Christian Engström, Pirat

19 maj 2009

Rösta Pirat den 20 maj!

Filed under: allmän politik — Christian Engström @ 16:59
Ta med röstkort och legitimation och gå och rösta!

Ta med röstkort och legitimation och gå och rösta!

Imorgon startar EU-valet. Då kan man börja förtidsrösta. Det är lätt.

Kolla var du kan rösta [nytt fönster], ta med röstkort och legitimation, och gå och rösta. Här kan du läsa mer om hur man gör, men det är inget svårt alls.

Jag ska rösta första dagen, och det ska många andra pirater också göra. Vi har utnämnt den 20 maj till Rösta på Piratpartiet-dagen. Tanken är att det ska bli lite av ett jippo, som inspirerar många andra att gå och rösta så tidigt de kan. På så sätt kan vi förhoppningsvis få upp valdeltagandet.

Själv kommer jag att rösta i närheten av där jag bor, nämligen på Biblioteket i Forum Nacka klockan 16.00. Alla som vill är hjärtligt välkomna att komma dit och passa på att förtidsrösta. Förhoppningsvis dyker media upp också.

Nu börjar det!

Piratpartiet ställer upp i EU-valet som startar imorgon den 20 maj.

…………

Andra som skriver om Rösta Pirat-dagen: Rick Falkvinge, Opassande, Satmaran, Fastnat

Pingat på Intressant. Andra bloggar om: , , ,

50 kommentarer

 1. Rösta pirat med din EU-kandidat!

  Kommentar av Snild — 19 maj 2009 @ 17:13

 2. Kom igen när ni har en politik man kan rösta på.
  Falkvinge i Lördagsintervjun lät som Pastor Jansson: han hade inga bestämda åsikter om någonting.
  Kanske var det en hämnd för allt stöddigt snack om ”gammelmedia”.

  Kommentar av Jah Hollis — 19 maj 2009 @ 17:33

 3. Det har redan börjat som ni säkert sett hos Swartz.

  And then we take Sweden!

  Kommentar av Shaun — 19 maj 2009 @ 17:47

 4. Jah Hollis: Vi har visst en bestämd politik. Vi bryr oss om mänskliga fri- och rättigheter även på Internet, framförallt privatlivet, rättssäkerheten, yttrande – och informationsfriheten. Dessutom vill vi reformera upphovsrätten och avskaffa patenten.

  Kommentar av calandrella — 19 maj 2009 @ 17:59

 5. Så nu censurerar du inlägg, det var ju öppet av dig frihetskämparen. Du är ett skämt

  Kommentar av John — 19 maj 2009 @ 18:14

 6. Ja men om jag ska rösta vill jag veta, varför ni inte vill ut ur EU. Hela FRA och Ipred handlar om trycket från EU som samarbetar hårt med USA.

  Min andra fråga är ekonomin. Vill ni införa ett ekonomiskt system utan pengar? I så fall försvinner vår frihet i alla fall. Man måste ha egna pengar för att inte bli samhällets slav.Vill ni va kopplade till centralbanken? Eller vill ni göra som man gjort i Guernsey, skapa en självständig valuta.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Guernsey

  Man kan inte påstå att man är ett parti som står för frihet och är emot övervakning utan att ha en uppfattning om EU läs (rapporten Red House)

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich–EU.html

  Man måste också ha en uppfattning om ekonomi, utan den kan vi aldrig bli självständiga och fria.

  Att du Christian kommer från Folkpartiet stör mig, detta parti är i princip Bonniers intresse parti, folkpartiet är ett företag som står för monopol maktstyre. Frågan är om du för deras agenda vidare genom att lura alla kvarvarane frihetskämpar. Svara på frågorna så ska jag döma dig efter det, men innan dess vet jag inte vad jag ska tro om piratpartiet.

  Det är väldigt farligt om ekonomin och EU medlemskapet kommer ur fokus. För så länge som vi är med i EU kan vi aldrig bli en självständig ekonomisk nation som kan föra fri handel med andra på våra egna självständiga villkor som individer.

  Kommentar av Torkel — 19 maj 2009 @ 18:14

 7. Torkel, Piratpartiet tar inte ställning till Sveriges medlemskap i EU eftersom ett sådant ställningstagande inte skulle hjälpa oss ett dyft för att nå vårt mål, nämligen en återupprättad respekt för den enskildes rätt till ett privatliv, inbegripet rätten till privat kommunikation. Visst kommer IPRED från EU, men vi undkommer inte den multinationella underhållningsindustrins tentakler genom att lämna EU och gömma oss i Europas nordliga utkant. EU är i stället vårt medel för att eliminera IPRED och desarmera underhållningsindustrin. Om Sverige inte hade varit EU-medlem så skulle PP knappast argumentera för ett medlemskap, men nu är vi medlemmar och då tänker PP utnyttja det på bästa sätt.

  PP påstår sig inte heller vara ett generellt ”frihetsparti”, och behöver därför inte formulera en uppfattning om precis allt som berör friheten, men vi har faktiskt åsikter om EU också, och en sådan åsikt är att Lissabonfördraget inte skall antas. Nu är detta (liksom frågan om Sveriges medlemskap) inte en fråga som betyder så mycket i valet till Europaparlamentet, eftersom det inte är detta parlament som beslutar om fördraget, men du har åtminstone fått svar på frågan. Du kan ställa den på nytt nästa år, och då till Piratpartiets riksdagskandidater, för de har större anledning än Christian att besvara den.

  De flesta nya partier har bildats av ”avhoppare” från tidigare partier, sådana som sannolikt hoppat av därför att de inte var nöjda med det tidigare partiets politik. En av Miljöpartiets tidiga förgrundsfigurer, Per Gahrton, kom vad jag minns också från Folkpartiet. Tycker du det märks på Miljöpartiets politik i dag? Med det resonemang du för kan du knappast rösta på något parti alls, för alla partier influeras över tiden av varandra, bland annat genom sådana partibyten, om än mer sällan över blockgränserna än inom blocken.

  Själv hade jag inte varit medlem i något politiskt parti innan PP dök upp, men jag har röstat på flera olika partier, inklusive Folkpartiet, och min farfars far var (till skillnad från Christian Engströms farfars far) frisinnad liberal ledamot av Borgsjö kommunfullmäktige (i Medelpad)! Om honom sägs det att han på 1920-talet medverkade till spritutskänkningsförbud på Ånge järnvägshotell; jag undrar vad Christians farfars far Albert skulle ha tyckt om det om han besökt trakten…

  Kommentar av Anders Andersson — 19 maj 2009 @ 18:46

 8. Christian Engström, svara på mina frågor.

  Okej Anders Andersson tack för ditt svar, mern du undvek ekonomi frågan.

  Du är också tvetydig i dina uttalanden om EU. Du säger att PP inte skulle vilja förespråka EU om vi inte var med, men nu när vi är med ska vi acceptera det. Det är fullkomligt ologiskt.

  Att säga att vi skulle gömma oss om vi var utanför är att ta ställning, men när du samtidigt säger att ni inte skulle vilja gå med om vi varit utanför idag. så blir hela ditt resonemang rent nonsens.

  Att vara utanför EU gör att vi kan skapa en självständig ekonomi, som inte den privata amerikanska centralbanken har inflytande över. Hollywood och många andra monopol har direkt sammankopplingar med Federal reserve, det är dessa makter som vill kontrollera information via upphovsrätt b la.

  Så därför bör man skapa ett ekonomiskt system som Guernsey, och skapa en självständig valuta. Guernsey blir redan nu tvingade att bli mindre självständiga via EU. Detta måste man sätta stopp för. Bankerna har inflytande ver hela världen och de ägs av samma grupp människor.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Guernsey

  EU är i grunden skapat för rena maktintressen som ska ta makt ifrån folket. Dokumentet Red House är oroande. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich–EU.html

  Även detta undviker du att kommentera.

  Jag vill höra från Christian själv vad hans förhållande är till Folkpartiet och om han förstår att Folkpartiet = Bonniers intresseorganisation.

  Att påstå att Pirat partiet inte marknadsför sig som ett parti för att försvara frihet och integritet är inte sant. Därför är mina frågor relevanta. Ska man kämopa för ett öppet samhälle, där individen ska kumma hävda sig emot staten, så måste ekonomi och EU frågan beröras. Själv vill jag veta vad PP har för svar på detta. Jag vill ut ur EU och jag vill ha en självständig ekonomi som påminner om Guernsey, först då kan man klara av att bekämpa kontroll samhället.

  Anledningen är enkle, så länge vi är beroende av EU ekonomi som styrs av Federal reserve i USA så kan vi aldrig bekämpa kontrollsamhället, eftersom de har makten över oss ekonomiskt. SEn självständig ekonomi är att skapa en grund som gör att dessa monopol inte kan ta friheten ifrån oss. Detta vet Piratpartiet mycket väl om, därför skrämmer det mig att man inte tar upp detta. Vad ska jag tro? Av ditt svar att döma Andersson så är Piratpartiet en bluff för att lugna ner massorna så att kontrollsamhället kan ta över helt via ekonomin.

  Men jag väntar på Christian Engströms svar innan jag gör min fullständiga bedömning.

  Kommentar av Torkel — 19 maj 2009 @ 19:05

 9. Christians farfars far Albert
  har det röda trollet ärat med
  en egen hemsida.
  Sålunda kan Christian med
  IPRED-lagen i ryggen sätta dit
  undertecknad och skicka hem ett
  inbetalningskort för att
  förstärka valkassan.

  http://www.dagensvisa.com/minata/dav/dav_24_nov.html

  Kommentar av minata — 19 maj 2009 @ 19:35

 10. Anders Andersson skriver: men vi undkommer inte den multinationella underhållningsindustrins tentakler genom att lämna EU och gömma oss i Europas nordliga utkant.

  Detta är inte sant om vi lämnar EU kan vi skapa en självständig ekonomi som Guernsey, gör vi det så kan vi hävda oss själva emot dessa monopol jättar som samarbetar med privata amerikanska centralbanken Federal Reserve som EU är helt beroende av. Dessa jättar har ekonomisk makt över oss idag via EU och banksystemet, därför kan de enkelt ta friheten ifrån oss eftersom de via pengar styr matproduktion, vattensystem, politiker, polis och militär etc. Man måste ta i tu med detta för att överhuvudtaget kunna bekämpa dessa banker och mediajättars agenda att ta vår frihet ifrån oss via deras köpta politiker.

  Annars blir piratpartiets politik bara en symbolisk handling utan verkan eller innebörd för att bekämpa kontrollsamhället. Man måste angripa dem där de har makten, genom att skapa förutsättningar för makt åt folket, nämligen via ekonomiskt system som står utanför Federal reserve centralbanken och dess lakejer mediajättarnas kontroll. Man måste va självständig för att ha frihet annars försvinner den ändå.

  Kommentar av Torkel — 19 maj 2009 @ 19:41

 11. Kom igen nu Christian läs mina inlägg och besvara mina frågor. Eller ska jag röstskolka? trodde ni var ett parti som ville ta debatten, men inget svar får man. Vi måste ta tag i frågan om EU ocjh ekonomin, dessa frågor sitter ihop med upphovsrätten, eftersom denna upphovsrätts lobby styrs av Federal reserve och dess monopol företag och monopol-ekonomi som vårt land och EU är kapat av idag.
  Läs igenom alla mina inlägg på tråden och svara, hittills har bara Anders Andersson svarat och hans svar var väldigt svagt.

  Kommentar av Torkel — 19 maj 2009 @ 19:49

 12. @Torkel var kan jag läsamer om Guernseys ekonomiska system? Enligt wikipedia har de fast växelkurs, och det innebär väl i stort att man måste följa den utländska ekonomiska politiken?

  Christian: Kan du kommentera http://mariaferm.blogspot.com/2009/05/pp-tycker-till-om-allt.html

  Kommentar av gnudist — 19 maj 2009 @ 19:58

 13. @Torkel:

  Hur många sekunder får Christian Engström på sig att svara dig?

  Piratpartiet är sveriges tredje största parti!!!

  Testa ett litet parti som centern eller kristdemokraterna. Du kan knappast ens skriva en blogg på någon av deras bloggar?!?

  Ändå arbetar Christan ändå helt ideellt (Inte så länge till får vi hoppas).

  Min uppfattnig är att det knappast är realistiskt att Sverige skulle isolera sig fullständigt.

  Det är också gott om tid tills riksdagsvalet – Mer över 15 månader faktiskt – så lugna ner dig lite!

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 20:00

 14. Tjena Christian,

  du jag har en fråga till dig på min blogg angående DN:s partitest: http://mariaferm.blogspot.com/2009/05/pp-tycker-till-om-allt.html

  Ha det bra,

  Maria

  Kommentar av Maria Ferm — 19 maj 2009 @ 20:08

 15. @Maria:

  Även jag läser här och försöker följa med. Jag tittade på din blogg och jag förstod inte vilken fråga det är du undrar över.

  Kan du vara snäll och förtydliga?

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 20:22

 16. @Hans J:

  Ursäkta om det var oklart. När man läser DN:s partitest och bakgrundsinfon får man uppfattningen att Piratpartiet helt plötsligt tar ställning i alla möjliga frågor. Min fråga var där:

  ”Men tydligen har PP:s förstanamn Christian Engström svarat på alla frågor i testet med hänvisning till partiets ”allmänna grundsyn”.

  Eftersom partiet inte har någon allmän grundsyn i andra frågor än de som rör fildelning, upphovsrätt och övervakning har jag väldigt svårt att köpa det. Är det en miss? Eller tar Engström sig friheten att tycka till i alla möjliga frågor i partiets namn, som ej demokratiskt fastslagits som partiets politik? ”

  Kommentar av Maria Ferm — 19 maj 2009 @ 20:26

 17. @Maria:

  AHA, ok då förstår jag. Ja, det får han ju förstås svara på själv! 🙂

  (Du kanske skulle bli advokat 😉 Det var ju rätt skojigt faktiskt!!!)
  Nu vill ju jag också ha svar från Christian!!! HEHE!!!

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 20:34

 18. Det är väl inte så att du gjorde testet och fick rekommendationen att rösta på Piratpartiet, Maria? 😉

  Du är mer än välkommen i så fall. Det är det valhemligheten är till för. 🙂

  Kommentar av Christian Engström — 19 maj 2009 @ 20:42

 19. Fegt politikersvar!!!
  (gjort så gott jag kunnat???) HeHe!

  Förresten,
  Vad ska man med valhemlighet till – om man har rent mjöl i påsen? (röstat rätt alltså)

  På sånt humör nu…

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 20:46

 20. Haha you wish Christian. Men seriöst, ser du inte det som ett problem att åsidosätta interndemokratin genom att gissa sig till partiets åsikter i frågor och därefter lansera dessa i DN?

  Kommentar av Maria Ferm — 19 maj 2009 @ 20:48

 21. Maria Ferm och Hans J,

  Ligger inte svaret i det som Falkvinge skrev i sin blogg idag?

  ***

  Torkel,

  Det är rationellt att acceptera verkligheten (t ex som att folk har annat för sig), och demokratiska beslut. Sedemera har vi en självständig ekonomi och en självständig valuta, liksom ingår i hela det nationella konceptet: Kungadömet Sverige, därav Svensk ekonomi och Svenska Kronan.

  Vad gäller frihandel så ska frihandel ske på lika villkor, i annat fall blir ju inte handel särskilt fri.

  I övrigt går det väl alldeles utmärkt för dig att försöka få till en _demokratisk_ omröstning.

  😉

  Kommentar av ST — 19 maj 2009 @ 20:49

 22. ST: Vilket av det?

  Kommentar av Maria Ferm — 19 maj 2009 @ 20:53

 23. En undran till Torkel – Kan inte en sådan frågeställning vara avvaktande i nuläge. Som jag uppfattar det pågår ett anfallskrig mot mänskliga fri och rättigheter. Engström är den just nu enda som försvarar bron. Likt Sven Duva i Fänrik Ståls Sägner. Sedan kan vi göra resumé. Kanske som general Sandel om Duva:

  Och dessa ord de spriddes sen i hären vitt och brett,
  Och alla tyckte överallt, att Sandels talat rätt.
  Ty visst var tanken, mente man, hos Duva knapp till mått;
  Ett dåligt huvud hade han, men hjärtat, det var gott.

  Kommentar av Nennen — 19 maj 2009 @ 21:14

 24. Jag kom precis på en liten slogan inför poströstningen i morgon…

  ”Kryssa Chris” eller ”Kriss Kross” som dom säger ”over there”…

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 21:23

 25. Maria, jag tror att ST menade det här stycket ur Ricks nyhetsbrev, det gör i alla fall jag:

  – Piratpartiet är inte ett enfrågeparti mer än Socialdemokraterna är ett enfrågeparti kring arbetarrätt eller Moderaterna ett enfrågeparti kring marknadsekonomi. Piratpartiet tar upp tusentals frågor som de andra misslyckats med att ta upp. Planskilda Korsningspartiet i Åkersberga, det var ett enfrågeparti. De hade en fråga, att bygga en planskild korsning. Piratpartiet har tusentals frågor som alla handlar om medborgarrätt och makten över kunskap och kultur.

  (…men ni har ju ingen politik om skolan, miljö, bibliotek, etc…)

  – Och dagens partier har ingen fungerande politik om IT, medborgarrätt och kunskap och kultur. Då gäller väl argumentet åt deras håll också?

  – Precis som när Socialdemokraterna kom till makten med arbetarrätt som enda fråga, så visade det sig att det var ett ganska stort område, och att arbetarrätten påverkade ganska många andra områden. Och även om Piratpartiet inte uttryckligen säger att man ska ändra på betygen, så kommer piratfrågorna också att påverka precis vartenda område. Fri mjukvara i skolor och förvaltning. Patientintegritet i sjukvården. Hemlighetshantering i försvaret. Innovationskraft i näringslivet. Allt påverkas. Allt. Det enda vi inte tar upp är rena förflyttningar av pengar, och det är för att kunna ena folk från hela traditionella höger-vänsterskalan bakom piratidéerna. Bara för att vi inte ändrar något direkt i andra områden, betyder inte att de går opåverkade. Tvärtom.

  – Alla partier som har tagit upp nya politikområden har upplevts som enfrågepartier när de kom. Socialdemokraterna, arbetarrätt. Bondeförbundet, alltså nuvarande centern, bönder. Miljöpartiet, tja, miljöförstöringen (som det var då). Alla partier som har kommit in i parlament och riksdag kallades för enfrågepartier när de kom. Men de var det inte. Det är inte vi heller. Vi tar upp tusentals frågor kring medborgarrätt och medborgarmakt över kunskap och kultur.

  Kommentar av Christian Engström — 19 maj 2009 @ 21:26

 26. Hej Christian! jag reagerade också lite på DN-testet.. jag tycker inte att det är så mycket att gnälla på, de flesta var ju mellanalternativen ”lutar lite för” och ”lutar lite mot”. Däremot reagerade jag starkt på snus-frågan. Jag är själv snusare men bryr mig inte alls om huruvida EU ska ha snus. Däremot läste jag på någon annan blogg för någon månad sedan där han berättade (någon moderat eu-parlamentariker tror jag att det var?) att det första som hände honom (eller var det en hon?) var att swedish match kontaktade honom och började lobba för snusets intåg i europa.

  Jag skiter som sagt högtidligt om de snusar eller ej i EU, så länge vi får göra det här i sverige, men det som skrämmer mig lite med just den frågan är att jag har velat se framför mig att du som ”har varit med” i eu, faktiskt har den styrkan att stå emot lobbyisterna… Det är ju faktiskt trots allt därför vi kommer att skicka dit dig. Men svaret på snusfrågan gav ju mig intrycket att du redan idag är ”såld”.

  Jag skulle verkligen tycka att det var en JÄTTEBRA idé att du gjorde ett blogginlägg och förklarade hur du resonerade i de olika frågorna… och om inte annat så bara i snusfrågan.

  Jag hade tänkt kryssa dig eftersom du i mina ögon framstår som den mest lämpade kandidaten för eu, men med den här osäkerheten så blir det nog bara en ren PP-röst utan kryss.

  Jag förstår ditt argument med ”gjorde så gott du kunde” eftersom det som du säger krävdes svar, men på just den frågan så lämnade du ju ett definitivt svar.

  Sen kanske det inte skulle skada med ett förklarande inlägg på invandringsfrågan också. Med tanke på att Bert alltid spyr sin hittepågalla över oss för att vara nazister.

  Jag var för övrigt 77% piratpartist 😉

  Kommentar av morr — 19 maj 2009 @ 21:45

 27. Kryssa Chris det ger oss hopp
  Kryssade Chris ska krossa kräken

  Liberté, égalité men ingen ofrivillig FRAternité!
  Broderskap men på frivillig grund

  Frihetsälskande Engström är en riktig Nisse
  Vår integritet kräfver
  sådan vaksam uggla i vår tid

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 22:00

 28. Ok..imorgon börjar vi rösta..kom igen Pirater:)

  Kommentar av Claes — 19 maj 2009 @ 22:06

 29. Jag inte tänker då jag rösta på snyltarpacket (PP) utan på ett seriöst parti!

  Kommentar av Arne — 19 maj 2009 @ 22:54

 30. @Arne:

  Det var tråkigt att höra…

  Vi andra ska försöka rädda dig ändå, men din röst hade behövts den också!

  Kommentar av Hans J — 19 maj 2009 @ 23:02

 31. […] piratpartister uppmärksammar i kommentarerna hos Laakso i brist på alternativet ingen åsikt. Christian Engström valt att svara på en rad frågor för att ge väljarna vägledning, där går det bland annat att utläsa […]

  Pingback av Solidariskt Sverige » Blog Archive » Piratpartiet svarar delvis på frågor — 19 maj 2009 @ 23:38

 32. […] faktiskt bara förtidsröstningen som börjar idag. Dessutom är det Rösta-på-Piratpartiet-dagen, så gå och rösta nu! Det kommer finnas representanter för Piratpartiet, många av de EU-kandidater dessutom, utanför […]

  Pingback av Rösta-på-Piratpartiet-dagen idag! « Piratpartisten — 19 maj 2009 @ 23:46

 33. […] misstänker att det har samband med röstningen till Europaparlamentet som pågår från 20 maj till 7 […]

  Pingback av Badlands Hyena hackat! « Badlands Hyena — 20 maj 2009 @ 0:03

 34. Arne, ”Jag inte tänker då jag rösta på snyltarpacket (PP) utan på ett seriöst parti!”

  Heh, tja nu är det ju så att det per se inte finns något seriöst parti till EU valet, motståndarnas partier är ju alltid oseriösa, lol, men det handlar mer om personernas ställningstagande i diverse frågor, särskilt när det gäller EU valet, vilket är också varför personer från, t ex, M och V samarbetat i frågor i EU parlamentet, (personer inte partierna), sannolikt något som aldrig skulle ha hänt om Eu-valet var strikt partival.

  EU valet handlar alltså om personval, eftersom personerna oavsett parti ska representera Sverige oavsett vilket parti, eller vilka partier, som regerar Sverige, så rösta på den person du tycker bäst representerar Sverige. Personligen tycker jag vi behöver fler som administrerar systemet, inte bara gör allt för att utnyttja systemet utan tanke på resten.

  Kommentar av ST — 20 maj 2009 @ 0:28

 35. […] ska jag gå och rösta idag klockan 16.00 i Biblioteket i Forum Nacka. Välkommen dit att rösta du […]

  Pingback av Så röstar du idag « Christian Engström (pp) — 20 maj 2009 @ 5:32

 36. Christian Engström vågar fortfarande inte svara på mina frågor

  ST skriver:
  Det är rationellt att acceptera verkligheten (t ex som att folk har annat för sig), och demokratiska beslut. Sedemera har vi en självständig ekonomi och en självständig valuta, liksom ingår i hela det nationella konceptet: Kungadömet Sverige, därav Svensk ekonomi och Svenska Kronan.

  ST du har ingen aning om vad du pratar om, vi är med i EU, dessutom är sverige som nation helt beroende av Federal Reserve i USA. HAr du missat krisen helt, läs på! VI har för i helvete ingen självständig ekonomi.

  Gurensey är tyvärr mer och mer tvingade att följa EU, men deras grundidé ger självständighet. Hela världen idag är kapade av Wallstreet.

  Nästa inlägg förtydligar jag min fråga till Christian igen.

  Kommentar av Torkel — 20 maj 2009 @ 7:46

 37. […] 20, 2009 · Inga kommentarer Socialdemokraten Erik Laakso redovisar nu i en bloggpost att Piratpartiet är på väg att tappa den vågmästerliga balansen. Det visar sig  i utfrågningar att de faktiskt ändå tar ställning i olika frågor trots att […]

  Pingback av Det högerneutrala Piratpartiet « Nemokrati — 20 maj 2009 @ 7:49

 38. Piratpartiet är inget en fråge parti, de är snarare ett kvartsdels fråge parti. Piratpartiet har hela tiden sagt att om man förändrar upphovsrätten så kommer ekonomin sköta sig självt, smarta företag kommer att överleva.

  Detta låter som om man tror att ekonomin blir friare bara för att man ändrar upphovsrätten. Det är inte sant. Vi har inte fri marknad idag allt är styrt av monopol företagen och centralbanken i USA. Hela globaliseringen är ett enda stort kontrollprojekt ifrån den privata Federal Reserve i USA. Det är därifrån alla krav på kontrollerad internet kommer ifrån. Denna ekonomiska makt, banken, har makten över den kontrollerade massmedian och Hollywood. Därför kan man intye säga att vi är för att förändra upphovsrätten och sedan löser sig saker av sig självt.

  Det är fel, ekonomin måste styras självständigt av nationen Sverige, men så länge som vi är kopplade till centralbanken I USA som nation och via EU är vi ofria. Gör vi inte detta så driver man ändå igenom kontrollsamhället, pengar ekonomisk makt vinner alltid. Det går inte att styra dessa banker om de får finnas inom vårt ekonomiska system, du kan inte vinna över dem då. Det är omöjligt. De hotar bara med att förinta sig själva så att du och jag svälter ihjäl om man är beroende av dem och inte följer deras intressen. HAr ingen fattat att det är detta som händer med krisen i USA.

  EU är i grunden skapat för rena maktintressen som ska ta makt ifrån folket. Dokumentet Red House är oroande. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich–EU.html

  Ingen här har ens kommenterat EU dokumentet Red House, speciellt inte EU vännnen Christian ENgström.

  Angående Gurensey, eftersom de inte är kopplade till Centralbanken så har de inte gjort massa dumma lån eller sålt ut sin ekonomi till utlänndska intressen, därför ärt de mer skyddade.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Guernsey

  Alla länders regeringar har sålt ut sina länders företag för att alla länder ska sluta va självständiga, på så sätt får Federal reserve makt över hela världen och via köpta politikers hjälp kan de införa en världsdiktatur via EU och kommande NAfta i USA, kanada , mexico.

  Om dessa köpta politiker gör motstånd krossar de deras länders ekonomier direkt, därför krävs det politiskt mod att göra det som man gjort i Gurensey.
  Vi måste ha en egen självständig valuta, ST är bakom flötet som tror att vi har det idag via svenska kronan.

  Piratpartiet kan inte undvika ekonomifrågan för då är man inte ens ett enfrågeparti. Kontrollsamhället håller på att ta över för att vi i EU och USA låtit den privata central Banken Federal Reserve i USA att ta över makten ifrån våra politiker.

  MAn måste kasta ut dem och starta eget för att klara av att gå emot denna vansinnes kontrollsamhälle som dessa bankirer vill införa.

  Men Christian Engström har vägrat att svara, antingen är han korkad eller så vet han vad han gör och lurar alla opålästa pirater att de är frihetens hopp.
  Ohederligt att inte ens våga svara.

  Kommentar av Torkel — 20 maj 2009 @ 8:03

 39. Torkel,

  Nu har du postat i princip samma jättelånga kommentar massor med gånger, och den är tämligen off topic varje gång. Piratpartiet tar inte ställning till hur kanalön Guernsey sköter sin ekonomiska politik, och tänker inte göra det heller.

  Anders Andersson har svarat på ett mycket utförligt sätt på dina frågor, men om du vill kan jag bekräfta att jag håller med om vad Anders Andersson skriver.

  Det brukar jag göra i de allra flesta fall rent allmänt, så om Anders har svarat något och jag inte har sagt emot, är det troligen för att jag tycker likadant. (Detsamma gäller Tor och Hans J.)

  Kommentar av Christian Engström — 20 maj 2009 @ 8:21

 40. Du är verkligen en politiker du vägrar svara på frågan. Hur ska du kunna bekämopa kontroll samhället utan att arbeta för en självständig ekonomi. När det just är makthavarna och monopolen som styr den globala ekonomin just är de krafter som vill införa övervakningssamhället. Du måste ta tag i den frågan, annars är allt du säger rent blaj. Att du skiter i Gurensey var inte min huvudpäng, detta använde jag bara som ett tydligt exempel, menvarken du eller Anders Andersson har tagit tag i dessa frågor. Du Christian är Off topic för du håller dig inte till ämnet. Du försöker lura i folk att detta handlar om något annat. Ohederligt är bara förnamnet. Eller så förstår du inte bättre oavsett så är detta tydligt nog att ni inte är ett parti, ni tillhör eliten och ni spelar med i deras teater. Man kan inte ignorera ekonomin utan att va oseriös. Läs på och fatta att allt hör ihop.

  Kommentar av Torkel — 20 maj 2009 @ 8:38

 41. Torkel: ”Du är verkligen en politiker du vägrar svara på frågan. Hur ska du kunna bekämopa kontroll samhället utan att arbeta för en självständig ekonomi.”

  Om det är din åsikt att det är stört omöjligt att bekämpa kontrollsamhället utan att även kämpa för en självständig ekonomi så är det din rätt att ha den åsikten.
  Vi Piratpartister tror dock att det går, om inte för att fullständigt förgöra kontrollsamhället, men som en mycket god start. Och det är det vi behöver här. Vi behöver inte svar på alla frågor just nu för just nu brinner det i kontrollsamhället! Och därför är det just nu brandsläckning som gäller!!

  Frågor om själständig ekonomi och liknande är mycket intressanta, men de frågorna ligger såpass långt in i framtiden (enligt mig) så att just nu är de längst bak på agendan.

  Dock en fråga till Christian Engström:
  VILKEN av PPs 3 huvudfrågor får oss att ta ställning mot Lissabonfördraget? Jag tycker inte det är uppenbart hur vi får in den frågan i de frågor vi ska ta ställning till så förklara gärna det för mig.

  Det tyska Piratenpartei har t.ex. en del på sitt forum som heter ”Trasparenz des Staates und der Verwaltung, Informationsfreiheit, Wahlmaschinen”, alltså en FJÄRDE fråga. . Varför har inte vi i svenska PP denna med? Isåfall kan jag förstå att vi kan föra under Lissabonfördraget under den kanske?

  Kommentar av E-Mannen — 20 maj 2009 @ 10:08

 42. Hej E-mannen. Jag tror du ska omvärdera din tanke om ekonomin. Krisen i USA ger nu bankerna mer makt än någonsin. Alla gör som banken vill. Det kommer gå fort, långt in i framtiden är det försent. Tack ändå för ett vänligt svar, men tro inte att vi har mycket tid på oss. En eld kan man bara släcka om man vet var det brinner, det räcker inte med att vifta bort röken.

  Kommentar av Torkel — 20 maj 2009 @ 10:18

 43. Om du inte har makten över pengarna E-mannen så kan de ta dem ifrån dig. VAd gör du då? Kämpar vidare på svältande mage?

  Kommentar av Torkel — 20 maj 2009 @ 10:36

 44. E-mannen: Du har inte lust att översätta tyskan? informationsfrihet, statlig transperens(?)…

  Christian: till skillnad mot trollet torkel så anser jag att min snusfråga är högst relevant då vi faktiskt skickar dig för att vi tror på att du kan stå emot lobbyistgrupperna. Jag vill ju tro att du hade någon sund tanke bakom det svaret… typ… ”människors rätt att välja själva” eller nåt… fan jag köper tillochmed om du skulle säga att du bara slant på knappen på den frågan. Men snälla… ge mig något 😉

  Kommentar av morr — 20 maj 2009 @ 10:55

 45. @ E-mannen:

  Vi har motståndet mot Lissabon med i vårt principprogram:

  Piratpartiet tar inte ställning till det faktum att Sverige är medlem i EU, men när vi nu är det har vi rätt att kräva att det ska vara demokratiskt. Det demokratiska underskottet inom EU måste på sikt åtgärdas, och första steget är att förhindra det från att permanentas genom en illa genomtänkt konstitution. Det förslag till EU-konstitution som Nederländerna och Frankrike röstade nej till ska inte antas, vare sig i sin ursprungliga form eller med kosmetiska ändringar exempelvis genom Lissabonfördraget som Irland röstade nej till.

  Beslutsfattandet och förvaltningen i både Sverige och EU ska präglas av transparens och öppenhet. Svenska representanter i EU ska på alla sätt verka för att EU närmar sig den svenska offentlighetsprincipen.

  Demokratins grundvalar ska värnas, både i Sverige och inom EU.

  (fetstil tillagd)

  Att vi är emot Lissabon beror på att det skulle permanenta allt det som är dåligt med EU, och som gör att det kommer integritetskränkande lagar på löpande band därifrån. Läs mer om kopplingen: Felet med EU ur piratperspektiv

  Kommentar av Christian Engström — 20 maj 2009 @ 11:10

 46. @ morr:

  Så här svarade jag om snuset hos Josh, och jag kan upprepa det här:

  Snuset är inte någon officiell åsikt från Piratpartiet. Det är min egen. Ska jag bo därnere vill jag kunna köpa snus utan att behöva bära med mig från Sverige.

  Men för att vara tjatig: Piratpartiet tycker att det finns viktigare frågor än snus. Det är de vi kommer koncentrera allt vårt arbete på.

  Kommentar av Christian Engström — 20 maj 2009 @ 11:17

 47. JA snus är relevant men inte ekonomi, vem är det som är troll egentligen? Jag tar upp relevanta frågor om ekonomin, men piratpartiet anser att kontrollstaten inte är viktig att bekämpa ifrån grunden. Nämligen ekonomin. Det är som om en brandman skulle spola vatten där det inte brinner. Tråkigt att Christian inte ens kan svara eller ens visa intresse för så viktiga frågor.

  Kommentar av Torkel — 20 maj 2009 @ 11:42

 48. morr: Är själv kass på tyska men denna mening är såpass lik svenska att jag kan dryfta mig till att gissa vad det betyder: Transparens i Stat och förvaltning, informationsfrihet, Valmaskinen” ungefär.

  Hittade själv saken om Lissabonfördraget i principprogrammet (och diskussionen om motion 03 i forumet) men blev tvungen att försvinna ett tag innan jag hann skriva om det. (lunch, då kan man inte sitta vid datorn och surfa som på arbetstid 🙂 )

  Så då fick jag svar på den frågan. . Dock undrar jag lite hur den passar in i de 3 grundfrågorna?
  Skulle det inte vara bra om vi hade med den 4:e frågan som tyskland har om öppenhet i våra demokratiska system? Det inkluderar självklart att försöka använda öppen källkod samt öppna dokumentstandarder.

  Jag tycker det vore bra om vi är relativt oflexibla med våra 3 frågor för att lättare kunna undvika kritik att vi inte vet vad vi vill å väljer lite ibland när det passar oss. . . . En FJÄRDE fråga om öppenhet skulle passa bra.

  Kommentar av E-Mannen — 20 maj 2009 @ 12:39

 49. Tack för svar christian. jag kryssade dig fastän du inte hade svarat när jag röstade idag 😉

  Kommentar av morr — 20 maj 2009 @ 21:54


RSS feed for comments on this post.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: