Christian Engström, Pirat

1 september 2009

Telekompaketet går till tredjebehandling

Filed under: informationspolitik,Telecoms Package — Christian Engström @ 12:41

EU:s ministerråd kommer att öppna en tredjebehandling (”förlikning”) av telekompaketet, rapporterar DN. Det kanske inte kommer som någon större överraskning, men nu är det alltså officiellt.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) kommer att hålla i processen från ministerrådets sida, eftersom Sverige är ordförandeland i EU just nu. DN har en bakgrundsartikel om telekompaketet för den som vill läsa på.

Kommer vi att få se en tredjebehandling som präglas av öppenhet och transparens från regeringens sida, eller blir det som vanligt med ministrar som stiftar lagar så långt från den offentliga debattens ljus som de bara kan? Det får vi se.

Jag skrev om tredjebehandlingen av telekompaketet under rubriken ”Dags att göra slut på dolt dubbelspel” för några veckor sedan. I och med det här beskedet från regeringen är den artikeln högaktuell nu.

…………

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer

 1. […] ska man försöka tvinga igenom det ändå. Om man bekymrar sig för hur folk känner för det demokratiska underskottet inom EU kanske man ska ta och fundera på att respektera att folk inte vill ha något till att […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Säg mig, vem i hela världen kan man lita på? — 2 september 2009 @ 6:33

 2. Varför ska det ens finnas en möjlighet att kunna bli avstängd från Internet? Ska det då också bli förbjudet att äga en mobiltelefon? En mobil funkar utmärkt att antingen surfa på eller att köra som 3G-modem.
  Vad är nästa steg? Husarrest, förbud att skicka brev… listan kommer nog att göras lång med tiden om vi inte byter ut dessa maktgalna politiker vi har idag.

  Kommentar av Anders — 2 september 2009 @ 8:42

 3. Skandal att DN och övriga medier inte pratar med dig i dessa frågor…
  Men DN ägs ju av Bonnier. De vill nog helst av allt att du ej ska synas öht.

  Kommentar av gastlind — 2 september 2009 @ 8:56

 4. […] mer hos Christian Engström, Hax och Erik Josefsson. Missa inte heller att Piratpartiet nu (tillsammans med gröna gruppen) […]

  Pingback av Rick Falkvinge (PP) » Tredje förhandlingen om mänskliga rättigheter på Nätet — 2 september 2009 @ 12:48

 5. Har vi tur faller frågan på internt käbbel, men en sak är klar regeringen har inte gjort stort väsen kring frågan så det där med öppenhet ligger lite löst till men vi får se. ( Artikeln är i Sydsvenskan inte DN 🙂

  Kommentar av Väderkvarnen — 2 september 2009 @ 16:27

 6. […] hamnat i Väderkvarnens arkiv. Farmödrar, kökbsbordsägarinnor, pirater, humlor och hyenor har kommenterat relaterade frågor. Även toleranta ledarskribenter, fundersamma politiker, och […]

  Pingback av Övervakning är trygghet « Väderkvarnen — 2 september 2009 @ 16:31

 7. Men anledning av vad EU-nämndens ordförande skriver på sin blogg
  http://annakinbergbatra.blogspot.com/2009/09/svenska-erovringar-utan-pirater.html
  undrar jag som väljare vad du gjorde istället för att vara där?

  Kommentar av farmorgun — 3 september 2009 @ 18:23


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: