Christian Engström, Pirat

11 augusti 2009

Om telekompaketet i Sydsvenskan

Filed under: delad kultur,Telecoms Package — Christian Engström @ 9:01
Screenshot-2

Sydsvenskan 11 aug 2009

Jag skriver en debattartikel om telekompaketet i Sydsvenskan idag:

”Dags att göra slut på dolt dubbelspel”

Behandlingen av telekompaketet ger det svenska EU-ordförandeskapet en chans att verka för en öppnare beslutsprocess inom EU. Då skulle samtidigt medborgarna få reda på vad regeringen anser om att stänga av människor från internet.

Läs mer hos Sydsvenskan.

…………

Andra bloggar om: , ,

12 kommentarer

 1. Tack för att du gör det du lovade göra i Bryssel!

  Kommentar av Anne — 11 augusti 2009 @ 10:07

 2. […] Christian Engström skriver om telekompaketet i Sydsvenskan, vilket är oerhört lyckat. Frågan om tredjebehandlingen är mycket riktigt höljd i en centerpartistisk dimma. […]

  Pingback av Om telekompaketet : Intensifier — 11 augusti 2009 @ 10:55

 3. […] Om telekompaketet i Sydsvenskan Jag skriver en debattartikel om telekompaketet i Sydsvenskan idag: “Dags att göra slut på dolt […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — 12 augusti 2009 @ 1:16

 4. […] om Telekompaketet fortsätter efter en smärre sommardipp. Christian Engström skriver i Sydsvenskan och önskar ett förtydligande från (C) som för tillfället helgarderat sig […]

  Pingback av opassande » Blog Archive » Ju mer vi är tillsammans — 12 augusti 2009 @ 6:15

 5. Börjar det inte bli dags för ett förtydligande snart om maktfördelningen i EU? Alternativt en pudel? Det är inte lätt att fatta vad du menar i artikeln. Ricks märkliga kommentarer hos Staffan Danielsson och Karl Sigfrid har snarare kastat mer bränsle på elden. Vad skulle bli bättre om mer makt överfördes från medlemsstaterna, dvs ministerrådets representanter, till Europaparlamentet? Jag kan inte se det. Men framför allt: Varför har partiet överhuvudtaget någon åsikt i frågan?

  Kommentar av Lars — 16 augusti 2009 @ 9:28

 6. Christian Engström och Piratpartiet vill va med och bygga ut superstaten EU och drar alla väljarna vid näsan.

  Kommentar av E — 16 augusti 2009 @ 16:24

 7. Christian Engström och Piratpartiet vill va med och bygga ut superstaten EU och drar alla väljarna vid näsan. Goodbye Freedom!

  Kommentar av E — 16 augusti 2009 @ 16:25

 8. Citerat uttalande från en blogg kommentar som ställer frågor:
  Det föreligger en inkonsekvens när piratpartiet samtidigt vill stärka parlamentet, men säger nej till Lissabonfördraget.

  Ja vad är PP:s svar på detta påstående?

  Kommentar av piratreportern — 16 augusti 2009 @ 17:00

 9. @Rick Falkvinge

  Hur bemöter du detta, skrivet av Staffan Danielsson i kommentarsfältet:

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=20496976&postID=1697948473377979248

  Detta innebär att EU inte längre skulle bestå av enskilda medlemsländer, utan i EU-gemensamma frågor skulle EUs medborgare rösta fram ett EU-parlament som hade full överstatlig beslutanderätt. Det som av en del kallas ”superstat”.

  Rick Falkvinge bekräftar ännu en gång att det är precis vad Piratpartiet faktiskt driver, att ”EU-parlamentet (”ett parlament”) ska, i en fungerande demokrati, helt enkelt ha sista ordet i de frågor den är kompetent att besluta i.”

  Och Rick slår än en gång övertydligt fast att ”Att torpedera Lissabon skulle därför vara en möjlighet att börja göra EU till en riktig demokrati”.

  Jag som trodde att Piratpartiet genom att torpedera Lissabonfördraget vill återföra beslutandemakt till de enskilda medlemsländerna.

  Och så var det precis tvärtom; Piratpartiet vill att allt EUs inflytande ska beslutas centralt i Bryssel och Strassbourg och inte genom det mellanstatliga Europeiska rådet, där varje medlemsland företräds av sin regeringsrepresentanter.

  Jag hoppas att det var det här som Piratpartiets väljare ville ha när de röstade i juni…

  Jag betvivlar det, och själv hade jag alltså ingen aning om att Piratpartiets fokus på ”medborgarrätt” innefattade ett ”Europas Förenta Stater”.

  Kommentar av piratreportern — 16 augusti 2009 @ 17:09

 10. Fråga istället när centerpartisten Staffan Danielsson tänker börja följa centerpartiets ”integritetsmanifest”?

  TOMMA ORD och REJÄLT MED KRÄNKNING!

  Kommentar av Hans J — 16 augusti 2009 @ 17:54

 11. @hans J

  Att fråga Centern om deras politik är ett avslutat kapitel. Centern säger en sak och gör en annan. Fredrik Federley satte spiken i kistan under FRA omröstningen med sitt svek emot väljarna.

  Bara för att centern är Lissabonförespråkare, så är det ändå legitima frågor som Staffan Danielsson ställer till PP. Visst är det ett politiskt spel från hans sida, men frågorna blir inte oviktiga för det. Och framförallt så kan man inte avfärda frågor genom att säga att man bör fråga andra om samma sak. Det är rent nonsens. Sluta bete dig som en fanatisk fotbollsupporter som helt okritiskt försvarar ditt lag. Fråga istället de som du lagt din röst på vad de sysslar med. Mycket mer konstruktivt.

  Kommentar av piratreportern — 16 augusti 2009 @ 18:37

 12. […] den evigt subtila Hyenan(!). Men tappra riddare och riddarinnor som vår nye EU-paralementariker, Falkvinge, HAX, Emma och Pär Ström skall inte heller glömmas. [EDIT] And The Josh Too. […]

  Pingback av Demokratiinspektören (eller hur jag lärde mig älska Övervakningen) « Väderkvarnen — 19 augusti 2009 @ 0:44


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: