolisen när de knackar på dörren. Lite spill får man räkna med när rikets säkerhet ska värnas.

Andra bloggar om: , , ,

26 kommentarer

 1. Dude, jag heter Wildenstam, inte Widenstam. Gör det inte svårt för FRA nu.

  Kommentar av Philip Wildenstam — 1 december 2009 @ 11:24

 2. underbart:)

  Lite mer hjälp för FRA att hitta denna sida

  #c4 #jihad #bomb #piratpartiet

  Kommentar av @collentine — 1 december 2009 @ 11:43

 3. […] Edit: Great post by Piratpartiet’s MEP: Ät mitt sociogram, FRA! […]

  Pingback av FRA åt Helvete! | Transparency, Social Media and Cultural Patterns — 1 december 2009 @ 11:55

 4. Varför fruktar våra regeringar sina medborgare? För det är vad FRA handlar om rädslan för medborgaren.För att slippa denna rädsla borde regeringarna föra en politik som gynnar medborgaren och inte bara makteliten. Men man har sålt oss och vårt land till marknaden och nu är den här den kapitalistiska diktaturen.Nu förväntar jag mig demonstrationer som både syns och hörs och låt våra protester eka genom cyberrymden så högt och i en sådan mångfald att FRA slår knut på sig själva. Tack Piratpartiet!

  Kommentar av astrid boman — 1 december 2009 @ 12:09

 5. Men alla avlyssningsbeslut går ju via en ”domstol”. En ”domstol” som vars domare och politiska ledamöter är utsedda av de FRA-gillande partierna, som inte får granskas av media, och som MINIMUM får ge tillstånd till ett ”trafikstråk”, vilket motsvarar ungefär 100 000 datorer

  Och vi ska inte vara ett dugg oroliga. Oppositionen har dyrt och heligt lovat att riva upp FRA – för att istället införa sin egen version som innebär ÄNNU mera övervakning.

  Kommentar av Grå — 1 december 2009 @ 12:18

 6. @Wildenstam:

  Tack, rättat. Vi vill ju inte göra det svårt för våra övervakare, som sagt. Då kan det ju se ut som att vi har något att dölja.

  Kommentar av Christian Engström — 1 december 2009 @ 12:24

 7. Jag är beredd att fortsätta skylta offentligt med att jag är kritiker av just denna regim 🙂

  /p

  Kommentar av Peter Andersson — 1 december 2009 @ 12:29

 8. Känns som jag hamnat i ett fint sällskap!
  Dessutom finns nog massor under ”många flera”.
  Så FRA blir fullt sysselsatta ett tag.

  Kommentar av Lars_Erick — 1 december 2009 @ 12:42

 9. Låt dom äta sig mätta! Klockren rubrik :))

  Kommentar av TOQig — 1 december 2009 @ 12:57

 10. […] bloggar är: Lake, Mikael, Mary, Mary, Gun, Scaber Nestor, Opassande, Jens, Deeped, Amanda, Christian och Mark (som även länkar en bra sammanfattning av hela FRA-diskussionen) och inte minst Sagor […]

  Pingback av Riksdagskandidat mot FRA – del 3 | Oscar Fredriksson (C) — 1 december 2009 @ 13:01

 11. Härligt inlägg, Christian! Idag är jag stolt över att vara en regimfiende för är tydligen det man är när man står upp för rättssäkerhet och personlig integritet.

  Kommentar av Sandra — 1 december 2009 @ 13:08

 12. #FRAthelulz #svalanharlyft

  Kommentar av maloki — 1 december 2009 @ 13:30

 13. Våra folkvalda politiker är landsförrädare som kryper för USA jösses vad jag föraktar dom.
  ACTA ER!

  Kommentar av ziggez — 1 december 2009 @ 13:31

 14. Glad och stolt att få stå med på denna illustra lista!

  Kommentar av Händelsehorisont — 1 december 2009 @ 14:18

 15. Här kan ni hjälpa till att heja på FRA:

  http://hejfra.se/

  Kommentar av Harlekin33 — 1 december 2009 @ 15:10

 16. There goes my very essential integrity that is necessary for someone like me that want to dissolve the entire state apparatus in favour of completely voluntary market solutions to common problems and discerns that people in society experiences.

  Even though I am as peaceful as one can be, a zen master of peace so to say. The crime syndicate known as under the collective name ”the state” surely will find me and my sociogram very interesting and ”necessary” in order to eliminate dissenting.

  I will now stop all communication with my friends and cover in fear… I am even considering trying to emigrate before it is to late and I will experience my own execution.

  Kommentar av Anonymous — 1 december 2009 @ 15:43

 17. Ack. Länkkärlek. Jag blir rörd. ❤

  Kommentar av tankefel — 1 december 2009 @ 17:17

 18. […] Ät mitt sociogram, FRA! […]

  Pingback av FRA-Nej, Nej! : Alliansupproret — 1 december 2009 @ 18:48

 19. En dag som denna känns det verkligen bra att vara med i detta härliga gäng! Tack Christian och alla andra för det som ni gjort och gör. Läste nyss ett ode till FRA hos MiNimaliteter högt för en av mina vänner i telefon. Skrattet efter slutklämmen gick inte av för hackor.

  Kommentar av farmorgun — 1 december 2009 @ 21:19

 20. Ja, det är ju fan.

  Kommentar av Johan Tjäder — 1 december 2009 @ 23:24

 21. ”Medan det ännu är tillåtet vill jag dock påminna om att Fredrik Reinfeldt är vald på demokratisk väg, och (ännu så länge) kan väljas bort på samma sätt.”

  detta tål verkligen att upprepas!

  Kommentar av Stefan — 1 december 2009 @ 23:31

 22. Bra inlägg Christian! Fortsätt att jobba som du gjort och se till att varken du eller dina kamrater viker från Piratpartiets grundläggande ideal, och jag kommer att rösta på er och ge er donationer även i riksdagsvalet.

  (Jag befarar dock att Reinfeldt & Co kommer att utnyttja FRA-apparaten för att skaffa sig ett övertag.)

  Kommentar av Sovjetallergiker — 2 december 2009 @ 0:39

 23. Bra skrivet. Om det inte var för massinvandringen, den galopperande brottsligheten, klimathotet och ett halvdussin andra stora frågor skulle PP få min röst.

  Kommentar av Erik — 2 december 2009 @ 0:53

 24. […] Ät mitt sociogram, FRA!- Regimfiender united! […]

  Pingback av Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-12-02 — 2 december 2009 @ 6:00

 25. Ett kanske billigare alternativ till att skapa ett eget sociogram är väl att köpa alt. hacka Facebook. Det måste vara en guldgruva för FRA.

  Kommentar av Tom — 2 december 2009 @ 18:07

 26. Jag är också regimfiende och stolt sådan.

  Kommentar av Anders — 3 december 2009 @ 22:05


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: