Christian Engström, Pirat

9 juni 2009

Tack, alla aktivister!

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 12:44
.

EU-valet 2009

Piratpartiet var den stora vinnaren i EU-valet, och tog preliminärt hem 7,1% och ett mandat. Den nyheten tror jag inte någon har missat. 🙂

Tack, alla som bidragit till segern! Det här var verkligen någonting vi gjorde tillsammans. Vi är en riktig gräsrotsrörelse, och det var det som gjorde att vi kunde ro det här valet i land.

Nu fortsätter vi framåt på den inslagna vägen. Intresset för Piratpartiet och de informationspolitiska frågorna ligger på topp, både i Sverige och de övriga länderna i Europa.

Igår, dagen efter segern, hade jag en fullständigt vansinnig dag. Efter att ha lyckats sova någon dryg timme (jag var av naturliga skäl en smula uppe i varv efter valnatten, så det tog lite tid att somna), ringde väckarklockan 05.00. Taxin till morgonsoffan hämtade 05.45, och sedan var det fullt ös utan något avbrott i 12 timmar.

Svenska Dagbladet (som hade mött upp med en reporter till första taxiresan) hade en bra artikel om den kaotiska dagen i papperstidningen idag, men jag hittar den inte på nätet ännu. Men full fart var det.

Jag svarade i telefonen så ofta jag hade möjlighet, men det var inte särskilt ofta. Ringde gjorde det precis hela tiden, så det blev slumpen som fick agera pressekreterare och välja ut vilka som fick telefonintervjuer. SMS hann jag överhuvudtaget inte läsa (och har fortfarande inte hunnit).

Runt 16-tiden tog batteriet i mobilen slut — inte för att jag hade hunnit prata så mycket i den, utan i första hand för att vibrationssignalen drar så mycket energi när den går utan att någon svarar.

Vid 17.30 var jag klar med en radiointervju i Studio Ett i P1, och efter det bestämde jag mig för att det fick vara bra för dagen och tog taxin hem. Eftersom jag var bokad på morgonsoffa även idag tisdag, med ny uppstigning 05.00, tyckte jag att det var bättre att jag satsade på att varva ner ett par timmar och sedan gå och lägga mig. Jag tror att studiomännen uppskattar om man försöker undvika att svimma i direktsändning. 🙂

Nu är jag tillbaka vid tangentbordet igen, och ska ägna dagen åt att försöka komma ikapp lite grand. Telefonen ringer hela tiden idag också, och jag gör mitt bästa för att hinna svara. Det är hektiskt, men det är riktigt, riktigt kul.

Det senaste halvåret har jag avslutat i princip alla mina blogginlägg på samma sätt, men nu kan jag variera mig och prata i imperfekt istället för futurm. Det som förut bara var förhoppningar om framtiden har nu blivit historia:

Piratpartiet ställde upp i EU-valet 2009 och det blev en dundersuccé!

Den framgången har vi alla del i. Det här var ett bevis på vad engagerade aktivister som arbetar tillsammans med hjälp av modern teknologi kan åstadkomma. Den lärdomen tar vi med oss när vi fortsätter framåt. Vi har mycket arbete som ligger framför oss.

Men just nu ska vi alla se till att vi också tar oss tid att dels pusta ut efter de senaste månadernas slit, och dels kommer ihåg att känna oss riktigt glada och stolta. Det har vi verkligen ärligt förtjänat!

61 kommentarer

 1. Grattis Piratpartiet och Christian. Jag är helt övertygad att du kommer göra ett bra jobb och du kommer få ett stöd från en hel rörelse som har insett att de frågor Piratpartiet driver är varken höger eller vänster de behandlar något ännu viktigare nämligen vår medborliga rätt att uttrycka oss utan övervakning. Du kommer ha mitt fulla stöd som medborgare och partimedlem och se nu till att inte jobba ihjäl dig innan du är ens på plats i brussel 😀

  Kommentar av nicelander — 9 juni 2009 @ 12:58

 2. Varsågod! och du ska ha tack för ditt otroliga arbete du med!

  Kommentar av anon5 — 9 juni 2009 @ 13:00

 3. !

  Kommentar av Hans J — 9 juni 2009 @ 13:00

 4. Grattis till parlamentarikerplatsen! Jag har aldrig varit så engagerad i ett val tidigare, till och med så att jag distribuerade valsedlar för PP på valdagen (och jag är normalt ganska opolitisk om än en gnutta klassisk liberal).

  Jag tror också det är många lärdomar i mediedebatten som vi kan utnyttja inför riksdagsvalet. Det har varit onödigt stort fokus på fildelningen, tycker jag. Fokus måste vara på konkreta medborgarrättsfrågor, som frihet från övervakning och obskyra register, och kanske frågan om en konstitutionsdomstol.

  Kommentar av Mr Profit — 9 juni 2009 @ 13:02

 5. Grattis. Give’m hell. 🙂

  Kommentar av Strand — 9 juni 2009 @ 13:31

 6. Jag kan bara stämma in i både ditt tack till alla, och andras gratulationer! Snyggt jobbat och grattis, både till varenda piratpartist men i synnerhet till Christian.

  Kommentar av Mikael Hedberg — 9 juni 2009 @ 13:38

 7. Skönt med ett ”tack” till medlemmarna som jobbat hårt för partiet.
  Kom bara ihåg vilka som hjälpt er till Eu nu. 🙂

  Kommentar av Akira — 9 juni 2009 @ 13:45

 8. Grattis!

  Kommentar av Saoshyant — 9 juni 2009 @ 13:58

 9. Det är helt underbart och fantastiskt, men glöm inte bort att det är nu det RIKTIGA arbetet börjar 😉

  Kommentar av Björn — 9 juni 2009 @ 14:13

 10. Piratpartiet är ett riktigt gräsrots parti, för utan pengar och enbart med hjälp av frivilliga så gjorde (PP) nått som ansågs omöjligt i den situationen.

  Nu kommer Engström få ett välbetalt arbete, men det är han värd och jag hoppas att han når framgångar i parlamentet och att han hittat nya samarbetspartners.

  Grattis igen.

  Kommentar av kenny_lex — 9 juni 2009 @ 14:29

 11. Grattis! Och det var verkligen fint vad du sade i SvT:s morgonsoffa – att ditt mandat inte bara är en plats för dig i parlamentet utan en kanal för nätengagemang och grävande medborgare.

  En f.d. mjukvarupatentaktivist som representant i Bryssel! Tänka sig.
  Hoppas att du bland annat kan få moderaterna och socialdemokraterna (och naturligtvis även andra i Bryssel) att förstå mjukvarupatentfrågan. Det är ju egentligen bland det minst kontroversiella i piratpartiets politik.

  Kommentar av Tor — 9 juni 2009 @ 14:30

 12. Så glad! När åker du? Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga när du är i Bryssel – så att man (jag) får veta vad som händer i Bryssel. Det ska bli så spännande att se vad du lyckas med där. Jag har stora förhoppningar.

  Kommentar av Ylva — 9 juni 2009 @ 14:43

 13. Tänk om Amelia personval-röstas om dig?

  Kommentar av Kyckling I Rymden — 9 juni 2009 @ 14:56

 14. Osannolikt att det händer Kyckling. När hälften av distriken är räknade har Christian nästan 20% av personkryssen och Amelia 10%. Men ni har gjort ett lysande jobb allihop!

  Fett grattis från Centerhåll!

  /Markus, GuldCenterPirat

  Kommentar av Markus "LAKE" Berglund — 9 juni 2009 @ 15:47

 15. Riktigt riktigt roligt. Piratpartiet har vitaliserat mig och gjort det möjligt att se mina tankar och idéer få en given plats. Jag tillhör inte ”den unga generationen” men har föryngrats betydligt av framgången och tron på det goda och rätta för framtiden. Kör riktigt hårt Christian och ställ till det för de som inte vill förstå och hjälp de som vill. Vi är bakom och stöttar dig så att vi också når framgång i september nästa år.

  Kommentar av Mikael/Sandby — 9 juni 2009 @ 15:48

 16. Grattis till mandatet, det är du värd!

  Kommentar av kras — 9 juni 2009 @ 15:49

 17. Ja det här gjorde vi bra! 🙂 Jag är supernöjd med dig som vår man i Bryssel! Du förtjänar det förtroende vi har för dig. Jag personligen har aldrig känt mig mer delaktig i demokratin som nu. Lite otroligt när man tänker efter faktiskt! 🙂

  Kommentar av Anino — 9 juni 2009 @ 16:10

 18. Vad kul att det gick bra 🙂 Nu gäller det väl att hitta kompisar i Bryssel. Undrar om inte samarbete med Carl Schlyter vore bättre än med Marit Paulsen?

  Kommentar av Mandala — 9 juni 2009 @ 16:13

 19. Mycket bra jobbat, men snälla, sluta använda ”medborgarrätt” och använd ”mänskliga rättigheter” istället! Privatliv har även papperslösa rätt till! Också turister bör ha yttrandefrihet i Sverige!

  Kommentar av Calandrella — 9 juni 2009 @ 16:41

 20. Ville bara gratulerar och säga att det glädjer mig väldigt mycket över att vi lyckats engagera oss så bra. Jag hoppas att vi kommer att förändra politikernas åsikter o få dom att öppna ögonen lite.

  Mvh Emir

  Kommentar av Emir — 9 juni 2009 @ 16:56

 21. Stort grattis till Sverige skulle jag vilja säga, och till dig också förstås, Christian!

  Tycker du gjorde bra ifrån dig i morgonsoffan, förresten! (Gomorron Sverige kan ses på SvtPlay.) Också värt att se var det följande inslaget, ”Storpartierna missade ungdomarna.” Där får man verkligen ett kvitto på vilket inflytande vi redan indirekt har givit på de gamla partierna, i.o.m. valresultatet.

  Kommentar av Johannes — 9 juni 2009 @ 17:23

 22. Grattis Christian och hela partiet! Gå inte och bli korrumperad nu 🙂

  Kommentar av (en annan)Ylva — 9 juni 2009 @ 17:42

 23. Grattis CE, och PP till ett mycket bra val.

  Christian hörde din interju i brunchrapporten i måndags i p3, nu när PP fått plats i parlamentet så vrider gammel media frågan att ni kommer gå samma öde som junilistan som nu åkte ur. I stället för frågor som grisen-i-säcken-parti så är chargongen att ni åker ur EU om 5år, du är för ödmjuk när du svar på frågan. svara i still med något ”att det är om 5år, och så länge alianspartierna och sossarna driver internet fientliga förslag och godkänner lobby lagar, då behövs PP”

  Kommentar av pros — 9 juni 2009 @ 17:45

 24. 05:00? Aldrig i livet! Vila ut lite Christian! Bra jobbat med den fina bilden. 5,309,360 pixlar – det var många pixlar! Grattis. Skicka vykort från Bryssel. 😉

  Kommentar av Rick — 9 juni 2009 @ 17:49

 25. GRATTIS ❗ – och all lycka till med att ”ställa till rätta” i EU

  Kommentar av Josef Boberg — 9 juni 2009 @ 17:50

 26. Verkligen jättekul att folk röstade! Nu börjar arbetet! Det enda trista i det hela är att Amelia inte fick följa med. Hon hade gjort sig tokbra i parlamentet tillsammans med dig.

  Kommentar av Johan — 9 juni 2009 @ 18:07

 27. Hurra hurra hurra!

  Kommentar av good morning terrorism — 9 juni 2009 @ 18:19

 28. Såg på inslaget nu. Från idag. Den där Isabella Lövin var inte bara lite fräck och arrogant. Man orkar lyssna på henne i fem minuter och man vill ut och rösta på PP igen!

  Kommentar av Rick — 9 juni 2009 @ 18:36

 29. Hehe, ”snyltarna,soffliggarna” kanske inte var så slöa trotts allt. Vet några politiker som underskattade oss rejält. 😉

  Kommentar av Akira — 9 juni 2009 @ 18:46

 30. Skål på det 😀

  Kommentar av visualwombat — 9 juni 2009 @ 18:52

 31. Christian: plocka ut ett par aktiva med tid över och sätt dem som pressfilter. Låt dem svara på alla samtal och sortera ut vad som är så pass viktigt att du bör ta det och vad som kan hänvisas till andra inom partiet. Utnyttja att vi har en enorm mängd duktiga aktivister så att du inte kollapsar av medias påtängdhet innan vi ens hunnit få ner dig till bryssel

  Kommentar av Mattias Bjärnemalm — 9 juni 2009 @ 19:40

 32. Grattis Christian! jag och 7 polare la vår röst på dig! jag är säker på att du är den rätte i EU.
  Idag gläds vi alla med dig men imorgon börjar vi marschem mot riksdagen och nästa års val!

  Jag vill också ge dig et litet tips, alla repotrar frågar dig om hur du/ni/vi skall rösta på än det ena än det andra, jag ser gärna att oavsett ämne du tar upp en diskussition med oss piratester här eller på PP:s hemsida och därefter bestämmer dig för hur du skall rösta. Lyssna på OSS och du kommer att lyckas. Lyssna på OSS och vi finns där alltid för dig. Lyssna på OSS och vi kommer att känna oss delaktiga och bli ännu mer engagerade. Så nästa gång en repotrer frågar dig om hur du skall ställa dig i en fråga, svara att det kommer vi all pirater att komma fram till gemensamt. Endast så kommer demokratin att segra, lyhördhet, engegameng och delaktighet.

  Lycka till Christian, jag är stolt över dig och PP!

  Nic

  Kommentar av nic — 9 juni 2009 @ 20:28

 33. @Calandrella:

  ”Medborgarrätt” är ett ord som ligger bra i min mun. Därför att medborgare helt enkelt har fler rättigheter och andra än ”papperslösa” har. Det handlar inte här om jämställdhet eller ”mänskliga rättigheter” vilket är någonting helt annat.

  Jag som medborgare ”äger” det här samhället tillsammans med alla andra medborgare. I den medborgerliga skyldigheten ligger bland annat att behandla medmänniskor, både andra medborgare och ickemedborgare, med respekt.

  Men i mitt ägandeskap kräver jag hyfs och respekt från de politiker som jag (och andra medborgare) har satt att representera mig. Uppvisas inte den hyfs och respekt som jag (och andra medborgare) förväntar oss så får dessa politiker helt sonika sparken! Som ett grundkrav så kommer jag inte att acceptera att bli avlyssnad eller att få min integritet kränkt. Som medborgare så kräver jag också att mina representanter respekterar ”papperslösas” integritet. Får de ”papperslösa” inte sin integritet skyddad (i enlighet med ”mänskliga rättigheter”) så byter jag ut mina representanter.

  Men det är fortfarande två skilda saker.

  Kommentar av Hans J — 9 juni 2009 @ 20:30

 34. […] nummer två handlar om Piratpartiet, som efter valsuccén i söndags har fått otroliga mängder uppmärksamhet i internationell media. Så mycket uppmärksamhet att det förr eller senare nästan var dömt att […]

  Pingback av Dagens fniss — ägg och felskrivning « Blog Archives « Erika Nilsson's Thoughtbook — 9 juni 2009 @ 20:46

 35. Christian, är det någon som du behöver alliera dig med så är det Daniel Hannan!!!

  Kommentar av AL — 9 juni 2009 @ 20:47

 36. Ni verkar dock vara lite för glada över Lissabonfördraget nu. Jag hoppas att ni kommer hålla ert vallöfte och verka mot det.

  Kommentar av David — 9 juni 2009 @ 23:36

 37. Tack själv Christian! 🙂

  Nu är det främst tre frågor som väcker liv i partiets rötter:
  Vilka grupper förhandlar ni med, och hur går det framåt? och
  Vem/vilka skulle du vilja anställa som politiska sekreterare? och
  Hur ska vi få igång ett ordentligt samarbete med partier runtom i främst Europa, men också internationellt?

  *grattiskram*

  Kommentar av Hanna Dönsberg — 10 juni 2009 @ 0:52

 38. Gratulerar till en välförkänt plats i parlamentet! 🙂

  Kommentar av Arhac — 10 juni 2009 @ 6:59

 39. @ David:

  Du behöver inte vara orolig. Vi är fortfarande precis lika mycket motståndare till Lissabonfördraget idag som vi var för en vecka sedan.

  Visst vore det roligt med en ytterligare mep, men inte så roligt att det är värt ett så stort bakslag i arbetet för att göra EU demokratiskt. Lissabonfördraget är ett steg i fel riktning, så det ska vi fortsätta bekämpa på alla sätt vi kan.

  Folkomröstningarna i Nederländerna, Frankrike och Irland ska respekteras. Det går inte att skapa demokratisk legitimitet genom att köra över folket när man antar en ny konstitution.

  Släng Lissabon i papperskorgen, och börja om med ett blankt papper. Gör om, gör rätt.

  Läs mer: Ett bra nej för Europa (igen)

  Kommentar av Christian Engström — 10 juni 2009 @ 7:16

 40. @ Calandrella (19):

  Jag svarade om ordet ”medborgarrätt” i en kommentar på din blogg. (Jag inser att du redan har sett det, men jag vill lägga länken här så att andra kan se den.)

  Att vi säger ”medborgarrätt” istället för ”mänskliga rättigheter” är inte för att vi vill exkludera människor som inte är svenska medborgare, utan för att ”mänskliga rättigheter” ofta låter för starkt rent språkligt.

  Det som vi pratar om är under alla omständigheter de rättigheter som listas i den Europeiska konventionen om mänskliga rättigheter.

  Vi ställer förstås upp på hela Europakonventionen, men när man diskuterar till exempel FRA, datalagringen, Ipred och Hadopi är det speciellt artikel 8 (privatliv), 10 (informationsfrihet) och 6 (domstolsprövning) som är aktuella. De rättigheterna ska förstås gälla alla människor, och inte bara svenska eller europeiska medborgare.

  Kommentar av Christian Engström — 10 juni 2009 @ 7:35

 41. Om jag inte har fel så har du fått över 40 000 personkryss. 🙂 Det måste kännas rätt häftigt att få ett sådant förtroende.

  Kommentar av Tor — 10 juni 2009 @ 10:00

 42. […] ledarsida idag. En glad nyhet är att Ingers blogg kommer tillbaka. Och tja, Johannes var nog en aktivist i gräsrotsrörelsen för […]

  Pingback av Vem är Johannes? « lena alun — 10 juni 2009 @ 11:54

 43. Tack själv Christian, du är den största aktivisten av dem alla, i BRYSSEL!.
  Helt otroligt och nu börjar det även hända saker i världen angående krisen också.

  Det sker öppet motstånd emot bankernas skadliga monopol nu, Tim och Federal Reserve, som exempelvis Liberty Dollar. Men grundaren blev nu i Juni arresterad av FBI.

  FBI Arrests Bernard, Kevin, Sarah & Rachelle The battle for a value based currency has begun!
  http://www.libertydollar.org/ld/pr_nl/06_04_2009

  Detta känner nog en del läsare redan till, men nu är faktiskt något liknande på väg att hända i Sverige.

  På Piratpartiets forum så har Torgny Persson, VD för Liberty Silver gått ut med att han nu vill göra ett pirat-silvermynt/guldmynt för att uppmärksamma och bekämpa politikernas och elitens egentillskansade rätt att skapa pengar ur tomma intet!

  Detta är tydligen i nuläget mer ett informations projekt, men vem vet vart detta kan sluta om detta piratmynt säljer bra, i stöd för att bekämpa Federal Reserve?

  Läs mer själva om detta på forumet:

  Pirat-valuta
  http://forum.piratpartiet.se/Topic157952-15-1.aspx

  Kolla även in Företaget Liberty Silver och vad de sysslar med i övrigt. Det här med pirat-valuta eller piratmynt kan verkligen bli intressant att se hur det utvecklas. Jag ska nog köpa lite mynt, om det dyker upp.

  LIBERTY SILVER
  http://libertysilver.se/index.php

  Kommentar av Silverpirate — 10 juni 2009 @ 14:37

 44. HÅ HÅ JA JA !

  Alla vill vara med och sko sig…

  Varför kan inte PP gynna min glasskiosk eller kan inte PP sätta sitt namn under detta behjärtansvärda ändamål? Vill ni verkligen att barn ska svälta???

  Piratpartiet står för:

  Delad kultur – Fri kunskap – Skyddat privatliv

  Läs Piratpartiets principprogram HÄR

  Kommentar av Hans J — 10 juni 2009 @ 15:39

 45. […] juni 2009 av calandrella Det hävdas ibland (i SVD-artikeln Christian talar om sade han något om att pirater försöker hjälpa wikipedianer […]

  Pingback av Wikipedia påverkas av PP’s politik? « Calandrellas blogg — 10 juni 2009 @ 16:22

 46. @Hans J

  En av Piratpartiets kärnfrågor är att bekämpa Privata monopol och skadliga Monopol. Med tanke på Krisen så kan ju ingen undgått att privata Federal Reserve både är ett skadligt och privat monopol.

  Så att bekämpa privata och skadliga monopol genom att försvara rätten för konkurrerande valuta passar mycket väl i linje med Partiets politik.

  Kommentar av silverpirate — 10 juni 2009 @ 19:08

 47. I programmet står det:

  Citat:
  ”Piratpartiets värdegrund bygger på tre grundläggande värderingar; att den personliga integriteten måste skyddas, att kulturen måste släppas fri och att patent och privata monopol är skadliga för samhället.”

  Slut Citat.

  Privata monopol är skadliga för samhället enligt piratpartiet. Privata Federal Reserve som styr världsekonomin är ett privat monopol. Att försvara rätten till fri valuta är klart i fas med Piratpartiets program.

  Kommentar av Robert — 10 juni 2009 @ 19:11

 48. @Hans J

  Det står även i programmet att PP vill begränsa möjligheterna att skapa onödiga och skadliga monopolsituationer.

  Så att bekämpa monopolet federal reserve genom att stötta rätten till fri valuta är uppenbart en fråga för Piratpartiet.

  Kommentar av Lena — 10 juni 2009 @ 19:15

 49. Märklig artikel, felciteringar?
  http://sydsvenskan.se/sverige/article441258/Hon-hoppas-pa-stol-19-och-Lissabonfordraget.html
  Så där snabbt kan man väl ändå inte korrumpera en politiker?

  Kommentar av Bengt Svensson — 10 juni 2009 @ 20:15

 50. Bengt Svensson, se Rättelser till artikel i Sydsvenskan

  Kommentar av Tor — 10 juni 2009 @ 22:09

 51. […] Tack, alla aktivister! Piratpartiet var den stora vinnaren i EU-valet, och tog preliminärt hem 7,1% och ett mandat. Den nyheten tror jag inte […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — 11 juni 2009 @ 1:18

 52. Och jag som rösta på svikar-aset Amelia Andersdotter. Fan ta henne. Förrädare, Hon vill bara ha den höga lönen. En av anledningarna att jag rösta pirat var för att jag var emot Lissabonfördraget.

  Kommentar av Borat — 11 juni 2009 @ 1:26

 53. Bloggen ”Cornucopia?” som ligger 1:a på bloggtoppen skriver ett intressant inlägg idag om angående breddat partiprogram för Piratpartiet, läs och ta intryck.

  Dags för Piratpartiet att expandera sin politik?
  http://cornubot.blogspot.com/2009/06/dags-for-piratpartiet-att-expandera-sin.html

  Kommentar av Roland — 11 juni 2009 @ 11:37

 54. Christian Engström och alla andra pirater! du/ni måste läsa detta mycket intressanta inlägg av Cornucopia? angående ekonomin och Piratpartiet. Tydligen har Rick Falkvinge intressanta synpuntker på ekonomin för övrigt. Titeln på bloggen borde snarare säga, Ska Piratpartiet stå upp för sina kärnfrågor på fler områden. Med andra ord ska piratpartiet kämpa för alla människors rättigheter som berör deras kärnfrågor. För mig är det en självklarhet, läs inlägget och delta i debatten på bloggen här och hos Cornucopia?

  Dags för Piratpartiet att expandera sin politik?
  http://cornubot.blogspot.com/2009/06/dags-for-piratpartiet-att-expandera-sin.html

  Kommentar av Roland — 11 juni 2009 @ 15:47

 55. Grattis
  till ett fast arbete under några år framöver!
  Jag är glad att det blev du som får åka för att representera Piratpartiet och jag blev extra glad över att läsa att du kommer att jobba för mer samarbete över landsgränserna också för att sprida kunskapen om det som Pp:are tycker är viktigt.

  Det känns ganska gott att ha bidragit aktivt under valperioden till segern.
  Att som 48-åring äntligen ha fått ändan ur soffan och aktivt arbetat för partiet är visserligen lite sent att vakna upp på, men nu är jag dock rejält vaken inför framtiden och kommer att fortsätta arbeta för Pp´s politik eftersom den är så viktig och jag tror tyvärr att vi kommer att behövas mycket i framtiden då dagens politiker inte har förstått vad medborgarna vill och inte vill ha.
  Lycka till CE!

  Kommentar av loulah — 11 juni 2009 @ 16:29

 56. Det är en intressant artikel om Dreamhack och Henrik Pontén i Svenskan idag:
  http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=dreamhack_far_ultimatum_fran_antipiratbyran.html

  Kommentar av Ingvar Pehrsson — 11 juni 2009 @ 18:08

 57. Grattis.

  Kommentar av Lars-Erick — 11 juni 2009 @ 19:30

 58. Stort Grattis!! helt underbart.
  vi kom dit vi ville med grymt teamwork runt om i hela sverige, nu laddar vi batterierna sen tar vi sikte på riksdagen.

  Kommentar av Fredrik Andersson — 11 juni 2009 @ 20:51

 59. Nu är det så att varken guld eller silver kan konkurrera globalt som egen valuta. Det finns helt enkelt inte tillräckligt mycket av dessa metaller för det. Vill man reformera får man göra det på ett annat sätt. Dessutom skulle det enbart vara krångligt att acceptera allt för många valutor ute i affärerna, och numera betalar man i allt större utsträckning med kort hursomhelst.

  Kommentar av kras — 12 juni 2009 @ 16:29

 60. Var så god! Det här gjorde vi bra! Grattis till både oss själva och alla de andra vars frihet vi likväl också stridit för.

  Kommentar av Eric — 13 juni 2009 @ 13:17

 61. Grattis och tack även till dig själv Christian.

  Hoppas verkligen du fortsätter blogga även när du börjar jobbet på ”riktigt” i Bryssel, jag kryssade ditt namn på valsedeln och är glad för att det är du som får åka. Önskar dig all lycka till 🙂
  //Piratkvinna

  Kommentar av piratkvinna — 24 juni 2009 @ 23:13


RSS feed for comments on this post.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: