Christian Engström, Pirat

3 juni 2009

Chatta med mig idag onsdag 14.00

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 12:19
.

.

Dagens Nyheter har en intervju med mig i dagens tidning. I samband med det kommer man att kunna chatta med mig från klockan 14.00 och en timme framåt. Länk till chatten.

Piratpartiet ställer upp i EU-valet som pågår nu. Gå och rösta idag!

…………

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , ,

30 kommentarer

 1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/euvalet/article5292383.ab

  Det här är ju underbart, AB tar till stora släggan ”mångmiljonären ska få mer pengar, utan att arbeta”…

  Ha det gött.

  Kommentar av David — 3 juni 2009 @ 13:14

 2. Tyvärr var det ju som som vanligt, inte många frågor som fick plats i chatten.
  Nåväl här håller vi alla tummar för dig och de kandidater som finns efter
  dig på listan till EU-parlamentet
  //Peter W

  Kommentar av PeWi — 3 juni 2009 @ 15:30

 3. Helt underbart träffande bild till den artikeln! Föreställ er att mannen som står och filmar hade svart kostym och en armbindel med texten ”FRA”.

  Kommentar av Robert B — 3 juni 2009 @ 17:05

 4. Spam.

  Kommentar av Rick — 3 juni 2009 @ 19:03

 5. Märkligt att Bonniers är så schyssta men man tackar! Bra gjort, Christian! Mycket bra gjort!

  Kommentar av Rick — 3 juni 2009 @ 19:05

 6. OK!

  Nu har jag ”endorsat” dig!

  Se Därför kryssar jag Christian Engström (pp).

  Och nu när jag har endorsat dig så flott så får du allt se till att sköta dig där nere i Bryssel… 🙂

  Kommentar av infallsvinkel — 3 juni 2009 @ 19:19

 7. Kommentar av Mats — 3 juni 2009 @ 19:21

 8. @ Infallsvinkel:

  Tack!

  Kommentar av Christian Engström — 3 juni 2009 @ 20:21

 9. Läste just igenom chatten, jag tyckte du gav väldigt bra och raka svar på frågorna. Väldigt bra jobbat!

  Kommentar av LinaLj — 3 juni 2009 @ 21:49

 10. Du är riktigt bra när du möter media (i både tv, radio, chat). Svarar bra och säkert på varenda fråga. Fortsätt!

  Kommentar av Oskar — 3 juni 2009 @ 21:56

 11. […] tror jag i och för sig inte att Rick, Christian eller någon annan som använt begreppet menar att de inte bör gälla för papperslösa, utan […]

  Pingback av “Medborgarätt” dåligt « Calandrellas blogg — 3 juni 2009 @ 22:02

 12. Christian, läs detta!

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/libertycentral/2009/may/28/eu-view-surveillance-society

  Gräv här!

  Kommentar av Jonas N — 3 juni 2009 @ 22:32

 13. Läs om Bill Joy

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bill_Joy

  Läs Bill Joy’s artikel ”Why the future doesn’t need us”

  http://www.wired.com/wired/archive/8.04/joy.html?pg=1&topic=&topic_set=

  Barn skall övervakas under lögnen säkerhet.

  http://www.mcgruff-tid.com/

  Kommentar av Roy — 4 juni 2009 @ 8:25

 14. Jag tänkte eventuellt rösta på er. Gillar uppstickare. Men hur tänker ni tackla frågan om ritualslakten. Det brinner i knutarna:

  http://parnassen.wordpress.com/2009/06/03/ritualslakt-heder-at-sd/

  Kommentar av Helena Palena — 4 juni 2009 @ 11:50

 15. Jag undrar fortfarande varför ni pratar så bestämt om den liberala och gröna gruppen, men aldrig om t.ex. den socialistiska gruppen som röstat väldigt bra om till exempel telekompaketet och Vänsterpartiet tycker ju som er i era frågor. Varför bara gröna eller liberala gruppen?

  Kommentar av Niklas — 4 juni 2009 @ 13:37

 16. Hejsan Helena Palena,

  Som du redan vet så koncentrerar Piratpartiet all sin kraft – ALL SIN KRAFT – på integritetsfrågor. Vi anser att du ska kunna ställa samma fråga när vi kommer till riksdagsvalet om ett år utan att trafiken från din dator då registreras i något statligt register.

  Om vi inte kan värna yttrandefrihet och ett fritt utbyte av kunskap och kultur så blir diskussion om andra frågor nästan meningslös.

  Så låt oss först ta itu med medborgarrätten – DIN RÄTT – till fri information och att slippa bli avlyssnad, så får vi återkomma till din fråga. Den tar vi ingen annan ställning till just nu när vi är fullt upptagna med att slåss med allt vi har i de andra frågorna!

  En röst på Piratpartiet är en röst på dig själv!

  Kommentar av Hans J — 4 juni 2009 @ 15:07

 17. @Niklas:

  Handen på hjärtat – ingen kan med 100 procents vetskap uttala sig om hur valet till EU-parlamentet slutar. Vi vet inte om vare sig den liberala eller den gröna gruppen kommer att finnas kvar i EU-parlamentet efter valet.

  Långsökt? Jo, kanske det men Piratpartiet har inte bundit sig vid någonting annat än att vi ska göra ALLT I VÅR MAKT för att försöka så gott det går att återupprätta medborgarrätten, alltså din rätt till fri kunskap och delad kultur och utan att ditt privatliv kränks. Egentligen är alla andra frågor underordnade. Ska alla telefonsamtal registreras och vi riskera att utsättas för kränkande behandling i tullen eller bli föremål för intrångsundersökning i våra hem utan att ens en polisanmälan gjorts så spelar resten mindre roll.

  Piratpartiet kommer att söka efter det alternativ som ger absolut störst möjlighet till påverkan i frihetlig riktning och det kanske inte är att samarbeta med de som redan tycker som vi? Jag vet inte. Men jag har fullt förtroende att våra representanter från Piratpartiet arbetar så effektivt som de överhuvudtaget förmår! Det är nämligen bråttom. Europa marscherar med full fart in i kontrollsamhället och vi måste få stopp på vansinnet!

  Kommentar av Hans J — 4 juni 2009 @ 15:18

 18. Är ni emot Euron eller inte? varför?
  Är det några nya medlemsländer? och vilka?

  Kommentar av Anonym — 4 juni 2009 @ 15:46

 19. Syftet med övervakningssamhällen har alltid varit samma sak och alltid haft samma utveckling. Man skall kontrollera människor, ha koll på dem och om de avviker eller inte är produktiva för eliten, så dödar man dem. Så enkelt är det oavsett vad naive Svensson vill tro.

  Läs Bill Joy, grundare av Sun Microsystems, och vad han sett i sin bransch.

  Why the future doesn’t need us.
  http://www.wired.com/wired/archive/8.04/joy.html?pg=1&topic=&topic_set

  Barn skall genetiskt registreras i säkerhetens namn. Makten vill ha en genetisk stamtavla över alla i vår befolkning.

  The McGruff Safe Kids Total Identification System
  http://www.mcgruff-tid.com/

  Till detta skall man lägga till att man vill sänka befolkningen, medier försöker så gått de kan lägga upp det som en nödvändighet. Fast det handlar om planering av rena folkmord på oss människor.

  Billionaire club in bid to curb overpopulation
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article6350303.ece

  Man måste förstå syftet med att vilja ha kontroll på oss av detta slag, man vill göra otäcka saker emot oss utan att vi ska kunna kämpa emot.

  Innan ni kallar mig för något, utforska detta i ert eget självbevarelse syfte. Att häckla någon som försöker uppmärksamma något är inte speciellt smart. Gräv inte er egen grav, våga se vansinnet som planeras emot oss…Snälla gör det.

  Kommentar av Roy — 4 juni 2009 @ 16:35

 20. Niklas skrev:

  Vänsterpartiet tycker ju som er i era frågor. Varför bara gröna eller liberala gruppen?

  Problemet med vänstergruppen (GUE/NGL) är att det skulle bli i princip omöjligt att sälja in idéer till den konservativa gruppen om vi var med in vänstergruppen. Redan svenska moderater eller kristdemokrater är mycket skeptiska till i princip allt som kommer från Vänsterpartiet, och jag tror att det är ännu mer polariserat i många andra länder.

  Det här är viktigt eftersom vårt syfte är att skapa majoriteter i parlamentet, inte bara att omvända någon enskild grupp. Det finns ingen grupp som har egen majoritet, och den konservativa gruppen är den allra största.

  De liberala och gröna grupperna ligger mycket närmare mitten, så det är större chans att man ska knyta band med alla de andra viktiga grupperna om man har sin utgångspunkt från någon av dem.

  För oss är gruppvalet en taktisk fråga. Vi går med i den grupp som vi bedömer ger oss störst chans att uppnå våra mål: att skydda de medborgerliga rättigheterna, reformera upphovsrätten etc.

  Det är alltså inte för att dissa Vänsterpartiet som vi inte har listat vänstergruppen som ett förstahandsalternativ, utan för att det skulle bli väldigt svårt att nå hela vägen fram om vi började där.

  Kommentar av Christian Engström — 4 juni 2009 @ 19:55

 21. Hans J:
  Det är inte jag som pratar om grupper utan Christian Engström och andra pirater som upprepar mantrat om vilka grupper man överväger att sitta i.

  Christian Engström:

  Tack för ett bra och genomtänkt svar. Jag tror, tyvärr, att det finns en poäng med vad du skriver, däremot vet jag inte om det är så bra att lyfta fram dessa två grupper utan någon förklaring allt för ofta.

  Jag kommer inte rösta på Piratpartiet, eftersom jag tycker det finns så många fler frågor som är alldeles för viktiga. Men jag delar era ståndpunkter i stort sett, så jag hoppas ni lyckas bra med att påverka nere i Bryssel. Lycka till! 🙂

  Kommentar av Niklas — 4 juni 2009 @ 20:51

 22. @Niklas:

  Piratpartiet får ju frågan gång på gång på gång och eftersom Piratpartiet är hyggliga så vill man ju svara så gott det går. Läs hos Henrik Alexandersson att det verkar bli ett helt annat politiskt landskap med kanske helt nya konstellationer nere i Bryssel efter valet.

  Då går det ju inte att säga nästan någonting om exakt var Piratpartiet kommer att sätta in stöten. Det enda man kan vara förvissad om är att stöten kommer – och den kommer där den gör mest nytta.

  Jag tycker också att det finns massor av andra frågor som är enormt viktiga men för att snart ens få föra fram dessa andra frågor till debatt så måste medborgarrätten först återerövras och säkras.

  Kommentar av Hans J — 4 juni 2009 @ 21:04

 23. Hej Christian!
  Du, och andra piratpartister, säger alltid att i realiteten står ert val mellan den gröna och den liberala gruppen. Jag kan såklartse att ni väljer bort grupper som spottar på era frihetsideal (har inte den liberala gjort det hela förra perioden fö?) men varför är inte vänstergruppen GUE/NGL en möjlig anslutning?
  Eva britt svensson har ju varit tokbra och gruppen i stort står väl era frågor ganska nära.. Och just där borde ni få stort gehör och kunna nå ut genom europa.

  mvh

  Kommentar av pär — 4 juni 2009 @ 23:54

 24. för att exemplifiera.

  Kommentar av pär — 4 juni 2009 @ 23:59

 25. @Pär:

  Din kompis ”Niklas” ovan frågade ju exakt samma fråga?!?

  Var det något fel på mitt svar?

  Men OK jag kan ju (också) klippa och klistra:

  Piratpartiet får ju frågan gång på gång på gång och eftersom Piratpartiet är hyggliga så vill man ju svara så gott det går. Läs hos Henrik Alexandersson att det verkar bli ett helt annat politiskt landskap med kanske helt nya konstellationer nere i Bryssel efter valet.

  Då går det ju inte att säga nästan någonting om exakt var Piratpartiet kommer att sätta in stöten. Det enda man kan vara förvissad om är att stöten kommer – och den kommer där den gör mest nytta.

  Jag tycker också att det finns massor av andra frågor som är enormt viktiga men för att snart ens få föra fram dessa andra frågor till debatt så måste medborgarrätten först återerövras och säkras.

  Kommentar av Hans J — 5 juni 2009 @ 0:08

 26. @Pär:

  Dessutom har Christian gett ett utförligt svar ovan!

  Kommentar av Hans J — 5 juni 2009 @ 0:10

 27. hans j. nej inte alls, missade det bara. läste nu både ditt och c engstr. svar så nu vet jjag. unskyld.
  (Fö är det ju bara för dumt att politikerna inte kan se på laggda förslag utan att bländas av vem som lägger fram dem, nästan så jag tycker synd om piraterna som kommer in, lixom orka kohandla sunt förnuft där)

  Kommentar av pär — 5 juni 2009 @ 0:25

 28. Christian är partiledare enligt DN. (bildtexten) 🙂

  Kommentar av apisms — 5 juni 2009 @ 2:26

 29. fett att vice piratadmiralitetet satt på M@trix 8D

  finns det nån logg nånstans?

  Kommentar av Manne — 5 juni 2009 @ 9:17

 30. […] tiden kan man läsa om Christian Engström i DN, där han för övrigt chattar just nu. Aftonbladets artiklar ska dock inte alls underskattas; skriv ut Lena Mellin – gärna i […]

  Pingback av Språkförbistring hos myndigheterna : CockSwain — 9 juni 2009 @ 0:49


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: