Christian Engström, Pirat

6 juni 2009

Kryssa odågan Christian Engström (PP)

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 9:40
Odågan Christian Engström (PP)

Odågan Christian Engström (PP)

Brysselkorrespondenten Staffan Heimerson har röstat på Piratpartiet i EU-valet. I en krönika i Aftonbladet skriver han:

Jag röstade på Piratpartiet därför att, inte trots att, det är ett enfrågeparti. En fråga, en enda, räcker för mig de kommande fem åren i Bryssel och Strasbourg. Frågan är: Internets frihet och vår personliga integritet.

Är jag så korkad att jag tror att en enda pirat från Sverige ska kunna säkra dem? Nej. Men jag vet, att med en avvikande svensk röst i EU-parlamentet kommer Brysselkorrespondenterna att sända rapporter om vad odågan Christian Engström ställer till med där nere. Så hålls integritetsfrågan levande.

Tack för rösten, Staffan! Det är precis så som vi pirater ser på saken.

Till alla som ännu inte har gjort det vill jag säga: Gå och rösta, och kryssa mig! Det är kryssen som avgör vem det blir som får komma till Bryssel om vi bara tar ett mandat. Att jag står först på listan betyder bara att det är mig som partiet helst skulle vilja se som representant. Vem det faktiskt blir avgörs av väljarnas kryss.

Vi ska visa makthavarna att vi inte har glömt vad de gjorde förra sommaren. Att vi inte accepterar FRA och Ipred stillatigande. Att vi inte går med på att friheten på nätet monteras ned.

Jag lovar att jag kommer göra mitt yttersta för att vara en riktig odåga. Det är vår personliga integritet och det öppna samhället värda.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet som pågår nu. Gå och rösta idag!

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , ,

131 kommentarer

 1. Ganska OT, men är det bara jag som alltid undrat varför man så sällan hör ordet dåga (som motsats till odåga) användas?

  Kommentar av Johan — 6 juni 2009 @ 10:07

 2. Johan, du har rätt. Det fanns ett sådant ord förr i tiden, se http://runeberg.org/svetym/0630.html
  Odåga är en biform till duga (dogha), en som duger, dygd. Odåga blir då en som inte duger, odygd, oduglig.

  Kommentar av Albert — 6 juni 2009 @ 10:19

 3. Nja, jag har inte kryssat för något namn, jag har bara röstat pirat. Jag har besökt under förra helgen Stockholm, varit på demonstrationen på Mynttorget, träffat dig, gjort en bild på dig tillsammans med min mamma, har fått piratmärke, jag har inte tyckt att du var en odåga.

  På vägen tillbaka från Stockholm så tänkte jag att du kommer att finnas bland över 700 övriga parlamentariker. Det bli inte någon stor piratrepresentation i EU-parlamentet, inte ens en halv procent. Det blir omöjligt att lära känna de allihopa. Jag tänkte att du måste bekanta sig med många personer, du måste utnyttja sin tid mycket väl, din uppgift blir att springa AFK i maktens korridorer och knyta kontakter. Alla parlamentariker blir inte dugliga – det finns en mängd okunniga i engelska, det finns en mängd som finns i parlamentet bara för pengarnas skull, det finns de som har tveksam inställning till grundläggande mänskliga rättigheter (vilket är det som vi kämpar för), det finns sådana som tänker på hur många kvadratmeter en ko skall få skita på.

  Det finns alltså många som man inte skall intressera sig för och slösa tid på dem, det är bättre att du går direkt till sådana som kan engelska, är kunniga, förståndiga, viktiga. Det är omöjligt just nu för dig att veta vilka dessa nyttiga personer är, men jag, som själv är från Polen och följer lite i polsk politik trots att jag har bott 32 år i Sverige, kan säga vilken person är duglig eller inte. Den informationen finns, den kan jag hitta, men den finns på polska. Det kommer att finnas 50 polska parlamentariker. Varför skall då du kontakta 50 personer när du istället kan kontakta 10 eller 15 personer så att du sparar på din dyrbara tid.

  Vi kan gå vidare och undra varför stanna vid polska parlamentariker. Jag tror att bland 48 tusen piratmedlemmar finns det sådana som, liksom de kungliga barnen, har en utländsk förälder, som kan olika lokala språk som t.ex. finska, portugisiska, grekiska och som känner lokala förhållanden i dessa länder. Personer som kan hitta information om andra länders parlamentariker. Eller så kan vi försöka ta hjälp av piratpartier i andra länder. Ni måste minnas att trots att Christian är vald av EU-medborgare i Sverige så representerar han inte Sverige, hans jobb kommer att påverka alla i hela EU. Piratpartister i hela EU kan säga att han är deras representant.

  Varför skall vi stanna där, vi kan gå vidare. Det kommer en kommission som skall godkännas av parlamentet, bland dem en telekomkommissionär. Dessa tilltänkta kommissionärer skall utfrågas, det blir bra att veta något om den personen. Tänk om den personen kommer från Estland, Ungern eller Spanien. Då blir det bra att kunna lokala förhållanden, att kunna estniska, ungerska eller spanska. Här i Sverige kommer vi inte långt men med hjälp av pirater i andra länder kan vi komma på några intressanta frågor.

  Sen kan vi gå ännu längre. Vi kan ju hjälpa dig, Christian med att översätta dokument, läsa dokument, skriva, rätta och redigera dessa, komma med frågor, med förslag och liknande.

  Det som jag föreslår det kan jag inte hänvisa till något liknande. Jag känner inte till ett ställe där väljare hjälper sin valda företrädare på det viset. Eller är det så att vi pirater är så unika och blir först i världen med den typen av samarbete? Det blir något för Brysselkorrespondenterna att skriva om.

  Nå, Christian, vad säger du om förslaget?

  Kommentar av Gregor — 6 juni 2009 @ 10:26

 4. […] Kryssa odågan Christian Engström (PP) « Christian Engström (pp) säger: juni 6, 2009 kl 9:40 f m […]

  Pingback av Därför kryssar jag Christian Engström (pp) « infallsvinkel — 6 juni 2009 @ 10:26

 5. […] […]

  Pingback av Anonym — 6 juni 2009 @ 10:35

 6. Jag gillar att ha en ”odåga” i parlamentet, MEN jag gillar inte de gröna.
  Så hur vet jag att ni blir liberala?

  Kommentar av Mulle — 6 juni 2009 @ 10:37

 7. […] Världsreportern Staffan Heimersson har bestämt sig: Kryssa odågan Christian Engström (PP)  […]

  Pingback av Piratpartiet gör skillnad « Ord av Jerry — 6 juni 2009 @ 10:37

 8. Bland annat är det mina fördomar som fått mig att kryssa dig. Jag tror att det är bra att ha en herre i övre medelåldern som bär kostym. Anser att både du Amelia, som är de enda jag har ordentlig koll på, är duktiga på att argumentera och strida för våra frågor. Så det är egentligen min bild av de som skall lyssna som har fått vara sista kornet på vågen när jag kryssat. Fel?

  Kommentar av Moloc — 6 juni 2009 @ 10:50

 9. Tyvärr Christian, jag har bestämt mig för Amelia. Men förhoppningsvis kommer ni in båda två, och vem vet, om vi har riktig tur kanske vi får 3 eller 4 mandat med.

  Mvh SBJ

  Kommentar av SBJ — 6 juni 2009 @ 10:51

 10. 4 röster redan klara – Kör hårt nu och lycka till!

  Kommentar av Anders Forsman — 6 juni 2009 @ 11:54

 11. Som Greger påpekar kommer du att ha tillgång till ofattbart många assistenter.

  Kommentar av Anaïs — 6 juni 2009 @ 11:57

 12. Kryssade självklart dig Christian! Se nu bara till så att ni inte råkar gå med i den gröna ”tvinga-andra-att-foga-sig-efter-vår-världsbild”-gruppen!

  Kommentar av Saoshyant — 6 juni 2009 @ 12:30

 13. Ska rösta nu och kryssar i dig Chris. Du är en vettig person!

  Kommentar av fleuro — 6 juni 2009 @ 13:09

 14. Härligt!

  Nu har Piratpartiet minst tre viktiga mediepersonligheter bakom sig:

  * Lars Gustafsson
  * Staffan Heimersson
  * Linda Skugge

  Av dessa tror jag faktiskt Skugge är viktigast. Kan hon nå ut till kvinnor och tjejer så är det en enormt värdefull karaktär att ha som sin frände. Jag hoppas att Piratpartiet kan förvalta dessa personligheter och efter valet kanske arbeta med dem. Det vore kul att se denna trojka på valaffischerna 2010! 🙂

  Själv tänker jag kryssa Amelia. Att skicka den yngsta tjejen till Bryssel vore ytterligare en fet känga i röven på makteliten. Ju mer vi kan omkullrunka, desto bättre!

  Kommentar av Mexonat — 6 juni 2009 @ 13:11

 15. En viktig grej med Christians närvaro i Bryssel är att han kommer att kunna rapportera tillbaka till oss vad de andra har för sig. Det heter ‘openness’ och det står PP för. Man tackar för det!

  Kommentar av Rick — 6 juni 2009 @ 13:37

 16. Jag hoppas att ni blir minst två odågor från pp. Det känns som du och Amelia skulle komplettera varandra alldeles perfekt.
  Ni har stora förväntningar på er, som sig bör. Kanske mer som symboler än som förhandlare och knapptryckare.
  Det ska bli en glädje att följa ert arbete.
  Chaaarge! 😀

  Kommentar av Shaun — 6 juni 2009 @ 13:43

 17. JAg tycker piratpartiet skall börja sälja riktiga guld och silvermynt med piratpartiets logotype, i protest emot pappers ekonomin och bankerna som styr oss! Samt uppmuntra människor handla med silver och guldmynt istället. Det skulle göra makthavarna riktigt förbannade.
  Att tala är guld och silver att tiga är värdelöst.

  Kommentar av Guldpirat — 6 juni 2009 @ 14:06

 18. Hej Christian
  Det var ett nöje att missnöjesrösta. Du fick min röst!
  Vad blir det första du sätter igång med i Bryssel?

  Kommentar av Martin — 6 juni 2009 @ 14:39

 19. […] Rösta pirat och kryssa gärna odågan Christian Engström! […]

  Pingback av Piratpartiet – Ett enfrågeparti? « Fritänk — 6 juni 2009 @ 14:42

 20. @Guldpirat
  Har du köpt optioner i guld?? 😉

  Kommentar av Shaun — 6 juni 2009 @ 14:55

 21. Tänkvärt och träffande hur sovande människor resonerar.

  Kommentar av Funny — 6 juni 2009 @ 14:56

 22. Elias skrev på annat forum:
  Riktigt bra idé, Guld/silver piraten. Det är ju faktiskt en integritetsfråga också, staten kan inte spåra fysiska guldmynt. Dessutom kunde det bli en inkomstkälla för partiet. Vi köper in guldtackor, stämplar upp guldmynt och säljer dem för högre pris, då får vi pengar att kampanja för. Vem skulle inte vilja ha ett piratmynt?

  Kommentar av Kopia av Elias — 6 juni 2009 @ 15:04

 23. Så kom igen Piratpartiet, sätt igång och tillverka guld och silvermynt.
  Ja piratpartiet borde kanske kontakta liberty dollar om tillverkning av pirat guld och silver mynt. Även Pengar är en integritetsfråga!

  http://www.libertydollar.org/

  Kommentar av Silverpiraten — 6 juni 2009 @ 15:22

 24. […] rösta till EU-parlamentet är, om jag förstår saken rätt, att rösta i en fråga eller ett par, på en klok och kunnig person snarare än det parti man brukar sympatisera mest med. Om man inte […]

  Pingback av Mandala | Mot Stasi i alla väder — 6 juni 2009 @ 15:28

 25. Shaun: Har du köpt optioner i guld?? 😉

  @Shaun, köpa opitioner i guld är värdelöst, det skall vara äkta vara, det är det som är grejen. Optioner är en del av systemet. Äkta vara kan inte spåras och är dina egna pengar. Dessutom kommer just piratguldmynt och silvermynt ha ett extremt starkt politiskt symbolvärde + äkta värde.

  Kommentar av Silverpiraten — 6 juni 2009 @ 15:40

 26. piratguldmynt och silvermynt är en protest emot bankernas kontroll över oss, på “hederligt pirat vis” Detta är dagens och framtiden för piraters ekonomiska vapen emot eliten.

  Kommentar av Silverpiraten — 6 juni 2009 @ 15:46

 27. Guld eller silver som en global valuta är tyvärr helt orealistiskt då tillgången till dessa metaller helt enkelt inte räcker till.

  Kommentar av kras — 6 juni 2009 @ 16:06

 28. Du fick mitt kryss! Främst för jag misstänker att du har visst kontaktnät kvar sedan du hjälpte till att motverka mjukvarupatetents införande i Europa.
  Tack för ett bra jobb!

  Kommentar av Anonymous Coward — 6 juni 2009 @ 16:11

 29. Det är inte orealistiskt, det är ett politiskt vapen och ett starkt symbolvärde för piratpartiet. Många skulle köpa dessa pirat guld och silvermynt.

  Att skapa egna pengar och få konkurrera med en egen valuta borde va en självklarhet i ett fritt samhälle. Varför skulle valuta inte få va utsatt för konkurrens om nu folket vill ha det.

  Folket skall bestämma vad som är värt något. Guld och silver har fungerat i flera hundra år. Men istället för att göra som Libertydollar vars upphovsmakare faktiskt hamna i fängelse i sin kamp för konkurrerande valuta, så räcker det med att man bara gör 1 oz pirat guld silver mynt och räknar efter vikt istället för kronor eller dollar.

  Vem som helst som vill kan skapa dessa mynt och börja sälja dem. Piraterna borde förstå att det finns en enorm marknad och frihets vapen i detta.

  Libertydollar
  http://www.libertydollar.org/

  Liberty Dollar
  http://en.wikipedia.org/wiki/Liberty_Dollar

  Glen Beck and the Liberty Dollar

  Support the Ron Paul Liberty Dollar

  Bernard Von Nothaus on Glenn Beck

  Kommentar av Guldpiraten — 6 juni 2009 @ 16:16

 30. Nu missar du allt, ekonomi handlar inte om att man skall ha inflation, man skall ha en stadig ekonomi, du har fastnat i ett felaktigt tänk. MEn detta är också ett starkt symbolvärde. se även inlägg av mig längre ner om Liberty dollar. Du har missat mycket av verkligheten.

  Kommentar av Guldpiraten — 6 juni 2009 @ 16:18

 31. Bra intervju med Bernard Von Nothaus

  Blogg om hans arrestering.
  http://adap2k.blogspot.com/2009/06/fbi-arrests-bernard-von-nothaus-and.html

  Guld och silver piratpengar skulle reta gallfeber på övervakningsstaten och dess banker.

  Guld piraten

  Kommentar av Guldpiraten — 6 juni 2009 @ 16:47

 32. Att införa guldmynt eller silvermynt som vår valuta är inte en fråga för Piratpartiet. Piratpartiet ska absolut inte ha en åsikt i denna fråga.

  Personligen tror jag guld och silver kan vara bra pengar om det införs i ett tillräckligt stort valutaområde. Bara Sverige? Nej. Det är för stora prissvängingar på guld och silver. Men man kan fråga sig om det är en god idé att låta politikerna bestämma vad som ska vara pengar. Om det inte bestäms centralt vad som är pengar kommer marknaden att avgöra det självmant. Resultatet för Sveriges del skulle antagligen bli en övergång till Euro. Släpps ett större område fritt från ”detta är pengar”-lagar, kommer det antagligen bli guld.

  Men jag tror inte att en guldstandard skulle fungera förrän man avskaffar Fractional Reserve Banking och ser över hela det finansiella systemet. Annars finns risken för en uttagsanstorming (bank run) kvar, utan några av dagens metoder att hantera den.

  Kommentar av von — 6 juni 2009 @ 16:56

 33. Du missar poängen von, man behöverinte ta ställning i Piratpartiet, man säljer bara sina pirat guld och silvermynt som en kul grej för anhängare, precis som man säljer tröjor och pins. Men det som är kul är att guld och silver mynt skulle ha en stark inverkan på andra sätt utan att piratpartiet behöver vara inblandade. Självfallet vill alla piratanhängare ha guld pirat mynt och silvermynt, mycket roligare än en keps.

  Kommentar av Guldpiraten — 6 juni 2009 @ 17:01

 34. @von!

  Se inlägg ovan men också del 2 av intervjun med Bernard Von Nothaus

  Det gäller att starta det någonstans, precis som fri fildelning skapades så kan man skapa förutsättningar för fri valuta.

  Som sagt pirat partiet gör sina guld och silver mynt som en plojgrejoch för symbolvärde, det räcker, man behöver inte göra mer, resten sköter sig självt via folkets handlingar på marknaden, prwecis i linje med piratpartiets syn på ekonomi. Om Piratpartiet får sälja kepsar med sitt emblem på så får de sälja äkta guld och silver mynt och det passar också väldigt bra tillsammans med namnet. Man borde sälja små pirat skattkistor också (istället för spargris) att förvara guld och silvermynten.

  Kommentar av Guldpiraten — 6 juni 2009 @ 17:10

 35. Man arresterar människor som är kreativa även inom mynt industrin.

  Kommentar av guldpirat — 6 juni 2009 @ 17:17

 36. Som en kul grej vore det OK. Problemet är väl att riktiga guldmynt blir så himla dyra. Typ 10000 kr för ett mynt på ett uns – inte riktigt vad de flesta av oss skulle ha råd med, om man ser till åldersfördelningen i Piratpartiet. Silvermynt skulle nog fungera. Kanske man kan göra en deal med libertysilver.se? De gör sina egna mynt…

  Kommentar av von — 6 juni 2009 @ 17:19

 37. Vem som helst kan börja tillverka guld och silver pirat mynt

  Kommentar av silverpiraten — 6 juni 2009 @ 17:21

 38. Jag har inte Flash, så jag kan inte se din intervju. Har du en länk för nedladdning?

  Kommentar av von — 6 juni 2009 @ 17:23

 39. Precis min tanke, lobba för idén, kontakta dem och tipsa liberty dollar att ni vill ha piratpengar till försäljning i Sverige.
  Ju fler mail Liberty dollar får om önskemål på piratmynt så kommer de att göra det tillslut.

  Silvermynt skulle funka bra. Guldmynt skulle nog inte bli så dyra dock, men kan bli i framtiden.

  Kommentar av silverpiraten — 6 juni 2009 @ 17:27

 40. Förtydligande, liberty dollars och liberty silver är nog två olika företag, men båda gör mynt. Själv tror jag på liberty dollars, se inlägg nedan, så förastår man hur stort det här är.

  Kommentar av silverpiraten — 6 juni 2009 @ 17:29

 41. Känns som det här inlägget har blivit lite kidnappat…

  Kommentar av Johannes — 6 juni 2009 @ 19:10

 42. I morgon skall jag rösta, och kanske smitta några människor då jag lyckats dra på mig lite feber. Men inte skall detta hindra mig, och jag kommer hellre spy ner hela vallokalen med gris-förkylningen än att avstå ifrån att rösta.

  Gå och rösta ni också, och var inte rädda. Jag kan krya på mig.

  Kommentar av kenny_lex — 6 juni 2009 @ 19:37

 43. Problemet med Piratpartiet är just att de på något sätt bakar in upphovsrätt och övervakning till samma fråga.

  Rent moraliskt är det inte samma fråga. Rent tekniskt kan upprätthållandet av upphovsrätt leda till övervakning som lösning.

  Då kan man ju faktiskt med rätta säga att alla olagliga fildelare har hjälpt till att pressat fram övervakningsstaten. Men samtidigt har vi ju monopolen och deras maktmissbruk som går ut på att stänga av alla konkurrenter med hjälp av politiker.

  Så det handlar ju om att oärliga människor på båda sidor har skapat förutsättningarna för att övervakningssamhället börjar växa fram.

  Trots att jag känner att det är skurkar på båda sidor rösta jag på piraterna baserat på att en röst för piratpartiet åtminstonde sätter igång en tuff debatt och sätter ljuset på politikerna och monopolens maktfullkommlighet i EU.

  Det har varit lite strategiskt tänkande från min sida, typ släpp den vilda vargflocken lös på eliten så att de lugnar ner sig lite. Ett sådant tankesätt är givetvis något desperat, men jag såg ingen annan möjlighet.

  Men i slutändan hamnar vi läget där vi måste ta ett moraliskt ställningstagande. Vi måste förstå att hederliga och ärliga människor är de som måste vara de ledande krafterna i ett samhälle. Människor som respekterar varandras skapande, betalar också för sig, så enkelt är det.

  Men just nu är det så mycket oärliga människor i Bryssel, att man lika gärna kan använda sig av all kraft som finns emot dem.
  Men visst det är vanskligt, kanske skapar vi ett ännu värre monster än det förra via Piraterna, om vi inte ser upp.

  I slutändan måste ändå människor för att förtjäna respekt i samhället, lära sig att förstå att stöld är fel och sluta upp med det. Men samtidigt så kan den moraliska utvecklingen försvåras just av att monopol och politiker inte håller sig till spelets regler.

  Med andra ord man måste arrestera de riktigt stora brottslingarna bland våra monopol och politker och ha moraliska ledare vid makten för att folket skall anamma ett bra moraliskt beteende.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 21:45

 44. Jag är också trött på argumentet att fildelare konsumerar mer musik än andra och därför är det okej med fildelning.

  Det är helt omoraliskt att påstå att man har rätt att stjäla bara för att man konsumerar mer än andra som grupp.

  Då skulle jag lika gärna kunna gå in i en affär och säga, hej nu hhar jag köpt för 5000kr här så nu tar jag varor för 3000 kr för jag är ju en bra kund för er. Fullständigt ohållbart.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 22:18

 45. @Mr B Culture:

  Vad är det för trams att skylla statens åtgärder mot HELA BEFOLKNINGEN på ett fåtal fildelare till att börja med?

  Sedan ser jag att du kopierat samma text i flera bloggar och undrar då om det inte bara är SPAM du håller på med? Är du verkligen seriös?

  Kommentar av Hans J — 6 juni 2009 @ 22:27

 46. Det är upp till de som har upphovsrätten om de vill ge gratisprover för att sälja mer. Är detta en fungerande försäljningsstrategi så kommer man givetvis använda sig av det, men det skall vara upphovsmannens val inte konsumentens. Konsumenten kan däremot med sin köpkraft bara handla av de som ger honom gratisprover och på så sätt påverka upphovsmännens handlande.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 22:27

 47. @Mr B Culture:

  I morgon kommer hundratusentals personer gå och rösta på Piratpartiet. Har du fått i uppdrag att störa så gott det går?

  Av vilken anledning bombarderar du med allsköns frågor i en ändlös ström?

  Kommentar av Hans J — 6 juni 2009 @ 22:31

 48. Hans J, du disskuterar inte seriöst, jag har även angripit monopolen i min text. Att kopiera egna texter och sprida dem är ju det som piratpartiet förespråkar så du har ingen anledning att ifrågasätta min seriositet. Du beter dig som en fanatiker och jag kan inte annat än oroa mig för denna sida hos pirater.
  Har aldrig försvarat statens beteende, men jag tänker inte försvara olaglig fildelning heller, det är ohederliga människor som försatt oss i knipan. Dock är statens handlingar mycket farligare i sin ohederlighet, därför rösta jag pirat för att få motvikt. Men jag tycker verkligen illa om piraternas respektlöshet angående att inte betala för sig. Ohederlighet skapar bara problem, såväl i stor skala som i liten skala. Vi måste bli moraliska för att vinna det här annars går man under, moral är A och O.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 22:35

 49. Hans J, jag rösta själv pirat i går, så jag har knappast en uppgift att få människor att göra annat. Jag tror pirat är bästa alternativet. Skulle jag vilja sänka piratpartiets röster borde jag ju vända mig till allmänna forum för att befästa folks åsikter. Människor som hänger här är redan övertygade pirater i så hög procent att det inte skulle va värt det. Du är en fanatiker och patetisk Hans J. Man skall alltid kritisera den man röstar på mer än sina motståndare, så beter sig en äkat frihetsmänniska.
  Framtiden kräver kritiskt tänkande. Jag tänker inte byta ut ett skurk samhälle emot ett annat.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 22:38

 50. TRAMS! (Som Calle Lidbom sa) 🙂

  Kommentar av Hans J — 6 juni 2009 @ 22:40

 51. Vad du inte fattar Hans J är att vi snart kommer bli dödade av staten i massor och då krävs att man har en stark moral för att stå emot. Men visst du får gärna va den omoraliska kanonmaten i striden. Utan äkta mortal har du ingen frihet, så enkelt är det.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 22:46

 52. […] och där förtidsrösta i valet till Europaparlamentet. Båda två satte vi våra kryss på odågan Christian Engstöm, jag främst av samma skäl som Infallsvinkel; dvs att försöka säkra att det faktiskt är […]

  Pingback av polymeriska tankar » Sveriges nationaldag! — 6 juni 2009 @ 23:04

 53. @Mr B Culture:

  Slappna av lite grand är du snäll och när du är klar med det slappna av en gång till.

  Vad är det för seriös ”debatt” du kan få ihop när du istället för EN debatt försöker få ihop TRE OLIKA debatter i samma ämne? Hur ska någon som inte följer halva bloggosfären överhuvudtaget få en överblick över de olika argumenten?

  Du skapar bara oreda. Hade du skrivit på ett ställe hade jag inte protesterat men du kopierar exakt samma text på flera ställen! Och dessutom vid midnatt före ett val…

  Ditt ordval tänker jag inte kommentera…

  Kommentar av Hans J — 6 juni 2009 @ 23:12

 54. Kommer förmodligen kryssa Engström i detta val! Hoppas du gör mycket väsen av dig nere i Bryssel!

  Kommentar av William C. Woxlin — 6 juni 2009 @ 23:12

 55. Du kopierar också exakt samma text på flera ställen i dina protester, du är också ett bevis på att människor visst vet vad jag pratar om eftersom du besöker bloggarna som jag kopierat till. Människor har efter intresse att följa samma bloggar.

  Kommentar av Mr B Culture — 6 juni 2009 @ 23:20

 56. Mr B Culture: Nu är ju dock inte kopiering stöld mer än otrevliga ord på en blogg är massmord…

  Kommentar av Daniel Wijk — 7 juni 2009 @ 0:08

 57. […] Kryssa odågan Christian Engström (PP) Brysselkorrespondenten Staffan Heimerson har röstat på Piratpartiet i EU-valet. I en krönika i Aftonbladet skriver […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — 7 juni 2009 @ 1:39

 58. ”B Culture”

  Så klart så tycker jag likadant på vad du skriver om du kopierar den på flera ställen?

  Vad är vitsen att föra samma diskussion på flera ställen? Det är ju att bara tramsa!

  Kommentar av Hans J — 7 juni 2009 @ 3:47

 59. Jo kopiering är stöld. Det är en lögn att kopiering inte är stöld, eftersom kopiering är tekniken som gör att fler ska få tillgång till varan. Endast en oärlig människa påstår annat. Det är inte trams att göra sin röst hörd på fler bloggar. Idag har vi ett krig mellan maffian och tjuvar. Jag väljer att i första hand bekämpa regeringsmaffian. Pirattjuvarna får min röst idag, men det är en protest röst emot maffian, inte en röst för tjuvsamhället.

  Kommentar av mr B Culture — 7 juni 2009 @ 8:59

 60. Kopiering är inte stöld enligt varken ordboken eller lagboken. Detta är två obestridliga faktum. Att påstå motsatsen är lögn.

  Möjligtvis kan det liknas vid stöld enligt din egna högst personliga subjektiva moral. Du får gärna ha din moral, så bildar övriga svenska folket sig sin egna moral, en moral som utvecklas och förändras med tiden, och där har domen som bekant redan fallit i en helt annan riktning. Kopiering har aldrig varit stöld enligt samhällets moral och allmänna rättsmedvetande.

  Kommentar av Fredrika — 7 juni 2009 @ 9:31

 61. Så, nu har familjen varit och röstat. Jag kryssade dig såklart.

  Kommentar av John-Henri Eklund — 7 juni 2009 @ 11:29

 62. Jag har som sagt redan röstat på dig. Men jag har några vänner som inte kan rösta försän sent på kvällen, är det försent då? När stänger lokalerna?

  Kommentar av Danne — 7 juni 2009 @ 12:07

 63. Buena suerte!!
  Good lucky from Spain!!

  Kommentar av Adolfo — 7 juni 2009 @ 12:18

 64. Idag gick jag ned till vallokalen för att stolt kryssa i odågan Christian. Till min förvåning fanns inga valsedlar, så det blev en blank lapp med mina fina bokstäver med partiets namn på istället. Tur för mig att jag tror att Christian får flest kryss.

  Kommentar av Niklas — 7 juni 2009 @ 13:07

 65. Lycka till!

  Kommentar av Sheyda — 7 juni 2009 @ 13:37

 66. Glöm inte att kolla om vallokalen har fått röstsedlar utkörda. Det har ju funnits ett större antal vallokaler där man i egenregi beslutat sig att F!, PP, och SD bara är kalle anka-partin och följdaktligen slängst röstsedlarna eller stoppat undan dem. Oavsett synpunkt så är SD ett parti så de skall tyvärr ha sina sedlar frammer också, synd bara om F!

  Det blir två röster till så snart vi kommer iväg till lokalen. 8)

  Jag hoppas bara att vi inte får det till att rösträknarna sedan beslutar sig för att egenskrivna sedlar med ”Piratpartiet” på skall räknas bort…

  Kommentar av Per — 7 juni 2009 @ 13:40

 67. Då väntar vi snart på resultatet..blir inte förvånad om det blir tre mandat..:)

  Kommentar av Claes — 7 juni 2009 @ 13:50

 68. Kommentaren borttagen, för mycket personangrepp i kombination med för ovårdat språk för att jag skulle vilja ha den kvar. Jag har raderat ett antal inlägg av Mr B Culture som var ännu grövre. Skärp dig om du vill fortsätta kommentera här!
  /Christian

  Kommentar av Mr B Culture — 7 juni 2009 @ 14:33

 69. Sådär, nu har jag kryssat för odågan ce XD
  Det här kommer vi ro i land!

  Kommentar av Parrot — 7 juni 2009 @ 14:34

 70. Kryssade i dig för två veckor sedan! Idag seglar vi till Bryssel! 😀

  Kommentar av Lars — 7 juni 2009 @ 15:01

 71. Idag har jag kryssat dig!

  Kommentar av good morning terrorism — 7 juni 2009 @ 15:45

 72. min röst gick till Christian Engström idag på valsedeln.

  Kommentar av Johnny — 7 juni 2009 @ 15:52

 73. Det blev kryss på denna odågan från både mig och min granne.

  Kommentar av Marlene — 7 juni 2009 @ 16:13

 74. Idag stod jag och delade ut valsedlar i Jakobsberg. Där stod också en socialdemokrat och en folkpartist. När jag började packa ihop för att ge mig hemåt till lunchen började socialdemokraten fråga mig lite om varför jag lämnade det partiet för PP. Ganska snart tog folkpartisten över debatten, och kom med några helt häpnadsväckande uttalanden. ”Du måste acceptera att bli övervakad för att kunna vara fri” var det som först fick mig att tappa hakan. Det följdes iofs senare av ”tycker du inte vi ska ha någon underrättelsetjänst alls” och ”men om det smäller en bomb i Stockholm och vi hade kunnat stoppa den med FRA, kan du då se folk i ögonen om du röstat emot den lagen?”.

  Men det första uttalandet var det mest häpnadsväckande. Hur kan någon idag på fullt allvar säga att övervakning ger frihet? Och det var inte vilken folkpartist som helst – det var Marit Pålsens pressekreterare!

  Kommentar av Jenny — 7 juni 2009 @ 17:17

 75. […] Men ta inte mig på mitt ord för detta, läs vad Staffan Heimerson har att säga om saken. (Tips via vår förhoppningsvis blivande EU-parlamentariker Christian Engström.) […]

  Pingback av Sanningens minut « Harald Åberg — 7 juni 2009 @ 18:03

 76. Nu har jag lagt min röst på dig. 😀
  Lycka till!

  Kommentar av co — 7 juni 2009 @ 18:53

 77. @Mr B Culture: Jag tycker inte PP har problem. @Christian: packat och klart?

  Kommentar av Rick — 7 juni 2009 @ 19:13

 78. Mr B Culture verkar ha mycket att säga idag. 😉

  Kommentar av Rick — 7 juni 2009 @ 19:24

 79. @Jenny:
  ”Du måste acceptera att bli övervakad för att kunna vara fri”/”tycker du inte vi ska ha någon underrättelsetjänst alls”/”men om det smäller en bomb i Stockholm…’

  Häpnadsväckande att det finns sådana korkade typer kvar år 2009. Vad har hänt med evolutionen?

  ”Hur kan någon idag på fullt allvar säga att övervakning ger frihet?”

  Jo de pluggar vid Big Brother Middle School. 😉

  ”Och det var inte vilken folkpartist som helst – det var Marit Pålsens pressekreterare!”

  O herregud. Fattades bara. Ingen riktig överraskning iofs.

  Kommentar av Rick — 7 juni 2009 @ 19:31

 80. Ett kryss till dig, din odåga 🙂

  Kommentar av Jörgen — 7 juni 2009 @ 19:48

 81. Detta är offtopic, men jag måste ta upp det, och du Hax kan också behöva se detta om du inte redan har gjort det. Jag är så jäkla trött på KD och deras angrepp på piratpartiet angående droger. Här är ett meddelande alla borde ta del av och sedan befodra detta till KD och alla andra siom inte vet vad de pratar om angående droger.

  Filmen American Drug War The Last White Hope ger dig en övergripande bild om det misslyckade kriget emot droger.

  American Drug War: The Last White Hope: Pre Release Cut

  CIA agent avslöjar att Cia smugglar knark och att han blev utsatt för mordförsök när han försökte avslöja det. I 18 försökte han avslöja detta, innan det kom fram på tv C-span.

  Former LA Police Officer Mike Ruppert Confronts John Deutch

  1988 bevisades det att CIA smugglat droger i 20 år. Och det görs fortfarande.

  Lt. Col. Bo Gritz claims CIA drug dealing, July 1988

  Kriget emot droger ger bara farliga krafter ekonomiskt stöd. Priserna och möjligheterna för Afganistans talibaner att sälja knark skulle inte finnas i om man legalisera droger.

  Opium is king in Afghanistan

  Black Cobra i Sverige förhandla med polisen angående rosengård, varför då? Jo för att polisen skall titta åt ett annat håll. Skall kriminella gäng vara de fattiga områdens polis?

  Den som vet något om fattiga områden vet att olagligt knark gör att fattiga människor luras in för att försöka bli rika via olagliga droger, eftersom det höjer priserna, samt att det är ett monopol som regeringskrafter kontrollerar..

  Unga ledare mötte polisen
  http://sydsvenskan.se/malmo/article428423/Unga-ledare-motte-polisen.html
  Black Cobra har länge rekryterat unga människor in i knarkets värld eftersom det är överpriser pga förbudet. Ska man straffa barn som lurats in i det fulaste av fulaste spel ledda av regeringens falska krig emot droger?

  Black Cobra rekryterar ungdomar
  http://sydsvenskan.se/malmo/article428243/Black-cobra-rekryterar-ungdomar-i-Rosengard.html

  Kriget emot droger är ett brott i sig emot mänskligheten, det är kriget emot droger som ökar kriminaliteten, exempelvis krig, diktaturer och skurkar som i sin tur sprider sin ondska. Och de kan göra det just för att droger är olagligt och ovanpå alltihopa tar CIA pengarna till regeringen och oskyldiga människor straffas för att de blivit sjuka av att ta droger. Vansinne!
  Politiker som vill förbjuda knark måste vara höga!

  Kommentar av John — 7 juni 2009 @ 19:56

 82. Bloggar för Piratpartiet både på Expressen.se och Aftonbladet.se

  http://blogg.expressen.se/stopnwo
  http://blogg.aftonbladet.se/stopnwo

  Jag vet att Piratpartiet är anti till Bilderberggruppen, New World Order etc just därför ger jag er mitt stöd, och har så gjort den sista tiden. Besök gärna mina bloggar! Lycka till i VALET!

  HEJA PIRATPARTIET!
  Mvh Byfånen_från_dalarna

  Kommentar av Byfånen_från_dalarna — 7 juni 2009 @ 20:07

 83. Piratpartisters politiskt tunnelseende ger oss troligen en miljonär och ultrahögerman som förväntas värna integritetsfrågan!!!
  Men det har ju det goda med sig att ni, herr Engström får en välbehövlig löneförhöjning …
  Nåja, demokrati har ju sina för- och nackdelar :O
  Grattis, på förhand!

  Kommentar av Thomas — 7 juni 2009 @ 20:16

 84. Grattis!

  Kommentar av Arthur — 7 juni 2009 @ 20:40

 85. GRATTIS!! Bra jobbat 🙂

  Kommentar av th — 7 juni 2009 @ 20:44

 86. Tja, jag är inte förvånad, kanske besviken över att vi ”bara” fick ett mandat. Du kommer att gör en stor skillnad där nere. Man tackar och bockar.

  Kommentar av jlund — 7 juni 2009 @ 22:07

 87. Grattis!

  Kommentar av henke — 7 juni 2009 @ 22:24

 88. @ Thomas — 7 juni 2009 @ 20:16

  Ja shit, en entreprenör som är duktig nog att lyckas tjäna pengar på sitt företagande. Visst är det läskigt!

  Kommentar av Mumlo — 7 juni 2009 @ 22:25

 89. intressant!? procent efter län..
  är vi det mest gränsöverskridande partiet?

  min% max% max/min

  pp 5.5 8.0 1.4
  mp 6.9 13.6 1.9
  s 16.7 39.8 2.3
  fp 6.5 18.2 2.8
  v 3.8 11.4 3.0
  m 7.7 24.9 3,2
  fi 0.7 3.2 4.5
  c 3 14.6 4,8
  sd 1.3 7.9 6.0
  kd 2.4 15.4 6.4
  jl 2 13 6.5

  Kommentar av Jonas — 7 juni 2009 @ 22:50

 90. […] röstat till fördel för PiratPartiet, oavsett tidigare partilojaliteter.Gör det här bra nu Christian mfl. och undvik retoriska hål i backen, […]

  Pingback av en röst som sitter långt inne. - counterblows — 7 juni 2009 @ 22:55

 91. Grattis till vad som förmodligen är en plats i EU-parlamentet. Jag röstade på dig, och litar på att du kommer att göra ett utmärkt jobb!

  Kommentar av Kristian — 7 juni 2009 @ 23:00

 92. Grattis, Jag kryssade dig och det gjorde även min fru. Ska bli intressant att få reda på vilken grupp du ansluter dig till. Hoppas på liberalerna. För så mycket väsen det går och se till att media här hemma får höra allt. De individuella fri och rättigheterna är det viktigaste vi har. Låt inte de andra parlamentarikerna glömma det. Arrr Arrr

  Kommentar av Magnus — 7 juni 2009 @ 23:11

 93. liberty silver skicka detta mail till mig när jag skrev att de borde tillverka guld och silvermynt på Liberty silver. Kontakta dem, här kan historia skrivas

  Hi there,

  That is certainly an interesting idea. May you have any contact details to Piratpartiet that could be on interest? We will certainly investigate the opportunity of marketing towards this niche. We do have the possibility of producing customized design on coins. The design could be similar to what you are suggesting with a text of e.g. “Free Money” and of course produced in .999 silver. You may be aware of similar designs of e.g. Ron Paul dollars etc. in the USA.

  And I do agree that the government shouldn’t be involved in dictating movies/theatre! Swedish?

  Med vänlig hälsning

  Torgny Persson

  Liberty Silver AB
  Adress:
  E-post: support@libertysilver.se Box 251
  Telefon: 040-611 01 00 201 22 Malmö
  Hemsida: http://www.libertysilver.se Sweden

  Jag skrev följande till Liberty silver, och fick ovanstående svar.
  Visst jag skrev att piratpartiet skulle älska det utan att veta, men jag ville se om de var intresserade.

  Hallo! I think it is a market for you in Sweden. The Pirate party will for sure be in the EU Parliament. This party is against the system and if you at libery dollars started to sell pirate gold and silver coins looking like this:

  A lot of pirate party members would in protest invest in this coins.

  Pirate party in an intressting party, and I am sure that this would make people in Sweden start to handle with gold and silver if you printed this kind of money. People would love it, if you make them look like pirate coins. And don’t worry about copyrights law, Pirate party will allow it.

  http://www.piratpartiet.se/international/english

  Pirate party is a protest movement against the elite, please take this opportunity, pirate party would love to sell real pure 1 oz gold and silver coins with there logotype. Don’t print any value on it just 1 oz on the backside.. This is a big oppertunity look in to it.

  Kommentar av Guldpiraten — 7 juni 2009 @ 23:17

 94. Den som inte fattar det stora med guld och silver piratpengar skall läsa på om liberty dollar. http://www.libertydollar.org/

  Sök även på youtube många intressanta filmklipp om ämnet. Sök på liberty dollar och Bernard von NotHaus, som är grundaren av den fria konkurrerande valutan.

  Detta är vad som krävs för att piratpartiet skall komma in i riksdagen. Det måste man fatta. Eller titta på youtube filmer i denna tråd.

  Kommentar av Guldpiraten — 7 juni 2009 @ 23:27

 95. Grattis Mr E(u)ngström.

  Kommentar av kenny_lex — 7 juni 2009 @ 23:36

 96. I ett fritt samhälle får man även konkurrera med valuta, här har piratpartiet världens chans att via detta komma in i riksdagen. Med tanke på krisen, så är fri valuta i linje med piratpartiets politik.

  Läs allt nedan mycket noggrant, historía kan skrivas. Vi kan införa en ny pirat valuta, som kallas free money. Den introduceras som en ploj men kommer reta vansinne på monopolen som idag har monopol på valutor via Federal reserve.

  Nu ska Piratpartiet göra ännu mer avtryck i politiken, Liberty silver är intresserade av att tillverka silver och guld piratmynt. Meddela alla pirater ni känner till om detta, tala med dess ledare och gör en intresse undersökning angående detta. Silver och guld pengar har ett stort politiskt och frihets symboliskt värde.

  liberty silver skicka detta mail till mig när jag skrev att de borde tillverka guld och silvermynt på Liberty silver. Kontakta dem, här kan historia skrivas

  Hi there,

  That is certainly an interesting idea. May you have any contact details to Piratpartiet that could be on interest? We will certainly investigate the opportunity of marketing towards this niche. We do have the possibility of producing customized design on coins. The design could be similar to what you are suggesting with a text of e.g. “Free Money” and of course produced in .999 silver. You may be aware of similar designs of e.g. Ron Paul dollars etc. in the USA.

  And I do agree that the government shouldn’t be involved in dictating movies/theatre! Swedish?

  Med vänlig hälsning

  Torgny Persson

  Liberty Silver AB
  Adress:
  E-post: support@libertysilver.se Box 251
  Telefon: 040-611 01 00 201 22 Malmö
  Hemsida: http://www.libertysilver.se Sweden

  Jag skrev följande till Liberty silver, och fick ovanstående svar.
  Visst jag skrev att piratpartiet skulle älska det utan att veta, men jag ville se om de var intresserade.

  Hallo! I think it is a market for you in Sweden. The Pirate party will for sure be in the EU Parliament. This party is against the system and if you at libery dollars started to sell pirate gold and silver coins looking like this:

  A lot of pirate party members would in protest invest in this coins.

  Pirate party in an intressting party, and I am sure that this would make people in Sweden start to handle with gold and silver if you printed this kind of money. People would love it, if you make them look like pirate coins. And don’t worry about copyrights law, Pirate party will allow it.

  http://www.piratpartiet.se/international/english

  Pirate party is a protest movement against the elite, please take this opportunity, pirate party would love to sell real pure 1 oz gold and silver coins with there logotype. Don’t print any value on it just 1 oz on the backside.. This is a big oppertunity look in to it.

  Den som inte fattar det stora med guld och silver piratpengar skall läsa på om liberty dollar. http://www.libertydollar.org/

  Sök även på youtube många intressanta filmklipp om ämnet. Sök på liberty dollar och Bernard von NotHaus, som är grundaren av den fria konkurrerande valutan.

  Detta är vad som krävs för att piratpartiet skall komma in i riksdagen. Det måste man fatta.

  Guld Piraten

  Kommentar av Guldpiraten — 8 juni 2009 @ 0:05

 97. Hej och grattis!

  Väl värd din plats – om nu inte nån annan kryssar in sig! Du fick inte ”min” förstagångsväljare, för både integritet och upphovsrätt, röstade fp och kryssade Olle Schmidt, jag är glad att det är PP och du som är ”kometen” i detta val, gissar att åtminstone några av min sons gamla klassisar till förstagångsväljare, som jag såg vid vallokalen kom dit pga er! Hoppas du gör en bra uppgörelse med ELDR, Europaliberalerna, du, Marit, Olle, Lena, Cecilia blir en bra grupp! Så får du inte riktigt som du vill med upphovsrätten men en bit, och ni hjälps åt med alla dina andra hjärtefrågor och så stöttar du dom på jordbruket, strukturfonderna, MIFIDIII och alla dom andra liberala frågorna! Hoppas att du blir min europapartikamrat!

  //Karin

  Kommentar av Karin Pilsäter — 8 juni 2009 @ 0:10

 98. Fri valuta är mycket viktig politisk fråga inom kriser, Människor skall ha rätt att handla med vad de vill, det skall inte staten bestämma.

  Guldpiraten

  Kommentar av Guldpiraten — 8 juni 2009 @ 0:13

 99. Vems moral? Min? Din? Vad ÄR egentligen moral? Jag hade tänkt räkna hur många gånger du skrivit ordet ”moral” eller något variant av det i kommentarerna, men jag har varit vaken i 21 timmar och är alldeles för trött för att orka, bra många är det iaf.

  Varför ska man använda något så ytterst subjektivt begrepp som moral för att bestämma riktning i samhällsfrågor? Är det inte långt viktigare att se till vad som fungerar? Nej, att bygga ett samhälle på logik håller nog helt klart längre än att bygga det på moral, eftersom det helt enkelt inte finns någon universell sådan.

  Nej, jag ska nog ta och bygga mig en moralisk uppfattning om att ha ett B i sitt namn, så tyvärr, du är omoralisk du också, dina argument faller.

  Kommentar av Aiue — 8 juni 2009 @ 1:17

 100. I övrigt så kan ju piratvalutan även skapas utan piratpartiets medgivande precis som pirate bay skapades utan deras medgivande. Men man bör förstå att detta är något stort och pirat partiet skulle klart stå upp för en företagares rätt att skapa en alternativ valuta eller piratmynt. Det tror jag vi alla kan va överens om. Och det är i den striden som piratpartiet kommer växa till ett riksdagsparti. Ta upp det hax, du är ju en sann liberal.

  Att Piratpartiet skulle skydda en företagare som skapar en konkurrerande valuta emot staten kan vi ju alla va överens om.

  Låt oss starta denna strid

  Kommentar av Guldpiraten — 8 juni 2009 @ 2:01

 101. Mycket intressant forum om piratvaluta:

  http://forum.piratpartiet.se/Topic157952-15-1.aspx

  Kommentar av Guldpiraten — 8 juni 2009 @ 2:03

 102. Piratpartiet står fölr moralen att allt skall va fritt. Det är bra, men frihet kräver också ansvar, det ansvaret måste bäras upp av moral. Di vet uppenbarligen inte vad moral är. I denna tråfd för övrigt finns en annan intressant moral debatt. Skall valuta få vara fri?

  Kommentar av mr B Culture — 8 juni 2009 @ 2:18

 103. Med tanke på att du blandar ihop moral med princip redan i första meningen tycker jag att du ska ta och läsa på lite först.
  Jag tror för övrigt inte att du gav något svar på min frågeställning där.
  Varför vet jag inte vad moral är, förresten? Jag trodde jag var ganska tydlig i att det är ett subjektivt begrepp som inte har någon som helst praktiskt tillämpning utanför det individuella planet, om man nu är sådan som låter sig styras av den typen av beslut snarare än att se till någon form av rationalitet, det vill säga.

  Kommentar av Aiue — 8 juni 2009 @ 2:23

 104. Att moral är något subjektivt som ständigt förändras får man lära sig i mellanstadiet. Missade du dom lektionerna?

  Enligt lagboken och ordboken så är kopiering inte stöld. Du får gärna blanda ihop vedertagna uttryck för att beskriva handlingar som är helt moraliskt accepterade av befolkningen, men det är kontraproduktivt, då du enbart framstår som förvirrad, och förlorar all tillit hos dom som läser dina kommentarer.

  Vet du vad tillit betyder?

  Eller ska vi kopiera det till listan över uttryck du bevisat du inte behärskar, i denna tråden, och denna*, redan innehållandes uttrycken ”kopiering”, ”stöld”, ”moral”, ”subjektivt”, ”ödmjukhet”, ”saklighet”, ”hövlighet”, ”kontinuitet”, ”logik”, ”immaterialrätt”, ”rättsmedvetande”, ”princip”, ”svammel”, ”populist”, ”ordvrängeri”

  * http://rickfalkvinge.se/2009/06/06/natten-fore-allvaret/#comment-29164

  Stort tack dock för att du fortsätter värva sympatisörer till Piratpartiet, genom att visualisera hur felaktiga, inkonsekventa, och ologiska fildelningsmotståndarnas argument är! Det hjälper!

  Unna dig massa fildelning nu som belöning för ditt uppskattade arbete! Det finns säkert någon Hollywood-film på topplistan du är intresserad av, som du rimligtvis lagligt kan ladda ner via Piratebay, från något av alla dom länder där all fildelning som sker i icke-förvärvssyfte är helt laglig, oavsett vad upphovsrättsinnehavaren har för åsikter och önskemål.

  Precis som i Sverige, där vi också alltid åsidosatt upphovsrättsinnehavarens vilja och önskan i upphovsrättslagstiftningen, närhelst det passar det allmänna rättsmedvetandet, och viljan hos oss som bestämmer, och beviljar alla eventuella privilegium till upphovsrättsinnehavaren.

  Stevrin är inte den skarpaste kniven i lådan. Jag tror även att han har börjat bli senil på gamledar..

  Kommentar av Fredrika — 8 juni 2009 @ 5:07

 105. […] och äntligen kan jag andas ut för jag vet att det i alla fall finns en person – om än en odåga – som kommer att höja sin röst när det gäller de saker som är viktiga för mig, och […]

  Pingback av Aye, pirater! « MaSkoPi — 8 juni 2009 @ 5:55

 106. Du har självklart fel enligt logikens alla regler. För att kostnadskrävande kultur ska kunna finanseras, så måste enbart tillräckligt med pengar från någon intäktskälla säkras. Det är det enda som är ett måste.

  Dessa intäkter måste inte komma från enbart ett håll. Dom måste inte komma från absolut all exemplarframställning som sker i icke-förvärvssyfte för privat bruk.

  Det har dom heller aldrig gjort, och ändå finansieras det filmer årtionde in och ut. Filmer har även finansierats alldeles utmärkt dom senaste 10åren, medans vi fildelat filmerna utan att ett öre utgått i ersättning för varje kopia vi själva skapat, vilket får anses bevisas av att i takt med att fildelning ökat, så har även kulturindustrins omsättning ökat till rekordnivåer, samtidigt som övriga industrier går på knäna i samhället.

  Argumenten och resonemanget du helt felaktigt lutar dig mot, var lika fel när dom användes om biblioteken, radion, TVn, kassettbanden, Discjockeyn, och videospelaren. Dom blir inte mer rätt för att du och industrin upprepar dom som ett psykotisk mantra en tionde gång, bara för att en ny teknik uppstått som förändrar spelreglerna.

  Att kunna konsumera kultur utan att ersättning utgår till upphovsrättsinnehavaren har alltid varit en självklar möjlighet, den finns inget problem med den möjligheten.

  Däremot håller jag med om att spelregler är viktiga, och eftersom kulturindustrin tyvärr har slängt ut hundratals miljarder helt i onödan dom senaste 30åren på meningslös antipiratverksamhet, och kopieringsskydd som enbart drabbar dom betalande konsumenterna, och därmed sänker betalningviljan, så vore det verkligen i både samhällets och branschens intresse om alla fildelning legaliserades i hela världen, och alla sorters kopieringsskydd och regionslåsningar förbjöds i lag, så att kulturindustrin får klara spelregler, och helt enkelt med gott samvete kunde lägga ner denna bottenlösa resursslösande lobbying, utan att tappa ansiktet.

  Eftersom all oberoende forskning som har gjorts dom senaste 30 åren samstämmigt sagt att all form av kopiering som sker för privat bruk i icke-förvärvssyfte, oavsett omfattning, inte skadar kreatörers möjligheter att livnära sig på skapande, så måste det vara att tappa ansiktet som får dom att likt en idiot fortsätta med sitt krig mot väderkvarnarna.

  Sen att förhoppningsvis affärsidén med exemplarförsäljning dör ut inom några år är fantastiskt, eftersom den affärsidén begränsar människors tillgång på kultur, vilket går tvärtemot syftet med upphovsrätten.

  Med fri fildelnig så har alla på hela jorden med en dator fri tillgång till alla kultur som någonsin skapats, värdet av det är oändligt.

  Varför skulle mänskligheten begränsa det fantastiska ovärderliga värdet, bara för att upperätthålla en antik affärsidé som inte har någon plats i den digital tidseran? Det får man vara bra dum för att förepråka, eller kanske bara ett senilt patenttroll i pensionsåldern, med en lätt släng av tourettes syndrom?

  Det blir bara svårare och svårare att känna någon som helst tillit till dig, pga att du uttrycker dig väldigt aggressivt och dessutom resonerar på ett helt ologiskt sätt, och med stor inkonsekvens.

  Men ett fortsatt tack till dig för att envetet bevisar alla brister i antipiraternas resonemang och påståenden. Deras lögner får alldeles för ofta stå oemotsagda, och det är bra att du hjälper till att bevisa motsatsen. Tack igen!!

  Hoppsan Cotton de Tulear!! You want a bone? =)

  Kommentar av Fredrika — 8 juni 2009 @ 6:01

 107. Congratulations from Germany!

  Kommentar av summersun — 8 juni 2009 @ 7:23

 108. Stort Grattis !Stäng nu av datorn och landa en dag eller så.
  Du har gjort ett jättejobb, Tack.

  Kommentar av urartad — 8 juni 2009 @ 8:24

 109. […] har tydligen festat i natt, för han har inte postat något inlägg nu efter valframgångarna. Hans senaste inlägg just nu handlar om att Aftonbladets Brysselkorrespondent Staffan Heimerson har röstat på […]

  Pingback av Utan Piratpartiet hade valdeltagandet backat i Sverige också | Kulturbloggen — 8 juni 2009 @ 8:50

 110. Nu är det bara till att gratulera.

  Kommentar av HDR-fotografen — 8 juni 2009 @ 10:08

 111. Grattis Christian, det här är en seger du har jobbat hårt för och väl förtjänat. Du fick givetvis mitt kryss.

  Kommentar av Pelpet — 8 juni 2009 @ 10:14

 112. Grattis! Vi tror på dig!

  Kommentar av viktorism — 8 juni 2009 @ 11:04

 113. ”Fri valuta är mycket viktig politisk fråga inom kriser, Människor skall ha rätt att handla med vad de vill, det skall inte staten bestämma.”

  En ny pirat-valuta är en bra idé. Det är fel att staten skall ha makten över vårt pengasystem. Varför skall de ha monopol på våra pengar? Handlar inte om att ge ut någon piratpartivaluta egentligen utan mer att folk själv får bestämma vilket betalningsmedel som är mest användbart och det är knappast papper. Snarare guld & silver. Jag stödjer idéen om någon typ av mynt med frihetssymboler!

  http://forum.piratpartiet.se/Topic157952-15-1.aspx

  Kommentar av Matsuso — 8 juni 2009 @ 11:05

 114. GRATTIS ❗ – till odågan Christian Engström & Co… 🙄

  Kommentar av Josef Boberg — 8 juni 2009 @ 12:47

 115. Grattis!!!

  Tror och hoppas att du kommer göra dig förtjänat av min röst! 🙂

  Kommentar av V — 8 juni 2009 @ 12:56

 116. Grattis väldigt mycket Christian. Du fick min och många andras röster och detta är en vinst för den personliga integriteten.

  Det finns hopp för att stoppa den negativa utvecklingen Sverige haft det senare året.

  Kommentar av fleuro — 8 juni 2009 @ 12:56

 117. Toppen ide med pirat valuta. schysst forum:

  Kommentar av tim — 8 juni 2009 @ 13:16

 118. Grattis 🙂

  Kommentar av kristendomsundervisaren — 8 juni 2009 @ 15:40

 119. Valmyndighetens personrösträkning verkar än så länge visa att det är du som får åka ner till Bryssel. Grattis Christian !

  Kommentar av Jens 'Spacejens' Rydholm — 8 juni 2009 @ 15:51

 120. Grattis!

  Kommentar av blondingavve — 8 juni 2009 @ 17:22

 121. Jag röstade pirat igår och är överlycklig över resultatet! På valvakan sa nån, jag tror det var marit paulsen, att nu blir det tyst om bryssel i 5 år när nästa val drar igång. Så får det inte vara. Jag hoppas att du Christian som förstår nya medier bryter det fenomenet och bloggar som en galning de kommande 5 åren. Vi vill veta allt som händer och sker. Jag addade precis din feed i google reader och väntar med spänning på uppdateringar =)

  Grattis alla fellow pirates!

  Kommentar av Votar pirat — 8 juni 2009 @ 18:19

 122. […] + PP = SANT?) Jag får väl börja med att säga: Grattis Piratpartiet! Grattis oss! Grattis Christian Engström! Grattis Rickard […]

  Pingback av Snabb valanalys (SD + PP = SANT?) « infallsvinkel — 8 juni 2009 @ 18:23

 123. Kryssade dig igår, glad att se att andra människor har nått samma insikt om jag – att människor som du krävs för att rädda Europa från girighet och okunskap.

  Grattis!

  Kommentar av John Nyzell — 8 juni 2009 @ 20:58

 124. Grattis till nya jobbet och rör om ordentligt därnere !!!
  Nu är du en ”maktens hantlangare” och vi kommer att ha ögonen på dig 😉

  Kommentar av Melkor — 8 juni 2009 @ 22:25

 125. […] söndagens val är vi alla […]

  Pingback av Känd från valet : CockSwain — 9 juni 2009 @ 0:51

 126. Här är ett hej från Frankrike, (Översatt av Google, sorry)

  Ett stort tack för detta val till Europaparlamentet.
  Alla Internet-användare bör förena.

  Lycka till och lycka till.

  Voici un bonjour de France,

  Un grand merci pour de cette élection au européenne.
  Touts les internautes devrait s’unir.

  Bon courage et bonne chance.

  Kommentar av Yvan H. — 9 juni 2009 @ 10:59

 127. @Yvan H:

  Voici un bonjour de retour de Suède, (traduit par Google, désolé)

  Chacun ici est conscient que c’est aussi un choix pour tous les Internautes à travers l’Europe et plus encore!

  Nous avons été renforcée par ce sentiment et elle nous a aidés!

  Merci!

  Här är ett hej tillbaks från Sverige,

  Alla här är medvetna om att detta också är ett val för alla Internautes över hela Europa och mer!

  Vi har blivit stärkta av denna känslan och det har hjälpt oss!!!

  Tack!

  Kommentar av Hans J — 9 juni 2009 @ 11:34

 128. Jätte långt inlägg, men läs detta, för det är detta piraterna måste ta i tu med för att komma in i riksdagen.

  Medierna är ihop med de etablerade partierna, därav ignorerar man denna frågeställning.

  Att människor inte fattar vad som händer har att görta med något helt annat. Nämligen hur väljarna är indelade i de etablerade partiernas höger och vänster bluff.

  Man måste förklara för väljarna vad höger och vänster politik står för i praktiken. Alla vet att staten och kapitalet sitter i samma båt för att citera en känd svensk låt. Den etablerade högern säger att de vill stötta storföretagen, vars monopol som idag är mäktigare än staten. Staten har dessutom hjälpt storföretagen att bli mäktiga med sin politik, eftersom fackföreningar gillar monopol av praktiska skäl.

  Vänstern säger att de vill stötta staten istället, men de stöttar ju bara i sin tur storföretagen och monopolen. På detta sätt lurar man höger och vänster väljare att det finns en strid mellan staten och kapitalet, men det gör de inte, de är tillsammans, det har ju även Pirate Bay rättegången visat, där svenska och amerikanska staten faller platt för hollywood lobbyisterna.

  Därför är det politiska ställningstagandet att va för en valuta politik som tillåter fri konkurrens, inte en höger vänster fråga. Det är en frihetsfråga som skulle bekämpa det så kallade högerekonomiska monopolet inom valuta politiken i USA och deras privata centralbank Federal Reserve. Läs på om Federal Reserve och om bankerna, läs historieböcker om Wall Streets svindlande och monopol, som suger ut både vänster och höger väljare.

  Det kommer vara väldigt enkelt att visa för både höger och vänster väljare att att konkurrens även inom valuta politiken gynnar både vänster och höger väljare, för de blir idag båda lurade av den etablerade högerns och vänsterns samspel med varandra och med bankerna och företagsmonopolen.

  via valresultaten kan vi se att många väljare fortfarande inte förstått detta. Även de Pirater som är rädda för att vi inte skall bli ett vänster eller höger parti resonerar ofta ifrån de etablerade vänster och höger partiernas politik, men framförallt deras retorik.

  Vi ska inte ha en sådan debatt, vi ska ha en debatt om hur den etablerade högern och vänstern lurar väljarna att tro att de arbetar för olika saker, när de faktiskt i slutändan kämpar för samma sak, nämligen monopol.

  Därför är en anti monopol politik en fantastisk fråga för Piratpartiet att anamma till sin politik på fler områden, eftersom detta bara synliggör de etablerade partiernas hyckleri såväl höger som till vänster. En fri valuta politik skulle göra att människor själva skulle ha rätten och självständigheten att välja vad de vill handla med.

  Även att legalisera droger, skulle sänka drogmonopolet. Att droger är olagliga gör bara att priserna stiger och att kriminella monopol tar över marknaden. Eftersom knark blir lönsamt av det är förbjudet så blir maffian mer ekonomiskt mäktig och detta skadar samhället oerhört. Man kan inte straffa människor för att de skadar sig själva med gift, det är vansinne.

  Dessa frågor är inte höger vänster frågor om man förstår de etablerade partiernas bedrägeri emot oss väljare. Att skapa fri konkurrens skapar möjligheter att alla individer kan bli fria och leva ett tryggt liv. Eftersom det ändå i slutändan är värderingar som styr våra liv och i ett fritt samhälle kan likasinnade samarbeta tillsammans för sin gemensamma framtid.

  Höger vänster politik är idag bara använt som en hjärntvätt av etablisemanget som ställer människor emot varandra. Människor måste se lögnen med dagens höger vänster politik och förstå att det handlar om att vara fri eller ofri. Självständig eller slav.
  Därför skulle Piratpartiet lätt kunna vinna fler väljare genom att fokusera på politik som gör oss fria och självständiga. Och två bra sett är just valuta och drogpolitiken.
  Man måste se igenom lögnen som dagens politiker stänger in oss i.

  Kommentar av Anti Fredrik Sahlin — 9 juni 2009 @ 11:59

 129. @Anti Fredrik Sahlin
  Jag råkar visserligen vara positiv till en mer sansad drogpolitik, men inte en chans att det här är frågor som skulle öka Piratpartiets chanser i nästa val. Anledningen till att det gått såhär bra är fokuseringen, det är en väldigt brokig skara väljare som enats i ett väldigt specifikt frågefält. Narkotikafrågan är en av de mest polariserade frågor vi har, och ett liberalt ställningstagande där skulle med all säkerhet leda till många avhopp och tappade röster. Valutafrågan må vara mindre känsloladdad, men faktum kvarstår att ett bredare program kommer få stödet att skikta sig. En kontroversiell fråga om gången räcker bra, annars kommer Piratpartiet snart att ses som ännu ett kuf-parti som bara sätter sig på tvären i alla de mest omöjliga frågor (hur motiverat det än må vara), sedan snabbt försvinna i glömska. En sak i taget.

  Sedan känns det här som helt fel plats för sådanahär off topic-diskussioner, ta det på partiforumet istället. Aktuellt ämne:

  Grattis till segern, Christian! Har tittat in med jämna mellanrum sedan den 6e för att få läsa din reaktion på valet, men antar att det är jäktigt nu. Kryssade dig, men hoppas att Amelia också får följa med på något sätt.

  Kommentar av Andreas — 9 juni 2009 @ 12:26

 130. […] Christian Engström svarar på att det är precis så Piratpartiet ser på saken. Han vill alltså bli lika mycket parlamentariker som redskap för att “hålla frågan levande”. I så fall, och om piratpartiets sympatisörer inte helt givit upp om politiken, så måste de väl tro att de kan göra sin åsikt hörda på något annat sätt än att rösta? Jo, i själva verket är piratpartiet med omnejd en miljö med mycket utomparlamentarisk aktivitet, ofta med hjälp av internet — för vilket någon myntat uttrycket nätpolitik, som såvitt jag förstår innefattar både politisk handling via internet och politik som handlar om internet. När FRA och IPRED debatterades användes blogsökmotorer för att få medias uppmärksamhet. Via irc-kanaler och wiki-sidor koordineras såväl Piratpartiets distribution av valsedlar som telefon- och -e-postkampanjer riktade till EU-parlamentariker. Under hela rättegången — “the Spectrial” — mot The Pirate Bay var det ett jäkla liv på internet. Och på senare tid nätaktivism ❤ Iran. Jag påstår inte att det här är Piratpartiets verk, tvärtom: Piratpartiet är bara ett i raden av påhitt, ett parlamentariskt verktyg. Vi ser också, i förbigående, att nätpolitiken på sista tiden bestått av en rad formella nederlag, som möjligen samtidigt varit piratistiska propagandasegrar. […]

  Pingback av Osnutna ungar emellan « … — 2 juli 2009 @ 14:14

 131. […] inte bara från partitoppen och ut utan kors och tvärs i leden likt ett stort grupparbete. Det bloggas till höger och vänster, styrelsemedlemmar återfinns på Twitter, och partiforumet sjuder av […]

  Pingback av Junilistan och Piratpartiet — verklighetsförankring // Skivad lime — 27 september 2009 @ 14:22


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: